Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Ένα χωριό δικάζεται― 13 Μαρτίου #skouries


Χωράει ένα χωριό σε μια αίθουσα δικαστηρίου;
Θα αφήσουμε ένα χωριό να επωμιστεί την ευθύνη και τις συνέπειες μιας άνισης μάχης για να σωθεί η υγεία μας, η Φύση κι η πατρίδα του Αριστοτέλη από την αλητεία και τις παρανομίες μιας εγκληματικής εταιρίας δίχως νόμιμες άδειες.

Έχω ξαναγράψει πολλές φορές ότι τέτοια ορυχεία δεν πλουτίζουν τα χωριά που καταστρέφουν αλλά μετόχους που ζουν μακριά από τις συνέπειες της φυσικής καταστροφής.
Έχω δημοσιεύσει πολλές έγκυρες εκθέσεις ειδικών αλλά και φωτογραφίες των ΜΑΤ (που εμείς πληρώνουμε) να καταδιώκουν τους Ιερισσιώτες και να συλλαμβάνουν παιδιά αλλά και τη στημένη δικογραφία και άγρια κατατρομοκράτηση των κατοίκων.

Φέρνω πάλι συνδέσμους και άρθρα για ενημέρωση, το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ 'Η «εγκληματική οργάνωση» της ΒΑ Χαλκιδικής', πίνακα προστίμων  και σχόλια μαζί με πληροφορίες δράσεων συμπαράστασης για τις 13 Μαρτίου (+αγγλόφωνα για κοινοποιήσεις).

Παρακαλώ μην προσπεράσετε.

Η «δίκη των Σκουριών» τον Ιούνιο 2016, 
είχε αναβληθεί και ξεκινάει την Δευτέρα 13 Μαρτίου
 • Την Δευτέρα 13 Μαρτίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης η αστυνομία και το δικαστικό σύστημα θα προσπαθήσουν να χωρέσουν ένα ολόκληρο χωριό μέσα σε μια δικαστική αίθουσα. Εκτιμάται ότι από αυτό θα προκύψουν διάφορα προβλήματα όπως:
  • Πως θα ξεχωρίζουν οι δικαστές τους ενόχους μέσα σε τόσο κόσμο;
  • Πως θα επιβάλουν ποινές σε κατηγορητήρια που είναι πανομοιότυπα λες και έχουν βγει με καρμπόν;
  • Πως θα στοιχειοθετήσουν ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση όταν οι αρχηγοί είναι γιαγιάδες και παιδιά;
  • Πόσες «πίτσες» και «μπύρες» παραγγείλανε οι κάτοικοι μέχρι να καταλάβουν οι διωκτικές αρχές ότι αυτές οι λέξεις είναι συνθηματικά που καλύπτουν εγκληματικές πράξεις;
  • Πόσα κιλά χρυσό πρέπει να τοποθετηθούν στη ζυγαριά που κρατάει το άγαλμα της δικαιοσύνης για να καταδικάσει κάποιους ανθρώπους που αγωνίζονται να μην καταστραφεί ο τόπος τους;

  Κάθε σπίτι κι ένα διωκόμενο, κάθε οικογένεια κι έναν «τρομοκράτη»

  Την Δευτέρα 13 Μαρτίου, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ξεκινάνε οι «μεγάλες» δίκες των αγωνιστών για τις Σκουριές. 
  Συγκεκριμένα, στις 13/3 δικάζονται 21 άτομα για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές με βαρύτατες κατηγορίες για εγκληματική οργάνωσηβαριές σωματικές βλάβες, κτλ.
  Η βιομηχανία διώξεων ήταν η απάντηση της κυβέρνησης Σαμαρά, της αστυνομίας και της Eldorado Gold όταν φάνηκε ότι το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη πάει να χαλάσει τα σχέδια τους. Έτσι, συνολικά 450 άνθρωποι της περιοχής έχουν βρεθεί να κατηγορούνται για κάθε πιθανή και απίθανη αιτία.
  Κάθε σπίτι έχει και από έναν διωκόμενο, κάθε οικογένεια και από έναν «τρομοκράτη». Οι επιστημονικές έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να αποκαλυφθεί πως κοιμάσαι μια μέρα απλός άνθρωπος και ξυπνάς τέρας.
  Την Δευτέρα 13 Μαρτίου καθένας που αντιδράει στην αδικία πρέπει να βρίσκεται έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης στις 9 το πρωί.
  Φυσικά πολλοί δεν θα μπορούν επειδή δουλεύουν, όμως δράσεις ενημέρωσης και αλληλεγγύης γίνονται συνεχώς και ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με τον τρόπο του. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας τρομοκρατήσουν, να εκφοβήσουν τον κόσμο που αντιστέκεται με τις φυλακές και τα πρόστιμα.
  Την Δευτέρα 13 Μαρτίου γίνεται επίσης μια προσπάθεια δημοσιονομικής ώθησης του ελληνικού κράτους, μια και τα δικαστικά έξοδα για όλες αυτές τις δίκες είναι τεράστια, της τάξης των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που πρέπει οι διωκόμενοι να βρουν και να ακουμπήσουν στη «δικαιοσύνη». Γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία η οικονομική στήριξη των διωκόμενων.

