Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Η Λίστα της Ντροπής κοστίζει ακριβά




Η λίστα του Θανάτου, η λίστα της ντροπής.
Και δεν έχουμε αριθμό όσων πέθαναν περιμένοντας.
Δεν έχουμε αριθμό όσων δε μπαίνουν καν στη λίστα αφού δεν ελπίζουν.

10 Δεκεμβρίου 1948 υπογράφτηκε η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου. Δικαίωμα στη Ζωή, δικαίωμα στην Υγεία (και άλλα πολλά ακολουθούν).

Όμως η Λίστα μάς καθηλώνει στη χρήση.
Η Λίστα μας καθηλώνει στην παρανομία.
Η Λίστα συντελεί στην αύξηση θανάτων.
Η Λίστα συντελεί στη διάδοση ασθενείων με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Η Λίστα συντελεί στην αύξηση της Μαύρης Αγοράς υποκαταστάτων και φαρμάκων, (αυξάνοντας την παραβατικότητα, το έγκλημα στους δρόμους και στερώντας από το κράτος φόρους).

Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης της Λίστας;
Το κόστος του φαρμάκου; Είναι αστείο (είναι μεγαλύτερο το κοινωνικό κόστος αλλά και το οικονομικό σε φόρους που δεν εισπράττονται, σε αστυνόμευση, συμφόρηση των φυλακών, διάδοση ασθενειών).

Γιατί στην Ελλάδα δε συνταγογραφείται το φάρμακο να το παίρνουμε σαν άνθρωπο από το φαρμακείο όπως όλοι οι ασθενείς;

Γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει δυνατότητα ένας χρήστης να χορηγηθεί το υποκατάστατο (είτε για να κόψει είτε για να μην παρανομήσει ψάχνοντας την παροιμιώδη 'δόση του');

Μέρα που είναι θα το υπενθυμίσω:
Από τον ΟΗΕ: Η χρήση ναρκωτικών ΔΕ στερεί τον άνθρωπο από τα ανθρώπινα του δικαιώματα.
Εμείς γιατί πεθαίνουμε περιμένοντας στη λίστα;
Εμείς γιατί δεν έχουμε δυνατότητα επιλογής φαρμάκου;

Εμάς γιατί μας στερείτε το δικαίωμα στην Υγεία και τη Ζωή;
___________________

Kι επειδή κάποιοι θα μας πουν για κόστος, Κρίση, Χρέος, απαντώ εκ των προτέρων: 
1000 λίτρα υδροχλωρικής μεθαδόνης από τον ΙΦΕΤ κοστίζουν €16.000 συμπεριλαμβανομένου 16% ΦΠΑ. Δηλαδή €16 το λίτρο. Κι αν δεν ξέρετε, φάρμακο είναι δεν το πίνουμε με το ποτήρι αλλά με τη γουλιά, μετρώντας σε χιλιόγραμμα (ml κοινώς μίλια).

Για τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του ανθρώπου:
και 

4 σχόλια:

  1. α) δικαίωμα στην επιλογή δεν υπάρχει β) η λίστα υπάρχει γ) κυκλοφορισε ενα νεο κολπακι με την δημιουργία εγκληματικων οργανωσεων .....χρεωνοντας χρηστες ως εμπορους γ) αν δεν αλλαξει το νομικο πλαισιο δεν γινεται τιποτα δ) ουτε λογος για δικαιωματα χρηστη ..... και πολλα αλλα δεν θα τα αναφερω τα γνωριζεις .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γνωρίζω αλλά το σχόλιό σου είναι πολύτιμο φίλε και Peer μου.
      Να τα βλέπει όποιος τύχει να μπει εδώ (και όποτε).

      Μην τα λέω μόνη μου..

      Διαγραφή
  2. Οχι κ.Χρονοπουλου...να ειστε βεβαια, οτι καποιοι εστω, σας παρακολουθουν με μεγαλο ενδιαφερον. Φυσικα δεν εχω την δυναμη να αλλαξω το νομικο πλαισιο μεσα στο οποιο εγκλωβιζονται οι λεγομενοι χρηστες...οπως δεν ειχα την δυναμη, να αλλαξω τον τοτε υπουργο υγειας Λοβερδο (οχι...κυριο δεν θα τον πω)που διαπομπευσε τις οροθετικες γυναικες,οπως δεν ειχα την δυναμη να εμποδισω τον θανατο και τα μαρτυρια που εζησε ο Β.Γιακουμακης!! Δυστυχως!Λυπαμαι για ολα αυτα και για την δικη μου αδυναμια,να τα εμποδισω! Ομως ειμαι εδω ,με πολλη αγαπη, σεβασμο και κατανοηση, και με πολυ φοβο πλεον για την ποιοτητα ζωης μας,γενικα! Και σας εχω αναγκη,να σας επισκεπτομαι και να παιρνω κουραγιο....να σκευτομαι πως ακομα ,υπαρχουν ανθρωποι με αισθητικη!Και αισθητικη,με την μοναδικη της εννοια. Αυτην της ηθικης!!Τα λεμε αρκετα συχνα,σας ευχαριστω για ολα....ισως ειναι το μονο που μπορω να σας γραψω αποψε! Και φυσικα..καλη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ, νομίζω το ξέρετε, σας έχω ανάγκη. Για να παίρνω κουράγιο στη σκληρή εποχή που μας έτυχε να ζούμε, και να συνεχίζω να τα ψάχνω και να πασχίζω, όσο μπορώ, να τα κάνω γνωστά.

      Από την καρδιά μου σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.