Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Γριές πάλι; Για να τα πούμε λίγο... #ageism_alert (εικόνες-σχόλια)




Αφορμή να σας παρουσιάσω μέρος της μεγάλης συλλογής μου είναι ένα άρθρο της Άννας Κουρουπού. Μιλώντας για όσους πασχίζουμε να ζούμε συνειδητά και υπεύθυνα ερευνώντας και κρίνοντας πρώτα τη δική μας συμπεριφορά πριν μιλήσουμε για άλλους, αναφέρει ένα ρατσισμό σχετικά άγνωστο εν Ελλάδι, στη χώρα που τα πλήθη χαχανίζουν με αστεία εις βάρος του τελευταίου τροχού της πατριαρχικής μας κοινωνίας: της «Γριάς».

Διότι η Γριά η Κωλόγρια η Παλιόγρια
η γυναίκα δηλαδή που δεν ανήκει στην αναπαραγωγική ηλικία
ήταν ανέκαθεν άχρηστη για την πατριαρχία.
Βαράτε λοιπόν κωμικοί,
βαράτε αναίσθητες κι αναίσθητοι,
βαράτε ανόητες κι ανόητοι που δε βλέπετε πέρα απ' τη μύτη σας,
δηλαδή δεν καταλαβαίνετε ότι ― αν και όσες/όσοι είστε τυχεροί
σύντομα θα βρεθείτε κι εσείς σ' αυτή την ηλικιακή ομάδα
που σήμερα χτυπάτε με αστεία, βρισιές και περιφρόνηση.

Θυμόμαστε παροτρύνσεις να «κλειδώσετε τα παππούδια στις εκλογές για να μη βγει η ΧΑ» σα να μην βλέπουμε όλοι μας πως οι παλιοί χουντικοί πεθαίνουν και τη ΧΑ την ψήφισαν, ως επί το πλείστον, νέοι και άνεργοι θαμώνες λαϊκών γυμναστηρίων και επαρχιακών καφετεριών.
Δε μου αρέσουν οι περιττές συγκρίσεις γενεών και ηλικιών, τον άνθρωπο τον κάνουν το μυαλό κι οι πράξεις του κι όχι τα νούμερα. Αν όμως θέλουν να συγκρίνουμε γενιές, έτσι μήπως και καταλάβουμε, ας βάλουμε στη ζυγαριά κι ότι οι άνω των 60 είναι παιδιά του χιπισμού, του ελεύθερου έρωτα, των αντιπολεμικών κινημάτων, του Rock και του Punk ενώ οι κάτω των 30.... τι ακριβώς είναι; Είναι.... είναι.... η ηλικία των πιο πολλών ψηφοφόρων της ΧΑ μήπως;

Έχω βαρεθεί να απαντάω σε τέτοια ποσταρίσματα που ζητούν  να κλειδωθει 'η γιαγιά'  ή σε λαζοπουλικά αστειάκια για 'τις γριές'.
Καιρό τα μαζεύω κι έχω πολλά με πιο σκληρά για μένα όσα έρχονται από γυναίκες. Διότι πρέπει να είναι και τυφλή και ανόητη εκείνη που δεν έχει καταλάβει ότι σπανίως αποτιμώνται ο λόγος και οι πράξεις των γυναικών δίχως να συνυπολογιστούν ηλικία, εμφάνιση και γυναικολογική κατάσταση (βλέπε Μάνα/Περίοδος/αγάμητη/ορμόνες κ.λ.)

Στη μικρή μου συλλογή πρώτο-πρώτο έχω το άρθρο της Άννας Κουρουπού. Ακολουθούν πολιτικοί και αστειάκια σαν εκείνα τα παραπλανητικά που συνέστηναν κλείδωμα της γιαγιάς μας και τελειώνω με το εξαιρετικό της Καίτης Βασιλάκου. Πολλά κατά γυναικών πολιτικών με εικόνες και, τέλος, λίγα από καμπάνιες κατά του Αgeism  επειδή, όπως λένε «δεν είμαστε προϊόντα με ημερομηνία λήξεως». 
 Επέλεξα εκρήξεις ageism με κατηγορίες κατά γυναίκας σε συζητήσεις άσχετες με ηλικία ή εμφάνιση.  Όλα τα σχόλια είναι αυθεντικά, από ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας, πολλούς από τους οποίους συμπαθώ και διαβάζω. Όμως, εκτός δημόσιων προσώπων, αφαιρώ τα ονόματα διότι στόχος εδώ δεν είναι το αντίστροφο κυνήγι μαγισσών.

Αν αναγνωρίσετε δικό σας  παρακαλώ μη θιχτείτε, σκεφθείτε.





Βαρύς τίτλος. Αν ψάχνεις τον εαυτό σου, σε βάζει σε σκέψεις. Αν είσαι τουρίστας στη ζωή, προσπερνάς. Είχε πέσει στην αντίληψη μου ένα υπέροχο σποτ για τον ρατσισμό.Μια κυρία δυσφορούσε στο αεροπλάνο που στη διπλανή θέση καθόταν ένας μαύρος άνδρας.
Ζητούσε επανειλημμένως από την αεροσυνοδό και με γκριμάτσες σιχαμάρας, να της αλλάξουν τη θέση. Συνεννοήθηκε η αεροσυνοδός με τον πιλότο και πλησιάζοντας την κυρία, σηκώθηκε αυτή, περιχαρής για να πάει στην καινούρια θέση χωρίς τον μαύρο δίπλα της. Τελικά η κοπέλα αφού ζήτησε συγνώμη από τον κύριο, τού ζήτησε να την ακολουθήσει. Και τον έβαλε στην πρώτη θέση επαναλαμβάνοντας τη συγνώμη όλης της εταιρείας. 

Εννοείται ένοιωσα μια ικανοποίηση, του τύπου «πάρτα σκατόγρια». Ωπα! Γριά. Άρα, την έβαλα αυτόματα σε μια άλλη κατηγορία ανθρώπων. Δεν είναι νέα, όμορφη, χαμογελαστή, άρα, σκάρτη. Αν ήταν ανάποδα η δράση του σπότ, θα έβριζα τον μαύρο, ως σκυλάραπα, που δεν σέβεται έναν μεγάλο άνθρωπο και δη γυναίκα και μπλα μπλα ---->transs.gr


Πατέρας:Εγώ θα έκανα αεροπειρατεία για την Αλαμουντιν!
Εγώ:Αυτή είναι τσάκνο.Κάνε για την Μπελούτσι
Π:Αυτή είναι γριά!
Πατέρας 68χρ.τζόβενος

Εδώ ας κάνουμε το παλιό καλό τεστ. Αν αντικαθιστούσαμε το «οι παππούδες» με «οι μαύροι», «οι Εβραίοι», «οι γυναίκες», «ξανθοί», «οι εργάτες»; Ιδού και κρίνετε:

Thrass said... «.. Προσθέτω μια σκέψη δική μου: Θα τσαντιστώ τρομερά αν κληθούν οι παππούδες μου από τα κορφοβούνια τής Κρήτης να αποφασίσουν για ευρώ ή δραχμή.

Εδώ μπορεί να πει κάποιος, μα αυτό δε σημαίνει (άμεση) δημοκρατία? Well, I am not a fan.

Έχουμε δημοκρατία και τη δέχομαι ως "και μη χειρότερα". Από εκεί και πέρα, ψάχνω ηγέτες που μπορούν να λύσουν το πρόβλημα. Αυτούς που στον επαγγελματικό βίο ονομάζουμε experts.

Αυτό δε σημαίνει ότι δε συμφωνώ και με αυτό που γράφεις. Συμφωνώ. Δε μού φαίνονται όμως κατάλληλες οι συνθήκες. Προσθέτω μια σκέψη δική μου: Θα τσαντιστώ τρομερά αν κληθούν οι παππούδες μου από τα κορφοβούνια τής Κρήτης να αποφασίσουν για ευρώ ή δραχμή...--> http://old-boy.blogspot.gr/2015/04/blog-post_23.html

Η γυναίκα ρε παιδι μου.... Και στα 80 βαφει μαλλί και βγάζει φρυδι με κατακόκκινο κραγιόν...έχω δώσει εντολή να με πυροβολησουν αν γίνω έτσι

@Sin_Town_ Εύχομαι να το κάνουν πιο γρήγορα: Για παντελή έλλειψη ευαισθησίας & αλληλεγγύης


Σχόλιο σε φωτογραφία
εφιάλτης στον δρόμο με τις μποτοξιασμένες κωλόγριες‬

ΠΑΝΕ ΚΑΝΕ ΓΙΟΓΚΑ ΜΩΡΗ. ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΣ ΤΙ ΛΕΣ.


Γυναίκα
Συφιλιασμένη κωλόγρια είναι που έχει απλά πολύ τραβηγμένη μούρη και πολύ φουσκωμένα βυζια‬

«Δεν μπορεί τα κόμματα της Αριστεράς να γίνουν σαν γριές, που πιάνουν το πλεκτό τους και λένε ωραία λόγια, και όταν έρχεται η ώρα να μην μπορούν να αποδώσουν κάτι, ή όταν χάνουν, να πέφτουν πάνω στον ίδιο τους τον εαυτό και να τον χτυπάνε» είπε ο γνωστός ηθοποιός. 


Δακτυλος του Υπουργείου Εξωτερικών η εγκατάσταση ΑποκωδικοποιητήΑν ξαναδούν οι γριές και οι πρεσβύωπες τούρκικα σήριαλ,γράψτε μου!





Νέοι (με χυδαιότερους τον Ουγγαρέζο και την κοπέλα πλάι του) χαχάνιζαν στο κοινό της συγκεκριμένης εκπομπής όπως και όλων των άλλων του Σεφερλή. Αλλά:






Konstantinos Kiprianos Theodousis Δεν εχεις σιχαθει ολο αυτο το ανοητο και ματαιοδοξο μερικων της ''τεχνης'' και της ποιησης; παρουσιασεις δημοσιες σχεσεις του κωλου κειμενα και ποιηματα μηπως και γαμησουμε κανα γκομενακι η κατι θειες τελειωμενες μηπως αναστησουν κανα οιστρογονο...καμωματα και αναρτησεις οτι ναναι στο φεης εκδοσεις βιβλιων με λιγα φραγκα...βαθια επιφανεια...να ενας λογος να τα γραψει κανεις στ αρχιδια του ολα αυτα‬


Gay Blogger
παρατηρούσα μια γριά που προσπαθούσε να παρκάρει ένα Clio σε θέση που ένα τριαξονικό ίσως δυσκολευόταν. Ήταν απολαυστικό να τη βλέπεις να στρίβει το τιμόνι μόνο απ' τη μια κατεύθυνση, να βγαίνει να τσεκάρει πόσο χώρο έχει από τον πίσω (5 μέτρα), να ξαναμπαίνει και να κάνει ακριβώς τις ίδιες κινήσεις, να ξαναβγαίνει να τσεκάρει και 10 λεπτά μετά να το παρατάει μισοπαρκαρισμένο. Τον καθρέφτη πάντως τον έκλεισε. Μετά έβγαλε τον παππού από τη θέση του συνοδηγού και κίνησαν για νέες περιπέτειες...

@oRThodontX
-Σε τι είναι πιο δύσκολο να αντισταθείς στις γυναίκες ή στο ποτό; -Εξαρτάται το έτος παραγωγής

 @tasS_O_S
Φημες λενε οτι μια γρια καποτε στο μάρκετ δεν έβγαλε ενα 20ευρω διπλωμένο στα τέσσερα μεσα απο ενα πουγγι για να πληρώσει.

 @demexereis
Ποιος είδε άγαμη 55αρα και δεν φοβήθηκε.

@demexereis
Κοίτα θείτσα, εσύ θες διαφήμιση ή δε βρίσκεις γαμιά. Βρες του επιπέδου σου μαντάμ

@demexereis
Γιατί παίρνεις το μέρος της ρε  ΧΨ Μη κοιτάς φωτό με 3 κιλά σπάτουλα. Φαντάσου την να σε κυνηγάει αγριεμένη χαράματα


Το 90% των αγγελιών ζητούν γυναίκες το πολύ ώς 30 χρόνων. Σε τυροπιτάδικα, αναψυκτήρια, περίπτερα, φαστφουντάδικα για ν' αναφέρω μερικά, τους έπεφτα μεγάλη. Σε γραφεία, ρεσεψιόν, γραμματειακές υποστηρίξεις, τηλεφωνήτριες, πωλήτριες, τα ίδια. Ίσως και χειρότερα, εκεί βλέπεις κάτι "ως 25" συνήθως.
Ακόμη και σε ψιλικατζίδικο ζητούσαν "νέα εμφανίσιμη ως 23". Το ίδιο νουμεράκι, το "νέα εμφανίσιμη" βρήκα ακόμη και σε αγγελία για καθάρισμα σπιτιών και για να προσέχει κανείς μωρά και παιδάκια.

Αν κανείς απορεί και σκεφτεί πως ίσως γράφω τερατολογίες, ας κάνει τον κόπο να ανοίξει τη Χρυσή Ευκαιρία κι ας ρίξει μια ματιά.




Ε.Ζ. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ "αδειάζει" τη βλαμμένη γραία στο θέμα του μεταναστευτικού.


X…R…
Στον τάφο του Μητσοτάκη θα γράφει:
Μη ψαρώνεις, είμαι για καφέ με τη Ζωζώ.

Δυο φορές ο κ.Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε σε αυτήν.
«Τι εννοείτε ότι είμαι γριά; Τζόβενο, γι’ αυτό έχετε αλαζονεία», αντιγύρισε με αυτοπεποίθηση η κ. Χριστοδουλοπούλου. 
«Σέβομαι τα γηρατειά αλλά όχι και έτσι», ξαναχτύπησε ο πολύς κ.Βαρβιτσιώτης, με πρόσχημα ότι τον διέκοπτε. 
 «Περιμένετε έχετε χρόνο να μιλήσετε. Εγώ ως ετοιμοθάνατη δεν έχω”, απάντησε εκείνη με αφοπλιστική άνεση.
Kανείς από τους συνδαιτυμόνες δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τον επαναφέρει στην τάξη. Ούτε ο έγκριτος δημοσιογράφος-οικοδεσπότης.
Τι να πει κανείς.  Τόσο «αντριλίκι» πια.



Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ. Σχόλιο σε φωτογραφία συμμετέχοντος:
‪Effie ParissiΆντε πιες κανένα φραπέ ρε παππού μου θες και Κεντρικές Επιτροπές...‬


Ν.....γλου
ρε σεις, σας λένε οι γιαγιάδες πως πάνε στην εκκλησία κι αυτές πάνε και ψηφίζουν...

‪ΚΣ Μ... αν στις προηγουμενες εκλογες επρεπε να δενουμε γιαγιαδες παππουδες στην καρεκλα τωρα πρεπει να μαντρωσουμε τα μοσχοναναθρεμενα και τους χεστηδες Επισης αν δεν ηταν τα @ωλοκαναλα θα ειχαμε ξεσηκωθει προ πολλου‬


Τούτο με στενοχώρησε ιδιαίτερα διότι είναι από κοπέλα Trans που έχοντας βιώσει το ρατσισμό έπρεπε να καταλάβαινε


Γριά με μπραζίλιαν. Θα προτιμούσα να δουλεύω ιατροδικαστής.


Μεχρι πότε θα λέει ειδησεις η Τρεμη; Ας την τυλιξει καποιος με κανενα σάβανο πριν της χυθεί το σαγονι στο πάτωμα. #zombie


Χίος:Απευθύνομαι στους Γέρους& τις Γριές όλης της Χώρας !!


από το xrysh aygh :
"Χιλιάδες Χρυσαυγίτες, χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες, νέοι στην απόλυτη πλειοψηφία τους.."




Frid the queen ‏
 οι γεροι κ οι γριες να μην βγαινουν απο το σπιτι τους

«Μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος κάνουμε τα εξής...» γράφει ένα κοριτσάκι στο φβ – και σίγουρα είναι κοριτσάκι, γιατί μεταξύ των άλλων συμβουλών που δίνει με χιουμοριστικό πράγματι τρόπο, λέει: «κλείνουμε στο σπίτι παππούδες και γιαγιάδες άνω των εξήντα ετών».



Και, διάβολε, εγώ είμαι άνω των εξήντα ετών, άρα πρέπει κάποιος –μια και δεν έχω εγγόνια – να αναλάβει να με κλειδώσει μέσα στο σπίτι μου, να μου πάρει την τηλεόραση – διότι η κοπέλα συμβουλεύει μεταξύ άλλων να μη βλέπουμε τα γνωστά κανάλια που ενσπείρουν τον τρόμο – και επίσης, λέω εγώ, να μου πάρει και τον υπολογιστή για να αποκοπώ τελείως από τον έξω κόσμο, μέχρι να περάσει το επικίνδυνο χρονικό διάστημα, και τέλος – αυτό το προσθέτω ως αυτονόητο – να με βγάλει από την απομόνωσή μου, όταν  θα έχει ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα.

Εμμέσως εννοεί η κοπέλα ότι όσοι είμαστε άνω των εξήντα ετών :

1) Δεν συμφωνούμε με την παρούσα κυβέρνηση.
2) Δεν είμαστε άνθρωποι της προόδου.
3) Δεν έχουμε προσωπικότητα, εξ ου και οι εγγονοί μας μπορούν να μας κλειδώσουν σε ένα δωμάτιο με τη βία κι ας κλαίμε εμείς οι καημένοι.
4) Δεν έχουν βάρος και σημασία οι δικές μας ανάγκες.
5) Έχουμε αλτσχάιμερ.
6) Κακώς η Πολιτεία μάς επιτρέπει να ψηφίζουμε.
Σύμφωνα με την απογραφή του ελληνικού πληθυσμού το 2011, επί συνόλου  10. 815.197 Ελλήνων, οι άνω των 65 ετών είναι 1.873.243, δηλαδή αποτελούν το 17,08% του πληθυσμού μας. Αν προσθέσουμε και όσους είναι μεταξύ 60 και 64 ετών, το ποσοστό μπορεί να φτάνει το 18%. Αν αφαιρέσουμε τώρα όσους έχουν όντως αλτσχάιμερ ή δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους λόγω προβλημάτων υγείας το ποσοστό υπολογίζω να κατεβαίνει περίπου στο 16%.

Είναι ένα πολύ υπολογίσιμο ποσοστό που μπορεί να επηρεάσει αποφασιστικά το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος και δικαίως ανησυχεί η κοπελίτσα ότι εμείς οι άνω των εξήντα αποτελούμε ένα πιθανό κίνδυνο για το χρυσό μέλλον που την περιμένει.
Διότι, αγαπητοί μου φίλοι, πολλά διαβάζω και ακούω για το μέλλον των παιδιών μας – και καλώς – αλλά, και να με συγχωρείτε, είμαστε κι εμείς εδώ και θέλουμε κι εμείς να έχουμε ένα καλό μέλλον.....--> ketivasilakou.blogspot.gr


Στα μανό υπάρχει το κόκκινο της φωτιάς, το κόκκινο μπορντό κ το κόκκινο που φοράει η γριά.

Περιμένουν τη γριά να πεθάνει κ της σερβίρουν για βραδινό πατάτες τηγαν κ αυγά. Χωρίς αλάτι λένε όμως. Τελευταίο γευμα πριν την εκτέλεση

Εσύ χοντρή που ανεβάζεις φωτογραφίες αιώνιας αγάπης με εγκυμοσύνες κ παπουδια τρισευτυχισμενα μπουκωσου κανα κιλό παϊδάκια να στρώσεις


N.
..έγκυος εγώ έκανα το κούρεμα το δικό σουτο μήκος των μαλλιώνγια μένα , πάει ανάλογα με την ηλικίαΔεν μπορώ να βλέπω 50άρα με μαλλί μέχρι τη μέση της!




Έχω κι εγώ μερίδιο: Αν διαφωνώ είμαι Cougar που δεν ξέρω από Πολιτική
(λες και δεν έχουμε Cougars πολιτικούς- μα είπαμε, δεν είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε τη γυναίκα ή την πραγματική ηλικία της- αναφέρουμεγενικώς ηλικία, πέφτει χάχανο και να 'το που ξεστριμωχτήκαμε).
Τα δικά μου είναι αμέτρητα, δείγμα φέρνω:



 Γυναίκα λέει «σάπια» τη μεγαλύτερή της




Η Χάρις Αλεξίου «Πουρέντζω»
«Οι Σιτεμένοι»

Η «Πουρόγρια»

___________________________________________________
Καμπάνιες κατά του ρατσισμού της ηλικίας. 

Διότι δεν είμαστε προϊόντα με ημερομηνία λήξεως.


Δεν είναι ότι οι άνδρες γερνάνε καλύτερα από τις γυναίκες.
Είναι ότι τους επιτρέπεται να γερνάνε.







_______________________________________________




2 σχόλια:

  1. Τα πράματα για μας τους άντρες είναι λίγο καλύτερα, μα κι εδώ παίζει κάτι...

    Άραγε έχεις μαζέψει τίποτα για μας τους χοντρούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις!!
      Χοντροί και χοντρές υποφέρουν ακόμα και στην αγορά εργασίας.
      'Οσο για τους άνδρες Γεροπαράξενε, ο πιο σκληρός ρατσισμός είναι προς τους κοντούς. Εκεί να δεις...

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.