Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Το παιδί στην οικογένεια― #Πολα_Ρουπα #Μαζιώτης (σχόλια)Η Πόλα Ρούπα συνελήφθη σήμερα το πρωί, παραδοσιακά τα ξημερώματα. Παρά το πιστόλι που είχε στην τσάντα της παραδόθηκε δίχως αντίσταση. Κρατούσε αγκαλιά το εξάχρονο παιδί της και ζήτησε να μην το πειράξουν.

Το παιδί είναι ο λόγος που ξεκινούν η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης απεργία πείνας και δίψας. Αίτημά τους να δοθεί το παιδί στη μάνα και την αδελφή της.

Το αίτημα είναι δίκαιο και λογικό. Το παιδάκι κρατιέται μακριά από την οικογένειά του εντελώς παράνομα. Στις ειδήσεις ακούμε ότι το παιδί βρίσκεται σε ειδικό χώρο της Ασφάλειας «με παιχνίδια» όπως τα παιδάκια που σώζονται από κακοποίηση.

Δεν έχει καμιά σχέση με το ζήτημα το τι πιστεύουμε για τον ένοπλο αγώνα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ανεχόμαστε ένα κράτος που απαγάγει παιδιά καιπου τα κρατά μακριά από τους γονείς και τους πρώτου βαθμού συγγενείς, παρά τις επιθυμίες των γονιών.Επίσης, όπως κάνω πάντα, και σ' αυτή την περίπτωση θα υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα Αναρχικοί και 'Τρομοκράτες' κρατούνται για τις ιδέες τους και καταδικάζονται σε βαριές ποινές για ένοπλες ληστείες ή και απόπειρες ληστείας και όχι για δολοφονίες. Αντίθετα δολοφόνοι σαν το Ρουπακιά αποφυλακίζονται και ζουν ήσυχοι στα σπίτια τους.
 Σας φέρνω τις δηλώσεις των δυο γονιών + σχόλια που επέλεξα + ένα δείγμα (με απάντησή μου) όσων δεν επέλεξα. Από indymedia


Δήλωση Πόλας Ρούπα και έναρξη απεργίας πείνας και δίψας

Εγώ η Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί τώρα το βάζουν μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός, όμως το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, και να το με απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. 
Ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και την αδερφή μου. Σε ό,τι αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. 
Ζήτω η επανάσταση! 

Πόλα Ρούπα
5-1-2017

Από indymedia
Δήλωση Νίκου Μαζιώτη και έναρξη απεργίας πείνας και δίψας

Μετά την σύλληψη της Πόλας Ρούπα, η εισαγγελέας ανηλίκων Νικουλού αρνήθηκε να δώσει την επιμέλεια του 6χρονου γιου μας στους συγγενείς της Πόλας, μην επιτρέποντας καν να το δουν, μη γνωστοποιώντας στο συνήγορο μας το που βρίσκεται. 
Το κράτος ουσιαστικά απήγαγε τον γιο μας, μας εκδικείται για τις επιλογές αγώνα που κάναμε, του ένοπλου αγώνα. Τα αχρεία όργανα του κράτους, τα τσιράκια των δανειστών, του νόμιμου και συνταγματικού μνημονίου τα βάζουν με ένα 6χρονο παιδί για να μας εκδικηθούν, γιατί επιλέξαμε τον ένοπλο αγώνα, γιατί δεν κάτσαμε να παραδοθούμε στην φυλακή, γιατί περάσαμε στην παρανομία και γιατί κάναμε την επίθεση στο παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Οι πρακτικές της εισαγγελέως Νικολού είναι παρόμοιες με αυτές παλαιότερων εποχών, όπως ήταν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης για τα παιδιά των ανταρτών του εμφυλίου. Ο γιος μας είναι το παιδί δυο επαναστατών και είναι υπερήφανος για τους γονείς του. Δεν μας λυγίζει κανένας εκβιασμός. Τις επιλογές μας τις υπερασπιζόμαστε με την ίδια μας την ζωή. 
Από σήμερα ξεκινάω μαζί με την συντρόφισσα μου απεργία πείνας και δίψας με αίτημα να δοθεί ο γιος μας στους συγγενείς.
Η ένοπλη επανάσταση των από κάτω είναι η μόνη λύση. 

Νίκος Μαζιώτης
5-1-2017
Gorrrilla ‏
 Ζω στην χώρα που φρουρούν τον 6χρονο γιο της Ρουπα___
Αλλά τον δολοφόνο του Φυσσα,

τον έχουν σπίτι του να κόβει βόλτες σε φιλικό περιβάλλον


 Επειδή άκουσα τα όσα απίστευτα ´ειδικοϊ καταθέτουν στα κανάλια έρχομαι να αναφερθώ ,και επειδή το υποσχέθηκα στον Θανο στις επίδικες περί γονικής μέριμνας διατάξεις.
Ο εισαγγελεας (καθόλου κύριος και καθόλου αξιότιμος), διαβεβαίωνε χθες οτι οι αρμόδιες αρχές θα επιληφθούν του θέματος του ανηλίκου. Αγνοούσε (καθόλου περίεργο ) ,κατα συνέπεια οτι αν υπήρχε κατεπείγουσα περιπτωση, και ΜΟΝΟ ,για το συμφέρον του ανηλίκου μπορούσε να εκδώσει Διάταξη και να ρυθμίσει προσωρινά το θέμα Αυτο ειναι το ultium rimedium, συμφωνα με το άρθρο 8 της σύμβασης στην οποία η Ελλάδα εχει προσχωρήσει και αποτελεί απαραβίαστο νόμο του Κράτους ,περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.‬

