Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Την Ιονία Οδό ας μην πάρει ο Κοσμάς ο Αιτωλός


«Από τους διαβασμένους θα σας έρθει το κακό» είπε ο Κοσμάς ο Αιτωλός μαζί με άλλα σκοταδιστικά που καλό θα ήταν να τα προσπερνούσαμε όποτε δεν τα στιγματίζουμε ως παραληρήματα παλαβού. Όμως η Εκκλησία έχει άλλη γνώμη.
Ο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου με επιστολή του ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μετονομαστεί η Ιονία οδός 'με παράλληλη ονομασία' σε Αγίου Κοσμά Αιτωλού.
Κι ο Πρόεδρος του κοσμικού μας κράτους αντί να αρνηθεί ευγενικά πήγε στις 10 Ιανουαρίου και συνάντησε το Μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα συμφώνησαν.

Μιλάμε για το μεγαλύτερο δρόμου της Ελλάδας. Μιλάμε για ένα σκοταδιστή κοσμοκαλόγερο. Μιλάμε για το δύσκολο και μακρύ αγώνα να απελευθερωθεί το κράτος από τα σφιχτά πλοκάμια της Εκκλησίας.
Ας υπογράψουμε, στο: https://goo.gl/noPsZN




Ακολουθούν λίγα για τον Άγιο, λίγα για την οδό και, τέλος, το ψήφισμα με σύνδεσμο για υπογραφή του.

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός (1714 - 24 Αυγούστου 1779), γνωστός και ως Πατροκοσμάς, ήταν Ελληνορθόδοξος μοναχός και φανατικός αντισημίτης  που παρακινούσε με θέρμη τους Ορθοδόξους Χριστιανούς να ιδρύσουν σχολεία που θα διδάσκουν την ορθοδοξία. Το σχολείο ήταν γι αυτόν απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση της ορθοδοξίας και η εκπαίδευση ένα εργαλείο κατήχησης στην ορθοδοξία.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Πασχάλη Κιτρομηλίδη, η δράση του αποτελεί «ιδιοσυγκρατική έκφραση της Ρωσικής προπαγάνδας». Μετά την Ελληνική επανάσταση του 1770 στην Πελοπόννησο, κατά την περίοδο των Ορλωφικών, οι Τούρκοι τον υποπτεύονταν ως πράκτορα των Ρώσων. Αργότερα, υπό την επίδραση του εθνικιστικού μύθου, ο Κοσμάς θεωρήθηκε πρόωρος εκφραστής των εθνικών ιδεωδών.
Το κήρυγμά του Κοσμά του Αιτωλού διασώθηκε μέσω της προφορικής παράδοσης. Του αποδίδεται μια σειρά κειμένων, σημαντικότερες των οποίων είναι οι "Διδαχές" και οι "Προφητείες", που πιστεύεται ότι βασίζονται σε κηρύγματα του ίδιου του Αγίου που καταγράφηκαν αμέσως ή σύντομα μετά την απαγγελία τους.
Αναφέρεται σε καθημερινότητες που συνιστούν αμαρτίες: σχέσεις ατόμων, σχέσεις αγοράς, σχέσεις ανδρών και γυναικών, καλό και κακό και διάφορες προφητείες.



Η Ιονία Οδός (Αυτοκινητόδρομος 5, Α5) είναι ένας υπό κατασκευή, κατά το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα με μήκος 196 χλμ. Θα ξεκινάει από την Πάτρα, κοντά στο Ρίο Αχαΐας, θα διέρχεται από Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Άρτα και θα καταλήγει στα Ιωάννινα όπου θα συνδέεται με την Εγνατία. Είναι τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 55 (Ε55) από το Αντίρριο μέχρι και τον Α/Κ Αμβρακίας (κόμβος με αυτοκινητόδρομο 52 ή Α52), ενώ από εκεί έως τη σύνδεσή του με την Εγνατία οδό στον κόμβο Πεδινής θα αποτελεί την Ευρωπαϊκή οδό 951 (Ε951). Οι κατασκευάστριες εταιρίες είναι η Νέα Οδός, η οποία έχει αναλάβει και ένα τμήμα του Α1 και η Ολυμπία οδός ΑΕ.
Οι νομοί που διασχίζει είναι οι Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων. Η ολοκλήρωσή του, η οποία προβλέπεται να γίνει τον Μάρτιο του 2017, αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση για την ανάπτυξη της περιοχής που θεωρείται σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ απο τις πιο φτωχές στην Ευρώπη. Η πρόοδος του έργου στα μέσα Νοεμβρίου του 2016 έφτανε το 86,19%. 


Ελληνική Κυβέρνηση: Όχι στη μετονομασία της Ιονίας Οδού σε "οδό αγίου Κοσμά του Αιτωλού"

Η θεοκρατία ζει και βασιλεύει στην καταταλαιπωρημένη χώρα μας. Στις 10 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνάνων «όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός». Της συνάντησης είχε προηγηθεί επιστολή από τον Σύνδεσμο με θέμα, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: παράλληλη ονομασία σε: «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ». Παραδόθηκε φάκελος με την επιστολή του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου που τόνισε αρκετά σημεία στον κ. Παυλόπουλο, όπως:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Σας ζητάμε να ενισχύσετε τον αγώνα μας προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Ιόνια Οδός που η ολοκλήρωσή της τελειώνει το έτος 2017, να λάβει παράλληλα και το όνομα του Αγίου και Προστάτη της Δυτικής Ελλάδας, Κοσμά του Αιτωλού.»


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

Μη διανοηθείτε να υποκύψετε στις όποιες πιέσεις δεχτείτε από την εκκλησία, δίνοντας σε έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους της χώρας το όνομα ενός ανθρώπου που έχει δηλώσει: «από τους διαβασμένους θα σας έρθει το κακό», «είναι μεγάλη ευλογία να κάμετε το παιδί σας καλόγηρο», «σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει, τι είναι Θεός, τι είναι άγγελοι, δαίμονες, κόλαση, παράδεισος» «έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθε Έλληνες, δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είσθε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί», «εδιάβασα πολλά και διάφορα βιβλία και περί Εβραίων και περί Ελλήνων και περί άλλων ασεβών» κ.α

Αρκετές υποχωρήσεις έχουν ήδη γίνει, τη στιγμή που η παρούσα κυβέρνηση θα πρεπε να έχει προχωρήσει ΤΑΧΙΣΤΑ τις διαδικασίες για το Διαχωρισμό Κράτους‐Εκκλησίας, ένα ‐πάνω από όλα‐ ζήτημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ για την καταταλαιπωρημένη κοινωνία μας.

Θα μας βρείτε μπροστά σας.


ΚΕΠΕΚ (Κίνηση Ελλήνων Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους) 

4 σχόλια:

  1. Ποιος θέλει να γίνει ο νέος Φίλης;;; Προφανώς κανείς.
    Επίσης καλός ο διαχωρισμός αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβάλει στην απελευθέρωση του ανθρώπου και επίσης δεν θα άλλαζε την καθημερινότητα μας.
    Συλλογικά και ατομικά η απελευθέρωση δεν έρχεται από τους τύπους αλλά πρόκειται για βαθύτερη διαδικασία. Αν ο διαχωρισμός συνέβαινε οι άνθρωποι δεν θα σταματούσαν έτσι απλά να είναι πειθήνιοι και σκοταδιστές.
    Ας την πουν όπως θέλουν λοιπόν την Ιόνια Οδό, ούτως άλλως φτιάχτηκε ώστε το εμπόρευμα να μετακινείται πιο γρήγορα και ασφαλέστερα προς την κεντρική Ευρώπη, για όσους απο εμας δεν έχουν για διόδια υπάρχει και ο παλιός (όπως τα καραβάκια για την γέφυρα του Ρίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, σ' ένα βαθιά θρησκόληπτο λαό, θα μου πείτε, αυτό μας μάρανε;
      Κι όμως δε γίνεται στον 21ο αιώνα να τα αφήνουμε αυτά δίχως σχολιασμό και πίεση.

      Διαγραφή
  2. Στην περιοχή μας ο Άγιος είναι σούπερ σταρ το λιγότερο...ανοίγεις συζήτηση για το οτιδήποτε και σου απαντάνε με "προφητεία" του, "που να, βγαίνει σιγά σιγά, αληθινή".
    Πολύ φοβάμαι πως θα τους αρέσει η ιδέα και μη σου πω θα νιώσουν κι...ευλογημένοι...
    Απελπισία!

    Κι επιτέλους κατάφερα να σε ακούσω την Παρασκευή που μας πέρασε, μετά από καιρό, και πολύ τη χάρηκα την εκπομπή. Έτυχε να είμαι μόνη, και μου έκανες πολύ καλή συντροφιά. Αντιστάθηκα στην πρόσκληση να μπω στο τσατ γιατί έκανα ταυτόχρονα κάτι χειρωνακτικό!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ε; Έτσι κατάλαβα από το αίτημα..

      Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε. Όποτε είσαι μόνη να μου έρχεσαι, την κάνω με πολλή κέφι και προετοιμασία.
      Το chat είναι άλλη ιστορία αλλά κι εμένα το ραδιόφωνο έτσι μ΄αρέσει, κάνοντας άλλα..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.