Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ρόδα Θανάτου με συνωμοσίες και σύμβολα, Memento Mori για #2016deaths


Αγαπά ο άνθρωπος τη συμμετρία, την εντύπωση πως υπάρχει σχέδιο πίσω από το χάος. Αγαπά ο άνθρωπος τις συμπτώσεις.
Πέθανε Χριστούγεννα ο George Michael που έγινε γνωστός από την επιτυχία 'Πέρσι τα Χριστούγεννα σου έδωσα την καρδιά μου', πέθανε ο Bowie δυό μέρες μετά τα γενέθλιά του μόλις κυκλοφόρησε το Λάζαρο που ως γνωστόν είχε αναστηθεί την τρίτη ημέρα κατά τα Γραφάς.
Πέθανε και ο ηθοποιός που έπαιζε στο 'Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα' ενώ στις ειδήσεις συζητιέται η Ρόδα του Καμίνη, η Ρόδα του Συντάγματος που τείνει κι αυτή να εξελιχθεί σε αμφίβολου γούστου λαϊκή φάρσα.

Μας αρέσουν αυτά, μας παρηγορούν. Προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες των θρησκειών και των παραδόσεων αλλά ταυτόχρονα, μην το ξεχνάμε, και πρώτη ύλη της Επιστήμης. Κι αυτό, ασυνείδητα, όλοι το νιώθουμε κι ας είμαστε οι πιο πολλοί φτωχοί στο πνεύμα και ανίκανοι να διακρίνουμε το φυσικό κανόνα από τη δεισιδαιμονία.

Όσο αυξάνεται ο αριθμός πληροφοριών τόσο φουντώνει η συνωμοσιολογία. Ο Michael Jackson φωτογραφημένος στην κηδεία του κι ο David Bowie που έδωσε συνέντευξη μετά το θάνατό του και, βεβαίως, το τρομερό 2016 που σάρωσε τον κόσμο της Μουσικής, παίρνοντας μάλιστα και μια ορχήστρα ολόκληρη φεύγοντας αλλά, άλλο απίθανο αντιστάθμισμα, έδωσε και το Nobel σε μουσικό, σε ένα λαϊκό τροβαδούρο.
Κι όσο τα media στη Δύση κλαίνε τους αστέρες ο χρόνος κλείνει αφήνοντας πίσω του πρωτοφανή αριθμό νεκρών από πολέμους και πνιγμούς και πείνα και δουλεία, αφήνει τους πιο πολλούς ξεσπιτωμένους –από φτώχεια ή από προσφυγιά- που είχαμε ποτέ.

Σωστά λοιπόν κυκλοφορεί μια φήμη ότι το Περιοδικό Time στο εξώφυλλο που θα έβαζε τον 'Ανθρωπο Της Χρονιάς', φέτος θα έχει το Χάρο, έτσι όπως τον ξέρουμε με την κουκούλα και το δρεπάνι, τιμώντας, για εμάς που ασχολούμαστε με σύμβολα, αυτή ακριβώς την αγάπη τάξης, την ορθή γωνία που αγαπά ο άνθρωπος. Διότι ο Θάνατός μας τι άλλο είναι από μια φαινομενική ατυχία και γκαντεμιά που όμως είναι αναμενόμενη πιο πολύ από κάθε τι, γι αυτό και στο σοφό ταρώ έχει τον αριθμό 13 τον γρουσούζικο που, καβαλιστικά αν υπολογιστεί, δεν είναι παρά ένα 4, η ορθή γωνία της ανθρώπινης λογικής που λέγαμε.


Σας δίνω πληροφορίες για τη ρόδα που δε γυρίζει + λίγα διασκεδαστικά για τις συνωμοσίες αλλά κι ένα δικό μου ποίημα για τη Συμμετρία από 'Την Πόρτα Της Ληνώς' μου. Πάνω: To Memento Mori που έχω στον τοίχο μου, ένα από τα πολλά του κυρίου Kastell.







 O David Bowie ζωντανός 
εμφανίζεται στην τηλεόραση ως Jack Stevens





O Bob Dylan ομολογεί πως έκανε συμφωνία με το Διάβολο για να πετύχει 'να φτάσει όπου είναι τώρα'.


1 νεκρός για κάθε 42 που διασχίζουν τη Μεσόγειο. Ο φόβος του θανάτου πιο αδύναμος από το φόβο να μείνεις πίσω στη Λιβύη.  




4 σχόλια:

  1. Δαφνη τ αρθρα σου με καλυπτουν απολυτα, τοσο που εχω αλλαξει τον τροπο χρησης του διαδυκτιου και καποια θεματα ταχω αφησει επανω σου (με κλειστα ματια πλεον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμή είναι για μένα και τους κόπους μου ατό που μου λες, αλλά και ευθύνη.
      Σ΄ευχαριστώ!!

      Διαγραφή
  2. και μολις ανακαλυψα στο soundcloud οτι σ εχω εδω κι απαγγελεις ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.