Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ο Prince κι η Πεταλούδα



Μια πεταλούδα πετάει από λάμπα σε λάμπα κι ο Prince της τραγουδά 'You  Sexy Mother Fucker' γιατί η πεταλούδα δεν πετά άσκοπα μα κάνει έρωτα με τις λάμπες. Ώσπου να φτάσει στο τελευταίο φως, το κερί που θα την κάψει.
Καίνε τα πάθη, καίνε οι έρωτες οι δυνατοί, καίνε κι οι υπερβολές. Δεν της αρκούσε της πεταλουδίτσας μια λάμπα να τη μάθει να προστατευτεί, δεν της αρκούσε επειδή τέτοια ήταν: a Sexy Mother Fucker.

Πέθανε ο Prince, ο Καλλιτέχνης που δεν λέμε το όνομά του, η Κοντότης του ο ΠρίγκηΨ της Πορφυρής Βροχής, Άρχων του Λαχουριού και πάνω απ' όλα ο Μουσικός των Μουσικών που τα τραγούδια του μόνο οι γνώστες τα εκτιμούσαν και τα αντέγραφαν.

Θα τον ακούσουμε πολύ κι αυτόν. Κανείς σε λίγο δε θα θυμάται ότι από ένα σημείο κι ύστερα έγινε ένας ομοφοβικός μαλάκας και θρησκόληπτος Μάρτυς του Ιαχωβά που εκφραζόταν ανοιχτά κατά της υοιοθεσίας από ζευγάρια ομοφύλων.
Όπως  πρόσφατα που θυμηθήκαμε όλοι μαζί τον Bowie αποσιωπήσαμε τη ναζιστική του περίοδο με το ναζιστικό χαιρετισμό  του 'Λευκού Δούκα' και τα 'θα ήμουν τέλειος Χίτλερ'.

Κι είναι σωστό αυτό. Κηδεύουμε τον άνθρωπο, γι αυτό και τα θυμίζω, μα η Τέχνη ζει, αθάνατη κι αιώνια και στο δικό της τόπο, μέσα από αυτήν, όλα επιτρέπονται, όλα λέγονται. Αλλιώς, αλίμονό μας. 
_________________________________________
Thin White Duke

Ο σταθμός the Current της Minneapolis παίζει μόνο Πρινς σε χρονολογική σειρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.