Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Οι διαπομπευμένες χρήστριες, γνωστές ως «οροθετικές πόρνες» (άρθρα +ντοκιμαντέρ)



Για την υπόθεση των «οροθετικών πορνών» του κυρίου Λοβέρδου  και των καναλιών, που τελικά πόρνες δεν ήταν αλλά χρήστριες που οι γιατροί και τα κανάλια τις συνέτριψαν, όλοι λίγο πολύ τα ξέρουμε. Όποιος ασχολείται γνωρίζει πολλά ανατριχιαστικά και επικίνδυνα κι όποιος δε γνωρίζει πολλά σήμερα θα άκουσε πως πέθανε άλλη μια.
Φέρνω ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ.
Παρακαλώ δείτε το. 
Παρακαλώ.
Επειδή θα πάρετε μια ιδέα όσων συχνά λέω για τον τρόπο που γιατροί και αστυνομία αντιμετωπίζουν τη χρήστρια παράνομων ουσιών αλλά και επειδή  μας αφορά όλους αφού, αν επιτρέψαμε να στηθεί τέτοιο κυνήγι μαγισσών, η κοινωνία μας είναι πολύ εύθραυστη και κινδυνεύουμε όλοι.

Daphne Chronopoulou Και να μην έχετε χρόνο, θα έλεγα βρείτε τον να δείτε αυτό το ντοκιμαντέρ.
Αξίζει να τα ξέρουμε αυτά διότι αποκαλύπτει τι εύθραυστες είναι οι ελευθερίες μας.
19χρονα κορίτσια περπατούσαν στο δρόμο - απλώς περπατούσαν.
Ούτε σε πορνείο τις μάζεψαν, ούτε καμιά έκανε πιάτσα, ούτε αγόραζε ναρκωτικά.

Τις μάζεψαν (συμβαίνει συχνά με όσους 'μοιάζουν' χρήστες) και τις έκαναν πιόνια προεκλογικού παιχνιδιού.
Εμείς, η γαλαρία επευφημούσαμε.
Κι οι κοπέλες πεθαίνουν μια-μια...

Σκηνοθεσία: Ζωή Μαυρουδή
RUINS / ΕΡΕΙΠΙΑ: Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης

To ντοκιμαντέρ RUINS που εξιστορεί τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα. Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

To ντοκιμαντέρ RUINS εξιστορεί τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα. Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Πηγή: www.lifo.gr




Θυμάστε το πανηγύρι με τις «οροθετικές πόρνες» που τελικά κάποιες δεν ήταν και οροθετικές;
Θυμάστε που ξεφτιλίστηκαν με φωτογραφίες και ονόματα;
Θυμάστε ότι ακόμα και στη φυλακή δεν τις δέχονταν στα κελιά οι συγκρατούμενες;
Λεπτομερώς μας ενημέρωναν τότε φυλλάδες και υπουργός.
Όμως τι απέγιναν δε μας λένε.
Ρωτήστε, ψάξτε για να καταλάβετε. Εγώ θα πω μόνο ότι
χθες πέθανε άλλη μια.
Άλλη μια

Άννα Κουρουπού
Ναι έτσι, να καθαρίζει η κοινωνία απο τα "μιάσματα" ε κ. Λοβέρδε;

Χθες,διαβάζω,πέθανε η Μαρία.Η Μαρία ήταν μία από τις κοπέλες που διαπόμπευσε ο Ανδρέας Λοβέρδος παρέα με μερικούς ακόμα μοιροβλαβείς νομικούς ανθρωποφάγους.Τις έβγαλαν δημόσια,τις ξεφτίλισαν,κονιορτοποίησαν την αξιοπρέπεια τους στο όνομα της εκστρατείας της προστασίας της κοινωνίας.Η αλήθεια όμως είναι ότι γύμναζαν τα ακροδεξιά αντανακλαστικά της κοινωνίας που θέλει δράκους στην αρένα για να συντηρείται το νοσηρό ένστικτο της ασφάλειας που επιβιώνει καταπατώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.Η ανθρώπινη αντιμετώπιση και ο σεβασμός είναι λέξεις άγνωστες γι αυτούς.Η Μαρία λοιπόν πέθανε,ήταν επικίνδυνη,κινδύνευαν από τον ιό της μετάδοσης της ανθρωπιάς.Και οι εργολάβοι του θανάτου επιβραβεύτηκαν,συνεχίζουν να ραντίζουν από θέση ισχύος τους τηλευφυείς,θλιβερούς ανθυποφασίστες τους.Δεν θα σας ξεχάσουμε όμως καθάρματα.

Και είναι η τέταρτη.
Και ο Λοβέρδος ζει.
Και κανείς, εκτός από τις ίδιες που δεν έφταιξαν ποτε σε τίποτα, ποτέ δεν τιμωρήθηκε.
Και κοιμούνται και ήσυχοι.
Μόνο ψόφος.
"Είμαι μια από τις 27 τοξικοεξαρτημένες οροθετικές γυναίκες που διαπομπευθήκαμε το 2012, μας υποχρέωσαν σε λήψη αίματος για τεστ HIV/AIDS, και στη συνέχεια μας φυλάκισαν για διάστημα έως ένα χρόνο, με την κατηγορία της πορνείας και της "βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης" στους υποτιθέμενους πελάτες μας. Η κατηγορία της πορνείας δεν αποδείχθηκε, και στη δίκη δύο από εμάς στις 4/4/2014 ενάντια στο ελληνικό κράτος για παράνομη φυλάκιση, κερδίσαμε αποζημίωση ύψους …10 ευρώ την ημέρα. Η βλάβη που μας έγινε θα κυνηγάει αιώνια εμάς και τα παιδιά μας".

Λοβέρδος και ΚΕΕΛΠΝΟ χέρι χέρι στην υπόθεση των οροθετικών γυναικών



Zafiria Detoraki Και πριν δύο χρόνια αυτοκτόνησε η Κατερινα...Θύμα του κου Λοβερδου. Ως θεραπεύτρια της...δεν προλαβα να την αποχαιρετησω ....

newsit.gr

Η 32χρονη Μαρία, μία από τις οροθετικές, της οποίας τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν το 2012, με την υγειονομική διάταξη 39Α του Ανδρέα Λοβέρδου, που βασιζόταν σε  μητέρα της άτυχης κοπέλας με ένα συγκλονιστικό μήνυμα, που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, λίγο πριν θάψει το παιδί της αναφέρεται στον πρώην υπουργό και εξιστορεί πώς διαμορφώθηκε η ζωή της οικογένειας μετά τον στιγματισμό της κόρης της. 

«Έγινε πια κι αυτό και τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος. 
Εξευτέλισαν το παιδί μου, ήρθαν στο χωριό και το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασε το εγγόνι μου μέσα στο σχολείο, μας εκθέσανε όλους, μας ξεφτίλισαν.
Πήγαν τα κορίτσια στο υπόγειο της Γ' πτέρυγας του Κορυδαλλού αντί να τα φροντίσουν στα νοσοκομεία. Τους πέταγαν το φαγητό από τα κάγκελα και εκείνα την ίδια ώρα κατάπιναν μπαταρίες. 
Δημόσια μας εξευτελίσανε και τώρα εγώ δημόσια ανταποδίδω λίγο πριν θάψω την κόρη μου ότι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος ο Ανδρέας Λοβέρδος. 
Και αυτό το λέω κι εγώ η μητέρα της, δημόσια, με το όνομά μου. 
Ευμορφία Κουλουριώτη».
Τον Νοέμβριο του 2014 μια ακόμη από τις οροθετικές γυναίκες, η Κατερίνα, έβαλε τέλος στη ζωή της. Λίγο καιρό πριν την αυτοκτονία της είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα - γροθιά στο στομάχι για όσα πέρασε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της...
«Είμαι μια από τις 27 τοξικοεξαρτημένες οροθετικές γυναίκες που διαπομπευθήκαμε το 2012, μας υποχρέωσαν σε λήψη αίματος για τεστ HIV/AIDS, και στη συνέχεια μας φυλάκισαν για διάστημα έως ένα χρόνο, με την κατηγορία της πορνείας και της "βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης" στους υποτιθέμενους πελάτες μας. Η κατηγορία της πορνείας δεν αποδείχθηκε, και στη δίκη δύο από εμάς στις 4/4/2014 ενάντια στο ελληνικό κράτος για παράνομη φυλάκιση, κερδίσαμε αποζημίωση ύψους ...10 ευρώ την ημέρα. Η βλάβη που μας έγινε θα κυνηγάει αιώνια εμάς και τα παιδιά μας. Εμείς όμως είμαστε φορείς δικαιωμάτων, και με τη συμπαράσταση της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στις διωκόμενες Οροθετικές θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την ηθική και υλική μας δικαίωση. Και θέλω να σας πω ότι εγώ κατάφερα να είμαι καθαρή.» έγραφε η Κατερίνα τον Απρίλιο του 2014.
Λίγο μετά την αυτοκτονία της, ο πατέρας της προσπάθησε κι αυτός να βάλει τέλος στη ζωή του...

Χθες το πρωί έσβησε και η Μαρία. Ηταν ψηλή, μελαχρινή και μητέρα ενός μικρού παιδιού. Ηταν μόλις 32 χρόνων: 
«Εγινε πια κι αυτό και τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος. 
Εξευτέλισαν το παιδί μου, ήρθαν στο χωριό και το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασε το εγγόνι μου μέσα στο σχολείο, μας εκθέσανε όλους, μας ξεφτίλισαν.
Πήγαν τα κορίτσια στο υπόγειο της Γ' πτέρυγας του Κορυδαλλού αντί να τα φροντίσουν στα νοσοκομεία. Τους πέταγαν το φαγητό από τα κάγκελα και εκείνα την ίδια ώρα κατάπιναν μπαταρίες. 
Δημόσια μας εξευτελίσανε και τώρα εγώ δημόσια ανταποδίδω λίγο πριν θάψω την κόρη μου ότι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος ο Ανδρέας Λοβέρδος. 
Και αυτό το λέω κι εγώ η μητέρα της, δημόσια, με το όνομά μου. Ευμορφία Κουλουριώτη».
Ηταν λίγο πριν από τις εκλογές του 2012, που ως υπουργός Υγείας ο Α. Λοβέρδος εξέδωσε την κατάπτυστη υγειονομική διάταξη 39Α, η οποία βασιζόταν σε Αναγκαστικό Νόμο του 1940
«Εχοντας υπόψη την ανάγκη λήψης μέτρων για να προστατευτεί η υγεία του πληθυσμού, αποφασίζουμε: Λοιμώδη νοσήματα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία θεωρούνται τα νοσήματα που ορίζονται ρητώς από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικά για το HIV, HBV, HCV θα υπάρχει ειδικός έλεγχος για τα άτομα που κάνουν χρήση ενδοφλέβιων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τα εκδιδόμενα άτομα. Οι αστυνομικές αρχές παρέχουν κάθε νόμιμη συνδρομή.
»Οι παραβάτες των διατάξεων της παρούσας τιμωρούνται κατά τα οριζόμενα. Τώρα, αν κάποιος δεν δεχτεί τον έλεγχο, τον κάνουμε με το ζόρι».
Λίγες ημέρες μετά, δεκάδες γυναίκες διαπομπεύτηκαν με φωτογραφίες και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα που εφάρμοσε αυτή τη διάταξη, συνελήφθησαν και κλείστηκαν στις φυλακές.
Είχε προστρέξει τότε το σύνολο των γυναικείων οργανώσεων, των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων και φυσικά το ΚΕΘΕΑ, αλλά και απλοί πολίτες στο πλευρό των γυναικών, ενώ κάποιες ανάμεσά τους πέθαναν πριν προλάβουν να αθωωθούν.
Τη διάταξη διατήρησαν, παρά τη διεθνή κατακραυγή, οι υπουργοί Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης, μέχρι που καταργήθηκε οριστικά μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ.

Το σημείωμα ενός φίλου

Ενας φίλος της Μαρίας μάς έστειλε το παρακάτω σημείωμα
«Μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, η M... πέθανε, δεν θα μας μεταδώσει κάποια επικίνδυνη ασθένεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε υγιείς, να φροντίζουμε τα δικά μας παιδιά, τα δικό μας σπίτι, να βρούμε δουλειά στο δικό μας παιδί, και να χτυπάμε ξύλο “φτου φτου μακριά από μας” αν τύχει να διαβάσουμε ότι πέθανε μια 32χρονη κοπέλα εξαρτημένη από ουσίες και με AIDS.
Και το ακροατήριο του ελληνικού Κοινοβουλίου, ήσυχο που μία από τις 22 κοπέλες που απειλούσαν τη δημόσια υγεία το 2012 δεν βρήκε τελικά τη δύναμη να ξεφύγει, να ακούει τις αγορεύσεις και τις ηλίθιες εξυπνάδες του Λοβέρδου, του αξιότιμου βουλευτή και αξιότιμου μέλους της υγιούς ελληνικής καλής κοινωνίας. 
Μακάρι να πίστευα ότι υπάρχει παράδεισος, να σε φαντάζομαι επιτέλους ήρεμη, ένας άγγελος δίπλα στους αγγέλους που μόνο αυτοί σου αξίζουν για παρέα σου.
Αντίο, Μαρία, από ένα γονιό που η δική του κόρη βρήκε τη δύναμη να αλλάξει».
Πόση παραπάνω ντροπή μπορεί άραγε να σηκώσει ο καθένας από μας για κάθε μία από αυτές τις γυναίκες;
Σαν ένα ελάχιστο υστερόγραφο ήρθε χθες η παρακάτω ανακοίνωση
«Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένο το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”, αναφορικά με την ημερίδα με τίτλο “HIV/AIDS & Διακρίσεις: Εντοπίζοντας το στίγμα του στίγματος”, που συνδιοργανώνουμε τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, στις 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας».


________________
 Και κάτι ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.