Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

#ΝΕΡΟ―Και τώρα τι; ‪ #EYDAP #ΕΥΑΘ ‪#ΤΑΙΠΕΔ‪ #υπερταμείο (άρθρα-σχόλια-εικόνες)





Όσο τις ειδήσεις μονοπωλεί το ζήτημα των καναλιών η πώληση του Νερού προχώρησε κανονικά με μια μικρή προσθήκη στο νομοσχέδιο, μια φράση περί Συνταγματικότητας που στα δικά μου άσχετα μάτια μοιάζει αυτονόητη και περιττή επεξήγηση. Διότι για την ισχύ κάθε νόμου και την εφαρμογή του νόμιζα ότι εξυπακούεται το «με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις».
Επίσης στην αιτιολογική έκθεση προστέθηκε ως ξεκαθάρισμα ότι «η αξιοποίηση των ΔΕΚΟ δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου».
Αυτές οι κατ' εμέ περιττές επεξηγήσεις όμως ήταν αρκετές για να εξανεμιστούν οι επιφυλάξεις κι αντιρρήσεις των Οικολόγων (και θα ήθελα εσείς που τους ψηφίζετε να το σημειώσετε στα ημερολόγιά σας ότι δεν έχουμε Οικολογικό Κόμμα στην Ελλάδα για να μην την ξαναπατήσετε).

Όσο πουλιέται λοιπόν ένας φυσικός πόρος οι πολιτικοί συντάκτες ασχολούνται με τον Καλογρίτσα και τα κανάλια ενώ οι 'Ομάδες Αλήθειας' ανασύρουν παλιές δηλώσεις Τσίπρα ότι το νερό θα πουλιόταν πάνω από το πτώμα του λες και χρειαζόμαστε νέα υπενθύμιση της εξωφρενικής εξαπάτησης του εκλογικού σώματος από το ΣΥΡΙΖΑ ή λες και ξεχάσαμε ότι η πρώτη υπογραφή για το νερό μπήκε από το Σαμαρά το 2013 (με αγγλικό δίκαιο, όπως αναλύαμε τότε).

Σταγόνα στον ωκεανό η αντίδραση των βουλευτών Στάθη Λεοτσάκου και Θανάση Πετράκου (πρώην ΣΥΡΙΖΑ, νυν στελεχών Λαϊκής Ενότητας) που πέταξαν στην αίθουσα της Ολομέλειας φυλλάδιο με το πολύ γνωστό απόσπασμα   Σαραμάγκου περί ιδιωτικοποιήσεων. 
Φέρνω το κείμενο (και φωτογραφημένο στη Βουλή από τον αγανακτισμένο Άδωνι Γεωργιάδη), μαζί με τις ειδήσεις, συνδέσμους, σχόλια, εικόνες και το βραβείο με το οποίο τιμήθηκε το ΤΑΙΠΕΔ ως το καλύτερο «Εθνικό Πρόγραμμα Άμεσων Ξένων Επενδύσεων» στον κόσμο κι όταν το διάβασα νόμισα ότι ήταν φάρσα αλλά δεν ήταν διότι εδώ που τα λέμε όντως δίνει μοναδικές ευκαιρίες στον επενδυτή.



Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα,
ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός,
ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας,
ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος,
ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο,
ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο,
ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα
 και με τα μάτια ανοιχτά.
Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων,
ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη,
παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων
σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό.
Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου…
Και μια και μπήκατε στον κόπο, 
ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε
και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.
Ζοζέ Σαραμάγκου [José Saramago, 1922-2010, Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998]

από Reporter

Με 152 "ναι" πέρασε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή


Με 152 "ναι" πέρασε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 152 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ καταψήφισαν 141 βουλευτές από ΝΔ., Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, καθώς και ανεξάρτητοι Στάθης Παναγούλης και Λεωνίδας Γρηγοράκος. 

Με την ίδια πλειοψηφία (152 "ναι" -141 "όχι") πέρασαν επίσης τα άρθρα 1 και 2.

Η συνεδρίαση στην Ολομέλεια είχε από το πρωί μέχρι το βράδυ αρκετές στιγμές έντασης, με το υπερταμείο και την ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Στο ξεκίνημα της διαδικασίας οι δύο βουλευτές της συγκυβέρνησης που προέρχονται από τους Οικολόγους (Τσιρώνης και Δημαράς) εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν, αλλά τελικά έπειτα από το απαραίτητο... μασάζ και μία νομοθετική βελτίωση που πέρασε και απέκλειε την ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ" title="ΕΥΑΘ" >ΕΥΑΘ, τελικά ψήφισαν "ναι".


Τη νομοτεχνική βελτίωση με την οποία διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ  ΕΥΔΑΠ-1,85% και της ΕΥΑΘ ΕΥΑΠΣ+0,31% κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.
Η αλλαγή γίνεται στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου όπου αναφέρονται οι δημόσιες επιχειρήσεις που εντάσσονται στο υπερταμείο και προστίθεται η φράση «με την επιφύλαξη των περιορισμών που προκύπτουν από το Σύνταγμα και τον σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις», δηλαδή στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Ακόμη στην αιτιολογική έκθεση ξεκαθαρίζεται ότι «η αξιοποίηση των ΔΕΚΟ δεν περιλαμβάνει την αποξένωση του ελληνικού Δημοσίου» από αυτές.
Με την αλλαγή αυτή, που συμφωνήθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, θα ψηφίσουν και οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων.

 #ΤΑΙΠΕΔ Στ.Πιτσιόρλας:«Το γεγονός ότι μία ΔΕΚΟ πάει στο υπερταμείο δεν σημαίνει ότι πάει για να ιδιωτικοποιηθεί» http://www.amna.gr/article/125155/St.-Pitsiorlas:%C2%ABTo-gegonos-oti-mia-DEKO-paei-sto-upertameio-den-simainei-oti-paei-gia-na-idiotikopoiithei%C2%BB 


Τι είπε ο ; Μπορεί να γίνει δημόσιων αγαθών ή όχι; Εξαρτάται από το αν διαβάζετε ή

Αίρουν τις επιφυλάξεις τους για το άρθρο για ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ Γ. Τσιρώνης - Γ. Δημαράς

Βουλή: Νομοτεχνική βελτίωση για τον δημόσιο έλεγχο σε ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

Νομοτεχνική βελτίωση που θα επιβεβαιώνει ότι ΕΥΔΑΠ  και ΕΥΑΘ  θα παραμείνουν σε δημόσιο έλεγχο θα κάνει η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Με την αλλαγή αυτή, που συμφωνήθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, θα ψηφίσουν και οι δύο βουλευτές των Οικολόγων Πρασίνων.
Επισημαίνεται ότι η βελτίωση θα γίνει και στο νόμο και στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ενώ θα κάνει αναφορά στο Σύνταγμα και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαγορεύει την πώληση της ΕΥΔΑΠ.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προτείνει κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος να υπάρξει και συνταγματική πρόβλεψη ότι το νερό δεν πωλείται.
Και οι δύο βουλευτών των Οικολόγων Πράσινων, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσίρώνης και ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, υπογράμμισαν ότι με το νομοσχέδιο η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ πάνε σε ευνοϊκότερο καθεστώς, καθώς οι δύο εταιρείες φεύγουν από το ΤΑΙΠΕΔ που τις είχε για πώληση.

Με αντιπαράθεση Τσακαλώτου - Χατζηδάκη ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο πέρασε με 152 "ναι".

ΓΣΕΕ: Η ρύθμιση για το νερό είναι «μία τρύπα στο νερό»

Για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αδιαφορώντας για τις τραγικές επιπτώσεις σε κοινωνία και οικονομία κατηγορεί την κυβέρνηση η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της σχολιάζοντας την ένταξη στου Υπερταμείο επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας όπως η ΕΥΔΑΠ,  η ΕΥΑΘ,  η ΔΕΗ, οι Αστικές Συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις.
« Η ρύθμιση για το νερό αποτελεί «Μια τρύπα στο νερό» και υποτιμά τη νοημοσύνη εργαζομένων και καταναλωτών, σχολιάζει η ΓΣΕΕ».
«Οι τραγικές επιπτώσεις από τη μετατροπή βασικών αγαθών σε εμπορεύματα είναι δεδομένη, αφού και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές θα πληγούν άμεσα και οι καταναλωτές θα χάσουν την πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές υπηρεσίες». Ο αγώνας για τη ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα θα συνεχιστεί, όπως αναφέρεται, για να αποτραπεί στην πράξη η εκχώρηση του εθνικού πλούτου.

 Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 
Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που οργάνωσε η ΑΔΕΔΥ κατά της δημιουργίας του Υπερταμείου και των ιδιωτικοποιήσεων με αφορμή τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή. Ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ.
Παρούσα στο συλλαλητήριο ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους.

Δεν με ενδιαφέρει που ιδιωτικοποίησαν το ‪#νερο. Εγω δεν πίνω νερο

Τα ΣΥΡΙΖοακαου έχουν κολλήσει σε άσχετα θέματα (άδειες,ΜΚΟ) κ εχουν πάθει προσωρινή τύφλωση για ‪#νερο κ αλλά ξεπούληματα

Στην Ιρλανδία έπεσε κυβέρνηση για το ‪#νερο. Και στα δικά μας
Δαφνη Χρονοπουλου Δεν είμαστε Ιρλανδία.

Λαίδη Μπάζα
μη χαίρεστε δεν πάμε σε εκλογές κι η δεξία θέλει ξεπούλημα της ευδαπ,πρέπει μαζί να πιέσουμε


Οι φωνές της ΝΔ είναι γιατί καταργείται το δημιουργημά της το ΤΑΙΠΕΔ, όπου προβλεπόταν μόνο ιδιωτικοπ που πήγαιναν στο χρέος

οσοι κραζετε τωρα για τις ιδιωτικοποιησεις του συριζα ειστε οι ιδιοι που εκραζαν τον ‪#ρουβικωνα οταν την επεσε στο ΤΑΙΠΕΔ?


 «Ξέραμε εξ αρχής ότι η μεταφορά τους από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο δεν σήμαινε την πώλησή τους αλλά την αξιοποίησή τους..."

Michael Sidiropoulos  Νέος διαγωνισμός λεξιπλασίας
 Σκουρλ:Το ΤΑΙΠΕΔ κάνει τις ιδιωτικοπ, η μεταφορά κρατ. οργανισμών στο Υπέρ-Ταμείο δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση.
ΟικολΑΜΟΓΙΑ



ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ κλπ., μπήκαν στο Υπερταμείο για να γλιτώσουν από τα αρπακτικά νύχια του Ταιπεδ.

Τέτοια ακούμε. Ακόμα.


Ο Σαμαράς είχε υπογράψει ιδιωτικοποίηση του Νερου το 2013 σε Αγγλικό δίκαιο Τώρα εξαρτάται απ'την Κυβέρνηση ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Αλέξη, δεν είναι αναγκη,παιδί μου,να κλείσεις ολες τις εκκρεμότητες του Σαμαρά. Ασε κ κατι για τον Κουλη  γιατι θα κλαίει 

ΣΥΡΙΖΑ: 1 χρόνος από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη 2015. Οι 13 δεσμεύσεις προς τους δανειστές που έγιναν πράξη



Ιδιωτικοποιουν το ‪#νερο, θέλουν να μας κάνουν όλους άπλυτους σαν τα μουτρα τούς.

Ειχατε και στο χωριό σας δημόσιο το #νερό στό σπίτι ρε βλαχοβαλκανιοι;
Δαφνη Χρονοπουλου Ναι, η βρύση του χωριού δεν είχε είσοδο με πορτιέρη.‬


Στο υπερταμείο περνα εκτος απο ολες τις ΔΕΚΟ η κυριότητα των 71.500 ακινήτων, 597 νησιών και 538 αρχαιολογικών χώρων.
Ποια Θατσερ, ποιος Πινοσετ, τι να κλασει ο Φριντμαν... Τσιπροκαμμενος RULEZZZ ρε γατακια φιλελεδες


‪Frajesca Sylvestra  Ολα τα νερα της Πελοποννησου ανηκουν στην ΕΥΔΑΠ με αποφαση Τατουλη οποτε αν ξεπουληθει και αυτα θα την ακολουθησουν.‬

Spiros Goudevenos 
Οι Σαμαραδες έδιναν στο ΤΑΙΠΕΔ ένα ποσοστό από τις ΔΕΚΟ..
Ο Τσίπρας, ο δήθεν αριστερός δίνει το 100% των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο Ξεπουληματος!
Πάλι καλά που δεν βγήκε η δεξια ετσι, ρεζίλια;;


Θα ιδιωτικοποιήσετε το νερό; Τα αρχίδια μας θα τα ιδιωτικοποιήσετε να ξέρουμε να τα περιποιηθούμε πριν τα παραδώσουμε στους επενδυτές; Βρε μια αριστερά που ψήφισα...


Διαβεβαίωσε ο Τσακαλώτος ότι όσο είναι υπουργός δεν θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό. Ας προσευχομαστε να ξεπεράσει τα 155 χρόνια και όλα υπουργος


Σε λίγο θα κάνεις μία τρύπα στο νερό και θα σε πιάνουν για φθορά ιδιωτικής περιουσίας.


παλιά,τώρα είναι με τη βαρβαρότητα:



ε αφου την ιδιωτικοποιησαν, μενει να περασουμε πανω απο τα πτωματα τους.... ας του κανουμε τη χαρη λοιπον μιας και μας το ζηταει




‪Xristos Lazaris Το νερό είναι αγαθό όπως και ο αέρας η γλώσσα η τέχνη η ζωή μας . Δεν πρέπει να χρεονομαστε για την κατανάλωση του.Μόνο για την κατασκευή και τη συντήρηση τού ασφαλους δυκτιου‬
Ακυρώσατε τη "μικρή ΔΕΗ" με έσοδα 4δις€ & τώρα ξεπουλάτε ολόκληρη τη ΔΕΗ, με μηδέν αντάλλαγμα (34% Υπερταμείο + 17% ΤΑΙΠΕΔ)



Thanos Trianda
Αυτό ήρθαν να κάνουν! Να δώσουν τα εργαλεία στην επόμενη (δεξιά μετά την κούραση του πληθυσμού από μια -ψευδεπίγραφη- αριστερά) κυβέρνηση. ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ:
"Το Ταμείο δεν θα πουλήσει τη δημόσια περιουσία, αλλά θα την αξιοποιήσει, θα την εκσυγχρονίσει και θα την αναβαθμίσει" δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικός Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ.Κ. Ζαχαριάδης: Το Ταμείο δεν είναι θεσμός πώλησης αλλά αναβάθμισης της δημόσιας περιουσίας (Video) ( http://www.avgi.gr/…/k-zachariades-to-tameio-den-einai-thes… )
Το υπερταμείο όμως είναι ταμείο ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

Λεωνίδας Βατικιώτης [Πηγή: Εφημερίδα Πριν 18 Σεπτεμβρίου 2016]
Ο ΣΥΡΙΖΑίος νεοφιλελεύθερος είναι αλήτης νεοφιλελεύθερος! Είναι πρόστυχος νεοφιλελεύθερος ο ΣΥΡΙΖΑίος και δεν βάζει φρένο στις ορέξεις ούτε του ίδιου, ούτε των φίλων του, εν προκειμένω των δανειστών. Γράφει τις ευαισθησίες εκεί που δεν πιάνει μελάνι και κάνει τη δουλειά του απερίσπαστος και μέχρι τέλος, αντίθετα με ό,τι έκαναν οι προηγούμενοι που έβλεπαν μπροστά τους το πολιτικό κόστος κι αντιδρούσαν σαν να ερχόταν κατά πάνω τους αρματωμένος ο Άρης καβάλα στ’ άλογο.
Ο ΣΥΡΙΖΑίος νεοφιλελεύθερος είναι σωστός νεοφιλελεύθερος. Δείτε τις ιδιωτικοποιήσεις. Ξεπούλησαν ό,τι δεν τολμούσαν να βγάλουν στο σφυρί ΠΑΣΟΚοι και Δεξιοί. Ελληνικό, ΟΛΠ, περιφερειακά αεροδρόμια μία κι έξω. Γιατί οι ΣΥΡΙΖΑίοι έχουν το πάθος του νεοφώτιστου νεοφιλελεύθερου!
Παρόλα αυτά το σύστημα χωλαίνει. Τους «δίνει» στεγνά το δελτίο του ΣΕΒ όπου και πάλι γίνεται λόγος για «πολιτικές τριβές», υπονοώντας εξυπηρετήσεις πολιτικών φίλων ή εμπόδια από πολιτικούς. Αναφέρεται επίσης σε ιδιωτικοποιήσεις «για ένα κομμάτι ψωμί» – όπου ο γνωστός μας ΣΕΒ τη βγαίνει από τα αριστερά στο ΣΥΡΙΖΑ!
Κι εδώ έρχεται το νέο υπερ-ταμείο των ιδιωτικοποιήσεων ή ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, που ψηφίστηκε με το Μνημόνιο Τσίπρα. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι γαλλικό. Εν ολίγοις, ξεχάστε τα αυτόνομα φέουδα με το κάθε Διοικητικό Συμβούλιο και τον κάθε πρόεδρο ή διευθύνοντα σύμβουλο να ακολουθούν δική τους πολιτική τιμών, επενδύσεων και προσλήψεων. Πώς θα λειτουργούσε ο ιδιωτικός τομέας; ρωτάει ο σωστός νεοφιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑίος. Υιοθετώντας μια δομή ομίλου και μορφή χόλντινγκ όπου βιλαέτια και στεγανά καταργούνται. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας. Κοινή και ενιαία διαχείριση όλου του κρατικού περιουσιολόγιου, είτε αφορά συγκοινωνίες και ύδρευση είτε αφορά ακίνητα και μετοχές.
Και ποιος είναι ο καλύτερος για να διαχειριστεί αυτό το φιλέτο; Ο προερχόμενος από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών και στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός Οικονομίας του Σαρκοζύ, γάλλος Ζακ Λε Παπ, απαντάει ο σωστός νεοφιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑίος που δε διστάζει εντελώς ακομπλεξάριστα να αναγνωρίσει την ανυπέρβλητη συνεισφορά της Γαλλίας του Σαρκοζύ στις μεθόδους του σύγχρονου δημόσιου μάνατζμεντ. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η μνημονιακή Ελλάδα δείχνει την ιδιαίτερη προτίμησή της στο γαλλικό μάνατζμεντ. Στο ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ένα με τα έπιπλα κόντευε να γίνει ο γάλλος πρέσβης, ενώ δεν είναι κρυφό ότι πίσω από τα πήγαινε – έλα Ολάντ και Τσίπρα σε Αθήνα και Παρίσι και το πέπλο προστασίας του γάλλου επιτρόπου Μοσκοβισί στην ελληνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς βρίσκεται το ενδιαφέρον γαλλικών κολοσσών για τις ελληνικές εταιρείες ύδρευσης, ενέργειας κ.α. Σιγά λοιπόν που θα άφηναν οι Γάλλοι τη θέση του προέδρου σε άλλον…
Οι πιστωτές ωστόσο δεν κατάφεραν μόνο να επιβάλλουν να είναι ο πρόεδρος ξένος. Πέτυχαν επίσης η ελληνική πλευρά (που θα εκπροσωπείται με 3 από τα 5 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο) να μην μπορεί να λάβει καμιά απόφαση αν δεν συναινέσουν και τα άλλα μέλη που θα διορίσουν οι δανειστές. Κι ας είναι οι ξένοι μόνο 2 (επιλογή της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας) στους 5! Προσέφεραν δικαίωμα βέτο στους πιστωτές ενσωματώνοντας όρο βάσει του οποίου πλειοψηφία θεωρείται η σύμφωνη γνώμη των 4 από τα 5 μέλη του ΔΣ. Με αυτό τον τρόπο οι ΣΥΡΙΖΑίοι κι οι ψεκασμένοι ακροδεξιοί πολιτικοί τους φίλοι των ΑΝΕΛ χαρίζουν την ελληνική περιουσία στους πιστωτές, πριν καν την πουλήσουν, οδηγώντας την υποτέλεια και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε επίπεδα χωρίς προηγούμενο για την μεταπολεμική Ελλάδα. Είπαμε γιατί: ο ΣΥΡΙΖΑίος νεοφιλελεύθερος είναι πρόστυχος νεοφιλελεύθερος.
Κι επίσης χωρίς τέλος, τουλάχιστον χρονικό. Το 2059 γράφει το δελτίο Δημοσίου Χρέους που εκδίδει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ότι θα αποπληρωθεί και το τελευταίο ευρώ του ελληνικού δημοσίου χρέους, δηλαδή σε 43 χρόνια από σήμερα. Το υπερ-ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα έχει διάρκεια ζωής 99 χρόνων από σήμερα, δηλαδή υπερδιπλάσια από αυτή των δανείων. Ενδέχεται δηλαδή να έχουμε ξεχρεώσει και το τελευταίο ευρώ κι οι Γάλλοι θα συνεχίσουν να στέλνουν για 59 χρόνια ακόμη διοικητές και μέλη του ΔΣ στο υπερ-ταμείο όπου θα περάσει το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου και η Εταιρείας Δημόσιων Συμμετοχών.
Είπαμε γιατί: Ο ΣΥΡΙΖΑίος νεοφιλελεύθερος είναι σωστός νεοφιλελεύθερος. Μέχρι να μπει στον Κορυδαλλό…  http://info-war.gr/eteria-symmetochon-ke-periousias/ 

Στα κανάλια συζητιούνται άλλα.  
Σχόλια τηλεθεατών:

‪@tsapanidou‪ Αλλά τα κανάλια πάνω απ' όλα... Προσοχή μην χαθούν τα κανάλια. Τα παιδιά μας και το #νερό δεν πειράζει...‬

Η ‪@ERTsocial & EΡΤ TV ασχολείται καθόλου με το ξεπούλημα του #νερο η οχι; ‪@panosharitos
Πάμε για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Πανέξυπνη κίνηση αφού είναι γνωστό ότι το νερό ανήκει σε κάποιους. Τι και αν το νερό εμφανίστηκε στον πλανήτη Γη μερικά δισεκατομμύρια χρόνια πριν τον άνθρωπο, η σύγχρονη οικονομία δεν αναγνωρίζει δημόσια αγαθά. Όλα ανήκουν σε κάποιον ή πρέπει να ανήκουν σε κάποιον. Πάμε γερά ΣΥΡΙΖΑ για τις επόμενες κινήσεις.
Ιδιωτικοποίηση του οξυγόνου και του ήλιου, ιδιωτικοποίηση του μητρικού γάλακτος και βλέπουμε. Ιδιωτικοποίηση που παει πακέτο με τη βλακοποίηση...
Daphne Chronopoulou Δεν ξέρω αν το είχες στο νου σου μα ο συσχετισμός με το μητρικό γάλα δεν είναι υπερβολή χάριν ρητορίας.
Η αγαπητή Nestlé που έγινε αιτία να πεθάνουν από μολύνσεις πολλά βρέφη εξ αιτίας της αντικατάστασης του μητρικού γάλατος με 'βρεφικό' σκόνη σε τόπους με ακάθαρτο νερό,
η Νεστλέ η γνωστή που χρόνια τη μποϋκοτάρουμε, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα νερά της γης.


Ο Πρόεδρος της Nestlé χαρακτηρίζει ακραία την άποψη ότι το #ΝΕΡΟ είναι δημόσιο αγαθό : https://youtu.be/2cthF1XWEgM

Nestlé: «Το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά προϊόν προς πώληση»
 (ελλ. υπότιτλοι)





ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΜΑΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - ΦΙΑΣΚΟ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ


Δημόσιες επιχειρήσεις οι οποίες σκοπεύουν στη διασφάλιση ζωτικών αγαθών και λειτουργούν υπό καθεστώς μονοπωλίου, δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατ’ ουσίαν ιδιωτικές επιχειρήσεις». Αυτό ξεκαθαρίζει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής σε έκθεση που συνέταξε για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα το οποίο εισήχθη σήμερα στην Ολομέλεια.

Η σχετική έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως σύμφωνα με τη νομολογία του Συμβουλίου της Επικράτειας ενδεχόμενη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ χαμηλότερα του 50% είναι αντισυνταγματική. Με τον τρόπο αυτό στέλνεται το μήνυμα στην κυβέρνηση πως η υπαγωγή της Εταιρείας Ύδρευσης στα περιουσιακά στοιχεία του νέου Υπέρταμείου ήταν εσφαλμένη!
Η σχετική έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Έχει, όμως, πρόσφατα κριθεί (ΣτΕ 1906/2014, ΘΠΔΔ, 2014, σελ. 511 επ., με παρατηρήσεις Χ. Τσιλιώτη) ότι ο χαρακτήρας της δημόσιας επιχείρησης «αναιρείται στην περίπτωση της αποξενώσεως του Ελληνικού Δημοσίου από τον έλεγχο της ανωνύμου εταιρείας δια του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι της αποξενώσεώς του από εκείνο το ποσοστό των μετοχών (μεγαλύτερο του 50% σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας και το καταστατικό) που εξασφαλίζει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα και τη δυνατότητα εκλογής, από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων, της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο της εταιρείας που διαμορφώνει τη στρατηγική και πολιτική της ανάπτυξής της και διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία της.
Στην περίπτωση αυτή η δημόσια επιχείρηση ιδιωτικοποιείται όχι μόνον τύποις, δια της υπαγωγής της στις διατάξεις του ιδιωτικού δικαίου που διέπουν τις ανώνυμες εταιρείες, αλλά και κατ’ ουσίαν, μετατρεπόμενη σε ιδιωτική επιχείρηση, διότι παρέχεται σε ιδιώτες επενδυτές η νομική δυνατότητα συγκεντρώσεως του ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου που εξασφαλίζει τον ιδιοκτησιακό έλεγχο και την εκλογή της πλειοψηφίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.Η δε κατ’ ουσίαν μετατροπή της δημοσίας επιχειρήσεως σε ιδιωτική, που λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, καθιστά αβέβαιη τη συνέχεια της εκ μέρους της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφελείας, και δη υψηλής ποιότητας, η οποία δεν εξασφαλίζεται πλήρως με την κρατική εποπτεία».
Έτσι, κατά το Συμβούλιο της Επικρατείας, «οι υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. παρέχονται μονοπωλιακώς, σε μεγάλο πληθυσμό διαβιούντα υπό δυσμενείς οικιστικές συνθήκες στον περιορισμένο χώρο της Αττικής, από δίκτυα που είναι μοναδικά στην περιοχή και ανήκουν στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Συνίστανται δε οι υπηρεσίες αυτές στην ύδρευση και στην αποχέτευση που είναι αναγκαίες για την υγιεινή διαβίωση και, ιδίως, στην παροχή του πόσιμου ύδατος, φυσικού αγαθού α- παραίτητου για την επιβίωση που καθίσταται σπανιότερο συν τω χρόνω. Αβεβαιότητα ως προς τη συνέχεια της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφελείας με αυτόν τον βαθμό αναγκαιότητας δεν συγχωρείται από το άρ- θρο 5 του Συντάγματος, ειδικότερα δε από τη διάταξη της παραγράφου 5 που προσετέθη με το από 6.4.2001 Ψήφισμα της Ζ ́ Αναθεωρητικής Βουλής και κατοχυρώνει το δικαίωμα στην προστασία της υγείας, καθώς και από το άρθρο 21 παρ. 3 που ορίζει ότι το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών.
Συνεπώς, η αποξένωση του Ελληνικού Δημοσίου από την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., του οποίου η διατήρηση είναι αναγκαία – υπό το δεδομένο νομικό καθεστώς – για να μη μετατραπεί η δημόσια επιχείρηση σε ιδιωτική, συνιστά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος (…)».
Υπό το φως, επομένως, της ανωτέρω απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, δημόσιες επιχειρήσεις οι οποίες σκοπεύουν στη διασφάλιση ζωτικών αγαθών, χωρίς τα οποία δεν υφίστανται οι ομαλοί όροι για την, κατά τα σύγχρονα κριτήρια, αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, και λειτουργούν υπό καθεστώς μονοπωλίου, δεν μπορούν να μετατραπούν σε κατ’ ουσίαν ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα πρέπει δε το Ελληνικό Δημόσιο ή άλλα Ν.Π.Δ.Δ. να έχουν πάντοτε την πλειοψηφία των μετοχών, ούτως ώστε να μπορούν να διορίζουν και την Διοίκησή τους (βλ. και Χ. Τσιλιώτη, Το νομικοπολιτικό ζήτημα των ιδιωτικοποι- ήσεων των υποδομών στην Ελλάδα, Δ.Ε.Ε. 2014, σελ. 1139)».

Save Greek Water from Privatization - Σωστε Το Νερο Απο Την Ιδιωτικοποιηση

Η ΚΕΔΕ καταδικάζει την εμπορευματοποίηση του νερού #ΕΥΔΑΠhttp://www.kedke.gr/?p=15415

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Το νερό δεν πωλείται. Το σημαντικότερο αγαθό της ζωής δεν ιδιωτικοποιείται»
KEDKE.GR



Ή νομική προσφυγή θα γίνει με την συμμετοχή της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ.‬



Έτσι θα ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση των ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ

Μετά την υπερψήφιση της μεταβίβασης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, οι υπηρεσίες ύδρευσης έχουν ιδιωτικοποιηθεί κατά παράβαση του Συντάγματος, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου.
  • Ο έλεγχος των υπηρεσιών που μεταβιβάστηκαν στην ολότητά τους στο Υπερταμείο περνάει σε έναν φορέα που δεν είναι δημόσιος, σύμφωνα με τις ιδρυτικές του διατάξεις.(1)
  • Οι ελληνικές κυβερνήσεις παύουν να έχουν τον έλεγχο της διαχείρισης των υπηρεσιών αυτών και αυτός περνάει στο Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου που ελέγχεται στην πράξη από τους δανειστές.(2)
  • Οι δύο εταιρίες παύουν να έχουν ως σκοπό αυτόν που ορίζει το καταστατικό τους, δηλαδή την ύδρευση και την αποχέτευση Αθήνας και Θεσσαλονίκης και εργαλειοποιούνται προκειμένου να εξυπηρετήσουν ξένο προς τον ρόλο τους σκοπό, εκείνον του Υπερταμείου.(3)
  • Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει την πώληση του 11% της ΕΥΔΑΠ και του 23% της ΕΥΑΘ με αποτέλεσμα να παραχωρήσει σε ιδιώτες επιπλέον θέσεις στο Δ.Σ. των εταιριών που σε συνδυασμό με μια «φιλική» προς τα συμφέροντά τους διοίκηση δύνανται να επιβάλλουν πλήρως την ατζέντα τους παρά την κατοχή μειοψηφικού ποσοστού. (4)

Γι’ αυτό τον λόγο ανακοινώνουμε σήμερα πως η πρωτοβουλία μας σε συνεργασία με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς προχωρά σύμφωνα προς όσα ορίζει ο Νόμος στις απαραίτητες νομικές κινήσεις προκειμένου να ακυρωθεί η ένταξη των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.

Παράλληλα με την νομική διαδικασία, συνεχίζουμε την εκστρατεία ενημέρωσης κατά της ιδιωτικοποίησηςπροκειμένου οι συμπολίτες μας να παραμένουν συνεχώς ενήμεροι για τις καταστροφικές συνέπειές της.(5)

Τέλος, με δεδομένη την ουδετερότητα που θα πρέπει σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισαβόνας να επιδεικνύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ως μέλος των θεσμών) σε σχέση με την δημόσια ή ιδιωτική διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης, απαιτούμε την δημοσιοποίηση οποιασδήποτε σχετικής αλληλογραφίας και των πρακτικών των συζητήσεων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών για το θέμα της μεταβίβασης των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο.(6)

Υπενθυμίζουμε ότι τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Έλληνες πολίτες έχουν επανειλημμένα εκφραστεί με επίσημο τρόπο και τίθενται στην συντριπτική τους πλειοψηφία κατά της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης. (7) Δεν νοείται διακυβέρνηση με βάση το Κράτος Δικαίου που δεν σέβεται αποφάσεις Ανώτατου Δικαστηρίου χώρας και δεν νοείται δημοκρατικό καθεστώς που αγνοεί επιδεικτικά τη βούληση των πολιτών.
Δηλώστε συμμετοχή για να υποστηρίξετε τον αγώνα εδώ.
SAVE GREEK WATER
(1) Οι δύο εταιρίες ιδιωτικοποιούνται κατά παράβαση του Συντάγματος όπως κρίθηκε και δια της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ 1906/2014 για την ΕΥΔΑΠ καθώς όλα τους τα στοιχεία αλλά και οι θυγατρικές τους μεταβιβάζονται στο Υπερ-ταμείο που όπως αναφέρεται στο άρθρο 184 παρ.4 Ν.4389/2016 «δεν ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται».
(2) Η διαχείριση και η διοίκηση των δύο εταιριών περνάνε, στην πράξη, στον έλεγχο των δανειστών, με δεδομένα: α) ότι το εποπτικό συμβούλιο του Υπερ-ταμείου αποτελείται από 5 μέλη δύο εκ των οποίων ορίζονται από τους δανειστές (με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών) και τρία από την ελληνική κυβέρνηση (με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών) και β) ότι μεταξύ δανειζόμενου Ελληνικού Κράτους και δανειστών δεν υπάρχει ισότιμη σχέση καθώς οι δεύτεροι μπορούν, όπως επανειλημμένα έχει αποδειχθεί, να επιβάλλουν όσα θέλουν. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο που ορίζεται από το Εποπτικό σύμφωνα με το άρθρο 192 Ν.4389/2016  παρ. 2α «αναλαμβάνει συμβατικές υποχρεώσεις για λογαριασμό της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της ανάθεσης συμβάσεων για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών» ενώ σύμφωνα με το άρθρο 194 παρ. 8 «Οι συνεδριάσεις του Εποπτικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και το σχετικό υλικό και τα πρακτικά των συνεδριάσεων, είναι εμπιστευτικές» παρά το ότι αφορούν την διαχείριση δημόσιας περιουσίας. Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ. 2 «προκειμένου να προβούν σε ιδιωτικοποίηση περιουσιακών τους στοιχείων, η Εταιρεία και οι άμεσες θυγατρικές της (εξαιρουμένων των ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ) δύναται να προβαίνουν ενδεικτικά στην πώλησή τους, τη μεταβίβαση οποιωνδήποτε εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων επί αυτών ή την εισφορά των τελευταίων σε ανώνυμες εταιρείες (Α.Ε.) ή ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (Ι.Κ.Ε.) και στη συνεπακόλουθη πώληση των σχετικών μετοχών σε τρίτους». Τέλος, στην παρ. 3 του ίδιου άρθρου τονίζεται ότι «η Εταιρεία και οι άμεσες θυγατρικές της (εξαιρουμένων των ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ) δύναται επιπλέον να προβαίνουν στη μίσθωση των περιουσιακών στοιχείων, την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης ή αξιοποίησής τους, την ανάθεση της διαχείρισής τους, τη σύσταση επί αυτών οποιουδήποτε πραγματικού η προσωπικού δικαιώματος, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων οριζόντιας ιδιοκτησίας και επικαρπίας επί δικαιωμάτων οποιασδήποτε φύσης». 
(3) Οι δύο εταιρίες παύουν να αποτελούν υπηρεσίες κοινής ωφελείας με αντικείμενο την απρόσκοπτη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στους πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και καθίστανται απλώς «αξίες» στο χαρτοφυλάκιο της ΕΔΗΣ (μιας εκ των θυγατρικών του Υπερταμείου) με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν, αφού έτσι μόνο προβλέπεται στον Νόμοτον «ειδικό σκοπό» του Υπερ-ταμείου: κατ’ αρ. 185 παρ.1, Ν.4389/2016: «Η Εταιρία διαχειρίζεται και αξιοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία προκειμένου να: α) συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της χώρας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και β) συμβάλλει στην απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας σύμφωνα με τον Νόμο 4336/2015 (Α’ 94).
(4)Απόφαση αριθμ. 33 Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΦΕΚ 1472Β/2016)
(5) Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν υπάρξει τουλάχιστον 180 περιπτώσεις επαναδημοτικοποίησης υπηρεσιών ύδρευσης σε 35 χώρες, συμπεριλαμβανομένων περιπτώσεων υψηλού προφίλ στην Ευρώπη τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ασία και την Αφρική.
(6) Η συμφωνία δανειστών και κυβέρνησης να συμπεριλάβουν τις ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και ΕΥΑΘ Α.Ε. στο νέο Υπερ-ταμείο αποτελεί και από τα δύο μέρη σκανδαλώδη παραβίαση της δημοκρατικά εκφρασμένης βούλησης των πολιτών όπως αυτή καταγράφηκε τόσο στο δημοψήφισμα για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ της 18ης Μαΐου του 2014 (όπου 98,03% των Θεσσαλονικέων τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης), όσο και στην επιτυχία της Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών Right2water στην χώρα μας και πανευρωπαϊκά, με αιτήματα την κατοχύρωση από πλευράς Ε.Ε. του ανθρωπίνου δικαιώματος σε νερό και υγιεινή καθώς και τη μη περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού, κατά την διάρκεια της οποίας οι επίσημες υπογραφές υποστήριξης από πλευράς Ελλήνων πολιτών ξεπέρασαν τις 32.000 (έναντι 17.000 απαιτουμένων) ενώ στην Ευρώπη συνολικά συνυπέγραψαν άνω του 1.800.00 έναντι 1.000.000 απαιτουμένων.
(7) Σύμφωνα με τον κανονισμό EC1049/2001 (30 Μαΐου 2001) σχετικά με την πρόσβαση των πολιτών σε έγγραφα του Ευρωκοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το άρθρο 255(2) της Ευρωπαϊκής Συνθήκης και σε συνδυασμό με το άρθρο 345 της ΣΛΕΕ και το άρθρο 171 της Οδηγίας 2006/123/EC σχετικά με υπηρεσίες εσωτερικής αγοράς  που υπαγορεύει στην Ευρωπαϊκή επιτροπή «ουδετερότητα» σε θέματα δημόσιας ή ιδιωτικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων. 

Νόμισα ότι ηταν σάτιρα:

Το ΤΑΙΠΕΔ τιμήθηκε με το βραβείο «Global National Foreign Direct Investment Program (FDI) Award 2016» από το διεθνές συνδρομητικό περιοδικό «The European».
Τo ΤΑΙΠΕΔ ανακηρύχθηκε νικητής στην κατηγορία «Εθνικό Πρόγραμμα Άμεσων Ξένων Επενδύσεων» από τους αναγνώστες του «The European» μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στο πλαίσιο των διεθνών βραβείων «The European Awards» που απονέμει.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά που ελληνική εταιρεία ή φορέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα πετυχαίνει αυτή τη διάκριση, καταδεικνύοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ ενισχύει την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και στέκεται με αξιώσεις στη διεθνή επενδυτική κοινότητα. 
Τα κριτήρια αξιολόγησης για το συγκεκριμένο βραβείο ήταν τα εξής: στρατηγική ανάπτυξης εθνικής οικονομίας, εθνικό σχέδιο προώθησης ξένων άμεσων επενδύσεων, ευκαιρίες απασχόλησης, αξιοπιστία προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, δημιουργία εθνικής αξίας και εταιρική διακυβέρνηση.
Το «The European» βραβεύει επιχειρήσεις που ενισχύουν την οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη σε μια σειρά κλάδων και τομέων, όπως είναι οι άμεσες ξένες επενδύσεις, η ενέργεια, η τεχνολογία, οι τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, η Αφρική, η Μέση Ανατολή, η Ασία κ.ά. Οι διακριθέντες οργανισμοί έχουν αναγνωριστεί για τη πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στους τομείς δραστηριότητάς τους.
Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σχετικά: «Η διεθνής αναγνώριση του ΤΑΙΠΕΔ από το διακεκριμένο περιοδικό «The European» με το βραβείο “Global National FDI Program” για το 2016 αποτελεί μεγάλη τιμή για το Ταμείο και το στελεχιακό δυναμικό του. Η διεθνής οικονομική κοινότητα αναγνωρίζει με τον πιο απτό τρόπο τις προσπάθειες της χώρας μας να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης με μοχλό το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εφαρμόζει το ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Η βράβευση αυτή είναι η απόδειξη ότι η δέσμευση της Ελλάδας να ανακτήσει την διεθνή αξιοπιστία της έχει ήδη εμφανή αποτελέσματα μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων».
_________________________________________


**«Privatize-se tudo,
privatize-se o mar e o céu,
privatize-se a água e o ar,
privatize-se a justiça e a lei,
privatize-se a nuvem que passa,
privatize-se o sonho,
sobretudo se for diurno e de olhos abertos.
E finalmente, para florão e remate de tanto privatizar,
privatizem-se os Estados, 
entregue-se por uma vez a exploração deles a empresas privadas, 
mediante concurso internacional. 
Aí se encontra a salvação do mundo…
e, já agora, 
privatize-se também a puta que os pariu a todos.»
José Saramago – Cadernos de Lanzarote


______________________________________________________

2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.