Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Σώρρας, $600δις και Παραολυμπιακοί (video-σχόλια) #Paralympics #σωρρα ‪#sorras




Ζούμε την εποχή των Αρλεκίνων; Τραμπ και Φαράνζ στη διεθνή σκηνή κι εδώ Γεωργιάδης και, ξαφνικά, Αρτέμης Σώρρας. Ένας αμαθής ηλίθιος που παραληρεί  για το Δία και το Σείριο τσαλαβουτώντας στην κενή αρχαιολατρεία και ένα μυστικισμό πεζοδρομίου.

Κρατά χρόνια το παραμύθι για τα $600δις (που τόσα χρόνια τόκο δεν πήραν- 600 ήταν-600 θα είναι στους αιώνες των αιώνων). Τα φέρνει λέει για να σώσει την Ελλάδα πληρώνοντάς μας τον ΕΝΦΙΑ και δίνοντας €20.000 σε κάθε ψηφοφόρο, μα μάς ζητά χρήμα για εγγραφή και δε λέει γιατί δεν προσφέρθηκε να σώσει τους αδελφούς Κυπρίους.
Το πού τα βρήκε είναι ανέκδοτο παλιό. Πούλησε λέει αρχαία γνώση στους Αμερικανούς που όμως επειδή δεν είχαν τόσο χρήμα να του δώσουν τον πλήρωσαν σε ομόλογο.
Αφότου εμφανίστηκε μάλωσε με τους συνεργάτες του- ξεκαρδιστικό εκείνο το video με εξηγήσεις πόσο ανίδεος είναι ο πρώην κολλητός γιατί δεν ήξερε λέει  κι ο Σώρρας του έμαθε, πως το λευκό της σημαίας μας είναι πένθος κι ότι λευκά φορούν για πένθος στην Ανατολή.
Τρικυμία εν κρανίω, και δε θα άξιζε να ασχοληθούμε αν δεν αποκτούσε κάποιους οπαδούς, πιστούς στα θαύματα, ανθρώπους που μπορεί, αν υποσχόταν χρήμα, να προσκυνούσαν και την παντόφλα του όπως προσκύνησαν την παντόφλα του Παΐσιου.
Παΐσιος και τούτος στο ρατσισμό, από καιρό μιλά για «τα» Ρομά και τους κακούς Εβραίους και, προχθές, τόλμησε να μιλήσει απαξιωτικά για τους Παραολυμπιονίκες ονομάζοντάς τους 'υβρίδια' και 'ζώα' κι ανακατεύοντας βεβαίως Αρχαία Ελλάδα, Σείριο κι ό,τι άλλο πέρασε από το ταραγμένο του μυαλό.

Με ρώτησαν φίλοι γιατί ασχολούμαι.
Ασχολούμαι, όπως και με τη Χρυσή Αυγή, και συγκεντρώνω εδώ υλικό ώστε να ξέρουμε τι είναι ακριβώς και να θυμίσω ότι κάτι τέτοια άθλια αστειάκια έφεραν στη Βουλή Λεβέντη και Ούγκανους και το πληρώνουμε όλοι μας.


Αυτός είναι λοιπόν ο Σώρρας γι αυτό, παρακαλώ, σοβαρευτείτε:
―Ακολουθεί το video με τις προσβολές, σύνδεσμοι, άρθρα, αποδείξεις της απάτης και της τρέλας του και, όπως πάντα εδώ, διασκεδαστικά σχόλια από τα κοινωνικά δίκτυα. 
Enjoy!

Αρτέμης Σωρρα: "Ύβρις για τους Ολύμπιους Αγώνες να βλέπεις τους ανάπηρους να κάνουν Παραολυμπιάδα" ‪http://ow.ly/q2Kb3042Vrd 

`«Έντονες είναι οι αντιδράσεις της εθνικής συνομοσπονδίας των ατόμων με αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ.) με αφορμή δηλώσεις του Αρτέμη Σώρρα, σε βάρος των αθλητών που παίρνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Ο ίδιος δίνει στο λογαριασμό του στο facebook την εκδοχή του για το θέμα αυτό.

Συγκεκριμένα η Ε.Σ.Α.μεΑ. τονίζει: «Από εχθές Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου αναπαράγονται από πλήθος μέσων ενημέρωσης προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις, κοινό υβρεολόγιο, που θίγει την τιμή και την υπόληψη των αθλητών και αθλητριών που παίρνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες, και κατ’ επέκταση την τιμή και την υπόληψη όλων των ατόμων με αναπηρία, προσώπου που αυτοχαρακτηρίζεται «εθνικός σωτήρας».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία δεν θα αναφερθεί στους χαρακτηρισμούς, που έρχονται από τη φαρέτρα των οπαδών του ναζισμού, ούτε στο όνομά του. Κυκλοφορούν και αναπαράγονται σε όλο το διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούν να λερώσουν τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος. Οι ναζιστικές ιδέες περί «αρτιμέλειας», «Αρίας φυλής» κλπ. ηττήθηκαν εδώ και δεκαετίας και οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς τους θα βρίσκει άμεση αντίσταση».


________________________________________________________________________

Καμιά σχέση με Σώρρα μα μια και είμαστε στο θέμα δε μπορώ να μη φέρω κι αυτή την άποψη (που κανονικά θέλει δική της ανάρτηση):


Food for thought: 
Μαζί με τους Παραολυμπιακούς, άρχισε και το πατρονάρισμα... "Πόσο πολύ θαυμάζω τη δύναμη της ψυχής τους" κι άλλα τέτοια χαριτωμένα! 
Ξέρω, σας ακούγεται ως γκρίνια αυτό που λέω σε κάποιους. Αναρωτηθείτε όμως αν είχατε κάποιον να σας λέει διαρκώς "πω πω μπράβο γι' αυτό, μπράβο για το άλλο, είσαι ήρωας" δε θα αισθανόσασταν ότι σας πατρονάρει και σας μειώνει; Είναι λες και θεωρεί δεδομένο ότι είστε ανίκανοι να κάνετε κάτι, οπότε μόλις διαπιστώνει ότι μπορείτε να το κάνετε, αρχίζει ο θαυμασμός και τα μπράβο!
Καθίστε και σκεφτείτε λοιπόν λίγο αυτό που λέτε. Αν ξεκινήσω να σας θέτω από ένα "γιατί;" σε κάθε σας απάντηση, πού νομίζετε ότι θα φτάσουμε ως τελικό συμπέρασμα; Δοκιμάστε το μόνοι σας και τολμήστε να φτάσετε το συλλογισμό σας μέχρι το τέρμα!
Και δεν τα λέω μόνη μου αυτά... Τα διάβασα και τα έμαθα. 
Σύμφωνα με επιστήμονες, κοινωνιολόγους κ.λπ. που έχουν ασχοληθεί με το πεδίο των disabilities studies, όλα συνάδουν με τον τρόπο που η κοινωνία "βλέπει" την αναπηρία. Είναι θέμα οπτικής γωνίας δηλαδή. Στην κοινωνία μας κυριαρχεί το ιατροκεντρικό μοντέλο, γι' αυτό η αναπηρία ταυτίζεται με την ανημπόρια και την ανικανότητα, εξ ου και ο τόσος θαυμασμός, όταν βλέπουν έναν ανάπηρο αθλητή (μεγαλύτερος απ' όταν βλέπουν έναν μη ανάπηρο αθλητή, κάποιοι το λένε ανοιχτά). Μεγαλώσαμε όλοι/ες μέσα σε αυτό το μοντέλο. 
Όταν πρωτοέρχεσαι σε επαφή με όλα αυτά, δυσκολεύεσαι ακόμη και να το διακρίνεις/αναγνωρίσεις μέσα στον τρόπο σκέψης σου. Σιγά σιγά όμως αρχίζει και ξεκαθαρίζει...
Υπάρχει όμως και ένα άλλο μοντέλο. Μια άλλη οπτική γωνία που θα μπορούσε να διδαχτεί η κοινωνία για να "βλέπει" την αναπηρία μέσα από αυτό το πρίσμα. Είναι το "κοινωνικό μοντέλο". Το οποίο σου λέει ότι μπορεί μεν να υπάρχει μια βλάβη, αλλά η αναπηρία είναι άλλο πράγμα. Την αναπηρία -σύμφωνα με το κοινωνικό μοντέλο- την προκαλεί η ίδια η κοινωνία είτε με τις ελλείψεις της σε θέματα προσβασιμότητας είτε με τη συμπεριφορά της, απέναντι στους ανθρώπους που φέρουν μια βλάβη (απορρίπτοντας ή πατρονάροντας τους).
Λίγη τροφή για σκέψη λοιπόν, με πολλή αγάπη, στους/στις φίλους/ες μου που εκστασιάστηκαν για άλλη μια φορά με το ότι κάποιοι ανάπηροι τυγχάνει να είναι και αθλητές.

_________________________________________________________________________________________________

Επειδή εκ των υστέρων πάλι θα ασχοληθούμε ας το θέσω εγώ.
Αυτός ο απατεώνας ο Σώρρας έχει 150 γραφεία σε όλη την Ελλάδα.
Ποιος τα πληρώνει;
Ποιος εφοπλιστής ή εργολάβος τα πληρώνει;
Θα τραβάμε πάλι τα μαλλιά μας. 


μονάδα μέτρησης φασιστικής σκατοψυχιάς : Αρτέμης Σώρρας






...ο ίδιος φαίνεται πλήρως ανίκανος να κατανοήσει ότι οι Παρολυμπιακοί αγώνες αποτελούν την μετεξέλιξη των αθλητικών συναντήσεων που διοργάνωναν οι τραυματισμένοι Βρετανοί στρατιώτες μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η θλιβερή αλλά και επικίνδυνη περίπτωση του Σώρρα, βρίσκει βήμα μέσα από το πολιτικό κόμμα που έχει δημιουργήσει για να προβάλλει χωρίς καμιά ντροπή τις αντιεπιστημονικές και ρατσιστικές του απόψεις.
Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ακροδεξιάς έχει κυριαρχηθεί από την άνοδο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ωστόσο είναι σημαντικό να τονίζεται ότι στον χώρο αυτό δρα ένας αριθμός νεοναζιστικών φασιστικών οργανώσεων, που μαζί με τη ΧΑ, παρά τις μεταξύ τους διαφωνίες, εκφράζουν τις πιο μαύρες ιδέες που γέννησε η ανθρωπότητα.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και το κόμμα «Ελλήνων Συνέλευσις», του Αρτέμη Σώρρα...--> altsantiri


 Ο Σώρρας θεωρεί ότι είναι Ύβρις για τους Ολύμπιους Αγώνες να κάνουν οι ΑΜΕΑ Παραολυμπιάδα... ενω η συμμετοχη των γυναικων, Αρτεμη μου;

Υβρίδια είναι τα απανθρωποειδή ανθρωπίζοντα όντα και όχι οι συνΆνθρωποι μας ΑμΕΑ.

Για ποιο λόγο ασχολούμαστε με ό, τι μαλακία λέει ο Σώρρας; Τί είναι ο Σώρρας; Ένας Τζήμερος χωρίς κόμμα.



Το ρατσιστικό παραλήρημα Σώρρα κατά ατόμων με αναπηρία μπορεί να τον οδηγήσει σε κάνα πρόστιμο 600 ευρώ και είμαι σίγουρος δεν έχει 600 ευρώ


Ο Σωρρας έχει 600 δις,δλδ είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος τ πλανήτη κ ζητάει 25 € συνδρομή απο τ οπαδούς του
Χαχαχα

Κ οι μαλάκες τα δίνουν!!!

63 τρις είναι το παγκόσμιο ΑΕΠ. Ο Σώρρας έχει περίπου 2 φορές αυτά τα λεφτά. Απλά δε κρατάει ποτέ ψιλά πάνω του.

Ο Σώρρας περίεργως δεν πήρε κανάλι παρότι 246 εκατομμύρια κάνουν μόνο τα παπούτσια του.

Αν δεν επέμβει κανενας εισαγγελέας για αυτον τον φασιστα, τοτε ο αντιρατσιστικός νόμος για ποιο λογο ψηφίστηκε;


Αποδείξεις: 
Η Τράπεζα του Μόντρεαλ αποδεικνεύει πως ο Σώρρας ψευδεται:


Τρελός κατά τρελού:
ΒΙΝΤΕΟ: Ο υπαρχηγός του Σώρρα εξηγεί που βρήκε τα 3 τρις ο Σώρρας!
Μα φυσικά πούλησε στις ΗΠΑ πνευματικά δικαιώματα από υψηλή τεχνολογία που ήταν γνωστή στον Ελλαδικό χώρο την εποχή του Ζήνωνα και του Απόλλωνα… και ψιτ γατάκια: Πούλησε ΜΕΡΙΚΑ πνευματικά δικαιώματα… γιατί έχει κι άλλα όπως λέει ο υπαρχηγός του ο Λαμπράκης… και φυσικά ο Σώρρας έχει εισπράξει τα χρήματα αυτά από τις 9 Αυγούστου του 2014… αφού η ομιλία στα γίδια είναι του 2012…



Alexandros Raskolnick
....πριν κάμποσο καιρό κατέρρευσε η Κύπρος για δέκα δισεκατομμύρια ευρώ –τόσα τους λείπανε για να πατήσουνε πόδι ο Κύπριοι στα σχέδια του ευρωπαϊκού ιερατείου. Δεν ξέρω αν κι εσύ το σκέφτηκες τότε. Εγώ, πάντως, και πολλοί άλλοι, το σκεφτήκαμε το πράγμα και είπαμε ο ένας στον άλλο: Αν ήσουν ο –πώς τον-λενε, ο Σώρρας , δεν θα έδινες στην Κύπρο τα 10 μύρια που ζητούσε –τι θα ήταν 10 αν είχες στην καβάτζα 600 και βάλε? Θα τα έδινες! Στο κάτω-κάτω της γραφής, δάνειο θα έκανες στους Κύπριους αδελφούς, ομόλογα θα σου τυπώνανε και θα έπαιρνες και το κάτι τις σου από τον τόκο, ένα συμβολικό ας πούμε επιτόκιο -όχι τίποτα αγριάδες σαν κι αυτές που κάνουνε οι τοκογλύφοι- για να βγουν οι Κύπριοι αδελφοί από τη δύσκολη θέση. Συγχρόνως θα αποδείκνυες και στον κάθε καχύποπτο και σε όλον τον ντουνιά ότι δε λες σαχλαμάρες κι ότι οι τσέπες του παντελονιού σου είναι γεμάτες ζεστό χρήμα στην υπηρεσία του έθνους. 

Αλλά για δες, βρε Μανώλη μου! Δεν το σκέφτηκε ο πολυεκατομμυριούχος και το σκέφτηκα εγώ κι ο κάθε άλλος τυχάρπαστος? Καλά, εμείς οι κοινοί άνθρωποι είμαστε εξυπνότεροι από τον αυτοδημιούργητο Κροίσο? Αποκλείεται, βρε συ Μανώλη, σου λέω εγώ!
 

Γιατί δεν το έκανε, λοιπόν, κάπως έτσι? Όχι γιατί δεν το σκέφτηκε αλλά γιατί δεν τα είχε, αγαπητέ μου Μανώλη τα χρήματα. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι τράπεζες κι αν ξέρεις και λίγα αγγλικά για να διαβάσεις, αν θέλεις, εδώ είναι γραμμένα, με ονόματα, τηλέφωνα και φαξ: 
http://www.greeknewsonline.com/bank-of-montreal-bank-of-montreal-refutes-the-claims-of-ends-trillionaires-that-theydeposited-with-them-600-billion-in-the-name-of-greece/    
  



news247
Ποιος είναι ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος το Φθινόπωρο του 2012, εμφανίστηκε ως "σωτήρας" της Ελλάδας, την οποία δήθεν θα ξεχρέωνε με ομόλογο των 600 δις δολαρίων
Adtech Ad
Το Φθινόπωρο του 2012, η χώρα αντιμετώπιζε την πρώτη κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης. Είχαν προηγηθεί οι εκλογές του Μαΐου της ίδιας χρονιάς που κατέγραψαν την σημαντική άνοδο της νυν κυβέρνησης, και "γέννησαν" την τρικομματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

AdTech Ad

Εκείνη την εποχή είχαν ενταθεί και οι συζητήσεις στην Ευρώπη και τον πλανήτη όλο περί Grexit. Η κυβέρνηση Σαμαρά διατυμπάνιζε λίγους μήνες μετά την εγκαθίδρυση της ότι κατάφερε να κρατήσει "όρθια" τη χώρα και να αποφύγουμε την έξοδο από την Ευρωζώνη. Ωστόσο το μεσοπρόθεσμο έφερε νέα όξυνση της λιτότητας και σταδιακά αρχίσαμε όλοι να καταλαβαίνουμε πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο.
Και όπως είναι γνωστό, στη φουρτούνα ο λύκος χαίρεται. Όντας απελπισμένοι, πολλοί έριξαν ένα κάποιο βλέμμα προς τον τύπο που ευαγγελιζόταν τη Σωτηρία της Ελλάδας με ένα ομόλογο που θα διέγραφε τις οικονομικές οφειλές του κράτους προς τους δανειστές του.
Ο Σώρρας έφτιαξε τη ΜΚΟ End National Debt - Τέλος Δημόσιου Χρέους, προχώρησε σε παρουσίαση του προγράμματος του, και έθεσε φυσικά και όρους.
Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου του 2012, ο Σώρρας και οι "εκλεκτοί" του, ανέλυσαν εκτενώς το πόνημα τους στο ξενοδοχείο President, σε μια κατάμεστη αίθουσα με δημοσιογράφους και κανάλια να είναι γύρω τους. Τότε, ο Αρτέμης Σώρρας ανέφερε ότι είχε ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.
"Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ' ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του.
Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει", είχε πει τότε ο Σώρρας που τελικά, όπως αποδείχθηκε, έπαιζε με τον πόνο των Ελλήνων.
"Η Ελλάδα κινδυνεύει να χρεοκοπήσει τις επόμενες ημέρες και δεν σας το αποκαλύπτουν, το κρύβουν. Τα 31,2 δις ευρώ που ο κ. Σαμαράς βιάζεται να εκταμιευθούν ως δόση του δανείου και τα οποία λέει ότι θα πάνε κατευθείαν στην αγορά, δεν θα πάνε στη αγορά. Είναι χρήματα από ομόλογο που χρωστάει η Ελλάδα σε ιδιώτη από το 1982 και η ελληνική κυβέρνηση καίγεται να το πληρώσει, διότι εάν δεν έχει αυτά τα χρήματα από 4-14 Οκτωβρίου τότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.
Γι' αυτό τον λόγο γίνεται όλη αυτή η ιστορία και βιάζεται ο κ. Σαμαράς να περάσει τα μέτρα, ώστε να του δώσουν οι δανειστές τα 31,2 δις ευρώ και να μπορέσει να εξοφλήσει το ομόλογο του ιδιώτη", έλεγαν επίσης οι της End National Debt.
Υποστήριζαν ότι θα διαθέσουν χρήματα, πέραν των 320 δις που χρωστάει η χώρα για να επανέλθουν οι συντάξεις και οι μισθοί των στρατιωτικών στα επίπεδα προ Μνημονίου, στην παιδεία και την ανάπτυξη.
Το ποσό που είχαν συγκεντρώσει, ήταν, έλεγαν, σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου. Όταν ζητήθηκε από τους επικεφαλής της ομάδας να πιστοποιήσουν την ύπαρξη του ποσού, είπαν ότι δεν μπορούν  να δείξουν κάτι τέτοιο παρά μόνο όταν ζητηθεί από την Κυβέρνηση και κατόπιν συνάντησης με την επίσημη πολιτική ηγεσία. Τα χρήματα προέρχονταν υποτίθεται, από ομολογίες που είχαν στα χέρια τους από το 1984 και που η αξία τους τότε έφτανε στα 600 δις δολάρια.

Busted: Η απάτη

Στις 5 Απριλίου 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα των ελληνικών Αρχών και της ΤτΕ (στις 29 Μαρτίου 2013) και μετά από ολιγόμηνη έρευνα, απάντησε ότι τα χρεόγραφά τους δεν είναι έγκυρα, οι λογαριασμοί δεν υπάρχουν και η διακίνησή του θα πρέπει να κινητοποιήσει τον εισαγγελέα.

Η επιστολή της ΤτΕ:

"Η δικηγορική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Bleakley Platt &Schmidt μας έστειλε αντίγραφο επιστολής (επισυνάπτεται προς ενημέρωση των αμερικανικών αρχών), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ και αφορά το άνοιγμα λογαριασμών θεματοφύλαξης και αποθετηρίου υπέρ του Αρτεμίου Σώρρα. Με την επιστολή επίσης γνωστοποιείται στους παραλήπτες η κατάθεση συγκεκριμένων Διεθνών Συναλλαγματικών στον εν λόγω λογαριασμό εις πίστωσιν και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την ύπαρξη – εγκυρότητα των συναλλαγματικών που αναφέρονται στη συνημμένη επιστολή. Σας παρακαλούμε επίσης να επιβεβαιώσετε κατά πόσον η διαδικασία γνωστοποίησης και καταχώρισης που περιγράφεται στις δύο τελευταίες παραγράφους της επιστολής συνιστά υποχρέωση απορρέουσα από το δίκαιο των ΗΠΑ".

Η απάντηση που έλαβε:

"Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία".
Οι διευκρινήσεις από τις ΗΠΑ:
"Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό», προστίθεται χαρακτηριστικά".
Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συνέστηνα στην Τράπεζα της Ελλάδος "αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας".

Ποιος είναι ο Στίβεν Λούις Γουόσνι;

Στον αμερικανικό Τειρεσία της Μασαχουσέτης είχαν φθάσει έγγραφα, που "απεδείκνυαν" ότι τα 600 δις. δολάρια, εμπεριέχονταν σε πλαστά χρεόγραφα που έχει τυπώσει και διακινούσε ένας πρώην δικηγόρος ονόματι Στίβεν Λούις Γουόσνι, συνεργάτης του Σώρρα.
Ο εκδότης και υπογράφων τα ομόλογα είναι κάτοικος της πολιτείας της Ουάσιγκτον και το 2003 διεγράφη ως ανίκανος να ασκήσει δικηγορία, από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πολιτείας, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της πολιτείας, που φιλοξενείται στον επίσημο δικτυακό τόπο του συλλόγου.
Μετά τη διαγραφή του και συγκεκριμένα στις 13 Αυγούστου του 2004,  δήλωσε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πολιτείας Ουάσινγκτον, του οφείλει 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια για παραβίαση κοπιράιτ. Η δήλωση έγινε μέσω UCC (στα πλαίσια κωδικοποίησης των ομοιόμορφων πράξεων στην επικράτεια των ΗΠΑ, χρησιμοποιείται ο κώδικας Uniform Commercial Code, που επιτρέπει τους Πιστωτές να δηλώνουν οφειλές από Οφειλέτες στο Τμήμα Οικονομικών της αντίστοιχης πολιτείας).
O Γουόσνι έγραφε: "Έναρξη εμπορικής επίσχεσης (lien) που σχετίζεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας / εμπορικού σήματος, σύμφωνα με τους όρους της εν λόγω σύμβασης τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πιστωτή για περισσότερες λεπτομέρειες".
Τα 2,8 τρις δολάρια, που δήθεν αποτελούσαν την υποχρέωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Ουάσινγκτον προς τον κ. Γουόσνι, είναι τα λεφτά, που ισχυριζόταν ότι είχε στην κατοχή του ο Σώρρας, για να συνδεθούμε με τα παραπάνω. Χρήματα που "ανήκουν απολύτως νόμιμα στον κύριο Σώρρα ο οποίος μεταβίβασε στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία. Τεχνολογία αρχαιοελληνική".

Ποια είναι αυτή η τεχνολογία; Ιδού:


Το χρονικό διάστημα που δήλωνε ο Στίβεν Γουόσνι, για την είσπραξη του χρέους ήταν 10 χρόνια, με ημερομηνία λήξεως την 13η Αυγούστου 2014. Η ημερομηνία λήξεως των χρεογράφων ταυτιζόταν με την ημερομηνία που ισχυριζόταν ο Αρτέμης Σώρρας ότι έληγαν και τα "ομόλογα" του, αφού επρόκειτο εν τέλει, για το ίδιο χρέος.
Στη συνέχεια, ο εν λόγω απατεώνας δικηγόρος, αγνοώντας τη δήλωση του Συλλόγου, άρχισε να εκδίδει χρεόγραφα, βασισμένα στο αρχικό υποτιθέμενο χρέος του Δικηγορικού Συλλόγου της Ουάσιγκτον και να τα εκχωρεί σε διάφορους ενδιαφερόμενους ανά την υφήλιο, δηλαδή σε άλλους απατεώνες.
Ωστόσο, κάθε εκχώρηση χρεογράφου δηλωνόταν πάντα από τον ίδιο τον Γουόσνι στην πολιτεία, μέσω του κώδικα UCC, αφήνοντας ίχνη για την πορεία των πλαστών εγγράφων.
Λίγους μήνες μετά τη δήλωση UCC του Γουόσνι,  ο Δικηγορικός Σύλλογος της πολιτείας Ουάσινγκτον, με δική του δήλωση UCC απαντούσε ότι "ο Στίβεν Λούις Γουόσνι, ένας δικηγόρος διεγραμμένος από τον σύλλογο, ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος του οφείλει χρήματα για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας που ανήκει στον ίδιο και τον πελάτη του, χωρίς έρεισμα σε νόμο ή γεγονός".
Μερικά χρόνια μετά, στις 27 Οκτωβρίου του 2015, οι άνδρες της αστυνομίας της Ρόδου συνέλαβαν τον Αρτέμη Σώρρα, μετά το πέρας μίας πολιτικής ομιλίας του σε καφετέρια του νησιού.
Η αλήθεια είναι πως δεν οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης για τους ισχυρισμούς του ότι διαθέτει το ποσό που απαιτείται για τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά για απειλή και εξύβριση σε βάρος ενός δημοσιογράφου.
Ο τελευταίος υπέβαλε σχετική μήνυση σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα και δύο συνεργατών του, γιατί όπως ανέφερε στην Αστυνομία, δέχτηκε εξύβριση και απειλές από εκείνους, μέσω διαδικτύου. Ο Αρτέμης Σώρρας και οι δύο συνεργάτες οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα,  ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο και αφέθηκαν ελεύθεροι.______________

Δεν ξέρω αν αντέχετε -προειδοποιώ:
Εμετικό- κίνδυνος να ξεράσετε πάνω στον υπολογιστή


4 σχόλια:

  1. Η σύντροφός μου με είχε ενημερώσει για το περιστατικό για τα άτομα με αναπηρία οποία πέρα από βίγκαν έχει εμπειρία με άτομα με ειδικές ανάγκες και είναι εξαιρετικά ευαίσθητη σε αυτά τα θέματα. Ο τύπος αυτοανακηρύσσεται στο φβ Μεσσίας και πολέμαρχος σε ομάδες με χιλιάδες μέλη. Πως θα πάμε μπροστά με τους τρελούς σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέλη τα οποία τον πληρώνουν για να τους μιλήσει και για να εγγραφούν ώστε τάχα να τους χαρίσει από €20.000.
      Η εποχή των προφητών κοσμοκαλόγερων δυστυχώς δεν έχει περάσει..

      Διαγραφή
  2. Μα τι λες να ξεράσουμε? Ο άνθρωπος είναι Θεός. Δεν παίζεται... Το καλύτερο video ever. Άσε που προφανώς δεν εννοεί τους ανάπηρους υβρίδια και ζώα αλλά τους σκοτεινούς και υποχθόνιους διοργανωτές. Πάντως την τρελλάρα του την έχει ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι Ανώνμε/η, δε γελάω και δεν είναι Θεός.
      Έτσι με κοροϊδία και τρελλάρα μπήκε ο Λεβέντης στη Βουλή, έτσι μπήκαν κι οι ούγκανοι και την πληρώνουμε όλοι.
      Δε γελάω.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.