Δύναται να παρέμβει ο Εισαγγελεας μετα απο αίτηση τρίτου εφόσον επίκειται άμεσος κίνδυνος.
Για την σωματική η Ψυχική υγεια του Ανηλίκου Εδω τι έγινε; Κανεις δεν ξέρει.Αποφασιστηκε ,απο ποιον, και γιατι η μη ανάθεση της επιμέλειας του παιδιού στην γιαγιά του . Συμφωνα με αίτημα της μάνας που εξακολουθεί να εχει την γονική μέριμνα,αφού δεν της αφαιρέθηκε με οποιονδήποτε τροπο. Και το κλείσιμο ¨χωρις λογο ,του παιδιού ,στο νοσοκομείο.
Ποιος εξέτασε το συμφέρον του παιδιού και με ποια κριτήρια ,μήπως το ανακρίνουν ,τι να πιστέψει κανεις σε ενα αλαλούμ ,απαντήσεων και διαψεύσεων των υπευθύνων. Δεν ειναι απο συμπόνια η άποψη ειναι απο οργή για την μη τήρηση της τάξης και των νόμων και τον μη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα (ψιλά γράμματα πια στην μνημονιακή Ελλάδα)‬.Niko Ago
Εδώ που τα λέμε, το ελληνικό κράτος έχει δίκιο. Και αυτό διότι όλοι όσοι έχουμε παιδιά, γνωρίζουμε καλά ότι ένα μικρό παιδί 6 ετών, δε νιώθει σιγουριά ούτε κοντά στη θεία, ούτε κοντά στη γιαγιά του, παρά μόνο σε ένα μέρος που το περικυκλώνουν μπάτσοι, τους οποίους είδε να του πάρουν τη μαμά του με χειροπέδες.


Οταν αυτοχρίζεσαι και γινεσαι εχθρός του "συστήματος" , δεν κανεις παιδιά.
Δεν εχεις τη δυνατότητα να τα ρωτήσεις απο πριν.Γκε-κε;
Daphne Chronopoulou Άννα μου θα διαφωνήσω.

Επιχειρήματα:

Το παιδάκι μια χαρά είναι.
Όπως και - φέρνω παράδειγμα, ο Έκτωρ Κουφοντίνας που μπήκε πρώτος (αν θυμάμαι καλά) στο Πολυτεχνείο.

Το αν ηθικά είναι σωστό να φέρνουμε παιδιά σε ένα χαλασμένο κόσμο είναι παλιά μεγάλη κουβέντα δίχως απάντηση. Όμως καθένας, ΚΑΘΕΝΑΣ, έχει το δικαίωμα να μεγαλώσει ένα παιδί ή ένα ζώο και το δικαίωμα ποτέ δε χάνεται εξ αιτίας των πιστεύω και των φρονημάτων μας.
Το δικαίωμα να κάνουμε/να έχουμε παιδιά/ζώα το χάνουμε μόνο όταν τα κακομεταχειριστούμε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δυο γονείς δεν έχουν χάσει τη γονική μέριμνα άρα παράνομα κρατείται το παιδάκι στην Ασφάλεια ενώ το ζητούν η θεία κι η γιαγιά του (πρωτου βαθμού συγγενείς τους οποίους μάλιστα εγκρίνουν οι δυο γονείς).

Οι φυλακές είναι γεμάτες παιδιά. Μάνες καταδικασμένες για βαριά αδικήματα, βίαια. Όμως στην κοινωνία μας η μητρότητα είναι ταμπού και δύσκολα παίρνει ο νόμος το παιδί από τη μάνα.
Εξαιρέσεις; Δύο (2).. Μόνο 2:
"Τρομοκράτισσες" και Χρήστριες ναρκωτικών.

Το να παίρνουν το παιδί από μια πολιτική κρατούμενη για τη χώρα μας δε έχει παράδοση πολύ βρώμικη. Θυμίζει όσα έκανε η Φρειδερίκη στις κομουνίστριες.

https://www.facebook.com/anna.kouroupou/posts/1561498083864501

[Ιδίως και ειδικά από την Άννα Κουρουπού την ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των διεμφυλικών και γενικά των ΛΟΑΤ, τέτοια στάση δεν περίμενα και με λύπησε βαθύτατα. Γι αυτό και μετά την απάντησή μου δίνω και σύνδεσμο προς όλη τη μακρύτατη κουβέντα.]


Κακως οι ανταρτες εκαναν παιδια οταν θεωρουνταν τρομοκρατες κατα το επισημο ελληνικο κρατος την περιοδο της κατοχης, σωστα; ‬
‪Κακως και ολοι οι Ελληνες στην περιοδο της Τουρκοκρατιας.‬
‪Φανταζομαι ακομα και οι Κομμουνιστες κακως κανουν παιδια σε ενα πληρως καπιταλιστικο κοσμο. ‬
‪Oι Gay; Να μην εχουν δικαιωμα στην υιοθεσια γιατι φερνουν τα παιδια τους αντιμετωπα με bullying. ‬

‪Αυτα ειναι τα συνεπακολουθα αυτου που εγραψες, ουσιαστικα για να δικαιολογησεις πως ενα κρατος, αυτη την στιγμη, κραταει ομηρο ενα παιδι 6 χρονων, και το εκμεταλλευεται για να "σπασει" τους γονεις του. Ευγε...‬


Θυμάστε πώς ήσασταν όταν πήγατε Α Δημοτικού;
τώρα σκεφτείτε ότι αστυνομικοί παίρνουν τη μαμά σας μπροστά στα μάτια σας και σας πάνε κάπου που δεν ξέρετε κανέναν.
Και σας κρατάνε ώρες.
Και σας ρωτάνε.

Τίποτε άλλο.
Κτήνη.


Απειλούν να δώσουν το εξάχρονο της Πόλα Ρούπα σε ίδρυμα αντί σε συγγενείς α βαθμού. Αυτοί που φυλάνε εσάς και τα παιδιά σας, ηλίθιοι.


Ένα... σωστό και δημοκρατικό κράτος, αφού συλλαμβάνει τους γονείς, εκδικείται και ένα παιδί 6 ετών.

Το έχω ζήσει αυτό, στη... δημοκρατία του Enver Hoxha.

Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα, ακούω. Επειδή δεν θυμάμαι, είναι αυτή που είχε βάλει την Ελλάδα στο ευρώ με πλαστά στοιχεία; Πείτε μου να μαθαίνω.

-Θα γίνουν συλλήψεις για το σκάνδαλο της ‪#novartis;
-Μα φυσικά!Πιάστε την ‪#Πολα_Ρουπα

Αυτη η Πόλα Ρούπα που συνέλαβαν και της πήραν και το παιδι ήταν ceo της Siemens ή της Novartis: Δε θυμάμαι καλά.

Μεσα η Πολα Ρουπα εξω Σιμίτης Παπακωνσταντίνου Siemens χρήματηστηριο Βατοπέδι σκουριες !
Μνημόνια φορ εβερ
Συνελήφθη η Πόλα Ρούπα επειδή:
1. Βρέθηκαν στην κατοχή της 2 τόνοι ηρωίνη
2. Έφαγε ένα δις από τα δημόσια ταμεία με την κομπίνα της Energa
3. Παραποίησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και οδήγησε την χώρα στο αδιέξοδο του Ευρώ
4. Συνεργάστηκε με την Goldman Sachs για την κατασκευή του τεχνητού χρέους που κατέστρεψε την χώρα
5. Είναι ιδιοκτήτρια βοθροκάναλων που χρωστάνε τα κέρατα τους σε δημόσια ταμεία ενώ μασαμπουκώνουν κρατικό χρήμα προκειμένου να κάνουν προπαγάνδα υπέρ φαύλων καθεστώτων
6. Ηγείται κόμματος που χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε υπαλλήλους, νοίκια, διαφημιστικές και ΔΕΚΟ
7. Αγνόησε την λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος και έκανε πραξικόπημα επιβάλλοντας το ΝΑΙ στην θέση του ΟΧΙ
8. Δολοφόνησε τον Φύσσα


Παολα Ρεβενιωτη
ΜΗΔΕΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΡΟΥΠΑ - ΜΑΖΙΩΤΗ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΪΜΠΛΕ - ΝΤΑΪΣΕΜΠΛΟΥΜ - ΛΑΓΚΑΡΝΤ.

Τωρα της Πολα Ρουπα θα της φορτωσουν μεχρι κ ενα μολυβι που μου ειχε παρει ο Γιωργος στο Δημοτικο

Κάνουν ρεπορτάζ για την Πολα Ρουπα και από πίσω βαλανε μουσική από το call of duty. Ξερναω.Yiannis Kokiasmenos
εχω πολλους λογους να ντρεπομαι που υποστηριξα και υποστηριζω(?) αυτη την κυβερνηση, αν ομως δεν παρεμβει ο αρμοδιος υπουργος,ή απευθειας ο πρωθυπουργος, στο ζητημα του παιδιου της κας Ρουπα, αυτη η ντροπη δεν θα ξεπλενεται με τιποτα.

Ada Skartsila Μηπως πρεπει να πουμε κατι και για τα θυματα των τρομοκρατικων ενεργειων της μαμας του παιδιου και των ανθρωπων τους που εμειναν πισω;;

Daphne Chronopoulou Μήπως πρέπει να πούμε πάλι ότι δεν κατηγορούνται για ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΝΟ
αντίθετα από κάτι Ρουπακιάδες φονιάδες που και έξω είναι και κανείς δε σκέφτηκε να τους πάρει τα παιδιά;

Αυτό για να απαντήσω στο σχόλιό σας Ada Skartsila.
Σε ένα ψηλότερο επίπεδο όμως το επιχείρημα είναι άλλο: Το κράτος δεν πρέπει να εκβιάζει. Η Δημοκρατία κι η Δικαιοσύνη δε δρουν εκδικητικά σα νήπια αλλά εφαρμόζοντας το νόμο ίδια για όλους. Ο ένοχος δηλαδή τιμωρείται με συγκεκριμένες ποινές που έχουν γραφτεί και υπογραφτεί από εντεταλμένους νομοθέτες και εκλεγμένους πολιτικούς και όχι με αρπαγές παιδιών.
Daphne Chronopoulou Εδώ πρόκειται για αισχρό εκβιασμό. Τα ίδια έκαναν και στις κομουνίστριες μάνες και μάλιστα τα ίδια έλεγαν και τότε πολλοί φρόνιμοι πολίτες ('αν είσαι κατά της κοινωνίας μας μην κάνεις παιδιά' ή 'πρέπει να απομακρυνθεί το αθώο πριν του κάνουν πλύση εγκεφάλου' κ.ο.κ.‬.
‪Οι ίδιοι τα ίδια όμως, ουδέποτε τα θεωρούν επιχειρήματα για να πάρουν το παιδί από μάνα Χρυσαυγίτισσα ή θρησκόληπτη ή και εγκληματία του κοινού ποινικού. ‬


"Πολα Ρουπα" Τοσο καιρο που ηταν εξω,φοβομουνα για τη ζωη μου ρε παιδι μου.οχι επειδη δεν εχουν φαρμακα και γιατρους τα νοσοκομεια.αυτο οχι 


 Γιατι στο άσυλο θα το στείλουν η θα το φυλακίσουν Οι γονείς δεν έχασαν την γονική μέριμνα,αυτοι αποφασίζουνΔεν μπορει να λέει η εισαγγελέας ότι θα επιληφθούν οι αρχές όταν το παιδί εχει γονείς
 Να επιληφθεί η Εισαγγελεας του Αρείου Πάγου
 Απάνθρωπο να κρατάς ενα μικρο παιδί μακριά απο την μανα Δεν ξερω αν το παιδί πηγαίνει σχολείο η οχι ,στην τελευταία περιπτωση θα πρεπει να μείνει με την μανα του‬
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ
Όλοι και όλες αύριο Παρασκευή 6 Ιανουαρίου στις 11 π.μ. στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έξω από τη ΓΑΔΑ.
Για να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωση του 6χρονου παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.
Η βαρβαρότητα δεν θα περάσει! Μπροστά στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ελευθερία δεν υπάρχουν μέρες αργίας ούτε χρόνος αναμονής για επίσημα καλέσματα από πολιτικούς φορείς.
Αύριο κρίνεται εμπράκτως η ευαισθησία καθενός και καθεμιάς.
Πολυ ωραία η δήλωση του Γλέζου αλλα ειναι τραγικό να επεμβαίνει πολιτικός για να συμμορφωθεί συμφωνα με τον νόμο η δικαστική εξουσία.Μεγαλο της τελευταίας το ολίσθημα‬

Δήλωση του Μανώλη Γλέζου

“Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν ,στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;

Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;

Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;

Από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία, όλους μας.

Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη.

Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του. 

Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας.

Μανώλης Γλέζος, 5-1-2017”
Αντίδραση ξεδιάντροπα Ρατσιστική (ageist). Όταν συμφωνούμε είναι λεβεντόγερος που τα 'χει τετρακόσια. Όταν δε συμφωνούμε έχει Αλτσχάιμερ:

ΜΗΔΕΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΡΟΥΠΑ - ΜΑΖΙΩΤΗ, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΪΜΠΛΕ - ΝΤΑΪΣΕΜΠΛΟΥΜ - ΛΑΓΚΑΡΝΤ.
____________


Σχόλια τύπου πρωινατζούς με αστειάκια για το μαλλί και ρούχα της πολιτικής κρατούμενης δε θα λερώσουν το ιστολόγιό μου αλλά είναι πολλά.
 Εξ ίσου  άθλια όμως  θεωρώ και κάτι τέτοια:


Κώστας Κόκκοτας
Συγχαρητηρια στην κυρια Ντίνα Μπατζιά που ειχε το κουραγιο να ορθωσει το αναστημα της λογικης και της αληθεια κοντρα στον διαχειριζομενο απο κακοποια στοιχεια φασιστικο οχλο....


Eυχαριστώ χρωστάνε στην Πόλα οι ξεπεσμένες κατίνες του Σύριζα για το άλλοθι του outing της κυρίας με τον κότσο της Φρειδερίκης που έκρυβαν.
Μαθαίνω ότι το φυλακισμένο παιδάκι από Δευτέρα (;) θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις της θείας και της γιαγιάς του.Βγαίνω από τα ρούχα μου."Να δέχεται επισκέψεις" μικρό παιδί,παληκαράκι σαν να είναι ο μεγαλύτερος εγκληματίας.
Βγαίνω από τα ρούχα μου ακόμη μία φορά,όταν μαθαίνω ότι με ένα παιγνίδι στην αγκαλιά του,ο έφηβος αυτός που ακούει στο όνομα Μανώλης Γλέζος,επισκέφθηκε το παιδί και αντιμετωπίζοντας την άρνηση των ειδικών φρουρών να επισκεφθεί το παιδί,κατέρριψε όλα τα σαθρά-έτσι κι αλλιώς- επιχειρήματά τους περί "προστασίας" του παιδιού.Δεν μπορώ να μην θαυμάσω τον Γλέζο για το πόσο απλά κι αποτελεσματικά τους "ξεσκέπασε",δεν μπορώ να μην αηδιάσω ακόμα μια φορά με αυτό το κράτος και αυτή την κυβέρνηση που κάποτε προς άγραν ψήφων,το έπαιζε "αλληλέγγυα" προς πάσαν κατεύθυνσιν.
Με την ευκαιρία..η Ντίνα εξαφανίστηκε από προσώπου γης μετά τον αυτοεξευτελισμό της!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ
 ΤΟΥ 6ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΑΣ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις  μετά τη σύλληψη της Πόλας  Ρούπα, από την 5η Γενάρη και έπειτα εγείρονται πολύ σοβαροί προβληματισμοί σχετικά με την επιλογή της κράτησης και στη συνέχεια τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος της επιμέλειας του 6χρονου γιου της και γιου του φυλακισμένου συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη.
Πιο αναλυτικά το παιδί όντας παρον κατά τη διάρκεια της σύλληψης της μητέρας του και αφού την αποχωρίστηκε απότομα, κρατήθηκε αρχικά από τη αστυνομία  και μετά φρουρούμενο στη κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα του  νοσοκομείου Παίδων,αποστερούμενο της επικοινωνίας με τη μητέρα του και χωρίς να  του επιτρέπεται, παρα μόνο ως αποτέλέσμα κοινωνικής πίεσης  μία μέρα μετά και για μικρό χρονικό διάστημα η επικοινωνία του με  τους στενούς συγγενεις  του.
Σε μια τόσο δύσκολή για τον παιδικό ψυχισμό συνθηκη, η εισαγγελέας ανηλίκων έκρινε σκόπιμο το παδί να κρατηθεί σε νοσοκομειακό χώρο , παρότι  οι στενοί συγγενείς του  ζήτησαν από την πρώτη στιγμή την επιμέλεια του παιδιού, με τη συγκατάθεση των γονέων.
Το θεμελιακό δικαίωμα του παιδιού για επικοινωνία με τη μητέρα του,η δυνατότητα να μιληθεί η συνθήκη και η μετάβαση από το πρόσωπο με το οποίο το παιδί έχει τον στενότερο δεσμό,απαγορεύτηκαν και καταστρατηγήθηκαν αυθαίρετα-χωρίς καν νομικό προκάλυμα-. Οι στενοί συγγενείς είθισται να είναι οι πλέον κατάλληλοι, τόσο σε αυτή όσο και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, για την δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και συναισθηματικής πλαισίωσης ενός παιδιού. Σε σχέση με το επιχείρημα που προβάλλεται στα ΜΜΕ ότι οι συγγενεις  δεν ήταν οικεία πρόσωπα για το παιδί, τόσο η ερευνητική, όο και η κλινική εμπειρία καταδεικνύει ότι οι στενοί συγγενείς ακόμα και όταν δεν είναι φυσικά παρόντες, κατέχουν μια σημαντική θέση στη συναισθηματική ζωή του παιδιού, μέσα από τις αφηγήσεις των γονέων.
Η κοινωνική μέριμνα οφείλει να προσταευει τη μητρότητα και να λειτουργεί με μόνο γνώμονα τις αναγκες ενός παιδιού. Σοβαρές δεοντολογικές και επιστημονικές ενστάσεις δημιουργούνται σε σχέση με τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκε η κράτηση του παιδιού και τη συνεργασία των συναδέλφων που την υλοποίησαν.
Ως κλινικοί θεραπευτές παιδιών και παιδαγωγοί
 Παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία αυτές τις εξελίξεις οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά και παρακωλύουν τη συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και  προκαλούν το κοινωνικό θυμικό
Απαιτούμε την άμεση συμμόρφωση της πολιτείας και παντός υπευθύνου στις θεμελιώδεις αρχές προστασίας δικαωμάτων του παιδιού και των γονέων.
Να δοθεί άμεσα η δυνατότητα   επικοινωνίας του παιδιού με τους γονείς του.
Να δοθεί άμεσα η επιμέλεια του στους στενούς  συγγενείς
Να πάψει η τιμωρητική του κράτηση σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα βαρέων παιδοψυχιατρικών περιστατικών.

Δεμέστιχα Γεωργια MΑ Φιλόλογος
Θεοδωρίδη Άννα Ψυχολόγος 
Τζανάκου Άννα MSc Ψυχολόγος
Φιλία Χιώτη MSc Ψυχολόγος
Καλογερή Βάσω Λογοθεραπεύτρια
Μοντεσσαντου Άννυ Κλινική ψυχολόγος
Κουβάκη Βάλια Ψυχολόγος
Πετράκη Ιωάννα, επαγγελματίας προαγωγής υγείας
Παναγιώτης Παπαθεοδώρου, νοσηλευτής
Δανάη Ρήγα PhD Ψυχολόγος
Μαρία Μπραβάκου MSc Ψυχολόγος
Μιχαλόπουλος Θοδωρής, ψυχολόγος παιδιών και εφήβων/οικογενειακός θεραπευτής
Χαράλαμπος Μαγουλάς, Δρ. Επιστημών Γλώσσας
Ηρώ Μπολώτα Κοινωνική Λειτουργός
Θεμις Κανετάκη Ψυχολόγος
Χριστίνα Αναστασοπούλου Ψυχολόγος
Νικος κυριαζης συμβουλος ψυχικης υγειας
Ελένη Βραδή, Ψυχολόγος, ΜΑ
Ασπασια Λυκουργιωτη θεατρικη παιδαγωγος

Θάνου Αθανασία  ειδικος προσχολικης αγωγης
Ειρήνη Κλαδάκη νηπιαγωγός 
Μαρία Ζερίτη Ψυχολόγος
Κουβαρη Λένα  Ψυχολόγος
Τουργέλη- Προβατά Μυρτώ Φιλόλογος
Γεροκωστοπουλου Μαριάννα Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού
Δημητρα Βαρβαριγου Παιδαγωγος θεατρικου παιχνιδιου

Φαίη Σβετζούρη Θεατρική παιδαγωγός
Παλαιολογου Χαρα Κοινωνικη Λειτουργος
Μαρια Μαρκιανού ψυχολογος
Νεφέλη Μπονάνου παιδαγωγος
Ζιάκα Μαρία  Νηπιαγωγός
Ζωή Μαργέλη ψυχολόγος
Αλυμαρα Μαρία. Θεατρική παιδαγωγός
Σταυροπουλου Νεφελη, ψυχολόγος
Κατερίνα Σινούρη παιδαγωγός
Φένια Χατζηνάκου παιδαγωγός
Κατερινα Σινούρη Παιδαγωγός
 Δώρα Σαρρή Παιδαγωγός
 Αμάντα Νικολακοπούλου Εκπαιδευτικός
 Σωτηροπούλου Αδαμαντία, Ψυχολόγος
 Αντωνίου Γαρυφαλλένια. Παιδαγωγός
 Οικονομοπουλου Καλλιόπη Ειδικη παιδαγωγός
 Μαρια Αλβερτη παιδαγωγος
 Νατασα Διαμαντη παιδαγωγος
 Χριστινα Ριζακη παιδαγωγός
 Ελισάβετ-Κωνσταντίνα Κουτσογιάννη παιδαγωγός
 Ισμήνη Ρούσου Θεατρικη παιδαγωγος
 Μαρία Μπράτιμου ψυχολόγος
___________________________


Δήλωση Πόλας Ρούπα Νίκου Μαζιώτη  07/01/2017 5:44 μμ.


Η εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων, Νικολού, με την οποία επιβάλλεται η κράτηση του παιδιού μας στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων, είναι η πιο σαφής απόδειξη ότι διεξάγεται ένας πόλεμος εναντίον του. Ένας πόλεμος που είναι προέκταση του πολέμου εναντίον μας, εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα, εναντίον των αμετανόητων ενόπλων αγωνιστών που μάχονται για την κοινωνική απελευθέρωση. Είναι όμηρος στα χέρια του κράτους, είναι αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Δεν είναι μόνο η εκδίκηση εναντίον μας επειδή είμαστε αμετανόητοι εχθροί του κράτους και του κεφαλαίου, δεν είναι μόνο η εκδίκηση εναντίον μας επειδή παρά τα χτυπήματα που δεχόμαστε, δεν λυγίζουμε. Ο πόλεμος αυτός εναντίον του παιδιού μας είναι κυρίως ένας αυτοτελής πόλεμος. Και στόχος αυτού του πολέμου όσον αφορά το ίδιο το παιδί, είναι η βίαιη διάρρηξη των δεσμών του με την μητέρα του, η βίαιη παρέμβαση στην προσωπικότητα και την ψυχολογία του. Με δυο λόγια είναι μια βίαιη επίθεση σύνθλιψης του παιδιού. 
Η πιο σαφής απόδειξη των παραπάνω, είναι η ίδια η εντολή της Εισαγγελέως Νικολού και το περιεχόμενό της, με την οποία διατάσσει τον εγκλεισμό του παιδιού στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων. Στην ίδια εντολή διατάσσει την επί 24ώρου φύλαξη του παιδιού από την Ασφάλεια και την απαγόρευση της επικοινωνίας του παιδιού με οποιοδήποτε άτομο χωρίς εισαγγελική εντολή. Και όσον αφορά την αιτιολόγηση αυτής της απόφασης, αυτή εστιάζει στην « εκκρεμή εκτέλεση εις βάρος της φυσικής μητέρας σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων δυνάμει των οποίων έχουν επιβληθεί ποινές κάθειρξης και φυλάκισης», «την σύλληψη της φυσικής μητέρας» από την ΔΑΕΕΒ και «το γεγονός ότι ο φυσικός πατέρας εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης». 
Με βάση τα παραπάνω καταλήγει: 
«Διατάσσουμε την προσωρινή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας του ανήλικου τέκνου από τους φυσικούς του γονείς Παναγιώτα Ρούπα και Νικόλαο Μαζιώτη και αναθέτουμε αυτή προσωρινά στην Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», με ρητή εντολή απαγόρευσης επικοινωνίας οποιουδήποτε τρίτου προσώπου εκτός νοσοκομείου με τον ανήλικο». 
Με δυο λόγια η ίδια η δράση μας συνιστά την αιτία που λαμβάνεται η απόφαση από το κράτος να αποσπαστεί βίαια τα παιδί από την μητέρα του, να αφαιρεθεί η άσκηση γονικής μέριμνας από τους γονείς του, να κρατηθεί απομονωμένο και φρουρούμενο απαγορεύοντας κάθε συγγενικό του πρόσωπο να έρθει σε επαφή μαζί του. 
Και ο χώρος που επιλέγεται για την φυλάκιση του παιδιού είναι ένα Ψυχιατρείο. 
Σύμφωνα με την εντολή της Νικολού, το παιδί χρήζει Ψυχιατρικής εξέτασης. Με αυτό δηλώνει ρητώς ότι το παιδί έχει υποστεί ψυχικές διαταραχές μέσα στο περιβάλλον το οποίο ζούσε μαζί μου μέχρι τη στιγμή που έγινε η σύλληψη. 
Και αφού από την πρώτη στιγμή που κάποιος ειδικός παιδοψυχίατρος, παιδοψυχολόγος, ακόμα και ασκούμενος χωρίς εμπειρία μπορεί να καταλάβει βλέποντας το παιδί ότι είναι ψυχικά υγιέστατο και ιδιαιτέρως ισορροπημένο παρά τα όσα έζησε τα τελευταία 24ωρα, η κράτησή του στο Ψυχιατρείο παρατείνεται επ’ αόριστων. Και μέχρι η Νικολού να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση. 
Η μόνη πηγή πρόκλησης ψυχικών διαταραχών στο παιδί μας είναι το κράτος και οι υπηρεσίες του. Αυτές που προβάλλονται ως «υπηρεσίες μέριμνας» για το ανήλικο παιδί μας, είναι αυτές που μπορούν να εξασφαλίσουν την ψυχική ανισορροπία του παιδιού μας. Και γι’ αυτό αρκεί και μόνο το γεγονός ότι είναι κρατούμενο σε ένα χώρο όπου βρίσκονται παιδάκια με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα. 
Τα ψυχικά τραύματα στο παιδί μας τα δημιουργούν οι διώκτες μας. Αυτοί που εισέβαλλαν στο σπίτι μας, που το άρπαξαν από την μητέρα του, που επέβαλλαν τον βίαιο και αμετάκλητο αποχωρισμό του από το φυσικό και οικείο περιβάλλον που ζούσε έως σήμερα. Που επέβαλλαν να απαγορευθεί η οποιαδήποτε επαφή των γονιών του μαζί του και κάθε άλλου συγγενικού προσώπου. 
Αφού λοιπόν κρατάνε ένα υγιέστατο παιδί έγκλειστο και απομονωμένο σε ψυχιατρείο, είναι πασιφανές ότι στόχος του πολέμου είναι το ίδιο το παιδί και μάλιστα με τον πιο βίαιο και ωμό τρόπο: Επιχειρώντας την πρόκληση ανατροπών και διαταραχών στην ψυχική ισορροπία του. Μετά την αρπαγή του από την μητέρα του, μετά την απομόνωσή του από τους γονείς και τους συγγενείς του, μετά την απαγόρευση οποιουδήποτε να έρθει σε επαφή μαζί του (ακόμα και από παιδοψυχολόγο που έχουμε εμείς διορίσει να το επισκεφθεί), σειρά έχει η οργανωμένη προσπάθεια αποδιοργάνωσης της προσωπικότητας του παιδιού μας. 
Της προσωπικότητάς του που – κατά τους διώκτες μας – προσδιορίζεται από το γεγονός ότι η μητέρα και ο πατέρας του είναι αμετανόητοι εχθροί του συστήματος, ότι έχουν σηκώσει τα όπλα ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό καθεστώς, ότι πολεμάνε για την ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου, για την κοινωνική Επανάσταση. Της προσωπικότητάς του που προσδιορίζεται από το γεγονός ότι οι γονείς του είναι και θα είναι όρθιοι σε κάθε χτύπημα που δέχονται από το κράτος. Της προσωπικότητάς του που προσδιορίζεται από το γεγονός ότι οι γονείς του είναι Επαναστάτες. 
Αυτός ο πόλεμος ενάντια στο παιδί μας διεξάγεται συντονισμένα από την εισαγγελέα ανηλίκων Νικολού, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ. Αυτοί πολεμούν το παιδί μας, αυτοί είναι που υπονομεύουν την ψυχική υγεία του παιδιού, αυτοί είναι που επιχειρούν να αλλοιώσουν την προσωπικότητά του.
Και επειδή στα ψυχιατρεία συνηθίζεται να χορηγούνται ψυχοφάρμακα, η πιθανή χορήγηση του οποιουδήποτε φαρμάκου στο παιδί είναι η αποκορύφωση της εγκληματικής δράσης του υπουργείου Δικαιοσύνης ενάντια στο παιδί μας. 
Και κάθε ώρα που περνά και το παιδί συνεχίζει να είναι στο Ψυχιατρείο, μπορεί να συνεπάγεται μη αναστρέψιμες ψυχολογικές διαταραχές και μόνιμες βλάβες στον ψυχικό του κόσμο. 
Συνεπώς ο πόλεμος ενάντια στο παιδί μας δεν είναι μόνο ένα μέσο πίεσης και εκδίκησης προς εμάς τους γονείς του. Δεν είναι μόνο μια εκδίκηση για την ένοπλη επαναστατική δράση μας. Δεν είναι μόνο μια εκδίκηση για τους αμετανόητους γονείς του. Ο πόλεμος ενάντια στο παιδί μας είναι και ένας αυτοτελής πόλεμος, καθώς ο στόχος τους είναι και το ίδιο το παιδί μας. 
Εμείς, καθώς και η συντρόφισσα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου συνεχίζουμε την απεργία πείνας και δίψας ενάντια στο παιδί μας και να δοθεί άμεσα σε συγγενείς μας.
Πόλα Ρούπα 
Νίκος Μαζιώτης
 @Δημήτρης Κουφοντίνας  07/01/2017 8:52 μμ.

Το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη έχει ουσιαστικά απαχθεί, κρατείται φυλακισμένο, ανακρίνεται, βασανίζεται.

Ένα 6χρονο παιδί κρατείται όμηρος της δικαστικής και αστυνομικής εξουσίας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Τσίπρα που κάλυψε με ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης την απαγωγή και το διαρκές έγκλημα της κακοποίησής του.

Ένα αθώο 6χρονο παιδί μπαίνει άνανδρα και ποταπά, με ταξικό μίσος και μοχθηρία, να συνθλιβεί στη διαδικασία του κοινωνικού πολέμου ως τιμωρία και εκδίκηση απέναντι στους γονείς του. Αυτή η αποτρόπαια πρακτική φέρνει στη μνήμη στιγμές εμφυλίου πολέμου και λατινοαμερικανικών δικτατοριών.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή που περνά χωρίς να αποδίδεται το παιδί στο οικείο συγγενικό περιβάλλον του βαθαίνουν οι πληγές στην ψυχούλα του. Και βαθαίνει η εγκληματική ευθύνη των πολιτικά υπεύθυνων, με προεξάρχοντα τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Δημήτρης Κουφοντίνας
7 - 1 - 2017


Κείμενο Μαρίας Θεοφίλου  για την υπόθεση ομηρίας του Βίκτωρα - Λάμπρου

"Έχε το νου σου στο παιδί, κλείσε την πόρτα με κλειδί..."
Ξημερώματα, σπάνε την κλειδωμένη πόρτα του σπιτιού οι ράμπο της αντιτρομοκρατικής. Προφανώς το παιδί τέτοια ώρα θα κοιμάται, σίγουρα ξυπνάει μέσα στα βίαια και άγρια γεγονότα που διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια του. Όπλα, άγριες φωνές και ποιός ξέρει τι άλλο! 
Και τελικά του αρπάζουν τη μητέρα. Που όπως φαίνεται έχει μάθει να ζει μαζί της. Σίγουρα αυτή ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο γεγονός, αφού ήταν ένα πιθανό ενδεχόμενο στο δρόμο που αποφάσισε να ακολουθήσει στη ζωή της. Όμως το παιδί;
Πριν ενάμιση χρόνο περίπου στις 24-09-15, την ώρα που επιβιβαστήκαμε σε Ι.Χ αμάξι, ο σύντροφος μου, εγώ, και τα δύο μικρά μας παιδιά, μας ακινητοποίησαν βίαια, στρέφοντας τα όπλα τους απέναντι σε όλους μας.Τα παιδιά μας 2 και 4,5 ετών αντίκρισαν τις κάνες των όπλων να τα σημαδεύουν! Μετά οδηγηθήκαμε στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας, εγώ με τα παιδιά, όπου αναμέναμε κάποιες ώρες μέχρι να έρθουν συγγενικά πρόσωπα της επιλογής μας, να τα πάρουν σε ενα ήσυχο και προστατευμένο περιβάλλον. Παρ'ολα αυτά, είναι ακόμη εμφανή τα σημάδια του σοκ που έχουν υποστεί αυτές τις λίγες ώρες, και σίγουρα τα σημάδια του τραύματος αυτού θα αργήσουν πολύ να επουλωθούν αλλά και ποτέ δε θα εξαφανιστούν.
Το παιδί αυτό, ο Βίκτωρας, μετά από τις στιγμές που βίωσε, δεν βρέθηκε σε ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον που θα το καθησυχάσει και θα το αγκαλιάσει ώστε να απαλύνει τις πληγές του από το τραγικό γεγονός της βίαιης απώλειας της μητέρας του. Αντίθετα κρατείται με τη βια, για μέρες, μακρυά από όλους τους δικούς του ανθρώπους, με αγνώστους που σίγουρα αντιλαμβάνεται ότι είναι οι διώκτες των γονιών του, άρα σε ένα περιβάλλον που το νιώθει εχθρικό. Κρατείται από "ειδικούς" που έχουν το επαίσχυντο θράσος να ισχυρίζονται ότι μπορούν να αποφασίσουν ποιό είναι το ώφελος του παιδιού. Αυτοί οι ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι αν έχουν διαβάσει έστω ένα βιβλίο της επιστήμης που υποτίθεται πως είναι λειτουργοί, θα πρέπει να γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι διαπράττουν έγκλημα. Τόσο αυτοί όσο και το κράτος που υπηρετούν. Και εγκληματούν κάθε δευτερόλεπτο που περνάει και συνεχίζουν να κρατούν το παιδί αιχμάλωτο, για να εκδικηθούν τους γονείς του, Π.Ρουπα και Ν.Μαζιωτη. 
Ως άνθρωπος και ως μητέρα, καταδικάζω απερίφραστα την τρομοκρατική πράξη της ομηρίας του παιδιού, από το κράτος.
Λευτεριά στον Βίκτωρα-Λάμπρο!
Θεοφίλου Μαρία

Κομοτινή

the press project

 Ε.Κ.Α. : Το παιδι της Ρουπα και του Μαζιωτη υποβαλεται σε αναγκαστικη νοσηλεια

 Σε ανακοίνωση της η συνδικαλιστική παράταξη γιατρών Ε.Κ.Α (Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή), καταγγέλλει, πως το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, υποβάλλεται σε αναγκαστική νοσηλεία υπό φρούρηση σε κλειστή παιδοψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» με βάση σχετική εισαγγελική εντολή που αναφέρει πως το παιδί πρέπει «να φυλάσσεται σε 24ωρη βάση» και να του απαγορεύεται η οποιαδήποτε επικοινωνία με τους γονείς του και με κάθε τρίτο πρόσωπο»


από Πρωτοβουλία κρατουμένων γυναικείας φυλακής Ελαιώνα Θήβας 


Το παιδί εισήχθη με εισαγγελική εντολή για να εξεταστεί για μεταδοτικά νοσήματα και να γίνει παιδοψυχιατρική εκτίμηση.
ΑΙΣΧΟΣ!

Το λιγότερο θα έπρεπε να παραιτηθούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας!ΠΡΟΣΘΕΤΩ 9 Ιαν. 2017

Στην ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων αναφερόταν μεταξύ άλλων "ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΘΕΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ." και φυσικά όλες οι επίσημες ανακοινώσεις αφήνουν να εννοηθεί πως οι επισκέψεις συγγενών στο παιδί γίνονται απρόσκοπτα.
.
Σε δήλωσή της η Χριστιάνα, αδερφή της Πόλας Ρούπα, αναφέρει σχετικά με τις επισκέψεις στο παιδί.
Την Παρασκευή 6/1/2017 στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ο προϊστάμενος των νοσηλευτών κ.Παπανικολάου μας είπε ότι το παιδί δεν είναι στο νοσοκομείο (δεν υπάρχει τέτοιο όνομα). Αφού ψάξαμε όλα τα κτίρια του νοσοκομείου, το βρήκαμε φρουρούμενο από αστυνομικούς στην παιδοψυχιατρική κλινική και μετά από πιέσεις μας αφήσαν να το δούμε για λίγη ώρα. Η παιδοψυχίατρος Μ.Βαλιβανάκη μας δήλωσε ότι δεν θα το δούμε το Σαββατοκύριακο παρά μόνο την Δευτέρα με την αιτιολογία ότι αν το επισκεπτόμαστε κάθε μέρα το παιδί θα θέλει να φύγει.
Το Σάββατο 7/1/2017 επιχειρήσαμε να δούμε το παιδί αλλά δεν μας το επέτρεψαν. Παρόν ήταν ο Διευθυντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου κ.Αναγνωστόπουλος. Την ίδια μέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Κοντονής δήλωσε στο κρατικό κανάλι ΕΡΤ ότι εμείς (η θεία και η γιαγιά του παιδιού) το επισκεπτόμαστε κάθε μέρα.
Σήμερα Κυριακή 8/1/2017 τελικά καταφέραμε να δούμε για λίγο το παιδί και μας διαβεβαίωσαν ότι σήμερα θα μας το δώσουν.
Καταγγέλλουμε:
1)Τον προϊστάμενο νοσηλευτών που είχε υπηρεσία την Παρασκευή 6/1/2017 κ.Παπανικολάου
2)Τον παιδοψυχίατρο του νοσοκομείου κ.α Μαρία Βαλιβανάκη
3)Τον διευθυντή της παιδοψυχιατρικής κλινικής κ. Αναγνωστόπουλο
4)Τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Κοντονή για τις ψευδείς δηλώσεις που έκανε στα Μ.Μ.Ε.___________________


Προσοχή στη διατύπωση: «ανατέθηκε η επιμέλεια» δε σημαίνει ότι το παιδί βγήκε από το Ψυχιατρείο. «Εκκρεμούν γραφειοκρατικές διαδικασίες»


_____________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου