Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

12 /2 /2012: Το τέλος της Αγανάκτησης #greekrevolution




Δεν αντιστέκονται οι Έλληνες, διαβάζω συχνά,  συνοδευμένο από #ΠΣΟΦΟ #μνημόνια_for_ever και άλλες κομψές κατάρες. Αγανακτώ με τη μικρή μνήμη και την άγνοια του ποιμνίου.

12 Φεβρουαρίου 2012.
Η τελευταία ημέρα των μαζικών συγκρούσεων. 5 χρόνια πριν.
Φέρνω και video να φρεσκάρω μνήμες.
ΜΑΤ Ομάδα Δέλτα και άλλα μιάσματα έπνιξαν στη βια και τα δακρυγόνα ένα φρέσκο κίνημα αντίστασης και αγανάκτησης που είχα αδελφάκια στην Ισπανία, στη Γαλλία και επίσης στο μαρτυρικό Γκεζί Παρκί της Πόλης.

Όσα ακολούθησαν, από τις εξώσεις στην Ισπανία, την εκλογή του άπειρου ΣΥΡΙΖΑ ως την οπισθοδρομική τυραννία του Ερτογάν, όλα είναι συνέπεια εκείνης της προβοκατόρικης άνισης μάχης με τα χημικά στην Αθήνα. Την αντίσταση που πνίγεται την ακολουθεί σκληρότερη καταπίεση και ασυδοσία της εξουσίας. Νομοτελειακά. Αυτό ζούμε.

Το κίνημα των Αγανακτισμένων δεν ήταν κομματικό και συντεχνιακό, ήταν μια απόπειρα διεκδίκησης φρέσκων αιτημάτων για το νέο αιώνα,  γι αυτό κι εναντίον του ενώθηκε το παλιό με ανίερες συμμαχίες. Και νίκησε. 

Αν αμφιβάλλετε ψάξτε το.. Όχι μόνο τα συνθήματα αλλά και τα χημικά και τα κόλπα της Αστυνομίας .Έγραφα κι εγώ πολλά τότε και θα τα βρείτε αν πάτε πίσω στο blog την εποχή του 2011-12  αλλά δεν ήμουν η μόνη.
Φέρνω ένα video για να θυμηθούμε και συνδέσμους όπως πάντα:




Ελάχιστα από τα πολλά:

 Όποιος έβλεπε τηλεόραση ή Twitter εκείνη τη στιγμή το είδε. Ντυμένοι ίδια με μαύρα, κουκούλες και σακίδια με τις μολότωφ, κουβαλούσαν μπαστούνια σε καροτσάκια  super market  πλάι στους αστυνομικούς. Ντροπή στην κυβέρνηση. https://goo.gl/BJzIXq
  
Πιό γρήγορα νέα στο Twitter: #greekrevolution
Είπα να βοηθήσω την Αστυνομία:https://goo.gl/v1A0B4

Εικόνες ήρθαν απ' την Πόλη με χαμπέρια #geziparki

A tree fell and woke up Turkey (in english)
Τούρκοι φίλοι με παρακαλούν να γράψω για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία επειδή τα εκεί ΜΜΕ δε δείχνουν τίποτε. Έγραψα λοιπόν αυτό το άρθρο για το Open Salon, τη Νεοϋορκέζικη  'ομπρέλα' υπό την οποία γράφω το αγγλόφωνό μου. http://daphnechronopoulou.blogspot.gr/2013/06/a-tree-fell-and-woke-up-turkey-in.html








#greekrevolution

#spanishrevolution 

Δήμος Βοσινάκης
Ιστορική ημερομηνία η χτεσινή. 29/6/2017. Πριν από 6 χρόνια, στις 29/6/2011, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε τη σαπίλα της ακραίας οικονομικής λιτότητας που σκοτώνει την Ελλάδα εδώ και 7 χρόνια. Δεν τα καταφέραμε. Είδαμε μπροστά μας τους χακί βασανιστές της δημοκρατίας, τα ΜΑΤ του σοσιαλιστή Παπουτσή, να πετάνε 3 χιλιάδες δακρυγόνα σε 48 ώρες και να χτυπάνε τους πάντες και τα πάντα.
Από τότε, πολλοί έφυγαν στο εξωτερικό, άλλοι κουράστηκαν, άλλοι το πήραν χαμπάρι ότι θα ζήσουν τις επόμενες δεκαετίες δουλεύοντας για 400 και 500 ευρώ το μήνα. Και έμεινε η "ανάπτυξη". Και μία αχρείαστη νοσταλγία, ότι φτάσαμε πολύ κοντά, που δεν ωφελεί σε τίποτα, παρά μόνο για να μας πεισμώνει ότι την επόμενη φορά, όποτε και αν έρθει αυτή, θα τα καταφέρουμε...  https://www.youtube.com/watch?v=BHiKKuoddME

Δήμος Βοσινάκης Άλλο ένα εκπληκτικό βίντεο. Στο 3.36 ο περιβόητος θρύλος των ΜΑΤ Δαρείος Λυκιαρδόπουλος, που εδώ και κάτι μήνες είναι στον κόσμο των νεκρών, φανερώνει τη γενναιότητα της ελληνικής αστυνομίας https://www.youtube.com/watch?v=9bKOz4QX5PY
________________________________________________________

3 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αν είναι από άγνοια, αν έχουν στα αλήθεια τόσο μικρή μνήμη, ή απλά μας δουλεύουν.
    Έχω όμως την αίσθηση, ότι αυτοί που τα λένε αυτά, είναι οι ίδιοι που υποβάθμισαν και συνεχίζουν να υποβαθμίζουν το κίνημα των Αγανακτισμένων και τη σημασία του.

    Καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ.
      Γι αυτο και επιμένω να υπενθυμίζω.

      Αλλά να σου πω σχετικά με το σχόλιό σου Μαρία μου και κάτι που με λύπησε.
      Σήμερα που μας ζητούν να αγοράσουμε/διασώσουμε ΤΑ ΝΕΑ, φίλος μου δημοσιογράφος έγραψε 'Δε συζητώ με bloggers για λόγους αρχής'.
      Κι αναρωτιέμαι... ΤΑ ΝΕΑ γράφουν κάτι γι αυτή την επέτειο;
      Και τι;

      Διαγραφή
  2. Επώνυμα ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ σου γράφω ΜΕ ΑΓΑΠΗ:
    ΞΥΠΝΑ.
    Κοιμάσαι όρθια.

    Αυτά ΤΑ ΖΩΑ που ήταν δίπλα σου στο Σύνταγμα ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ.
    Και θα τον ξαναψηφίσουν.

    Το 90% + των Νεοελ είναι ήταν και θα είναι ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ αγόμενοι και φερόμενοι από την ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥΣ.

    Για ποια επανάσταση μιλάς;
    Τα ζώα δεν μπορούν να κάνουν επανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.