Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Μητέρα κάνει ένεση ηρωίνης στο δρόμο μπροστά σε τετράχρονο (video)



Μητέρα κάνει στο δρόμο ένεση ηρωίνης μπροστά στο 4χρονο παιδί της. Video της Αστυνομίας, Cincinnati.

Και ρωτάω: προτιμάμε αυτό ή Χώρους ελεγχόμενης χρήσης, ένα δωμάτιο στο οποίο ούτε το παιδί θα έβλεπε ούτε η μητέρα θα ήταν εκτεθειμένη σε μικρόβια και βια μέσα στους δρόμους;

Όπου δεν παρέχεται δυνατότητα 'Μείωσης Της Βλάβης' οι χρήστες δε σταματούν, απλώς κινδυνεύουν περισσότερο να βλάψουν και τους εαυτούς τους και τους αγαπημένους τους.


Σε πέντε χώρες στο κόσμο (Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία, Αγγλία, Δανία) όταν αποτυγχάνει η θεραπεία υποκατάστασης  ο χρήστης χορηγείται Διαμορφίνη δηλαδή καθαρή ηρωίνη. Κι αυτό να μην κάνουμε, τουλάχιστον, ας δώσουμε ευκαιρία να μειωθεί η βλάβη και για τους χρήστες και για την κοινωνία παρέχοντας χώρους ελεγχόμενης χρήσης με τους οποίους μειώνονται αισθητά και οι θάνατοι και η διάδοση ασθενειών όπως και η βια και η όψη εγκατάλειψης της περιοχής.
Μη σας ξενίζει η ιδέα. Στην Ελλάδα έχει δοκιμαστεί με εντυπωσιακή επιτυχία παρότι έγινε για λίγο και λίγους. Δυστυχώς το έκλεισαν δίχως να συμβουλευθούν τα θετικά αποτελέσματα και τους ανθρώπους που εργάστηκαν ή επωφελήθηκαν απ' αυτό. Επειδή, ακόμα εδώ, τους χρήστες δεν τους υπολογίζουν ως ανθρώπους που κάτι η πείρα τους δίδαξε.

Καιρός να ξαναδοκιμάσουμε, εκτός αν προτιμάμε σύριγγες στα πάρκα και τις σχολικές αυλές, αρρώστους στους δρόμους, βια και εγκατάλειψη. Διότι, το έχω ξαναπεί, είμαστε στην Ελλάδα τόσο πίσω στο ζήτημα των 'ναρκωτικών' που έχουμε το αβαντάζ να μη χρειάζεται να πειραματιστούμε. Οι λύσεις υπάρχουν κι έχουν ήδη δοκιμαστεί.







Occurred On: Aug-2-2017 CincinnatiOhioUnited States (load item map
 https://www.liveleak.com/view?i=4ae_1501893842

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.