Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

'Χτύπα σαν άνδρας' πάμπλουτε κύριε Jumbo― #boycott_jumbo



Συνηθίζει να λέει ο Κάλβιν Κλάιν ότι όταν έκαναν εκείνη την πρώτη διαφήμιση των εσωρούχων του, με τα ανήλικα αγκαλιασμένα μοντέλα να λένε ότι δε μπαίνει τίποτε ανάμεσα σ΄αυτά και 'τα Calvins' τους, έγινε χαμός. Η διαφήμιση εξόργισε. Απαγορεύτηκε να παιχθεί από όλα τα μεγάλα κανάλια με συνέπεια να παιχθεί από τις ειδήσεις και να γίνει θέμα συζήτησης. Αποτέλεσμα ο φανατισμός κι η πόλωση. Κάποιοι, συνήθως μεγαλύτεροι, ήταν κατά, ενώ οι νέοι, στους οποίους στόχευε το προϊόν, έγιναν υπέρ. Ξαφνικά το θέμα δεν ήταν τα σώβρακα αλλά το δικαίωμα στο sex.

Φοβάμαι ότι το ίδιο απ' την ανάποδη παθαίνουμε με την κουβέντα για το ελεεινό 'Χτύπα σαν Άνδρας' το οποίο δε γίνεται να αφήσουμε ασχολίαστο.
Βλέπω ήδη ότι τα αμέτρητα ζωηρά παιδάκια που θα συναντάμε το Πάσχα σε πλατείες και γιορτές πώς θα τριγυρνούν βαρώντας σπρωξιές και κλωτσιές χαχανίζοντας με το γνωστό σύνθημα.

Η ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα καλά κρατεί όπως κι οι μάτσο συμπεριφορές του άνδρα του βαρύ που ξεσπά στην αδύναμη γυναίκα του.

Ο κύριος Jumbo ξέρει πού απευθύνεται, όπως ήξερε κι ο Κάλβιν Κλάιν. 
Εκείνο το μικρό κοινό που θα μποϋκοτάρει είναι το ίδιο (ασήμαντο αριθμητικά) που μποϋκόταρε όταν κάναμε σύνθημα το #boycot_Jumpo τότε που άνεργος πατέρας είχε κλέψει ένα κουτί μπογές για τη σάκα της κόρης του επειδή δεν είχε να αγοράσει όσα ζητούσε στη λίστα της η δασκάλα. Ο κύριος  Jumbo, ο πάμπλουτος νέος άνδρας που κινείται με ελικόπτερο ακόμα κι εντός Αττικής, δεν τη χάρισε στον άνεργο πατέρα που εξευτελίστηκε μπροστά στο παιδί του αλλά επέμεινε να προχωρήσει με μήνυση.
Τότε, εμείς οι ελάχιστοι, μάθαμε ότι ο πάμπλουτος κύριος Jumbo που οι πελάτες του, λόγω των τιμών του,  σε μεγάλο ποσοστό είναι φτωχοί άνθρωποι, δηλαδή συχνότατα μετανάστες, για σικιουριτάδες και 'μάνατζερ' προσλαμβάνει Χρυσαυγίτες που συμπεριφέρονται βίαια και απότομα σε πελάτες και προσωπικό.
Όμως εμείς οι ελάχιστοι, ούτε απ' έξω δεν περνούσαμε κι από πριν. Διότι ξέραμε πού φτιάχνονται αυτά τα πάμφθηνα, σε τι παραγκουπόλεις κατασκευάζονται, από τι σκλάβους.

Ο κύριος  Jumbo αδιαφορεί για μας τους ελάχιστους. Είναι έξυπνος. Γι αυτό κι είναι επικίνδυνο αυτό που κάνει. Καθόλου δεν τον νοιάζει αν προτείνω εγώ να τον μποϋκοτάρουμε. Εγώ έγραφα και για τα χαστούκια του Κασιδιάρη, εγώ γράφω και για τα slums της Ινδίας, για τους σκλάβους της Κίνας, για τη μόλυνση του πλανήτη από τα ανεξέλεγκτα εργοστάσια κατασκευής των προϊόντων του. Εγώ δεν έχω μπει ποτέ στα μαγαζιά του. Κι ο κύριος Jumbo το ξέρει όπως ξέρει να με χρησιμοποιεί να τον βοηθάω, να κρατάω το όνομά του ζωντανό. Όπως και το σύνθημά του.

_____________________________________________
Για το πόσο επικίνδυνο είναι να γίνει καραμέλα των παιδιών αυτό το 'Χτύπα σαν άνδρας!' νομίζω δε χρειάζεται να πω, συζητιέται ήδη.
Φέρνω όμως αποδείξεις και σχόλια από το παρελθόν της εταιρίας. Γιατί εδώ είμαστε κι έχουμε μνήμη.
Κατ' αρχήν η παρουσίαση από τη Lifo (με άστοχο τίτλο που θυμίζει εκείνο το εμετικό ΚΛΙΚ από το οποίο γλιτώσαμε):

Χτύπα σαν Άντρας - Η νέα διαφήμιση των Jumbo με την Πασχαλινή Άντζελα Δημητρίου Το σποτ που θα λατρέψουμε να μισούμε μόλις κυκλοφόρησε  www.lifo.gr

Κι εγώ θυμίζω:

Σφοδρότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η υπόθεση ενός άνεργου πατέρα που οδηγήθηκε στα δικαστήρια μετά από μήνυση της Jumbo για κλοπή ενός κουτιού μαρκαδόρων αξίας 18 ευρώ, που προοριζόταν για το παιδί του.
 
Η σελίδα του facebook της εταιρίας πλημμύρισε από σχόλια αγανάκτησης για το συμβάν ενώ σε ανακοίνωση της, η Jumbo υποστηρίζει ότι ο άνεργος συλληφθείς έχει αφαιρέσει επαλειμμένα προϊόντα από το κατάστημα αφήνοντας  αιχμές για «συναισθηματικές δικαιολογίες» και «εύκολες λύσεις».

Ο τιμωρός των άνεργων γονιών ‪#boycott_jumbo ‪http://kerasiakrinoi.blogspot.com/2013/09/boycott-jumbo.html?



-Κύριε δικαστά δεν φταίω! Έκανε διαφήμιση για τα jumbo με slogan "Κραζεις? Θαυμάζεις!" -Αθώος

«Αθώος» για το χαστούκι στην Κανέλλη ο Κασιδιάρης

www.zougla.gr/greece/article/a8os-gia-to-xastouki-stin-kaneli-o-kasidiaris


_________________________________________________________

Θυμίζω και δυο από τα πολλά δικά μου:







3 σχόλια:

  1. από φέτος Δάφνη δεν θα "τσουγκρίζουμε αυγά"...
    Θα τα "χτυπάμε"
    [σαν άντρες φυσικά. Θα βγάλουν όλεςοι γυναίκες γένια και θα παν φαντάροι!Για ναναι το έθιμο σωστό...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τερμα τα λεϊζερ και... "βαράμε!" αυγά.
      Το πραδοσιακό τσουγκρισμα τελος.
      Κι όλοι στα Τζαμπο σαν καλοί μ@λ@κες μπας και συναντησουμε την android lady.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.