Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Είμαι για το ανδρικό κοινό κυρίες μου;

 Απορίας άξιον.
Σας δίνω δείγμα από Twitter: τo 'οργανικό κοινό' όσων γράφω είναι 62% άνδρες-38% γυναίκες. Επίτηδες διαλέγω 'οργανικό'― δηλαδή όσους με βλέπουν δίχως να το ξέρω (μετριούνται π.χ. όσοι κάνουν κλικ για να διαβάσουν τη συνέχεια αποσπάσματος) κι όχι οι 'ακόλουθοι' (followers) που φτάνουν το 70%  οι άνδρες με μόνο 30% γυναίκες κι ίσως μου λέγατε πως συμβαίνει λόγω φλερτ, για να με γνωρίσουν και μπλα μπλα μπλα.

Ίδια ποσοστά  και στα blogs μου και στη Σελίδα με τη δουλειά μου στο Facebook https://www.facebook.com/DaphneChronopoulou/.

Πάνω από δυο τρίτα είναι άνδρες οι αναγνώστες μου. Εμένα. Που ευθαρσώς και σε κάθε ευκαιρία δηλώνω φεμινίστρια, που επιμένω να δίνω τη θηλυκή πλευρά και άποψη, που δε δικαιολογώ ποτέ το βιαστή, που ποτέ δεν ανέχομαι σεξιστικά αστειάκια, που ποτέ δεν σχολιάζω άλλες γυναίκες για την εμφάνιση ή τα ήθη τους και που, μαζί με όλα αυτά, δεν έχω ασχοληθεί παρά για να τους κατηγορήσω με τομείς θεωρούνται παραδοσιακά «ανδρικοί» όπως το ποδόσφαιρο κι οι κώλοι αφού ανεξαρτήτως πρόφασης (π.χ. «δες ένα ωραίο tattoo!») προσελκύουν αρσενικό κοινό. 

Κι αναρωτιέμαι και σας ρωτώ γιατί. Γιατί με διαβάζουν τόσοι κύριοι; Αλλά, κυρίως γιατί.. γιατί γιατί γιατί δε με προτιμάτε εσείς κυρίες;

Ιδού και τα γραφήματα, σημερινά φρέσκα-φρέσκα

Facebook 
Οι 'Θαυμαστές': 37% γυναίκες - 63% άνδρες




Facebook 
Οι Αλληλεπιδρώντες: κάπως καλύτερα επειδή οι λιγότερες γυναίκες είναι πιο εκδηλωτικές, έχω φίλες (αληθινές, της ζωής μου) που το συνηθίζουν να αφήνουν μια κουβέντα όποτε με διαβάζουν



 Twitter 
Οι 'followers'-  ακόλουθοι
Twitter 
Το 'οργανικό' κοινό

______________________


7 σχόλια:

  1. Εχμ ... διακρίσεις με βάση το φύλο (από την ανάποδη), κυρία Χρονοπούλου; ;-)

    Θα μπορούσαν οι άρρενες αναγνώστες σου να έχουν πολύ ... θηλυκό μυαλό, πάντως - αν αυτή είναι μια κάπως comforting υπόθεση.
    Μια φορά, εγώ παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις σου. Και είμαι γυναίκα. Που αλληλεπιδρά. :-)
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περίεργο δεν είναι;
      Δε θα το πίστευα αν δε μου έβγαιναν περίπου ίδια ποσοστά σε όλα.

      Διαγραφή
  2. Δεν μπορω να πω οτι με παραξενευει.Δινεις μεν
    την θηλυκη πλευρα και αποψη στα θεματα σου, τα
    θεματα ομως δεν ειναι ελαφρα και γλυκαναλατα.
    Νομιζω δε οτι οι αντρες ενδιαφερονται πολυ να
    μαθαινουν την γυναικεια οπτικη,ισως γιατι θελουν
    να μας καταλαβουν καλυτερα, δεν μπορω να το πω
    με σιγουρια.Παντως η εμπειρια μου, δειχνει οτι σε
    σοβαρες συζητησεις αυτοι που δειχνουν ενδιαφερον
    ειναι οι αντρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 'Ομως ζωή ξέρω γυναίκες πανέξυπνες, πολύ ανώτερες από τους άνδρες τους οι οποίες καθόλου δεν ελκύονται από τα «ελαφρα και γλυκαναλατα». Άρα γιατί δεν έρχονται κι εδώ μα προτιμούν άνδρες bloggers;

      Περίεργο. Πολύ περίεργο μου φαίεται το φαινόμενο. Και δεν έχει αλλάξει με τα χρόνια..

      Διαγραφή
  3. Είναι αυτό που λέει η μέδουσα ότι δεν έχεις και τίποτα ιδιαίτερα γούτσου γούτσου και γλυκανάλατα ή καθυστερημένα ποιήματα για χαμένους έρωτες αλλά ακόμα και από τη φεμινιστική σκοπιά να το πάρεις, παρόλο που διαφωνώ μαζί σου κάθετα σε αρκετά σημεία (όπως διαφωνώ κάθετα σε άλλα από την αντίθετη πλευρα), οι μεγαλύτεροι σεξιστές τα τελευταία χρόνια είναι γένους θηλυκού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Τουλάχιστον στα λόγια και μέσω της ασφάλειας του ίντερνετ

      Διαγραφή
    2. Ναι είναι πολλές οι σεξίστριες, πολλές που νομίζουν πως θα ξεχωρίσουν αν υποκρίνονται πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Διότι το πρώτο που κάνει ο δούλος ο απελεύθερος είναι να μιμηθεί τον παλιό του αφέντη. Το είδαμε και στη Φάρμα των Ζώων, το είδαμε ακόμα και στον Υπαρκτό Σοσιαλισμό όταν ο Στάλιν διατήρησε και τα καλά ρεστωράν (με τους ίδιους αρχιθαλαμηπόλους και μαγείρους) αλλά και την ίδια τσαρική μυστική αστυνομία.

      Τι κρίμα όμως... τι κρίμα Πρόεδρε
      αν και τιμή μου να έχω εσένα παρά τη διαφωνία μας.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.