Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Αη Γιώργης δρακοκτόνος― η καταγωγή των μύθων


Πιο εύκολα βγαίνει η ψυχή παρά το χούι, πιο εύκολα αλλάζει ο άνθρωπος ιδεολογία παρά συνήθειες. Γι αυτό κάθε Θρησκεία για να επιβληθεί πρέπει ενστερνίζεται παλιότερα ήθη, έθιμα, δοξασίες και μύθους.
Για τον Άη Γιώργη Καβαλάρη τα λέει τόσο ωραία η  Σοφία Λαμπίκη που δε θα πω εγώ, μόνο σας μεταφέρω:

Σήμερα δεν γιορτάζει ο Άη Γιώργης ο Δρακοφονιάς.
Σήμερα γιορτάζει ο Μαρντούκ που σκοτώνει τη δράκαινα Τιαμάτ στους Σουμέριους.
Σήμερα γιορτάζει ο Ρα που σκότωνε κάθε πρωΐ τον Άποφι,δράκοντα του σκότους στην Αίγυπτο.
Σήμερα,ο Περσέας που σκοτώνει το δράκο και σώζει την Ανδρομέδα.
Ο Ηρακλής που σκοτώνει τη Λερναία Ύδρα.
Ο Ιάσονας που σκότωσε το δράκο που φύλαγε το Δέρας.
Ο Ηρακλής,ξανάου σκότωσε το δράκο που φυλούσε τα μήλα των Εσπερίδων.
Σήμερα κι ο Κάδμος που σκότωσε το Δράκο που φύλαγε την Αρεία Πηγή.
Σήμερα ο Δίας που φυλάκισε τον δράκοντα Τυφώνα κάτω απ την Αίτνα.
Ο Απόλλωνας που σκότωσε τον Πύθωνα στους Δελφούς.
Κι ο Νιμπελούγκεν σήμερα που σκότωσε το δράκο και πήρε το θησαυρό.
Δράκοι παντού στο κόσμο,στο Μεξικό,στη Νέα Ζηλανδία,στην Δυτική Αφρική,στο Βόρνεο,στη Κίνα.
Στην Ανατολή ο δράκος είναι όμορφος,φιλικός,θετική ενέργεια.
Στη Δύση είναι χθόνια θεότητα,κατα-χθόνιοςηγή δεινών,αρνητική ενέργεια.
Όλοι οι λαοί στις Μυθολογίες τους αναγνωρίζουν όμως τη σοφία των δράκων,ξέρουν πως ο όφις και ο δράκος (όφιςουλί) είναι αρχαιότερος απ αυτούς και τον τιμούν ή τον φοβούνται.
Ακόμα και στη σύγχρονη λογοτεχνία του μυθικού τρόμου,ο Λόβεκραφτ τους αρχέγονους θεούς που κοιμούνται και περιμένουν να ανακαταλάβουν τη γή,Κθούλου Μυθολογία,σαν φίδια και δράκοντες ή θαλάσσια τέρατα φιδόμορφα τους παρουσιάζει.
Μην ξεχνάμε και την εβραϊκή μυθολογία με το πάνσοφο αλλά δόλιο φίδι που δίδαξε στους ανθρώπους τη γνώση που τους "κατέστρεψε".
Ε, τι να κανε κι ο Χριστιανισμός;
Έφτιαξε τον δικό του φιδοκτόνο ή δρακοφονιά.
Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν.
υγ

η λέξη "δράκος" βγαίνει απ το αρχαιοελληνικό δέρκομαι που σημαίνει βλέπωαρατηρώ,άρα ο δράκοντας ήταν ο άγρυπνος φύλακας -φρουρός μιας περιοχής,μιας θεάς,ενός θησαυρού (ή μιας Γνώσης).
______________________________
Εικόνα 
Ο  'Αη Γιώργης ο Κοντός, από την Λάρνακα, προστάτης των επιληπτικών. Δωρήθηκε το 1818 από κάποιον Μιχαήλ Πετρή από το Καϊμακλί, όταν επίσκοπος Κιτίου ήταν ο Μελέτιος Β’ ο μετέπειτα Εθνομάρτυρας. Είναι γνωστό ότι στο Ισλάμ αν και όχι επίσημα αναγνωρισμένος ο 'Αγιος θεωρείται θαυματουργός.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Μεσόγειος―η Πύλη του Παραδείσου, Πύλη του Άδη (με σχόλια)


H ιδέα των συνόρων, το έχω ξαναπεί, μου είναι απολύτως απεχθής και ακατανόητη. Όπως και το χρήμα είναι αυθαίρετα ανθρώπινα κατασκευάσματα του πιο άγριου του πιο μοχθηρού πλάσματος της γης, του ανθρώπου. Αποτελούν μέρος του Πολιτισμού μας όπως εξελίχθηκε ως σήμερα. Δείγμα πολιτισμού όμως είναι και ο σεβασμός της ζωής που πολλά μπερδέματα γεννά σε συνειδήσεις σε καιρό πολέμων.
Η Ε.Ε. συναινώντας σε βομβαρδισμούς και πολέμους έχει εγκληματήσει κατά των προσφύγων που τώρα πνίγονται στις θάλασσές της. Η Ε.Ε., όπως και σε τόσα άλλα, αποδείχθηκε απροετοίμαστη, ανίκανη, υπερφίαλη, διοικούμενη από ένα είδος καλοπληρωμένων υπεργραφειοκρατών τους οποίους συχνά στέλνουν στις Βρυξέλλες οι κυβερνήσεις τους για να τους ξεφορτωθούν λαδώνοντάς τους.
Αυτά εκεί, μα και πιο κοντά μας, μπροστά σε εκατοντάδες νεκρούς, κάποιοι κάνουν μικροπολιτική για κομματικά συμφέροντα αποκαλύπτοντας, για άλλη μια φορά, τη μικρότητα και τη στενομυαλιά τους.

Η τεράστια ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ, μπροστά μας και μας κοιτά δίχως έλεος με τα μάτια των νεκρών. Η ανθρωπιστική Κρίση δίχως λύσεις ουσιαστικές κι αυτές δε θα βρεθούν όσο δε βλέπουμε τα αίτια.


asd  ·
Η πάγια τακτική των Ευρωπαίων είναι να δίνουν διαφορετική αξία στους νεκρούς. Δάκρυα για το αεροπορικό δυστύχημα, σιωπή για τους μετανάστες


Niko Ago 50 εκατομμύρια Ευρωπαίοι μετανάστευσαν προς τη Β.Αμερική από το 1850 μέχρι το 1914. Η Ευρώπη ξεχνά...
adiasistos ‏
Άμα ο άλλος φοβάται ότι θα του σφάξει το ISIS ή άλλοι τα παιδιά και νάρκες να γεμίσεις τη Μεσόγειο θα προσπαθήσει να φύγει.

Γκαθ ‏
Τριάντα φορές περισσότεροι οι θάνατοι προσφύγων στη Μεσόγειο από την αρχή του έτους σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014 (ΔΟΜ) 

Αυξάνονται τα ναυάγια στην Μεσόγειο. Πώς μπορεί να βοηθήσει η επιχείρηση #Triton της #Frontex; Video @europarltv http://t.co/OpHhhBwyYb #EK
http://www.lesvosnews.net/.../ta-korakia-tis-lesvoy...


Την ώρα που το δράμα των προσφύγων συγκλονίζει...


Maria Aggelopoulou ναυαγιστές 2015. καθάρματα. ούτε και για αυτούς υπάρχει εισαγγελέας να υποθέσω.
Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΕΛΟΣ..ΕΠΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΑ ''ΚΟΡΑΚΙΑ'' ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ίσως όχι μονο εκεί) ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗς ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ..ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ..ΜΟΝΟ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
«Αυτό που είδα είναι απάνθρωπο για ανθρώπους. Μέρα μεσημέρι, την Κυριακή 19/4, γύρω στις 3 το απόγευμα και μετανάστες πλησιάζουν στην ακτή, κοντά στο Μόλυβο. Ένας ντόπιος με το που βλέπει τους μετανάστες βγαίνει στην παραλία και σαν κοράκι τους παρακολουθεί. Κατά την προσφιλή τους τακτική οι μετανάστες για να αποφύγουν την επαναπροώθηση τους στην Τουρκία όταν πλησιάζουν την ακτή, προσπαθούν να σκίσουν την βάρκα. Ο συμπατριώτης μας νοιάζεται μόνο για τη βάρκα και τους βάζει τις φωνές. Με το που βγαίνουν οι μετανάστες στην ακτή, οικογένειες, γυναίκες και παιδιά, φοβισμένοι και μούσκεμα, ο συμπατριώτης μας δεν ασχολείται καθόλου μαζί τους αλλά σπεύδει να πάρει τη βάρκα. Δεν ρωτά εάν χρειάζονται κάτι οι μετανάστες δεν τους προσφέρει ένα μπουκάλι νερό… μόνο αδιαφορία και το μόνο που νοιαζόταν η βάρκα.


Δυο Τιτανικοί το χρόνο - Η αφίσα της Διεθνούς Αμνηστίας για την ανθρωποθυσία στη Μεσόγειο

Corina Vasilopoulou
Σε άλλα νέα, εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν πάλι σήμερα στη Μεσόγειο, αλλά, ήταν μαύροι μωρέ, οπότε δεν μας νοιάζει. ‪http://left.gr/news/synagermos-sti-mesogeio-anatrapike-skafos-me-metanastes 

Miltos ‏ 
Δεν έχουν προηγούμενο οι νεκροί στη Μεσόγειο και η δεξιά της Ελλάδας ασκεί μικροπολιτική με καθαρά χρυσαυγίτικη ρητορεία...

Alexandros Charoulis ‏
Κομβικός ο ρόλος Αβραμόπουλου μετά το ναυάγιο στη Μεσόγειο, λέει η Κομισιόν! Μη σου τύχει...
adiasistos
Περισσότερα άρθρα γράφτηκαν για την ''ψυχική οδύνη'' του Ντράγκι απ' τα κομφετί παρά για τους 1000 νεκρούς στη Μεσόγειο.
Stefanos
1000 νεκροί μέσα στην βδομάδα στην Μεσόγειο. Αλλά δεν είναι τράπεζες για να ανησυχήσει η ΕΕ των "λαών"

Χρεοκόπησε τράπεζα? Ας ρίξουμε τίποτα δις να την σώσουμε. Πνίγονται χιλιάδες στη Μεσόγειο? Μα καλά πού πάνε κ αυτοί με αυτά τα σαπιοκάραβα?

₯ ZeroCool 
Ακούω μαλακεις τύπου "η λύση γ το θέμα των μεταναστών κ προσφύγων είναι καλύτερη φύλαξη" οχι να σταματήσουν οι Σφαγές σε Συρία Ιράκ

petros garrys ‏
σκοτώνονται παιδιά καθημερινά στην Συρία και λέμε γιατί φεύγουν και έρχονται εδώ...εσείς τι θα κάνατε κύριοι??
Εddie ‏ 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα σε λαθρομετανάστες" λενε χωρίς ντροπή για τους προσφυγες πολέμου από Συρία. Αλλά προς θεού μη τους πουμε φασίστες

@kmitsotakis Πνίγηκαν 400 άνθρωποι στη Μεσόγειο σήμερα και δε θα μπορέσεις να ασκήσεις το δικαίωμά σου να τους πεις λαθρομετανάστες‬


Nikos Alepis ‏
Από τα Μνημόνια μέχρι το μείζον των εκατοντάδων νεκρών στη Μεσόγειο, η ηθική χρεοκοπία της Ευρώπης δεν μπορεί να κρυφτεί.

πολύφημος

Η φιλεύσπλαχνη ΕΕ έστειλε ισχυρό μήνυμα στους πρόσφυγες: Μην πνίγεστε στη Μεσόγειο γιατί μας στεναχωρεί πάρα πολύ.
Marilena Koppa 
Για να ειμαστε σοβαροι: η αυξηση των προσφύγων στη χωρα μας οφειλεται στην επιδεινωση της καταστασης στη Συρία,οχι στην κυβερνητικη πολιτική

To λάθος είναι που πιστεύουμε (ελπίζουμε;) ότι η Ευρώπη που δεν νοιάζεται για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στη Συρία θα νοιαστεί για εμάς.


Η διάσωση είναι υποδειγματική, πιθανότατα επειδή κάμερα καταγράφει.
Πόσοι άνθρωποι πάνω εκεί; 80;
Σωσίβια ούτε οι μισοί,οι άλλοι σαμπρέλες. Συγκλονιστικές οι στιγμές που τα 2 μωρά περνάνε πάνω απ τη θάλασσα χέρι χέρι.
Ποιος ζει τέτοιο πράγμα αν δεν τον κυνηγάνε;

Ο Panagiotis Hadjistefanou  Με ρωτάνε πολλές φορές ποιος ο λόγος να δημοσιεύονται αυτές οι φωτογραφίες. 
Όχι, δεν είναι επειδή προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τα μικροαστικά κτήνη και τους Ναζιστές, τα πρώτα είναι γουρούνια που δεν ενδιαφέρονται ούτε για τα ίδια τους τα παιδιά, πόσο μάλλον για των άλλων, ενώ οι δεύτεροι πληρώνονται για να πνίγουν παιδιά, αυτή είναι η δουλειά τους. 
Ο λόγος για να δημοσιεύουμε αυτές τις φωτογραφίες είναι για να επισημοποιήσουμε, να αποδείξουμε, να στοιχειοθετήσουμε το γεγονός. Να μην μπορεί κανείς να πει ότι αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας δεν συνέβη ποτέ. Να υπάρχουν μάρτυρες, αυτόπτες, ότι πρώτοι δολοφονήθηκαν οι πιο αθώοι και ανυπεράσπιστοι. 
Να ξέρετε ότι οι Ναζί έχουν σαν πρώτο τους μέλημα την συγκάλυψη των εγκλημάτων τους. Ακόμα αρνούνται ότι συνέβη το Ολοκαύτωμα, και αν δεν είχαμε τις φωτογραφίες και τα φιλμ από το Άουσβιτς και τα υπόλοιπα στρατόπεδα, δεν θα είχαμε σήμερα τις αποδείξεις για το τι συνέβη πραγματικά. 
Ιδού τι συμβαίνει σήμερα εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ναζιστικής αυτοκρατορίας.

I am a parent. I am a teacher. I am a human being who does NOT UNDERSTAND how we, just allow, such senseless cruelty to happen..... Over and over, again.... What to do, what ????
Live with it ?.......
Η Βραβευμένη φωτογραφία: Η Πύλη του Παραδείσου που κυκλοφορεί (μαζί με άλλες, ως ντοκουμέντο της αναισθησίας μας:

Daphne Chronopoulou Η φωτογραφία του ζευγαριού δείχνει σκηνοθετημένο συμβάν και μάλιστα είναι βραβευμένη. Λέγεται:
Θάνατος στην πόρτα του παράδεισου
και τραβήχτηκε από τον Ισπανό φωτογράφο και τιμημένο με βραβείο Πούλιτζερ Javier Bauluz. Καταγγέλλει την αδιαφορία των πο
λιτών για τις τραγωδίες των άλλων. Μετά τη δημοσίευσή της στην La Vanguardia και στους New York Times, κριτικές και σχόλια κατάκλυσαν την Ισπανία. 

Στις άλλες πρόκειται για ένα περιστατικό με ηλικιωμένη ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ που (συνέβη στην Ιταλία.
ΚΑΜΙΑ υγειονμική αρχή δε θα άφηνε νεκρό τυλιγμένο με πλαστικά στην παραλία.

ΚΡΥΦΑ από τα μάτια μας γίνονται τέρατα από λιμενικό και δουλεμπόρους μα μη λέμε κι ό,τι θέλουμε.


ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΑΜΟΣ

YOUTUBE.COM