Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Ο Πάνορμος ας γίνει μάθημα και οδηγός μας
             Ο Πάνορμος γιορτάζει, έγραφα. Να γίνει μάθημα κι οδηγός μας, έγραφα.

Μήπως όμως  σας παραπληροφορώ;
Χρέος μου νομίζω να σας μεταφέρω  εξελίξεις. Τι βλέπουμε και τι λέμε εμείς εδώ μεταξύ μας και τι έχει γίνει στην πράξη.
Διότι υπογράψαμε, φωνάξαμε, δικαιωθήκαμε. Στα λόγια.
Στα λόγια.
Και περιμένουμε.

Προσθέτω λοιπόν ένα δείγμα όσων κουβεντιάζουμε κι ακολουθεί (απείραχτο) το παλιό άρθρο με την υπόθεση, φωτογραφίες του αίσχους και video με τη θυελλώδη συνεδρίαση του Δήμου μας:


1. Ο επιχειρηματίας  δεν δικαιώθηκε από   την προσφυγή στην αποκεντρωμένη κατά της απόφασης της επ.ποιοτ,ζωής.
2. Ο επιχειρηματίας  δεν δικαιώθηκε στα διοικητικά δικαστήρια για την αίτηση ανακοπής της απόφασης , δική στο πρωτοδικείο Σύρου στις 23/6.
3. Ο επιχειρηματίας  δεν δικαιώθηκε στα διοικητικά δικαστήρια για την αίτηση αναστολής  εκτέλεσης της απόφασης , δική στο πρωτοδικείο Σύρου στις ? /6 (μ'αλλον 28/6)
4.  Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ  ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΜΕΡΑ ΩΣ ΗΜΕΡΑ ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ, ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΤΗς ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Το μαγαζί αυτό στον Πάνορμο λειτούργησε κανονικότατα όλον τον Ιούνιο παρά την άνακληση άδειας. Λένε ότι είχε και δια΄φορες άλλες άδειες χρήσης του χώρου και σε υατές στηρίχτηκε. Ξέρουμε γιατί τελικά λειτουργούσε ενώ δεν έπρεπε;

Δεν λειτούργησε απλως, το βάφτισαν και "Πριγκηπάτο" στα μούτρα δημοτικής αρχής κ πολιτών. Προκλητικό (sic). 
Πιθανον να ξαναπροσβάλλουν την απόφαση κ με τούτο κ με κείνο να βγει το καλοκαίρι. 

 Επίσημο σάιτ, επίσημος... θυρεός. ........ Δεν μπορεί ρε παιδιά, τόσο μες στα μούτρα μας, όσο κι αν η γραφειοκρατία κ οι δικαστικές προσβολές και παρατάςεις το επιτρέπουν. 

Επίςης: εκατόν πέντε εργαζόμενοι, σε μια επιχείρηση χωρίς άδεια λειτουργίας, Που είναι ασφαλισμένοι; Σε ποια ταμειακή κόβονται αποδείξεις; Που κόβουν τιμολόγια οι προμηθευτές; Οι μπακάληδες, οι μανάβηδες, οι χασάπηδες; 
Θα τρελαθούμε τελείως δλδ;


Δυστυχώς τα πνεύματα εξάπτονται για το ζήτημα και καθώς η επιχείρηση δεν έχει δίκιο άκουσα ακόμα και 'τι όμορφο μαγαζί έφτιαξαν'. Δε θα έφτιαχνα άσχημο μα δεν είναι αυτό τι θέμα. Ιδίως στον Πάνορμο που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι είναι προστατευόμενος ως Υδροβιότοπος και Αρχαιολογικός χώρος.
__________________

Ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ γιορτάζει σήμερα.
Θυμάστε ίσως με τι πόνο δημοσιεύαμε (κι εγώ από εδώ) τα τέρατα του Πανόρμου, ενός επιχειρηματία θρασύτατου που μπάζωνε την άμμο κι έκανε τις παρανομίες του στυγνά κι αδιάντροπα;
Θυμάστε την απελπισία μας;
 Ευτυχώς δε μείναμε στα λόγια και την κλάψα 
οπότε σήμερα, για σας που αγαπάτε το νησί
, με χαρά ανακοινώνω
 Μια Νίκη.
Είχε κόπο και αγωνία μα παίρνουμε ανάσα σήμερα
γιατί επιτέλους το δίκιο νίκησε.
Για όλους εμάς που αγαπάμε την αληθινή Μύκονο τη μια,
για όλους εμάς που δεν πιστεύουμε
πως το χρήμα μετρά πιο πολύ
από το κρινάκι της άμμου και τα θαλασσοπούλια.
Για όλους εμάς που είτε γεννηθήκαμε εδώ,
είτε διαλέξαμε να ζούμε εδώ,
είτε ερχόμαστε για λίγο,
ξέρουμε πως η Αγάπη είναι πρώτα απ' όλα Σεβασμός.

Σας φέρνω το νέο από την Ένωση Ενεργών Πολιτών από το κάλεσμα στο ιστολόγιό της μέχρι την ενημέρωση την ώρα της συνεδρίασης (αυτό θα πει διαφάνεια) σε ένα Δημαρχείο κατάμεστο (αυτό θα πει συμμετοχή του πολίτη). 
Τέτοιες στιγμές με γεμίζουν περηφάνια. Κι ελπίδα πως η Μύκονος αποδεικνύει πως ξέρει να ανοίγει δρόμους για την αρμονία της ζωής του ανθρώπου στη Φύση, όπως τη διδάσκει κι η παραδοσιακή Αρχιτεκτονική της που είναι σε μέτρα του ανθρώπου κι όχι υπερφίαλα, κι όπως δίδαξε τόσα χρόνια κι η ανοχή του Άλλου, του διαφορετικού, όταν έγινε σιωπηλά και δίχως φαμφάρες ο μόνος τόπος στην Ελλάδα που μια γυναίκα περπατά άνετα τις νύχτες μόνη ή που δυό άνδρες μπορούν να συγκατοικούν ή να αγκαλιάζονται στο δρόμο άνετα και φυσικά.

Ας γίνει τούτη η απόφαση ένα μάθημα κι οδηγός και σε άλλους επιχειρηματίες για να πάψουν να νικούν τα τέρατα.
_______________
Συστήνω να μπείτε στο blog να δείτε από τι γλιτώσαμε. Πρόκειται πραγματικά για μεγάλο θράσος.
 Πάνω: 

Ο Πάνορμος, σ' εμάς που αγαπάμε τη Μύκονο, προκαλεί μεγάλη λύπη τα τελευταία χρόνια. Στην Κίνηση Ενεργών Πολιτών αντιδράσαμε....

στο Facebook  τον περασμένο Φεβρουάριο με απόσπασμα από το blog μου όπου κι άλλες φωτογραφίες και από την ΚΕΠΟΜ: http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2016/02/blog-post_12.html#ixzz49oUzw3Q8
Κάτω: ενημέρωση και άρθρο στο ιστολόγιο της ΚΕΠΟΜ (Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μυκόνου)

Απίστευτη προσέλευση αυτή την ώρα στον Δήμο όπου εξελίσσεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Σημαντικότατα και ουσιαστικά τα θέματα και ο συγκεντρωμένος κόσμος, πέρα από τη γεμάτη αίθουσα (κάτοικοι, πολίτες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι) έχει καλύψει και το εξωτερικό κλιμακοστάσιο.
Καλή φώτιση σε όλους!

ΚΕΠΟΜ Λίγο πριν τις 10:00  απειλήθηκε κάποιο επεισόδιο, η αίθουσα εκκενώθηκε και η συνεδρίαση συνεχίζεται, μετά από μικρή διακοπή, κεκλεισμένων των θυρών.
ΚΕΠΟΜ 08:44 έναρξη συζήτησης με θέμα την ανάκληση της άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος του καταστήματος στον Πάνορμο λόγω διαπιστωμένων πολεοδομικών παραβάσεων.
ΚΕΠΟΜ Ο αντιδήμαρχος διαβάζει συνεχώς πλήθος εγγράφων για παραβάσεις βεβαιωμένες από διάφορες υπηρεσίες και εισαγγελικές εντολές... Το ενδιαφέρον τεράστιο και δικαιολογημένο. Η υπερβολή σε απίστευτο βαθμό και η αδιαφορία για τη νομιμότητα φανερή σε κάθε έγγραφο.
Φωτογραφία του χρήστη ΚΕΠΟΜ.

Παρόντες όλοι! Για τη σωτηρία του Πανόρμου, για το οριστικό ΟΧΙ στην καταστροφική βουλιμία δίχως ηθικούς φραγμούς και όρια

POSTED ON  UPDATED ON 
Panormos 5
Οι οικοδομικές εργασίες χωρίς πολεοδομική άδεια από τους ιδιοκτήτες επιχείρισης  στην παραλία του Πανόρμου οδήγησαν σε συνεχείς καταγγελίες πολιτών, την  επίσκεψη της αστυνομίας στον χώρο πάμπολλες φορές και σε συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΚΕΠΟΜ  τον χώρο έχει επισκεφθεί ο κ. Δήμαρχος, ο προϊστάμενος της πολεοδομίας πριν την αναστολή καθηκόντων του και o δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για την λειτουργία της πολεοδομίας. Σε εξέλιξη είναι σχετική έρευνα που έχει διαταχθεί μετά από καταγγελία μας.
Τόσο η πολεοδομία όσο και η αρχαιολογική υπηρεσία εξέδωσαν σήμα άρσης των εργασιών.
Παρόλα αυτά οι εργασίες συνεχίστηκαν και επισφραγίστηκαν με την τοποθέτηση φοινικόδεντρων ενώ δεν συντάχθηκε, ως οφείλετο, πρωτόκολλο  κατεδάφισης από την υπηρεσία της πολεοδομίας.

Από τον Ιανουάριο του 2016 έχουμε απευθυνθεί εγγράφως για την  υπόθεση του Πανόρμου στον Δήμο Μυκόνου και τελευταία στον πρόεδρο και στα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και έχει σταλεί αντίστοιχο έγγραφο για την διερεύνηση της περίπτωσης παράβασης καθήκοντος παντός υπευθύνου.
Η έντονη ανησυχία για τις διαφαινόμενες εδώ και χρόνια εξελίξεις στις  παραλίες του νησιού και ειδικά σε αυτές που προστατεύονται με δημοτικές αποφάσεις  έχει οδηγήσει στην συλλογή και κατάθεση 1050 υπογραφών και την συζήτηση του θέματος στο ΔΣ του Δήμου τον Μάρτιο του 2015.
Σε αυτήν την συνεδρίαση ακούσαμε τον Δήμαρχο να στέκεται με δηλώσεις του πραγματικά στο ύψος των περιστάσεων.
Αυτό πραγματικά θέλουμε να το δούμε να γίνεται πράξη.
Περιμένουμε από την δημοτική αρχή σύσσωμη να μπει μπροστά σε αυτόν τον αγώνα!
Η προστασία του Πανόρμου μπαίνει στην κορυφή της διαμαρτυρίας για τα φαινόμενα υπερεκμετάλλευης των παραλιών διότι εκτός από περιοχή φυσικού κάλλους (που άλλωστε είναι όλο το νησί) αποτελεί και αρχαιολογικό χώρο ενώ εκεί βρίσκεται ένας από τους υδροβιότοπους του νησιού. Για όλους αυτούς τους λόγους έχει απασχολήσει επανειλημμένα τόσο τους πολίτες
όσο και το το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου.
Panormos by Makis


Το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στις 26 Μαΐου 2016 που θα συνέλθει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δ.σ. στις 18.00.
Καλούμε τους πολίτες που ανησυχούν για τις διαστάσεις που έχει πάρει η υπερεκμετάλλευση των παραλιών και οι αυθαίρετες κατασκευές, στον Πάνορμο και όχι μόνο, να παρευρεθούν σε αυτήν την συνεδρίαση.
Η παρουσία κόσμου σε αυτήν, όπως και σε σημαντικές συνεδριάσεις που αφορούν το νησί και το μέλλον του, είναι πάντα καθοριστικής σημασίας.
Panormos 02 - 0516Ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε όλοι εκεί γιατί και οι αυθαιρεσίες πρέπει να έχουν κάποιο όριο και η καταστροφική βουλιμία που εξαντλεί τα αποθέματα φυσικής ομορφιάς της Μυκόνου πρέπει κάποτε να σταματήσει!Επιτέλους ο Δήμος πήρε την σωστή απόφαση της ανάκλησης. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο εκπρόσωπος του επιχειρηματία και διαφημιστής στο επάγγελμα προσπαθώντας να μας πείσει αφού πρώτα δακρύβρεκτος μας είπε για το κοινωνικό έργο του επιχειρηματία που τάχα δίνει δουλειά σε 105 εργαζόμενους, μας ομολόγησε με υπερηφάνεια και χωρίς ίχνος ντροπής ότι είναι ο δημιουργός του εκτρώματος ΝΑΜΟΣ που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει στην παραλία της Ψαρού και γίναμε σαν νησί διεθνώς ρεζίλι με τις παρανομίες του. Ούτε λίγο , ούτε πολύ μας ζήτησε να γίνει και ο Πάνορμος κάτι παρόμοιο. Δηλαδή να συμφωνήσουμε για την δημιουργία μιας νέας Ψαρούς και το καλοκαίρι να κάνουμε μπάνιο στην μπανιέρα μας γιατί η παραλία θα είναι υπό κατάληψη και δεν θα μας .....χωράει......
___________________________________________
Γεώργιος Ριζόπουλος Επιτρέψαμε σε ένα διαφημιστή να καθορίσει το προφίλ της Μυκόνου,στήνοντας μαγαζιά που δεν σέβονται ούτε τον τόπο,ούτε το τοπίο.Επιτρέψαμε σε ένα ανόητο να θεωρεί τον εαυτό του Μυκονιάτη επειδή αγόρασε σπίτι στην Μύκονο.Επιτρέψαμε σε ένα τιποτένιο να διεκδικεί το δικαίωμα να καθορίσει το τουριστικό μέλλον αυτού του τόπου,απαξιώνοντας αυτούς που για χρόνια εργάστηκαν για να φέρουν την Μύκονο στην κορυφή.Κι' έχουμε μία Δημοτική αρχή που όψιμα και κάτω από την πίεση των δημοτών αποφάσισε να ορθώσει το ανάστημα της .Πολύ σωστά ο Αντιδήμαρχος τουρισμού είπε ότι τα θεσμικά όργανα καθορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου,εκφράζοντας την βούληση των πολιτών.Την ίδια στιγμή όμως είναι συνένοχος για την αδρανοποίηση της επιτροπής τουρισμού που είναι το μόνο θεσμικό όργανο στο νησί που εκφράζει το σύνολο του τουριστικού κόσμου.Την ίδια στιγμή επιχειρείται η υποκατάσταση της επιτροπής από σύμβουλους ξένους προς τον τόπο και την νοοτροπία του.Με λίγα λόγια το δικαίωμα που διεκδικεί ο ανόητος διαφημιστής,θα το παραδώσουμε χρυσοπληρώνοντας τον μάλιστα σε μία ξένη προς την Μύκονο εταιρία.Λυπάμαι βαθύτατα !!!
Voula Karagewrgou Λυπάμαι γιατί ήδη ο Πάνορμος είναι σχεδόν αποκλεισμένος!!! Μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού!!!


Υπογράφουμε για τη Μύκονο.

#Mykonos 
https://secure.avaaz.org/en/petition/the_mayor_of_Mykonos_Greece_Help_save_one_of_the_last_remaining_untouched_beaches_of_Mykonos/?wGacqbb

2 σχόλια: