Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

18 /9 Πώς ανέχεσαι ΝΑΖΙς μαζί τους; Για τον Παύλο Φύσσα (πορεία-συναυλία)18 Σεπτεμβρίου κλείνουμε 4 χρόνια από εκείνο το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Όσοι παρακολουθούμε γνωρίζουμε πολλά πια για το φόνο αυτό που τις πρώτες ώρες παρουσιάστηκε ως διαφωνία για τα ποδοσφαιρικά.

Τέσσερα χρόνια και οι δολοφόνοι δεν έχουν τιμωρηθεί. Άλλος σπίτι του άλλοι στη Βουλή, τολμούν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι και, λογικό από πλευράς τους να περιγελούν την 'ψευτοδημοκρατία΄μας.

Η δίκη συνεχίζεται. Η οικογένεια Φύσσα εκεί, παρίσταται δίχως μελό και κλάματα κι ακόμα ζητά Δικαιοσύνη όχι για το παιδί της μόνο αλλά και για τους άλλους νεκρούς και τραμπουκισμένους και για όλους μας.

Σας φέρνω Δελτίο Τύπου και την πρόσκληση της οικογένειας Φύσσα για αύριο 18/9 στις 5μμ στο μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι και, την πορεία «περνώντας μέσα από τις γειτονιές του Παύλου» προς το Καστράκι όπου θα διεξαχθεί συναυλία.
Η εκδήλωση – συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας, (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης. Στη συναυλία συμμετέχουν φιλικά οι: Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Alex K & Stef (Last Drive), Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σελίδα facebook: Rap Monsters Festival by Killah P).
Η οικογένεια τονίζει ότι αυτή είναι η μόνη εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου που οργανώνει.

Επίσης φέρνω ραδιοφωνική συνέντευξη της Μάγδας Φύσσα που έχω πει πολλές φορές πόσο θαυμάζω,
+ όπως κάνω πάντα, φέρνω και συνδέσμους προς τη  δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία, υπενθυμίζω, είναι στην 79η εβδομάδα της και πιστεύω ότι έστω και μια φορά όλοι μας οφείλουμε να την παρακολουθήσουμε ακόμα κι αν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι απαξιούν.


Την Δευτέρα 18/9 συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 4 χρόνια μετά οι δολοφόνοι του και οι υποστηρικτές τους είναι αμετανόητοι και διεκδικούν ακόμα χώρο στην κοινωνία, προβάλλοντας ότι είναι ένα δήθεν νόμιμο πολιτικό κόμμα, κυνηγημένο από το σύστημα, το ίδιο που τους εξέθρεψε για δεκαετίες και συνεχίζει να τους δίνει χώρο έκφρασης.
Στις 18/9 (ώρα 17:00) όλοι και όλες συγκεντρωνόμαστε στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, με πορεία προς το Καστράκι όπου θα διεξαχθεί η συναυλία της οικογένειας Φύσσα. Καθιστούμε όλοι μαζί σαφές προς τη Δικαιοσύνη ότι δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από τη συνολική καταδίκη τους και οργανωνόμαστε σαν κοινωνία ώστε να μην αφήσουμε σπιθαμή δημόσιου χώρου και λόγου στους φασίστες.
(Στο τέλος της συναυλίας οι δημοτικές συγκοινωνίες Κερατσινίου θα μεταφέρουν όποιον το επιθυμεί πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης)
-
Οικογένεια Παύλου Φύσσα
Κοινωνικό Αντιφασιστικό Μέτωπο
Ε.Κ.Χ. Φαβέλα
ΕΡΤopen
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά
Αντιεξουσιαστική Κίνηση
Εργατική Λέσχη Κερατσινίου –Δραπετσώνας
Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας
Ανοικτή Συνέλευση Περάματος
Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε
Ξεκίνημα – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Antinazi zone
Κατάληψη Στέγης Προσφύγων Μεταναστών Νοταρά
Ε.Κ.Χ. Νοσότρος
Ε.Κ.Χ. Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης
Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ
Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα (Λαμπηδόνα)
Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
ΑΡΚ
Χώρος Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA*
Φιλοξενία Προσφύγων 5ο Λύκειο Αθηνών


Δελτίο Τύπου 
Φέτος συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου και οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι. τσι θελήσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση ενημέρωσης και στήριξης, με κεντρικό άξονα τη δικαστική μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, μια μάχη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Εκτός από το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης, θα προβληθούν με οπτικοακουστικά μέσα όσα έχουν προκύψει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο, αλλά και στοιχεία για την συνολική δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Με αυτή την εκδήλωση, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος.
Στις 18/9/2017, ημέρα Δευτέρα, συμμετέχουμε 
στην αντιφασιστική πορεία μνήμης στο Κερατσίνι (ώρα 17:00 συγκέντρωση στο μνημείο Πορεία Μνήμης για τον Παύλο Φύσσα) που καταλήγει στο χώρο της εκδήλωσης με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τούς;» 
4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο – “Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τους?” (που αποτελεί και την μόνη εκδήλωση που διοργανώνεται από εμάς τον Σεπτέμβρη) περνώντας μέσα από τις γειτονιές του Παύλου. 
Η εκδήλωση – συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας, (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Στο τέλος της συναυλίας η δημοτική συγκοινωνία του Κερατσινίου θα μεταφέρει τον κόσμο πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης. Στη συναυλία συμμετέχουν φιλικά οι: Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Alex K &Stef (Last Drive), Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (σελίδα facebook: Rap Monsters Festival by Killah P).

(
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

4 Χρόνια χωρίς τον Παύλο.

Το καθιερωμένο RAP MONSTERS FEST. είναι μία διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και αποτελεί ένα από τα πολλά του όνειρα που μας άφησε παρακαταθήκη. Για τον λόγο αυτό, και προκειμένου να γίνεται με τους όρους που είχε θέσει ο ίδιος, φέτος αποφασίσαμε να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία μέσα στον χειμώνα που να αρμόζει περισσότερο στον χαρακτήρα του φεστιβάλ, να ταιριάζει περισσότερο στον Killah P.

Φέτος, θελήσαμε να οργανώσουμε μια εκδήλωση, με κεντρικό άξονα τη δικαστική μάχη κατά της Χρυσής Αυγής, μια μάχη που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Παράλληλα με το μουσικό της κομμάτι, θα προβληθούν με οπτικοακουστικά μέσα όσα έχουν προκύψει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο, αλλά και στοιχεία για την συνολική δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Πέραν της σωρείας στοιχείων που έχουν εισφέρει μέχρι τώρα μάρτυρες και θύματα στο δικαστήριο για όλες τις υποθέσεις που συνδικάζονται, έρχονται σε λίγο να προστεθούν και άλλα τόσα από την διαδικασία των αναγνωστέων εγγράφων. Οι ίδιοι αδύναμοι να αντικρούσουν τον όγκο των στοιχείων στην αίθουσα, αλλά έχοντας και την ανάγκη να φαίνονται ενεργοί στους υποστηρικτές τους, εκφράζονται ακόμα δημόσια «εναντίον όλων» με κάθε ευκαιρία, συνεχίζουν τις οργανωμένες επιθέσεις όπως στον Ασπρόπυργο ή σε βάρος του Αλέξη Λάζαρη, ενώ προσπαθούν να συντονίζονται και με άλλους δολοφόνους νεοναζί όπως της Heather Heyer στην Αμερική του Trump με κοινές εμφανίσεις και δηλώσεις στήριξης. Ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας απαντά σθεναρά και επαγρυπνεί αλλά το μεγαλύτερο της δεν φαίνεται να ενοχλείται ιδιαίτερα από τα παραπάνω, θυμίζοντας μας κάτι από «κοινοβουλευτική συνύπαρξη». Με αυτή την εκδήλωση, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο εμάς ή τα υπόλοιπα θύματα. Σκοπός μας είναι όσο η δίκη μπαίνει στην τελική ευθεία να αποτελέσει κομβικό σημείο συσπείρωσης για δράση σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, με έμπρακτη στήριξη και μαζική παρουσία του κόσμου στις συνεδριάσεις, ώστε να καταστήσουμε σαφές ότι η συνολική καταδίκη των φασιστών θεωρείται μονόδρομος.

Στις 18/9/2017, η εκδήλωση με τίτλο «Πως ανέχεσαι ΝΑΖεΙς μαζί τούς?» (που αποτελεί και την μόνη εκδήλωση που διοργανώνεται από εμάς τον Σεπτέμβρη) θα πραγματοποιηθεί στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας, (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο. Στη συναυλία συμμετέχουν φιλικά οι: Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Alex K &Stef (Last Drive), Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota.


Οικογένεια Παύλου Φὐσσα
_________________________________________


Μάγδα Φύσσα στο Ραδιόφωνο 24/7: 'Η επίθεση στον Παύλο ήταν στοχευμένη'


Σύνδεσμοι για τη δίκη και τη ΧΑ

―Στο https://omniatv.com/community/videos?groupid=61  αναλύσεις, video από ypopto_mousi .

―Στο  XYZ Contagion‏  πλούσιο υλικό και το:
 '9+1 άγνωστες σκηνές από την Ιστορία τηςελληνικής ακροδεξιάς' βιβλίο και ebook για κατέβασμα δωρεάν «στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν»:
 Με απευθείας λινκ

και, ενθύμιο αν θέλετε να θυμηθείτε, την ανάρτησή μου της 18ης Σεπτ 2013 [Να το πω; Να το πω το όνομα του δολοφόνου; από όταν οι πληροφορίες κυκλοφορούσαν μα τα κανάλια έλεγαν 'Τον σκοτωσε για το ποδόσφαιρο' ]
Η εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/1959692840969678/?acontext=%7B%22ref%22%3A%22106%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D
_____
*και μια δική μου παρατήρηση αν τύχει και με διαβάσει η οικογένεια.  'City Plaza'; Σοβαρά; Εσείς που κρατηθήκατε έξω από κάθε βρωμιά; Παρακαλώ ψάξτε το, κρίμα είναι να λερώνεστε έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου