Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Πλειστηριασμοί ακινήτων― μια περίπτωση (και σχόλια-video)




Κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο πλούσιο το 1% και πιο φτωχοί οι υπόλοιποι που την τελευταία δεκαετία φτωχαίνουν με ταχύτατους ρυθμούς.
Δε συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αυτό μα σ' εμάς με πρόσχημα την Κρίση και το Χρέος τα πράγματα αγρίεψαν.
 Σώσαμε τις τράπεζες για να μη καταρρεύσει η οικονομία μα οι τράπεζες δε μας σώζουν που καταρρέουμε.

'Γιατί έτσι σας αρέσει' έλεγαν οι διαφημίσεις και 'γιατί μου αξίζει' όσο βομβαρδιζόμασταν με λαϊφσταϋλάδικα άρθρα που παρουσίαζαν σπίτια πάμπλουτων ή ταινίες και άρθρα που διαλαλούσαν πως πλούσιος είσαι όταν ζεις με 'other people's money' αφού 'οι ωραίοι έχουν χρέη'. Ταυτόχρονα οι καλές μας τράπεζες μας βομβάρδιζαν κι αυτές με κάρτες και προσφορές δανείων για διακοπές κι επισκευές και για αγορές με δόσεις. YOLO και μια ζωή την έχουμε, κι έτσι θεμελιώθηκαν οι βάσεις για κατηγορίες κι ενοχή όταν αποκαλύφθηκε η καταλήστευση του δημόσιου χρήματος μαζί με θεωρίες πως τάχα για το χάλι της χώρας ―ή και του Νότου ή και της Ευρωπαϊκής Ένωσης― φταίει ο καθένας που τόλμησε να πάει διακοπές 'πάνω απ' το βαλάντιό του' ή να αγοράσει σπίτι στηριγμένος στο μισθό του.

Δε λέω κάτι καινούργιο, τα έλεγα από τότε που κάθε μέρα παιζόταν το παιχνίδι των ενοχών κι ακούγαμε πώς ήρθε η καταστροφή επειδή ο φούρναρης δε μας έδωσε απόδειξη για μια τυρόπιτα.  Αν τα θυμίζω είναι λόγω πλειστηριασμών που ήρθαν κι έρχονται και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι μπορεί να μην είμαι οικονομολόγος αλλά ηλίθια ή αναίσθητη δεν είμαι και ώσπου να δω να επιστρέφονται τα δις που καταχράστηκαν κόμματα και πολιτικοί, ώσπου να δω να επιστρέφονται και να κατάσχονται όσα μάζεψαν συγκεκριμένα πρόσωπα από μίζες και ρουσφέτια, αρνούμαι να δεχθώ πως είναι λύση οι κατασχέσεις κατοικίας απλών ανθρώπων.


Κι αυτό είναι αυτό και ξανά δε θα το συζητήσω, όμως για να το δούμε από κοντά σας φέρνω μια αληθινή ιστορία (με αλλαγμένο όνομα) μαζί με  σχόλια και συνδέσμους:




Το σπίτι της Μαρίας* το έβγαλε η τράπεζα σε πλειστηριασμό.
Αγωνία, φόβος, αναίτια αίσθηση ενοχής για κάτι που μόνο η ίδια δεν φταίει....
Προσπάθησε να το πουλήσει μόνη της, μην της το ξεπουλήσουν οι τράπεζες κοψοχρονιά (κάτω από την μισή τιμή της πραγματικής του αξίας).
Ξαφνικά αναπτερώθηκε το ηθικό της! Μια κυρία ενδιαφέρεται να το πάρει στην τιμή που το δίνει. (κάτι θα μείνει και για την ίδια να τα βγάλει πέρα ώσπου να δει τι μπορεί να κάνει).
Ρωτήσανε για την κατάσταση του σπιτιού, το είδαν , είδαν τα σχέδια, τη στατική μελέτη, ρώτησαν για τους γείτονες, ενημερώθηκαν για την τιμή κλπ..
Φαινόταν πραγματικό το ενδιαφέρον τους! Η Μαρία αρχισε να ελπίζει...
Περίμενε στο τηλέφωνο μια βδομάδα αλλά ...μάταια.
Η Μαρία πήγε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών σφιγμένη σαν τον κατάδικο που τον πάνε για εκτέλεση...
Εκεί είδε ξανά την υποψήφια αγοράστρια με την δικηγόρο της!
Μονο που τώρα κατάλαβε ότι ήταν κοράκι, που αφού κατασκόπευσε το θύμα του κάνοντας τάχα πως ενδιαφέρεται, ήρθε στο σφαγείο του πλειστηριασμού να το πάρει κοψοχρονιά! Μπερκέτι πράμα.
ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ !
Όπως και 20 περίπου άλλοι άνθρωποι γλίτωσαν τα σπίτια τους,
γιατί κάποιοι "άσχετοι" αψηφώντας τον μεσημεριανό καύσωνα, την γλυκιά τους σιέστα, το μπανάκι στην παραλία, το όποιο κόστος μετακίνησης, χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, δώσαμε την μάχη και αποτρέψαμε τον κατοχικό μαυραγοριτισμό υπό μορφή πλειστηριασμού.
Η ιστορία είναι πραγματική και συνέβει σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών απ' όπου μόλις επέστρεψα.
Κανένα σπίτι στα χέρια των κορακιών!!!
Συγχαρητήρια στους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες που με την συγκινητική πράξη αλληλεγγύης και με το προσωπικό τους ρίσκο , για μία ακόμα φορά απέτρεψαν την λεηλασία των κατοικιών των συμπολιτών μας.
* Το όνομα ειναι πλασματικό για ευνόητους λόγους



Έρχονται οι πρώτοι πλειστηριασμοί ‪http://bit.ly/2asr0Em 

Οι πρώτοι πλειστηριασμοί για... παραδειγματισμό ‪http://dlvr.it/LvHlTP 

Πλειστηριασμοί με ΜΑΤ εκτός ωραρίου και την Τράπεζα Πειραιώς μοναδικό πλειοδότη..


Πλειστηριασμοί με ΜΑΤ εκτός ωραρίου. Γιατί το βαθύ κράτος δουλεύει 24//7

6 μήνες περιθώριο για διευθέτηση των δανείων των κομμάτων, σ΄εμάς μόνο πλειστηριασμοί, απειλητικα τηλεφωνήματα,  ‪#daneisou_opws_ta_kommata


Ένταση επικράτησε χθες το απόγευμα στο Ειρηνοδικείο Πατρών, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθούν δύο πλειστηριασμοί... ‪http://fb.me/4HuPnWQsy 

46 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΗΜΕΡΑ (27/07/2016) ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ !!! http://ln.is/blogspot.gr/orILM 

lamprini  Το Pokemon Go λεει σε βγαζει απ'το σπιτι.
Και οι πλειστηριασμοι σε βγαζουν απ´το σπιτι αστραποβροντο, αλλα δεν ειδα να κυνηγας τον τραπεζιτη

ΜΑΤ περιφρουρούν τους πλειστηριασμούς σπιτιών γράφουν, λες και δεν ξέρουμε ότι καταργήθηκαν τα ΜΑΤ κι απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί...



57 πλειστηριασμοί σήμερα  πού είσαι κύριε ‪@atsipras κανένα σπίτι στά χέρια τραπεζίτη έλεγες


Πλειστηριασμοί, κολαστήρια, ΜΑΤ, μνημόνια, εκσυχρονισμένες αμυγδαλέζες, εργασιακά γαλέρας... Τσίπρας αισθάνεται άνετα στο Μαξίμου

Λυμπεράκη (ΠΟΤΑΜΙ) : «Δεν πειράζει να γίνουν πλειστηριασμοί, αρκεί να μην τιναχθεί η συμφωνια» (video







Το νόμο στα χέρια τους, παίρνουν οι πολίτες και τα κινήματα τώρα που με το αγγλικό δίκαιο ο νόμος εξυπηρετεί αποκλειστικά το δανειστή.
Οι πλειστηριασμοί έχουν ξεκινήσει, γίνονται στην εμπορική αξία, και για το υπόλοιπο της οφειλής ο δανειολήπτης μπορεί να χάσει ό,τι έχει και δεν έχει ο ίδιος και ο εγγυητής του.
Ο κόσμος είναι απελπισμένος και δεν έχει πού να στραφεί για υποστήριξη, αφού οι νόμοι στο αγγλικό δίκαιο δεν υποστηρίζουν τον δανειολήπτη. Το μόνο που απομένει είναι τα κινήματα και οι οργανώσεις που επιχειρούν να μπλοκάρουν την ολοκλήρωση των πλειστηριασμών.
Η πίεση θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη αφού, οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί ακινήτων προχωρούν για το 55% των οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων με στόχο την είσπραξη περίπου 5 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή οι τράπεζες είναι αναγκασμένες, να ξεκαθαρίσουν τα δικά τους κόκκινα δάνεια, παίρνοντας πίσω ό,τι μπορούν να πάρουν.
Οι εισπρακτικές υπηρεσίες των υπουργείων θα επιδιώξουν να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν από όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο, για να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής αν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΓΓΔΕ στην ιστοσελίδα της έχει βγάλει προς πλειστηριασμό πάνω από 30 ακίνητα, φυσικών προσώπων ή νομικών που χρωστούν στο δημόσιο αρκετές χιλιάδες ευρώ. Οι πλειστηριασμοί αφορούν από θέσεις στάθμευσης και αποθήκες, έως και διαμερίσματα, αγροτεμάχια και ολόκληρες πολυκατοικίες.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η μόνη προστασία παρέχεται μόνο μέσω του Νόμου Κατσέλη, κάτι που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει ενταχτεί σε αυτόν, μπορεί να πλειστηριαστεί η κατοικία του, ακόμη και η πρώτη κατοικία.
Αντιδράσεις
Λαϊκές ομάδες, κινήματα και οργανώσεις αναλαμβάνουν πλέον την υπεράσπιση των ανυπεράσπιστων από το νόμο πολιτών.
Χθες σε μια μόνο μέρα πλειάδα αντιδράσεων εκφράστηκαν σε Ειρηνοδικεία όλης της χώρας κάτι που από εδώ και πέρα θα γίνεται καθημερινά. Εξω από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου βρέθηκε η Λαϊκή Στάση Πληρωμών «δίνοντας μάχες για την αποτροπή της εκποίησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών και ειδικότερα της πρώτης κατοικίας που βάσει συντάγματος (άρθρο 9 και άρθρο 21 παράγραφος 4) θα έπρεπε να προστατεύεται από κάθε ενέργεια δημοσίου ή ιδιωτών για την αφαίρεσή της.
• Αυτός ο πόλεμος είναι σημαντικός γιατί κάθε νίκη μας αφορά στην αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου.
• Σ” αυτόν τον πόλεμο δίνουμε μάχες κάθε εβδομάδα και τις νικάμε γιατί στηρίζουμε το δίκαιο, όπως ανέφεραν μέλη της».
Παρέμβαση στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας πραγματοποίησαν μέλη του Ρουβίκωνα, παρεμποδίζοντας τη διαδικασία του πλειστηριασμού που ήταν προγραμματισμένος για χθες. Οι ίδιοι αφού εισχώρησαν στην αίθουσα έβαψαν με σπρέι τους τοίχους, ενώ κρατούσαν και πυροσβεστήρες, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο κατά των πλειστηριασμών.
«Να πάψουμε να είμαστε πλέον τα πρόβατα που τα οδηγούν βελάζοντας στην σφαγή. Γιατί, για ό,τι μας συμβαίνει, δεν έχουν ευθύνη μόνο οι κρατούντες, αλλά και εμείς που δεν αντιδρούμε με τον τρόπο που ο καθένας μας μπορεί», αναφέρει η αναρχική συλλογικότητα.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κατά την έξοδό τους από το κτίριο υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον κόσμο, ωστόσο τα δέκα εκ των 12 μελών του Ρουβίκωνα προσήχθησαν από τις Αρχές.
Στην Πάτρα, η Κίνηση Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών (ΚΥΚΑ) χθες Τετάρτη 20/7 και ώρα 3.30 μ.μ.,είχε καλέσει τους πολίτες της Πάτρας, έξω από το Ειρηνοδικείο, στο Δικαστικό Μέγαρο.
Σε σχετική της ανακοίνωση, η ΚΥΚΑ αναφέρει τα ακόλουθα:
«Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη. Μπορεί σήμερα να μην είναι το δικό σου ακίνητο, αύριο, όμως, θα είναι. Θα τους αφήσουμε να τα πάρουν όλα;
Αντισταθείτε, σταματήστε να είστε απαθείς, διεκδικήστε το δικαίωμά σας στη ζωή, στην Ελευθερία, την Αξιοπρέπεια. Για να έχουμε μέλλον εμείς και τα παιδιά μας χρειάζεται να
αγωνιστούμε τώρα! Έχετε πίστη στον εαυτό σας, το δίκιο είναι με το Λαό. Μην φοβάστε! Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Ήρθε η ώρα!!
Ο μόνος αγώνας που χάθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ».
Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, είχε καλέσει τον κόσμο στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, εναντίον των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την Τράπεζας Πειραιώς. Αναλυτικά η ανακοίνωση: Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σήμερα στη Θεσ/νίκη. Να μην το επιτρέψουμε! Πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας από την Τράπεζα Πειραιώς σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου στο Ειρηνοδικείο Θεσ/νίκης. Να μην το επιτρέψουμε! Να βάλουμε φραγμό στις αρπακτικές διαθέσεις που τραπεζίτες και άλλα ντόπια και ξένα κοράκια δείχνουν όλο και πιο έντονα και σε εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τους πλειστηριασμούς!
Λίγες μέρες πριν ομάδα περίπου 25 ατόμων, μπήκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου είχε προγραμματισθεί να γίνει ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου Athens Ledra με πρώτη τιμή εκκίνησης 48 εκατ. ευρώ. Τα μέλη του ΕΠΑΜ, που αντιτίθεται σε οποιοδήποτε πλειστηριασμό ανά την επικράτεια, μπήκαν στην αίθουσα όπου επρόκειτο να γίνει ο πλειστηριασμός και προπηλάκισαν τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ξενοδοχείο, Μπάμπη Ντότσικα και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του μπροστά στη δικαστική έδρα.
Πηγή:newsbomb.gr

_______________________________________







2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.