Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Εκτέλεση του Θεοδόση και αποκεφαλισμοί: Ίος -Νάξος #boycott



Μια φώκια έκανε το λάθος να αγαπήσει τους ανθρώπους. Την έκαναν μασκότ κι ύστερα βρέθηκε νεκρή, πυροβολημένη.  Στην Ίο, το νησί στο οποίο πυροβολούν δελφίνια όπως στη Νάξο αποκεφαλίζουν τις χελώνες.

Λένε οι ειδικοί ότι συχνά πριν φτάσει στη δολοφονία ανθρώπων ο κακοποιός έχει σκοτώσει ζώα. Αυτό μας καίει; Μονάχα μη σκοτώσει εμάς; Για τα πλάσματα αυτά που δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν δε νοιαζόμαστε; Αν σκέπτεστε έτσι, λυπάμαι, αλλά δεν είστε μακριά από το φονιά ανθρώπου, φώκιας, πουλιού ή χελώνας.

Για κάποιους από εμάς τα πράγματα είναι απλά, αν και όχι εύκολα: Αν νιώθετε επιθυμία να σκοτώσετε (γατάκι ή παιδάκι) έχετε δυό επιλογές: 1. Να πάτε στο γιατρό
2. Να αυτοκτονήσσετε.
Διότι το μόνο πλάσμα που έχουμε δικαίωμα να σκοτώσουμε είναι ο εαυτός μας.

Η οργή μου είναι πολύ μεγάλη και δε γράφω ψύχραιμα, αν ήμουν ήρεμη θα τα έλεγα αλλιώς, θα σας το έφερνα μαλακά κι επιστημονικότερα με άρθρα κι αποδείξεις.
Τι αλλάζει όμως;
Γι' αυτό κι εγώ από το δικό μου blog συντάσσομαι με το μποϋκοτάρισμα των δυο νησιών (Ίος-Νάξος) στα οποία δε θα πατήσουμε και για τα οποία θα γράφουμε ξανά και ξανά (σε πολλές γλώσσες) ώσπου να συλληφθούν οι δολοφόνοι.

Νιώτες και Ναξιώτες, αν ξέρετε μιλήστε.
Θα σώσετε
την οικονομία σας,
τον τόπο σας από το διασυρμό,
πουλιά και ψάρια , αγριοκούνελα, γατάκια και σκυλιά
και, ίσως.. όπως λένε οι ειδικοί, ίσως προλάβετε να σώσετε και το παιδί σας.


Φέρνω, την είδηση, άρθρο, αφίσες boycott, εικόνα του νεκρού Θεοδόση και άλλες περσινές με το Θεοδόση χαρούμενο πλάι σε αυτοκίνητα, τηλέφωνα για να καταγγείλετε ό,τι γνωρίζετε, συνδέσμους,
φέρνω σχόλια οργισμένα όσο και τα δικά μου
και σας καλώ στο Μποϋκοτάρισμα και τις κοινοποιήσεις ώσπου να βρεθούν οι δολοφόνοι.




 Θεοδόσης 11 Φεβ 2016
Ο Θεοδόσης είναι νεκρός. Κάποιος ή κάποιοι θεώρησαν ότι είναι σωστό να κάνουν σκοποβολή πάνω του. Αποτέλεσμα; Να βρεθεί σήμερα το πρωί ξαπλωμένος στην παραλία της Αγίας Θεοδότης Ίου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Ο «Θεοδόσης» δεν είναι άλλος από μία μεσογειακή φώκια, η οποία από τον Ιανουάριο του 2015 βρισκόταν ανάμεσα σε Ηρακλειά και Ίο με αποτέλεσμα να θεωρείται κάτι σαν την μασκότ για τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών.
 
 Θεοδόσης, 11 Φεβρ 2016 








Τα συνεχόμενα κρούσματα με δολοφονίες χελωνών, δελφινιών και μεσογειακής φώκιας έχουν το αντίκτυπο της… Και από χθες Η Νάξος βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις… Αρχικά είχαμε την ανακοίνωση μέσω του συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ όπου αναφέρονταν όλα τα τελευταία στοιχεία και μάλιστα με πολύ άσχημες περιγραφές… Και όπως ήταν λογικό οι ειδησεογραφικές ιστοσελίδες μας … περιποιήθηκαν δεόντως από τη στιγμή που οι βασικοί τίτλοι ήταν «Φρίκη: Αποκεφαλίζουν θαλάσσιες χελώνες στη Νάξο -Αναζητούν τους δράστες»…  Και κείμενα μέσα από την επίσημη ανακοίνωση του Συλλόγου όπου η οργάνωση ζητά τη συνδρομή των πολιτών προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Και τονίζουν «Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση», αναφέρει η οργάνωση, η οποία αναφέρει ότι σύμφωνα με τις φωτογραφίες των νεκρών θηλαστικών, «δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη, στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού. Επομένως, σε συνέχεια του θλιβερού περιστατικού που έγινε την θερινή περίοδο 2016, όπου εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο, ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, η σκόπιμη θανάτωση θαλασσίων χελωνών δείχνει να έχει εξελιχθεί στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό των ζώων».

Όμως σήμερα η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει …. Μέσα από το διαδίκτυο αλιεύσαμε αυτή την αφίσα… Μία αφίσα μαχαιριά για τη Νάξο και την Ίο. Μας χαρακτηρίζει ως «ματωμένα νησιά» και καλεί όλους (κυρίως τους ξένους από τη στιγμή που είναι στα αγγλικά) σε μποϊκοτάζ….  Και άμεσα είχαμε τις πρώτες αντιδράσεις…
Κάποιες ήταν θετικές όσον αφορά το μποϊκοτάζ και κάποιες εναντίον… Οπότε προχωρούμε σε μερικές αναρτήσεις για να δείτε τις αντιδράσεις … «Οι τοπικές αρχές, οι τοπικοί περιβαλλοντικοί σύλλογοι και τα μέσα ενημέρωσης του νησιού μαζί με την κοινωνία έχουν καταγγείλει αυτά τα εγκλήματα και από τα πρώτα κιόλας περιστατικά αναζητούν τους δράστες αυτών των εγκλημάτων. Επίσης σας διαβεβαιώνω ότι εμείς, οι Νάξιοι, είμαστε αυτοί που αναδεικνύουμε και φέρνουμε στη δημοσιότητα αυτά τα εγκλήματα κάθε φορά που συμβαίνουν, χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση ή πρόθεση απόκρυψης των».
Ένας άλλος γράφει «Αναζητούμε τους δράστες και ζητούμε την τιμωρία τους. Θεωρώ ότι είναι άδικο για εμάς κάποιοι να αποκαλούν το νησί μας και τους ανθρώπους του "bloody island".
Ένας ακόμη προσθέτει ότι «Οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνα με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Αν υπάρχουν κάποιοι που γνωρίζουν τους δράστες κακώς δεν τους αποκαλύπτουν στη δικαιοσύνη και για εμάς είναι και αυτοί συνένοχοι στο έγκλημα».
Υπάρχει κι ένας ακόμη  που κάνει μία αναδρομή στο παρελθόν λέγοντας «Παλαιότερα είχαμε και δελφίνια με τα οποία "παίζαμε" μαζί τους. Ελπίζουμε και προσπαθούμε να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν οι δράστες».
Υπάρχει και η σκληρή άποψη «σκέφτομαι ότι ένα εμπάργκο και μια ταξιδιωτική οδηγία για φέτος το Καλοκαίρι για αυτά τα δυο νησιά ίσως θα ήταν αποτελεσματικά μέτρα, έτσι ώστε κανένας υπάνθρωπος να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να προβεί σε τέτοια θηριωδία».
Ενώ υπάρχει και η απειλή της διαπόμπευσης μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων «Ανεβάστε παντού σε ξένα μέσα. Όπου όπως. Αλλιώς θα μείνει μία απλή τραγωδία χωρίς κανείς να μάθει ποτέ τίποτε».
Και βέβαια η πρώτη απόρριψη «είχα κανονίσει να πάω φέτος Νάξο….»
Μήπως θα πρέπει να το τελειώσουμε αυτό το θέμα .. άμεσα; 


Όχι,δεν είναι όλοι αποκτηνωμένοι στα νησιά που δολοφόνησαν τη φώκια και τις χελώνες αλλά είναι δυο φορές αποκτηνωμένοι όσοι καλύπτουν τους φονιάδες.
Κι αυτοί είναι πολλοί,"κοίτα τη δουλειά σου,καλό παιδί είναι,μια φώκια σκότωσε,ζώο είναι"
‪Elena MiliotiΤου τρωει τα διχτυα, μεροκαματιαρης ανθρωπος ειναι. Παιδια εχει να ζήσει. ‪Daphne ChronopoulouΠαιδιά. Η μεγάλη δικαιολογία.‬
Και για να κλείσω … το μπουκοτάζ παγκόσμια είναι αναγνωρισμένος τρόπος οικονομικής πίεσης.
Και ναι έχει παραπλευρες απώλειες,γιατί χτυπά συλλογικά.
Αλλά μου θυμίζετε και αυτούς που λένε ότι οι απεργίες ταλαιπωρούν ανθρώπους που δε φταίνε. Κι εκεί συλλογικά ταλαιπωρούνται όλοι.

Κάποιος θα πει "δεν είναι το ίδιο"/Και ακριβώς με αυτή τη φράση θεωρεί τη δολοφονία απροστάτευτων πλασμάτων ήσσονος σημασία πράξη.

‪Παναγιώτα ΚαρέληΣύμφωνα με μελέτες "άνθρωποι" που συμπεριφερονται ετσι σε ζώα ..δεν αργουν να συμπεριφερθουν αναλόγως και σε ανθρώπους. .και θέλουμε να μιλαμε για πολιτισμό στην Ελλάδα του 2017..

‪Eleftheria Metoοταν δε νιωθεις τιποτα παρα μονο ικανοποιηση οταν βλεπεις ενα πλασμα να πεθαινει, δεν εχει οντως σημασια τι πλασμα ειναι αυτο‬

George Pittas
Κάποιοι θεώρησαν την αντίδρασή μας «υπερβολική» και πως ισοπεδώνει όλους τους κατοίκους Νάξου και Ίου. Όμως, το αποτέλεσμα είναι πως το Naxospress.gr επέδειξε άριστα αντανακλαστικά με το δημοσίευμα που ανεβάζω εδώ. Η δική μου άποψη, από την αρχή, ήταν πως όταν αντιδρούμε εμείς οι ίδιοι για τα αίσχη που μας ντροπιάζουν συνολικά, τότε και μόνο προστατεύουμε ουσιαστικά τον τόπο. Εύγε για το δημοσίευμα και, ελπίζω οι αυτουργοί του εγκλήματος να βρεθούν, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά


Daphne Chronopoulou 
Καταλαβαίνω τι λέτε περί συλλογικής ευθύνης
και απαντώ:
Δεν είμαστε η Δικαιοσύνη, δεν είμαστε κράτος άρα δεν επιβάλλλουμε τιμωρία.
Στόχος είναι να βρεθούν οι ένοχοι που οι μικρές κοινωνίες συχνότατα προστατεύουν. Όσοι ζούμε σε μικρούς τουριστικούς τόπους (ιδίως νησιά) ξέρουμε ότι πολλά είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία αλλά οι δράστες δεν τιμωρούνται.
Το μποϋκοτάρισμα είναι παλιός και αναγνωρισμένος τρόπος πίεσης προς εταιρίες/Δήμους.
Η κατακραυγή είναι τρόπος πίεσης. Κι είναι θεμιτή όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος.


Ο ανθρωπος που εχει κακοποιηθεί αγρια στήν παιδική ηλικία
χωρίς κανένα μάρτυρα αυτόπτη να τού συμπαρασταθεί,
λένε οτι αναπαράγει τήν ίδια συμπεριφορά βίας κατά τών αδυνάτων.
Λέτε να ισχύει αυτό και σε μεγάλη κλίμακα, σέ χώρους καί χώρες;
Στήν χώρα μας ίσως; Μή αναστρέψιμη βλάβη...
‪Popi SynodinouΣε αυτες τις περιπτωσεις ο κακοποιημενος διαλεγει ποιον δρομο θα διαλεξει..φως ή σκοταδι. Γνωμη μου ειναι πως οτι θα διαλεξει τελικα ειναι αποτελεσμα του χαρακτηρα του. Πρωτιστως. Μετα της παιδειας...‬





Αποκεφαλισμοί θαλάσσιων χελωνών στη νήσο Νάξο - 17/03/2017
Το Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ λειτουργεί από το 1994, συμβάλλοντας κάθε χρόνο στην προστασία των θαλασσίων χελωνών. Συγκεκριμένα περισσότερες από 70 τραυματισμένες ή άρρωστες θαλάσσιες χελώνες ετησίως περιθάλπονται και απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον, με τις ανάγκες για περίθαλψη συνεχώς να αυξάνονται! Επιπλέον, περίπου 600 εκθαλασσώσεις χελωνών καταγράφονται ετησίως στην χώρα μας μέσω του Εθνικού Δικτύου Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών. Οι χελώνες που χρήζουν περίθαλψης έχουν συχνά τραυματιστεί από την εμπλοκή τους με αλιευτικά εργαλεία – αγκίστρια, πετονιές, κλπ. Δυστυχώς η δεύτερη συχνότερη αιτία τραυματισμού ή θανάτωσης των προστατευόμενων αυτών ζώων είναι η σκόπιμη ανθρώπινη ενέργεια! Δηλαδή κάποιοι συνάνθρωποί μας ηθελημένα τραυματίζουν ή σκοτώνουν αυτούς τους ζωντανούς οργανισμούς, με τους οποίους μοιραζόμαστε το θαλάσσιο περιβάλλον. Από τις περιπτώσεις σκόπιμων θανατώσεων ή τραυματισμών, όχι μόνο θαλάσσιων χελωνών αλλά και άλλων ζώων, αναδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αλλά κυρίως η έλλειψη οικολογικής συνείδησης ορισμένων συνανθρώπων μας.
Δυστυχώς, τους τελευταίους δύο μήνες, όπως μας έχουν ενημερώσει τόσο το Λιμεναρχείο όσο και ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, έχουν εντοπιστεί δέκα νεκρές αποκεφαλισμένες θαλάσσιες χελώνες στην περιοχή της Νάξου. Πιστεύουμε πως το ποσοστό των νεκρών χελωνών χωρίς κεφάλι στην ίδια περιοχή (παραλία Πλάκας) είναι αρκετά μεγάλο για να είναι σύμπτωση. Ακόμη, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που στάλθηκαν στον ΑΡΧΕΛΩΝ (συνημμένο αρχείο) δεν φαίνεται να υπάρχει προχωρημένη σήψη στις περισσότερες των περιπτώσεων, που να δικαιολογεί την έλλειψη κεφαλιού. Επομένως, σε συνέχεια του θλιβερού περιστατικού που έγινε την θερινή περίοδο 2016, όπου εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα δεμένη με τσιμέντο ώστε να μην μπορεί να ανέβει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει, η σκόπιμη θανάτωση θαλασσίων χελωνών δείχνει να έχει εξελιχθεί στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό των ζώων.
Για την εξάλειψη αυτών των πολύ λυπηρών φαινομένων χρειάζεται η κινητοποίηση των αρχών και κυρίως των πολιτών, ώστε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να αποφευχθούν τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις στο μέλλον. Ζητούμε λοιπόν την βοήθειά σας! Οποιαδήποτε πληροφορία έχετε, θα βοηθήσει να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας και τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου που εντόπισαν τα ζώα καθώς και το Λιμεναρχείο Νάξου. Αν γνωρίζετε κάτι για τα περιστατικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Λιμεναρχείο Νάξου (τηλ.:2285022300) ή με τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ (τηλ.:2108944444, 6941511511)


ΠΡΟΣΘΕΤΩ 
22 Mαρτίου, χθεσινό απογευματινί άρθρο της efsyn:
Σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από τις δολοφονίες θαλάσσιων ζώων
Σε απίστευτες καταγγελίες προχώρησαν το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και ο διευθυντής του, Θοδωρής Τσιμπίδης, με αφορμή την έξαρση στις θανατώσεις σπάνιων ειδών που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου.
Μεταξύ άλλων, αφορούν περιστατικά με αποκεφαλισμένες χελώνες, μία ακόμα πυροβολημένη φώκια και μαχαιρωμένα δελφίνια - δεμένα με σχοινί στην ουρά. Αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά ένα χρόνιο πρόβλημα όπως καταγράφεται από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» και άλλους φορείς, που απλώς τώρα κορυφώνεται…………………….
Εάν μας ενδιαφέρει η λύση του προβλήματος, οφείλουμε να δούμε την πραγματική του διάσταση, επισημαίνει το «Αρχιπέλαγος».
Επομένως, λύση δεν αποτελεί η δαιμονοποίηση των κοινωνιών των νησιών, αλλά ούτε και της πλειοψηφίας των πραγματικών ψαράδων, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα.
Παράλληλα με την έξαρση στις θανατώσεις προστατευόμενων ειδών, παρατηρείται και η έξαρση στις παράνομες και καταστροφικές πρακτικές αλιείας, από μία μειοψηφία επαγγελματιών και ερασιτεχνών ψαράδων.
Απειλές στους καταγγέλλοντες
Οι περισσότεροι που δολοφονούν αυτά τα προστατευόμενα ζώα, είναι γνωστοί στις τοπικές κοινωνίες, όμως όποιος έχει επιχειρήσει να κινηθεί εναντίον τους έχει κινδυνεύσει, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του.
Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις ανθρώπων που τόλμησαν να κάνουν αντίστοιχες καταγγελίες για αλιευτικά σκάφη που έφεραν εκρηκτικά και όπλα, με μοναδικό αποτέλεσμα να γίνει η καταγγελία τους γνωστή μέσα σε λίγες ώρες στους παρανομούντες και να δεχθούν προσωπικές απειλές και δολιοφθορές.
Λίγες μόνο από τις περιπτώσεις απειλών και δολιοφθορών έχουν πάρει τη δικαστική οδό.
Πώς λοιπόν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα μεμονωμένοι πολίτες όταν ένας φορέας όπως το Ινστιτούτο «Αρχιπέλαγος», ακολουθώντας το σύνολο των τυπικών διαδικασιών, δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα σε αντίστοιχα περιστατικά;
Ενδεικτικό παράδειγμα αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στις νότιες Κυκλάδες, με τη συνεχή χρήση δυναμίτη και τις άλλες μορφές καταστροφικής αλιείας, όπου το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος, έχει κάνει πολυάριθμες καταγγελίες υποδεικνύοντας συγκεκριμένα άτομα και σκάφη.
Ενώ, λοιπόν, τα στοιχεία αυτά δόθηκαν σε πολυάριθμες ένορκες καταθέσεις για την Εισαγγελία και το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος, οι προβλεπόμενες ποινές δεν εφαρμόστηκαν.
Μάλιστα, οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν πιαστεί επ’ αυτοφώρω με μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών, αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι και με μεγαλύτερο θράσος, καταστρέφοντας σχεδόν καθημερινά με τη χρήση δυναμίτη τη θάλασσα των νότιων Κυκλάδων, θανατώνοντας έτσι οτιδήποτε ζει μέσα στη θάλασσα.
Ενδεικτικά και για να γίνει κατανοητή η έκταση του προβλήματος, σε παλαιότερη καταγγελία που έγινε από το Ινστιτούτο Αρχιπέλαγος προς το Λιμεναρχείο Νάξου, για περιστατικό χρήσης δυναμίτη σε συνδυασμό με παράνομη αλιεία/συλλογή ψαριών με κατάδυση, που έγινε από συγκεκριμένο ψαρά και αλιευτικό σκάφος, λάβαμε λίγες ώρες αργότερα απειλητικό τηλεφώνημα που συνοδεύτηκε με φαξ του αντιγράφου της καταγγελίας μας, όπως αυτή καταγράφηκε στο Ημερολόγιο Συμβάντων του Λιμεναρχείου!


______________________________________________
ΠΡΟΣΘΕΤΩ
Κυριακή 19 Μαρτίου, μεσημέρι
Ανέβασα το άρθρο χθες λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Ερεύνησα πολύ όταν υπήρχαν ελάχιστες αναφορές για το θέμα στο Διαδίκτυο (στο Twitter μόνο 2-3 ειδησεογραφικά).
Τώρα με πληροφορούν ότι δεν πέθανε ο Θεοδόσης αλλά μια άλλη φώκια θηλυκή και εικονογραφούν με μια φώκια ξεβρασμένη στη άμμο.
Δεν ήξερα το Θεοδόση, δεν ξέρω να ξεχωρίζω φύλο φώκιας. Όμως ξέρω ότι δεν πρέπει να εξαρτάται η βαρύτητα του εγκλήματος από το βαθμό σελεμπριτότητας του θύματος.


Μια ακόμα απάντηση σε όσους μας κατηγορούν ότι στοχοποιούμε αποδίδοντας συλλογική ευθύνη:
Αν ένα τέτοιο μποϋκοτάζ με σοκαριστική αφίσα είχε στόχο την οικονομική καταστροφή 2 νησιών ή το στιγματισμό συνόλων
δε θα είχε γίνει και δε θα το είχαμε υποστηρίξει.

Ο στόχος κάθε τέτοιας δυσφημιστικής καμπάνιας είναι να τραβήξει την προσοχή, όχι να καταστρέψει ζωές.
Άρα πέτυχε περισσότερο απ το να θρηνούσαμε μια φώκια..

Άν και πιστεύω το εξαντλήσαμε θέλω να φέρω ένα παράδειγμα:

Κάθε χρόνο στην Κίνα γίνεται ένα φεστιβάλ βασανισμού σκύλων τους οποίους μετά τρώνε διότι λένε το κρέας γλυκαίνει με την αδρεναλίνη του φόβου.
Εφιαλτικές εικόνες- .

Έγινε μεγάλη καμπάνια με πολύ άγρια επιθετικά σλόγκαν καθόλου πολιτικά κορέκτ: Φάε ένα Κινέζο, σώσε ένα σκύλο.

Πρώτη φορά μετά από διαμαρτυρίες άλλων Κινέζων ότι στοχοποιούνται λόγω μια περιοχής, το Φεστιβάλ φέτος δεν έγινε.

And I rest my case.


____________________________________
 Σύνδεσμοι

Αν γνωρίζετε κάτι για τα περιστατικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Λιμεναρχείο Νάξου (τηλ.:2285022300) ή με τον Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ (τηλ.:2108944444, 6941511511)
Πληροφορίες: Παύλος Τσάρος, Υπεύθυνος Περίθαλψης και Δικτύου Διάσωσης – τηλ.: 2108944444
Δημήτρης Φυτίλης, Υπεύθυνος Κέντρου Διάσωσης – τηλ.: 6944929622

10 σχόλια:

  1. Κάποιοι δεν μπορούν να φέρουν καν τον τίτλο του ανθρώπου.
    Ελεεινά υποκείμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Δάφνη!

    Πράγματι θλιβερό το όλο θέμα. Προσφάτως είδα ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την σφαγή δελφινιών στις ακτές της Ιαπωνίας, που δεν μπορώ να ξεχάσω. Έρχεται να συνδεθεί «παραπλεύρως» με το συγκεκριμένο ζήτημα της Νάξου και της Ίου αλλά οι προβληματισμοί που θίγει είναι κοινοί, θαρρώ. Αν δεν το έχεις δει, βάλ'το σε προτεραιότητα.

    The Cove: http://www.imdb.com/title/tt1313104/?ref_=nv_sr_1

    Θεωρώ ότι είναι θέμα της πολιτείας να πράξει τα δέοντα παρά της κινητοποίησης των πολιτών μέσω της πράξης του μπουκοτάζ (εξάλλου είναι πολύ δύσκολο να πειστούν οι άνθρωποι να κάνουν μπουκοτάζ στο οτιδήποτε!). Βέβαια, κρίνοντας από το ντοκιμαντέρ που είδα, υπάρχει μεγάλη μυστικότητα από μέρους της κυβέρνησης/αυτοδιοίκησης, ιδιοτέλεια από φορείς που υποστηρίζουν ότι φροντίζουν την θαλάσσια ζωή και τεράστια άγνοια των πολιτών. Τι να πω, είναι απίστευτο να σκέφτεσαι ότι κάποιοι αρέσκονται στο να βασανίζουν ζώα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Μαραμπού χρόνια παρακολουθώ το έγκλημα κατά των δελφινιών κι έχω γράψει και για τους Ιάπωνες αλλά και για τα άλλα τέρατα που γίνονται στα Δελφινάρια.

      Το μποϋκοτάρισμα προφανώς και δε θα φέρει οικονομική καταστροφή. Είναι ένας τρόπος να τραβήξουμε την προσοχή στο θέμα ώστε οι τοπικές κοινωνίες να πάψουν κα κρύβουν τέτοια εγκλήματα.

      Διαγραφή
    2. Ναι, καταλαβαίνω, είναι ένας τρόπος αντίδρασης και αυτός. Δεν είμαι αντίθετος στο μπουκοτάζ απλώς θεωρώ ότι η δυναμική του είναι μικρή συγκρινόμενη με εκείνη της πολιτείας (αν λειτουργούσε σωστά).

      Αυτή είναι η μεγαλύτερη και η ανοιχτή πληγή μας, η μη εφαρμογή των νόμων. Αν, με τα πρώτα περιστατικά, επιβάλλονταν φυλακίσεις και πρόστιμα, αμέσως η κατάσταση θα άλλαζε δραστικά προς το καλύτερο.

      Επίσης, θεωρώ ότι ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας δεν γνωρίζει, και εκείνο που γνωρίζει, επιδίδεται (συνήθως) σε ανάλογες πρακτικές και άρα δε θα το «ευαισθητοποιήσει» ιδιαιτέρως η επιβολή του μπουκοτάζ. Η επιβολή φυλακίσης, όμως, ναι.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Μαραμπού

      επειδή ζω σε νησί ξέρω ότι οι πιθανότητες ατά να τα κάνουν επαγγελματίες αλλιείς είναι πολύ μεγάλες. ΟΙ αποκεφαλισμοί είναι μάλλον επικήρυξη.

      Επίσης, δε θα υποστήριζα αν όντως ένα τέτοι μποϋκοτάρισμα είχε μεγάλο οικονομικό αποτέλεσμα (δεν πατούσε 'κανείς'). Ένας τρόπος πίεσης των αρχών είναι. Σε μια τοπική κοινωνία που επιλέγει να κλείνει τα μάτια..

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα.

    Ελπίζω οι κάτοικοι των νησιών να μιλήσουν και οι δολοφόνοι να συλληφθούν. Αποκλείεται να μην ξέρει κάποιος ποιοι ήταν οι δράστες.

    Ακόμη, η αιματοβαμμένη αφίσα είναι αισχρή, και η επίκληση σε οικονομικό μποϋκοτάζ των νησιών αστεία.

    Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για την αναλυτική δημοσίευση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας.

      Αν υπήρχε πιθανότητα το μποϋκοτάρισμα να κοστίσει οικονομικά δε θα το υποστήριζα. Οι συναισθηματικές υπερβολές (αιματοβαμμένη αφίσα) είναι παλιό τρυκ των διαφημιστών. Το αν συμφωνούμε ατομικά ή αν σ΄εμάς 'πιάνει΄ είναι άλλο ζήτημα. Πάντως δουλεύει.

      Διαγραφή
  4. εδώ υπάρχει ένα θέμα ΤΑΜΠΟΥ ... για μένα είναι ότι κρατούν μυστικό στην Ελλάδα την ψυχική υγεία... Αυτός δεν ήταν στα καλά του... Λογικά θα τον είχαν κρμμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή αυτή η παράμετρος φίλε Akrat και σίγουρα για τα δικά μας μυαλά είναι διαταραγμένος ψυχικά όποιος τα κάνει.
      Όμως συχνά οι λόγοι είναι οικονομικοί. Αλιείς που προστατεύουν δίχτυα (εξ ου κι οι αποκεφαλισμοί, για το μέτρημα και αμοιβή, εξ ου κι η τσιμεντωμένη χελώνα η μπλεγμένη σε δίχτυα το καλοκαίρι).

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.