Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Ο Δήμαρχος και το έγκλημα του κυνοκομείου #Kozani (Καταγγελία με φωτογραφίες)


Η ποιότητα ενός ανθρώπου και το ήθος του κρίνονται από τον τρόπο που μεταχειρίζεται τους αδύναμους και όσους δεν τον έχουν ανάγκη. Κι από τα ζώα δεν υπάρχουν πλάσματα πιο αδύναμα κι απροστάτευτα στον κόσμο μας που διαφεντεύεται από τον άνθρωπο και τα συμφέροντά του.
Για να διασφαλιστεί ο πολιτισμός των κοινωνιών μας ο νόμος ορίζει πως 'αδέσποτα' δεν υπάρχουν αλλά κηδεμόνας των εγαταλελειμμένων είναι ο Δήμος που οφείλει να τα προστατεύει.

Αχρείοι είναι όσοι έχουν τη δύναμη να βοηθήσουν και αδιαφορούν και τέτοιους παρουσιάζω πάλι σήμερα, αναίσθητους που εγκληματούν εις βάρος αθώων πλασμάτων.


Ιδού λεπτομέρειες, μαζί με την απάντηση του Δημάρχου, που αντί να ζητήσει συγγνώμη και να δράσει, απειλεί όσους δημοσιεύουν,
 κι αν θέλετε κοινοποιείτε για να αντιδράσουμε.Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία: Aνοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας, οργής, αγανάκτησης: “Κατά του οικολόγου Δημάρχου, της Αντιδημάρχου Κοζάνης και των κτηνιάτρων. 130 νεκρά ζώα στο κυνοκομείο με απόλυτη ευθύνη τους!” (Φωτογραφίες)Εκφράζουμε την πλήρη οργή και αγανάκτησή μας για τον φρικτό  θάνατο πολλών  δεκάδων ζώων τους τελευταίους μόνο μήνες στο κυνοκομείο-νεκροταφείο Κοζάνης σύμφωνα με τις  τεκμηριωμένες καταγγελίες πολιτών της Κοζάνης , οι οποίες επώνυμα έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.
Παραθέτουμε αποσπάσματα των καταγγελιών και φωτογραφίες  της φρίκης αυτής και ζητάμε την άμεση επέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου δηλώνουμε δε ότι θα προβούμε σε άμεση ενημέρωση  των αρμοδίων Αρχών  της Ευρωπαϊκής Ένωσης , εκατομμυρίων  Ευρωπαίων πολιτών, των αρμοδίων υπουργείων – μήπως και ευαρεστηθούν να κάνουν κάτι- αλλά και του Προέδρου της Βουλής και των κομμάτων .
Ζητάμε δε και από τον Πρωθυπουργό της χώρας να ρίξει ένα βλέμμα στα όσα άθλια συμβαίνουν στα δημοτικά κυνοκομεία-κρεματόρια ζώων  ανά την Επικράτεια .
Ζητάμε από τον αρμόδιο Υπουργό ΥΠΑΑΤ  , που ένα χρόνο τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για τα αδέσποτα ,να ασχοληθεί προσωπικά  και με την προσήκουσα ευθύνη  με το θέμα αυτό αντί να παραθέτει αμάσητο , ο, τι τον συμβουλεύουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του ,  σε σχετικές επερωτήσεις που γίνονται  στη Βουλή.
Σταματήστε επιτέλους την προδιαγεγραμμένη πορεία θανάτου των αδέσποτων μέσα στα δημοτικά Νταχάου.
Όσο δε  για τον ανάλγητο οικολόγο !!! Δήμαρχο  Κοζάνης , την ανεκδιήγητη  αρμόδια Αντιδήμαρχο και τους κτηνιάτρους-χάροντες η Δικαιοσύνη ας πράξει στο ακέραιο το έργο της.
Σταχυολογούμε μερικά αποσπάσματα από τις καταγγελίες.
“….προτίμησαν να αφήσουν το ζώο να πεθάνει χωρίς λόγο και έχοντας φθάσει σε σημείο εξαθλίωσης από την αρρώστια…”
“…έτσι φθάσαμε στο σημείο τα ζώα να ” λιώνουν” κυριολεκτικά από τις διάφορες αρρώστιες μέσα στο καταφύγιο του Δήμου χωρίς καμία απολύτως περίθαλψη…”
“…. επιπλέον οι άκριτες και χωρίς καμία νομιμότητα “επανεντάξεις” έγιναν με το πρόσχημα του καθαρισμού της πόλης απ τα αδέσποτα…”
“… αυτοκίνητου του Δήμου να  αφήνει στη μέση του πουθενά 2 μικρόσωμα σκυλάκια τα οποία μετά την φυγή του αυτοκινήτου του Δήμου δέχτηκαν επίθεση από τσοπανόσκυλα…”
“…. 2 κουτάβια επανεντάχτηκαν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας , άλλων έγινε επανένταξη στα ορυχεία της ΔΕΗ και έπειτα τα ίχνη των ζώων χάθηκαν, 2 κουτάβια και ένα ενήλικο στην Εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο βουνό χωρίς φαγητό και νερό και τα ζώα βρέθηκαν τυχαία από φιλόζωους σε άθλια κατάσταση .”
Και ερωτάμε;
Μήπως θα έπρεπε να παραιτηθεί ο οικολόγος Δήμαρχος ;
Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο θα ακουστεί αυτό σε πολλούς αλλά οι ζωές τόσων αδικοχαμένων εμβίων ζητούν δικαίωση και την τιμωρία των υπευθύνων
Πόσες χιλιάδες ζώα θα πρέπει να πεθάνουν στα διάφορα Νταχάου των Δήμων απανταχού της χώρας για να ασχοληθεί κανείς από τους αρμόδιους;
Θα ενδιαφερθεί κανείς εκεί στα υπουργεία, στα κόμματα, στην κυβέρνηση, στη δικαιοσύνη για όλη αυτή την αθλιότητα και τα διαρκή εγκλήματα εις βάρος των ζώων που η δική μας εγκληματικότητα κατέστησε αδέσποτα ; 
Αυτός είναι ο πολιτισμός μας;
Τι άλλο θα πρέπει να γίνει εις βάρος χιλιάδων πλασμάτων και πόσα  ακόμη χιλιάδες ζώα πρέπει κυριολεκτικά να δολοφονηθούν για να αποφασίσει η Πολιτεία  να πάρει σωστές και υπέρ των ζώων αποφάσεις ;
Θα κατανοήσετε ποτέ εκεί πάνω , ότι η Παιδεία, η Ενημέρωση, η υποχρεωτική στείρωση των κατοικιδίων η πάταξη του παράνομου εμπορίου, η απαγόρευση  ζώων στα pet-shops , η δραστική μείωση των εισαγωγών και της εκτροφής χιλιάδων νέων ζώων κάθε χρόνο και η εφαρμογή της νομοθεσίας είναι τα κλειδιά για την επίλυση του ” προβλήματος” ;
Παραθέτουμε αποσπάσματα με σκληρές φωτογραφίες από τις καταγγελίες για το  κρεματόριο του οικολόγου Δημάρχου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κοζάνης .
φωτογραφιες: http://imgur.com/a/JN8Y3
Δημος Κοζανης Καταφυγιο (1) α: http://docdro.id/QC4ltPj 
ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (1) β: http://docdro.id/LEXCUMH
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
ΚΟΖΑΝΗΚΟΖΑΝΗ 3ΚΟΖΑΝΗ1ΚΟΖΑΝΗ2
Καταγγελία της Φιλοζωϊκής Ομοσπονδίας: 130 νεκρά ζώα στο Κυνοκομείο Κοζάνης :: left.gr
ΦΡΙΚΗ! 130 Νεκρά ζώα στο κυνοκομείο Κοζάνης μέσω του χρήστη

Ο Δ. Κοζάνης απειλεί εκείνους που δημοσιοποίησαν το έγκλημα. Η αντιδήμαρχος ισχυρίζεται ότι είναι πλαστές οι φωτό!

Π.Φ.Π.Ο.: 130 νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης με ευθύνη δημάρχου, αντιδημάρχου και κτηνιάτρων!
____________________
Ο Δήμαρχος απάντησε δίχως συγγνώμη αλλά, όπως κάνουν οι πολιτικοί, με θεωρίες σκευωρίας εις βάρος του. Σας δίνω απόσπασμα από ― zoosos.gr  :
Ο δήμαρχος παρουσία της αρμόδιας αντιδημάρχου Ελένης Τασοπούλου μίλησε για «μεγαλοπρεπέστατο ψέμα», συνέχισε επισημαίνοντας ότι αυτά που καταγγέλθηκαν στις αρχές (Εισαγγελία Κοζάνης και Εισαγγελία του Αρείου Πάγου) είναι «απίστευτα ψέματα» και τελικά μας είπε ότι τα νεκρά ζώα δεν είναι 130 αλλά μόλις 80!
Σε αυτά τα νεκρά σκυλιά διευκρίνισε ότι περιλαμβάνονται 10 ενήλικα και 70 κουτάβια τα οποία πέθαναν μέσα σε μια εβδομάδα εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου από ένα μικρόβιο αλλά και αυτός ο αριθμός θανάτων είναι μικρός αν αναλογιστεί κανείς τα πόσα ζώα περνούν από το Δημοτικό Κυνοκομείο. Και μάλιστα χαρακτήρισε «λογικό και εύλογο» αυτόν τον αριθμό.Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Τασοπούλου βρήκε απολύτως λογικό να πεθάνουν σε μια εβδομάδα 70 κουτάβια εντός του Δημοτικού Κυνοκομείου Κοζάνης εξαιτίας του μικροβίου που είχε κάποιο σκυλί!
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Ελένη Τασοπούλου, που συνήθως απαξιοί να απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων – και μιλάμε εκ πείρας επ’ αυτού – ψέλλισε μόνο δύο κουβέντες ότι την απείλησαν και την εξύβρισαν τηλεφωνικά μια φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον περασμένο Δεκέμβριο και ότι αύριο θα μεταβεί στην Εισαγγελία Κοζάνης για να καταθέσει σχετική καταγγελία. Ενώ δεν είπε τίποτα άλλο επί της ουσίας αφήνοντας ουσιαστικά τα αναπάντητα ερωτήματα να είναι αναρίθμητα.
Διαβάστε επίσης:

3 σχόλια:

 1. τώρα τι να πω... τι να πω γμτ

  δεν ξέρω άναυδος και δεν είμαι υπερβολικός στην φιλοζωία μου είμαι συντηριτικός αλλά αυτά είναι ΑΝΕΥ ΠΟΤΑΜΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι έγκλημα..
   Φυλακισμένα στη βρώμα και την πείνα. Ούτε να σκεφτώ δε θέλω τι ένιωθαν..

   Διαγραφή
 2. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο για όλα τα ζώα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή