Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Ουαλίντ Ταλέμπ: δικαίωση με καταδίκες




Αλησμόνητη έχει μείνει η εικόνα του βασανισμένου Ουαλίντ Ταλέμπ που βρέθηκε δεμένος μετά από νύχτα μαρτυρίου στα χέρια του  εργοδότη του, ενός Φούρναρη και της παρέας του.
Η νύχτα εκείνη τον σημάδεψε, όπως και οι απειλές που δέχθηκε λόγω της επερχόμενης δίκης των βασανιστών. Δεν είναι καλά, ακόμα φοβάται, έλεγε ο αδελφός του.
Ελπίζω η καταδίκη των εγκληματιών να τον βοηθήσει να συνέλθει .



Αλληλεγγύη στον Ουαλίντ Τάλεμπ
Ένοχους έκρινε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, και τους 4 κατηγορούμενους για την υπόθεση βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη, Ουαλίντ Τάλεμπ.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 ετών κατά συγχώνευση, στο πρώην αφεντικό του Ουάλιντ και ιδιοκτήτη φούρνου στη Σαλαμίνα, Γιώργο Σγούρδα, 5 ετών με αναστολή στον γιο του, Σταμάτη Σγούρδα, 10 ετών στον Γιώργο Ζαχαριάδη, και 9 ετών στον Φρέντερικ Ζότο (οι δύο  τελευταίοι ήταν συνεργοί του Γ. Σγούρδα). 
Το δικαστήριο έκρινε όλους τους κατηγορούμενους ως ενόχους για τα αδικήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας. Στον Γ. Σγούρδα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό - αντίθετα, στον γιο του, Σταμάτη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Μετά την απόφαση, οι Ζαχαριάδης και Ζότο οδηγήθηκαν στη φυλακή, όπου ήδη βρίσκεται ο Γ. Σγούρδας από το καλοκαίρι του 2015.
Σημειώνεται ότι το δικαστήριο ουσιαστικά επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, που είχε καταδικάσει σε 13 χρόνια κάθειρξης τον Γιώργο Σγούρδα, σε 5 χρόνια με αναστολή τον γιο του, Σταμάτη, και σε 10 χρόνια τους συνεργούς του Γ. Σγούρδα, Ζαχαριάδη και Ζότο, οι οποίοι δεν είχαν φυλακίστηκαν λόγω του ανασταλτικού χαρακτήρα της έφεσης.
Με δάκρυα χαράς υποδέχθηκε την απόφαση του δικαστηρίου ο Ουαλίντ, ο οποίος στη συνέχεια πνίγηκε από τα φιλιά και τις αγκαλιές φίλων και αλληλέγγυων. 

2 σχόλια:

  1. "Της γης οι κολασμένοι" βιώνουν τις πιο ακραίες μορφές εκμετάλλευσης.
    Εν 21ο αιώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο πολλοί άνθρωποι σκλαβωμένοι, πιο πολλοί πρόσφυγες από κάθε άλλη εποχή της ανθρωπότητας. Πρόοδος;

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.