Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Δε φοβόμαστε στη Βαρκελώνη― όχι άλλες σταυροφορίες #barcelona #NoTincPor



-->
Πόλεις για την ειρήνη, πόλεις ανοιχτές.
Δε φοβόμαστε, είπαν σήμερα οι Καταλανοί, βγαίνουμε σε διαδήλωση για την Τρομοκρατία διότι δε φοβόμαστε. Η Βαρκελώνη είναι πόλη ανοιχτή και έτσι θα μείνει. #NoTincPor

Φέρνω εικόνες.
Και με το βασιλιά στις διαδηλώσεις και με τα συνθήματα που υπενθυμίζουν πως εκείνος κι η ισπανική κυβέρνηση πουλώντας όπλα είναι υπαίτιοι.
―Φελίπε, όποιος δε θέλει τρομοκρατία δεν πουλάει όπλα.
Άλλα:
―Μαριάνο θέλουμε Ειρήνη, όχι πωλήσεις όπλων.
―Όχι άλλες σταυροφορίες.
Και, όταν ο πατέρας 16χρόνου θύματος αγκάλιασε τον ιμάμη:
―Η θρησκεία έχει πολλά πρόσωπα αλλά οι άνθρωποι είναι παντού άνθρωποι.

Διαβάζω σχόλια αναμενόμενα των ισλαμόφοβων για 'κορεκτίλα' και αφέλεια.  Αφέλεια, θέλω να σας πω, είναι το αντίθετο. Αφέλεια είναι να νομίζετε πως έτσι ξαφνικά γεμίσαμε τρελούς που θέλουν να αυτοκτονήσουν για να σας χαλάσουν τη βραδιά εκεί που πίνατε το ποτάκι σας.

Εξηγώ λοιπόν:
Δε φοβόμαστε Τον Άλλο. Δε φοβόμαστε τον Ξένο.
Φοβόμαστε πολύ εσάς, φοβόμαστε την ανόητη πολιτική που μας οδήγησε εδώ βομβαρδίζοντας και ξεσπιτώνοντας γενιές αθώων. 
Δε θα αλλάξουμε. Θα ανοίγουμε  την πόρτα μας στα θύματα της πολιτικής των αναίσθητων κι απάνθρωπων.


Και μια ποειδοποίηση
Περί 'Τρομοκρατίας' έχουν ειπωθεί πλέον αρκετά και έχω δημοσιεύσει κι εγώ πολλά. Οπότε δε θεωρώ σκόπιμο να επαναλάβω συζητησούλες περί μπούρκας και 'λαθραίων ανθρώπων'. Χρόνια κρατά η συζήτηση.
Όσοι δεν έχετε καταλάβει, παρακαλώ, ψάξτε το αντί να εκθέτε εδώ σ' εμένα τις άψητες απόψεις σας. 




Με σύνθημα «δεν φοβάμαι» εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης διαδηλώνοντας κατά της τρομοκρατίας, μία εβδομάδα μετά τις επιθέσεις στην Καταλονία, στις οποίες σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 126.
Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διαδήλωση στην πόλη με την αστυνομία να αναφέρει μισό εκατομμύριο άτομα. Είχε προηγηθεί η συγκέντρωση κατά του πολέμου στο Ιράκ το 2003 που συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια διαδηλωτές.
Στην κορυφή της πορείας βρισκόταν το μεγάλο πανό με το σύνθημα «No tinc por», που σημαίνει «δεν φοβάμαι», στα καταλανικά.  «Η καλύτερη απάντηση: η ειρήνη» και «Όχι στην ισλαμοφοβία», ήταν κάποια από τα συνθήματα.
Ο βασιλιάς Φίλιππος βρισκόταν αρκετά μέτρα πίσω από το κεντρικό πανό, όπως και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πέδρο Σαντσέζ, άλλοι πολιτικοί, οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων εργαζομένων και οι ηγέτες των 17 αυτόνομων περιφερειών της Ισπανίας.
Ο Φίλιππος έγινε ο πρώτος Ισπανός βασιλιάς που συμμετείχε σε διαδήλωση μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα το 1975.
Ωστόσο, κατά την άφιξή τους ο ίδιος, όπως και ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι έγιναν στόχος αποδοκιμασιών από το πλήθος, οι οποίες επαναλήφθηκαν αργότερα όταν εμφανίστηκαν στη γιγαντοοθόνη που μετέδιδε εικόνες από την πορεία.
Όμως, όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, ένα άλλο πανό στην πορεία κατηγορούσε το βασιλιά και την κυβέρνηση ως συνένοχους, επειδή συναλλάσσονται με το βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για αγοραπωλησία όπλων.
βίντεο
To «παρών» στην μεγαλειώδη κινητοποίηση έδωσε και ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.
«Να κατακλύσουμε τους δρόμους με ειρήνη και ελευθερία» κάλεσε το πλήθος η δήμαρχος της πόλης Άντα Κολάου, ζητώντας ενότητα εν μέσω απειλών από το Ισλαμικό Κράτος για νέες επιθέσεις.

Παρά τις προσπάθειες να μην πολιτικοποιηθεί η πορεία υψώθηκαν αρκετές σημαίες της Καταλονίας αλλά και Ισπανικές. Υπήρχαν επίσης αντικυβερνητικά πλακάτ με το σύνθημα «οι πόλεμοί σας, οι νεκροί μας» που ζητούσαν τον τερματισμό του εμπορίου όπλων.

Πολλοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν κόκκινα, λευκά και κίτρινα τριαντάφυλλα -τα χρώματα της Βαρκελώνης- τα οποία διανεμήθηκαν από τους ανθοπώλες.


-->
Όταν ολοκληρώθηκε η πορεία δύο βιολοντσελίτσες ερμήνευσαν το Cant dels ocells (Τραγούδι των πουλιών), ένα παραδοσιακό καταλανικό τραγούδι το οποίο ο Καταλανός Πάου Καζάλς είχε αναγάγει σε σύμβολο αντίστασης στη δικτατορία του Φράνκο.


--> -->





-->
Στο πανό: Φελίπε VI και ισπανική κυβέρνηση συνένοχοι σε εμπόριο όπλων

--> «Φελίπε, όποιος δε θέλει τρομοκρατία δεν πουλάει όπλα»




-->
Mείνετε ήρεμοι και καταστρέψτε το ISIL


Τό Κόμμα της Ευρωπαικής Αριστεράς μαζί με τους κατοίκους της Βαρκελώνης " Δε φοβόμαστε- Η ειρήνη είναι η λύση- Οχι στην ισλαμοφοβία "

Δε φοβόμαστε τους τρομοκράτες ..θα κυκλοφορούμε ελεύθεροι στην Ευρώπη !!!

Χακαρισμένο account
#Βαρκελωνη Ο μαλακας ο βασιλιας και ο Ραχόι λένε ''δε φοβόμαστε''. Τι να φοβηθειτε ρε χαμουρες, σας φυλανε 500 ατομα... Αλιμονο στον κοσμακη
-->
Βασιλιάς και Ραχόι γιουχαϊστηκαν στη διαδήλωση της Βαρκελόνης για τις φιλιες τους με τους Σαουδάραβες - και όχι μόνο #NoTincPor








Ο 
Javier Martinez, ο πατέρας του Xavi, του αγοριού που πέθανε στην επίθεση Rambla στη Βαρκελώνη εξέφρασε, στις δηλώσεις του στο El Periódico, την ανάγκη να «αγκαλιάσει έναν μουσουλμάνο».
«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται. Πρέπει να το κάνω «, πρόσθεσε.
Σε αυτή την έκκληση ανταποκρίθηκε ο αντικαταστάτης ιμάμης του Rubí, της πόλης όπου κατοικεί η οικογένεια. Μεταξύ δακρύων, ο Driss Sally αγκαλιάστηκε σφιχτά με τον πατέρα του νεκρού παιδιού.
Η δύναμη αυτού του πατέρα πηγαίνει τόσο μακριά που λέει ότι καταλαβαίνει «τον πόνο των συγγενών των τρομοκρατών». «Είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολύ, πολύ, πολύ, πολύ άνθρωποι. Δεν είμαι ναρκομανής. Δεν παίρνω χάπια, δεν τα χρειάζομαι. Μιλώ με την καρδιά «, είπε. Την περασμένη Τρίτη, ο Javier πήγε στο αστυνομικό τμήμα Rubí για να τους ευχαριστήσει για το έργο του κατά τη διάρκεια της φοβερής επίθεσης.
Εκεί, τους παρέδωσε ένα παιχνίδι και μια φωτογραφία του Xavi και είπε:
-->
«Από εδώ και πέρα ​​έχετε και έναν φύλακα άγγελο . Θα σας προστατεύσει όταν το χρειάζεστε, όπως κάνατε με πολλούς ανθρώπους αυτές τις μέρες»


Ευχαριστώ.







2 σχόλια:

  1. "Εξηγώ λοιπόν:
    Δε φοβόμαστε Τον Άλλο. Δε φοβόμαστε τον Ξένο.
    Φοβόμαστε πολύ εσάς, φοβόμαστε την ανόητη πολιτική που μας οδήγησε εδώ βομβαρδίζοντας και ξεσπιτώνοντας γενιές αθώων.
    Δε θα αλλάξουμε. Θα ανοίγουμε την πόρτα μας στα θύματα της πολιτικής των αναίσθητων κι απάνθρωπων."

    ==============

    Πολύ σωστά και ξεκάθαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.