Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Τα ψέματα διώχνουν τον πελάτη κι εγώ μποϋκοτάρω


Κάποτε πρέπει να μάθουν οι μαγαζάτορες πως είναι προτιμότερο το αληθινό 'δεν το έχω' από το 'δεν υπάρχει' που θυμίζει εκείνο το 'δε γίνεται' κάτι τεμπέληδων μαστόρων και με εκνευρίζει πάντα πάρα πολύ.
Μου έτυχε πάλι σήμερα. Επέμενε ο κύριος στο σούπερ φαρμακείο της οδού Σκουφά πως δε βγαίνουν γυαλιά στους βαθμούς που χρειάζομαι. Έφυγα βέβαια, αφού πέρασα τον αναγκαστικό σκόπελο πωλητριών που ενώ δεν είχα εξυπηρετηθεί επέμεναν να με καθυστερούν με υποσχέσεις για εκπτώσεις σε καλλυντικά που δε χρειάζομαι.

Θυμήθηκα την τραυματική εμπειρία πριν δώδεκα χρόνια όταν εγχειρισμένη και πολύ άρρωστη βγήκα με βροχή να πάρω ένα πάρα πολύ δυνατό φάρμακο. Στο ένα μετά το άλλο στα φαρμακεία με κοίταζαν σα τρελή κι επέμεναν πως δεν υπάρχει το παυσίπονο που μόλις χθες μου είχε δώσει ο χειρουργός που το συνταγογράφησε.
Έβρεχε και πονούσα κι όσο πήγαινα από το ένα στο άλλο μαγαζί βρεγμένη και ταλαίπωρη τόσο έβλεπα τη συμπεριφορά να χειροτερεύει αφού στο τέλος πια δεν ήμουν γι αυτούς παρά μια αλήτισσα που τους ζητούσε "ναρκωτικά" με μια τσαλακωμένη συνταγή στο χέρι.

Με έσωσε μια φαρμακοποιός, η μόνη, που έκανε τον κόπο αντί του ψέματος 'δεν υπάρχει' να μου εξηγήσει κάποιους περιορισμούς όπως ότι μια κατηγορία φαρμάκων πρέπει να την αγοράσεις στον τόπο που κατοικείς [ναι, άλλη μια διάταξη που δείχνει ότι στην κοινωνία μας τον άρρωστο τον βλέπουμε σαν ήδη νεκρό, σιγά μη θέλει και να ταξιδέψει ή να μην πονάει ταξιδεύοντας―μα δεν είναι αυτό το θέμα μας).

Πόσο δύσκολο ήταν ένας από όλους εκείνους να μου είχε εξηγήσει; Όσο δύσκολο είναι φαίνεται για κάποιους να πουν ένα 'δεν το έχω'; 
Σύμπτωση ή όχι τα γυαλιά με βαθμούς που δεν υπάρχουν κατά το σούπερ-ντούπερ φαρμακοποιό της Σκουφά και Ηρακλείτου τα βρήκα λίγα λεπτά μετά στην ίδια εκείνη φαρμακοποιό, Σκουφά και Δημοκρίτου.
Σας τη συστήνω.
Γιατί η αλήθεια τιμά κι αυτόν που τη λέει κι αυτόν που την ακούει και γιατί το έχω λόξα να μποϋκοτάρω όποιον δε μου φέρεται καλά.
________________________
   

6 σχόλια:

  1. Μέσα στην αφέλειά τους νομίζουν ότι αν πουν "δεν το έχω" θα κάνουν άσχημη εντύπωση ενώ αν πουν "δεν υπάρχει" ρίχνουν την ευθύνη αλλού. Δεν καταλαβαίνουν όμως ότι λέγοντας ψέματα και υποτιμώντας τη νοημοσύνη του πελάτη πετυχαίνουν το αντίθετο απ' αυτό που επιδιώκουν. Εκτός του ότι είναι κακοί επαγγελματίες δείχνουν και έλλειψη τιμιότητας σαν άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς.
      Και πιστεύω πως ακόμα καιμάνθρωποι που δεν το 'ψειρίζουν' σαν εμένα, μένουν με μια κακή γεύση και δεν ξαναγυρνούν.

      Διαγραφή
  2. "Ναι γεια σας, αυτά τα γυαλιά θα ήθελα"
    "Ποια γυαλιά κερά μου; Αυτές τις κρέμες προσώπου τις είδατε; 62 χρόνια νεότερη σας κάνουν"
    "Δε θέλω κρέμες, γυαλιά θέλω!"
    "Μα έχουμε σούπερ ντούπερ υπεργαμάουα εκπτώσεις στα τσιμπιδάκια φρυδιών"
    "Γυαλιά έχετε;"
    "Επίσης, στις 3 κολόνιες ΒΡΩΜΑΞ που θα αγοράσετε έχετε άλλη μία δώρο!"
    "Καλά, άντε γειά"

    ***ΜΠΑΜ****

    "ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΨΑΘΙΝΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ"

    Πρόεδρας ΑΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δεν τους μποϋκοτάρω, μεν, επειδή στην περιοχή όπου μένω δεν έχω πολλές επιλογές σε εμπορικά καταστήματα - θυμάμαι, όμως, την κακή συμπεριφορά και δεν τους εμπιστεύομαι πιά.
    Κάτι παρόμοιο μού συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, που πήγα να αγοράσω κάτι πολύ συγκεκριμένο, για του οποίου το μέγεθος ήμουν σίγουρη. Και η πονηρή μαγαζάτορας, που ήξερε (βάζω στοίχημα) ότι το νούμερο που ήθελα δεν το είχε, προσπάθησε να με πείσει ότι το μέγεθος που της έλεγα δεν ήταν το σωστό για μένα και μου έδωσε να δοκιμάσω εκείνο που είχε στη διάθεσή της. Κι όταν ευγενικά της ζήτησα και το μέγεθος που είχα κατά νου να αγοράσω στην αρχή, δήθεν για να τα συγκρίνω, παραδέχτηκε πως δεν το είχε. Εννοείται πως έφυγα αμέσως.
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η πονηριά, αυτή η άποψη πως το εμπόριο είναι απάτη κι όχι εξυπηρέτηση
      είναι παλιά πληγή.
      κι όπως το λες, κι αν δε μπορούμε να μποϋκοτάρουμε μέσα μας ξέρουμε και προσέχουμε..

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.