  Ποιοι θα έπρεπε να είναι στο εδώλιο

  Την Δευτέρα 13 Μαρτίου κανονικά θα έπρεπε στο εδώλιο του κατηγορουμένου να βρίσκονται:
  • Η Eldorado Gold που κατηγορείται για:
  α) Φοροαποφυγή με θυγατρικές… ταχυδρομικές θυρίδες και αλισβερίσι στα νησιά Μπαρμπέϊντος
  β) Καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας σε γεωργία, τουρισμό, αλιεία, μελισσοκομία
  γ) Εξαγορά συνειδήσεων και εκβιασμούς
  δ) Διασπορά επικίνδυνων και καρκινογόνων ουσιών όπως ο αμίαντος
  ε) Σκανδαλώδη και αποικιοκρατική εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής
  • Η τωρινή ελληνική κυβέρνηση που ενώ έλεγε ότι θα σταματήσει τις εξορύξεις χρυσού τώρα δεν προλαβαίνει να υπογράφει αδειοδοτήσεις.
  Επίσης κατηγορείται ότι αν δεν υποτασσόταν στα μεγάλα συμφέροντα και ακύρωνε την κατάπτυστη σύμβαση με την Eldorado, οι διώξεις θα μπορούσαν να καταρρεύσουν όπως κατέρρευσαν οι προηγούμενες της Ολυμπιάδας.
  Καλά, για τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν το συζητάμε…
  • Η αστυνομία που ετοιμάζει κατηγορητήρια λαμβάνοντας ταυτόχρονα χρηματοδότηση από την Eldorado, με «ενοχοποιητικά» στοιχεία που δέχεται να της φέρνει η εταιρία security και που δεν μαζεύει καν μόνη της.
  Επίσης κατηγορείται για σωματικές και ψυχολογικές βλάβες, για τα δακρυγόνα στα σχολεία, για μπουκάρισμα σε σπίτια τα ξημερώματα και γενικά για μαφιόζικη συμπεριφορά.
  Για όλους αυτούς τους λόγους την Δευτέρα 13 Μαρτίου, θα είμαστε εκεί!Σαράντης Δημητριάδης, ομότιμος καθηγητής γεωλογίας ΑΠΘ, με το εξής σημείωμα:
«Το άρθρο αυτό για την Ελληνικός Χρυσός μου ζητήθηκε από από τη σύνταξη του «capital.gr» και δημοσιεύθηκε σ΄αυτόν τον ιστότοπο στις 6/3/17. Εν τούτοις, αφαιρέθηκαν κατά τη δημοσίευση οι παραπομπές που υπήρχαν στο κείμενο σε links άλλων σχετικών δημοσιευμάτων μου που συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν το άρθρο. Αναδημοσιεύω λοιπόν εδώ το ίδιο άρθρο στην πλήρη του μορφή, με τις απαραίτητες κατά τη γνώμη μου παραπομπές.»---> http://antigoldgr.org/blog/2017/03/07/eyrygonia-theorisi-ell-chrysos/

Η Απάτη της Μεταλλουργίας Flash Smelting Αντί δημοσίου οφέλους, καταλήστευση δημόσιου πλούτου και φυγάδευση αφορολόγητων κερδών € 13,68 δις 

Tα πρόστιμα των ΕπιθεωρητώνΠεριβ δεν δημοσιοποιούνται ώστε οι εταιρείες π παρανομουν να προστατεύονται απ'πην αρνητική δημοσιότητα 

Τα δύο υψηλότερα πρόστιμα, ύψους 994.000 και 739.000 ευρώ, αφορούν τη γνωστή υπόθεση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός. 

Δεν είναι τα χρήματα. Επιβεβαιώνεται ξανά κ ξανά οτι η σύμβαση του 2003 με την Ελ.Χρυσός ήταν παράνομη, χαριστική,προϊόν διαπλοκής

__________________________________________________
@epitropiagonapanagias
-Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς (3 χιλιόμετρα κάτω απ' τις Σκουριές)
-Water Warriors (Θεσ/νίκη)
Αναβολή για 9 Νοε #skouries

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου