Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Μαρινόπουλος: Απόφαση Πρωτοδικείου (σχόλια-εικόνες)



Εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσηςτης Μαρινόπουλος ΑΕ
Εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

«Η ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και τη σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3.000 πιστωτών».
Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος των μετόχων, Πάνου Στέφανου και Πάνου, μετά την έκδοση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ..
«Είναι μια μέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Τη συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι εντολείς μου» κατέληξε ο δικηγόρος. 

Μαρινόπουλος: Επιτάχυνση της διαδικασίας με πλήρη δικαιώματα ζητούν οι εργαζόμενοι press724

Ναυτεμπορική: 

Αλ. Φλαμπουράρης για Μαρινόπουλο: Διάψευση όσων αντιμάχονται τις επιλογές της κυβέρνησης



Γενικός Γραμματέας στοΥπουργειο Εργασιας
Τρείς προτεραιότητες για τις αρχές του 2017, μεγάλα καθήκοντα, μεγάλα στοιχήματα.
1. Υπόθεση Μαρινόπουλος-Σκλαβενίτης: για να σωθούν περί τις 20.000 θέσεις εργασίας και να μην γίνει τσουνάμι στον χώρο του λιανικού εμπορίου. Κάποιοι, ανταγωνιστές και άλλοι "επαναστάτες" επενδύουν στην καταστροφή, για να δικαιωθούν - λένε- κομματικά. Κοινωνική αναλγησία. Αλλά ας τελειώσει με το καλό η υπόθεση και τότε όλοι θα κάνουμε ταμείο. Τότε να δούμε τα 15 κλαδικά σωματεία που έκαναν κύρια παρέμβαση κατά της εξυγίανσης, δηλαδή αντιτάχθηκαν (παρότι εργαζόμενοι και αυτοί) στην διατήρηση των θέσεων εργασίας, τότε λοιπόν να δούμε τι θα πουν στους εργαζόμενους και στο εργατικό κίνημα που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Αλήθεια γιατί δεν μας δίνουν τον κατάλογο των 15 κλαδικών για να τους μάθουμε; Για του λόγου το αληθές δείτε την ανακοίνωση του Πανελλαδικού σωματείου των εργαζομένων στον Μαρινόπουλο.

Γενικός Γραμματέας στοΥπουργειο Εργασιας
9 Ιανουαρίου 
Κάποια στιγμή θα δημοσιεύσουμε και τον κατάλογο των 15 κλαδικών που έκαναν κύρια παρέμβαση ενάντια στο πρόγραμμα εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση και τον κίνδυνο που πήγαν να δημιουργήσουν. Έτσι για να κάνουμε ταμείο. Το "μείζον" θέμα ήταν να καλυφθούν και όσοι είχαν απολυθεί πρίν τις 30.6.16 από την εταιρεία. Ένα θέμα που θα μπορούσε να επιλυθεί χωρίς να κινδυνεύσει η όλη υπόθεση. Αλλά είπαμε ή τύφλωση, η διάθεση καταστροφής και ο μικροκομματισμός δεν αντιμετωπίζονται. Κρίμα, γιατί μιλούν εκ του ασφαλούς για εργατική αλληλεγγύη.

Οι σημαντικές καθυστερήσεις στη διαδικασία διάσωσης της αλυσίδας «Μαρινόπουλος», επιφέρουν προβλήματα στην αγορά ακινήτων, καθώς οι ιδιοκτήτες-εκμισθωτές ακινήτων της αλυσίδας «βουλιάζουν» από τις οφειλές των ενοικίων που έχουν συσσωρευθεί τους τελευταίους 18 μήνες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εταιρεία Ζήνων Ακίνητα Α.Ε., η οποία ανήκει στο επενδυτικό fund APN Funds Management Ltd και έχει στην κατοχή της 16 καταστήματα της αλυσίδας (πρώην Carrefour-Μαρινόπουλος). Πρόκειται για καταστήματα και αποθήκες της «Μαρινόπουλος» σε όλη την Ελλάδα, με τα πλέον σημαντικά εξ αυτών να είναι το μεγάλο κατάστημα στη Λένορμαν, το αντίστοιχο στη Γλυφάδα και εκείνο στο Κολωνάκι (οδό Κανάρη 9).
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήψη σχετικής δικαστικής εντολής και την τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή (Ernst & Young), το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων τίθεται προς πώληση, μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, ο οποίος έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου.
Η εταιρεία βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης τα τελευταία χρόνια, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί κατ’ αρχάς την πολύ μεγάλη πτώση της αξίας των ακινήτων, που οδήγησε σε σημαντικές ζημίες και στη συνέχεια τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των ενοικίων από τον όμιλο «Μαρινόπουλος».
Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στα ενημερωτικά δελτία και τους ισολογισμούς του fund, η Carrefour-Μαρινόπουλος είχε αρχίσει να καθυστερεί τις καταβολές των ενοικίων ήδη από το 2014, όταν η χρήση ολοκληρώθηκε με οφειλές ενοικίων 2,4 εκατ. ευρώ. Εως τον Ιούνιο του 2015, πριν δηλαδή την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων που επιδείνωσαν κατακόρυφα την οικονομική θέση της αλυσίδας, οι οφειλές είχαν αγγίξει τα 7 εκατ. ευρώ. Στην πρόσφατη συμφωνία εξυγίανσης μάλιστα, η Ζήνων δέχθηκε απομείωση των οφειλών που αγγίζει το 40% και τμηματική εξόφλησή τους, χωρίς πάντως να είναι σαφές το σημερινό ύψος των οφειλόμενων ενοικίων.
Ο αυστραλιανός επενδυτικός όμιλος είχε αποκτήσει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ακινήτων στις αρχές του 2006, στο πλαίσιο της επέκτασης που πραγματοποιούσε εκείνη την περίοδο στην ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων.
Το 2009 η αξία του εν λόγω χαρτοφυλακίου ακινήτων άγγιζε τα 71 εκατ. ευρώ, για να υποχωρήσει σε 35 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012, όταν η οικονομική ύφεση είχε αρχίσει να πλήττει με σφοδρότητα την αγορά ακινήτων. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια η APN στο ετήσιο ενημερωτικό δελτίο της για τη χρήση 2015, το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αποτυπώνεται πλέον στον ισολογισμό της με λογιστική αξία που δεν ξεπερνά τα 16,5 εκατ. ευρώ. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λογιστική αποτίμηση των ακινήτων κρίνεται εξαιρετική ελκυστική και ικανή να προσφέρει πολύ μεγάλες αποδόσεις και υπεραξίες στον επενδυτή που θα αναλάβει το μεγάλο ρίσκο της απόκτησης του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου, καθώς τα εν λόγω ακίνητα είναι μισθωμένα έως το 2022.
Βέβαια, η τύχη του διαγωνισμού για την πώληση του εν λόγω χαρτοφυλακίου θα κριθεί εν πολλοίς από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών. Ηδη, η επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» έχει καθυστερήσει σημαντικά, τη στιγμή που στις 30 Ιανουαρίου λήγει η αυτόματη αναστολή των αναγκαστικών μέτρων εκτέλεσης που είχε χορηγηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, όταν είχε κατατεθεί στο δικαστήριο η σχετική συμφωνία.

Starbucks, Grand Optical, Beauty Shop, Sephora, Marks and Spencer, Carrefour, Champion supermarket.
Η οικογενεια Μαρινοπουλου εφερνε στην Ελλαδα οποια αλυσιδα εβρισκε εκει εξω.
Επιθετικη πολιτικη, ασταματητο ανοιγμα μαγαζιων μεσω franchise με απαραδεκτους ορους, πληρης απορρυθμιση της αγορας, ελαστικα ωραρια, απαραδεκτα μεροκαματα.
Κ οτι μαζευε το στελνε εξω μην πληρωνοντας ουτε μισο ευρω σε φορους. Ληστεια κανονικη.
Ποιος δεν θυμαται τα Starbucks, που πριν γεμισουμε Μικελ, ειχε γεμισει καθε γειτονια με ενα.
55 καταστηματα ειχε φτασει σε ολη την Αθηνα κ μονο.
Μολις μαζεψε το χρημα, αρχισε να τα κλεινει το ενα μετα το αλλο αφου διελυσε την αγορα.
(Οτι κανει κ το Μικελ τωρα που αρχιζει κ τα κλεινει ενω εχει παρει κ 250.000 το καταστημα για την κατασκευη.)
Beauty Shop.
Μεσα σε μια νυχτα κατηργησε το franchise. Θα κραταγε μονο τα Sephora. Οσοι ειχαν δωσει εκατομμυρια για να καλυψουν τα στανταρ του franchise εμειναν, με τα επιπλα που υπερκοστολογουσε στην κατασκευη, στο χερι.
Απο 10 παντες τα μαζευε ο Μαρινοπουλος κ μετα τα εστελνε σε funds εξω, για να ερθει τωρα να σου πει οτι βαραει κανονι ενω χρωσταει 700 μυρια σε προμηθευτες.
Και μισθους και εισφορες και σε οποιον εχει 2 ποδια.
Εχει κλαψει πολυ κοσμος με αυτους τους αλητες.
Καρχαριες αεριτζηδες που ριχναν φωτοβολιδες στα χρονια των παχιων αγελαδων και μαζεψαν ολο το χαρτι ενω σφυριζουν τωρα αδιαφορα για τις επιχειρησεις κ τα σπιτια που θα κλεισουν, οσο φτιαχνουν κοκτειλαρες στο Μαιαμι.

Daphne Chronopoulou Ναι βέβαια.. Διότι οι Μαρινόπουλοι έτσι πλουτίζουν από ψιλικατζίδικα μέσα σε 15 χρόνια κι όχι σε γενιές και με οργανωμένες απάτες..
Το κωμικό ήταν ότι στην αρχή διαβάζοντας νόμιζα πως θα έλεγε για τα πόσα μαγαζάκια έκλεισε ο κάθε Μαρινόπουλος και τι κενό μένει όταν εκείνος αποχωρεί.
Στα μικρά μέρη ιδίως μόλις ανοίξει η μαγαζάρα εγκαταλείπονται τα μικρά. Φεύγει η μαγαζάρα και μένει ο κόσμος δίχως... π.χ. για πω για εδώ σ που ξέρω:
δίχως βιβλιοπωλείο λόγω Ελευθερουδάκη, δίχως Ξένο Τύπο

 και, παραλίγο (αν δε στηρίζαμε το τοπικό), δίχως Ζαχαροπλαστείο κ.λ κ.λ.




Χάρης Ζάβαλος
Mην τσιμπατε με τυχον δημοσιες αναρτησεις ελληνοφιλελεδων που δηθεν "πονανε" τους εργαζομενους του Μαρινοπουλου κ αλλων επιχειρηματιων με σημα το κανονι.
Στις προσωπικες τους συνομιλιες λενε:
"Μαζεψε ολο το χαρτι ο Μαρινοπουλος/Βγενοπουλος/Λαυρεντιαδης και τα στειλε εξω. Παλι κοροιδα τους επιασαν και δαγκωσαν κοσμο αβερτα.
Μαγκες.-"

Sofia LampikiΚαι βέβαια όταν σώζεις το Μαρινόπουλο με τους φόρους του μικρομεσαίου επιχειρηματία,θα επιζήσει ο Μαρινόπουλος και θα ψοφήσει ο μικρομεσαίος.
Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι.

1- Ο Μαρινοπουλος μας εριξε την πιστολια του κ έφυγε
- Ευτυχώς Αν του ειχαμε δεσμεύσει την περιουσία θα ειχσμε γίνει Σοβιετια

Ο Μαρινόπουλος, αφου η ιδιωτική του περιουσία διασφαλίζεται εναντι χρεών, εσκισε τους εργάτες του εδω κ κανει μπιζνες ΗΠΑ. Ανάπτυξη ρε ζωα.



1Ο μεγαλομπακάλης Μαρινόπουλος την έκανε γι' αλλού. Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε...

Στρίβειν διά του αρραβώνος;
Στα σκαλιά της εκκλησίας
περιμένει η Μαρινόπουλος τον Σκλαβενίτη!

Η.Γ. Και για ν' αφήσουμε τους νεκρούς να αναπαυθούν, ο Μαρινόπουλος κι ο Σκλαβενίτης δεν είναι ίδιοι. Απλά πράγματα.




 Δημήτρης Κατριβέσης

Αν είσαι ο Μαρινόπουλος, χρωστάς ένα δις, έχεις απλήρωτους εργαζόμενους και προμηθευτές, μπορείς να βγάλεις όλο το κερδοφόρο ταψί της περιουσίας σου στο εξωτερικό, δεν στην πειράζει κανείς. Αν είσαι ο Τάκης από την Κυψέλη και χρωστάς στην εφορία 1000 ευρώ, σου αρπάζουν χωρίς να σε ρωτήσουν τα λιγοστά χρήματα που μπορεί να έχεις στην τράπεζα για να πληρώσεις το φροντιστήριο του παιδιού σου. Αυτό ακριβώς, λέγεται καπιταλισμός.



Ο Μαρινόπουλος πάει στο Σιάτλ να φτιάξει αλυσίδα σούπερ μάρκετ, εδώ αφήνει τα φέσια.
I  FUCKING CAPITALISM

ένταλμα σύλληψης για τον πρόεδρο της Samsung...αξίες καταρρέουν ... ευτυχώς Μαρινόπουλος συνεχίζει επιχειρηματική δραστηριότητα στo Seattle 

Τσίπα κύριοι, ο Μαμιδακης αυτοκτόνησε για 340 εκατομύρια, ο Μαρινοπουλος στο Μαϊάμι, με 1.5 δις χρέος, χωρίς να ιδρώνει το αφτί του.

Παιδιά άμα νιώσετε τίποτα ψιχάλες δεν βρέχει. 
Είναι ο Μαρινόπουλος και μας κατουράει στη μάπα φωνάζοντας "Ζήτω ο καπιταλισμός κορόιδα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.