Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017

Μισαλλοδοξία: λέξη χρήσιμη σε γονείς στη ΛέσβοMε υπεύθυνη δήλωση που κατέθεσε στο σχολείο γονέας παιδιού του Δημοτικού απαγορεύει στους δασκάλους να διδάξουν  στα Θρησκευτικά ενότητες από το βιβλίο που παρουσιάζουν άλλες θρησκείες όπως το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. Δηλαδή άνθρωπος που ζει ανάμεσά μας θεωρεί επικίνδυνο για το βλαστάρι του να διδαχθεί ότι υπάρχουν πολλά δόγματα και παραδόσεις και ότι ότι το Κοράνι αναφέρει Ιησού και Παναγία.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο κάθε γονιός να ξεψαχνίζει τη διδακτέα ύλη και να λογοκρίνει ότι τον ενοχλεί, αλλά λογικό ή παιδαγωγικό δεν είναι.

Τι θέλει αυτός ο άνθρωπος για το παιδί του; Να μεγαλώσει με παρωπίδες, να αγνοεί και να φοβάται ως 'Αλλο και Ξένο τον συνάνθρωπό του;


Μου φαίνεται απολύτως ακατανόητη η βλακεία του ανθρώπου κι απολύτως αντιπαιδαγωγική γι αυτό εύχομαι να γίνει αφορμή να διδαχθούν μεγάλοι και παιδιά τη σπουδαία λέξη που περιγράφει κάτι τέτοια, τη 'Μισαλλοδοξία'.


Δημητράκου:
Μισαλλόδοξος-ον, Α, ο μισών τους αλλοδόξους,
τους ανήκοντας εις άλλον θρήσκευμα. 2 ο μισών τους ακολουθούντας άλλας αρχάς. Ουσ. μισαλλοδοξία η

μισαλλοδοξία θηλυκό
το μίσος εναντίον όσων έχουν διαφορετική άποψη (πολιτική τοποθέτηση, θρησκεία κ.λπ)
πολιτική μισαλλοδοξία, θρησκευτική μισαλλοδοξία
Συνώνυμα: αδιαλλαξία φανατισμός
___________________________________________________________________________________________
Η είδηση
kar.org.gr
Mε υπεύθυνη δήλωση που κατέθεσε στο σχολείο γονέας παιδιού του Δημοτικού απαγορεύει στους δασκάλους να διδάξουν ενότητες από το βιβλίο θρησκευτικών που παρουσιάζουν άλλες θρησκείες, όπως το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό. 
Η συγκεκριμένη απαίτηση του γονέα που μάλιστα γίνεται με υπεύθυνη δήλωση στερείται κάθε λογικής καθώς εφόσον επέλεξε για το παιδί της να διδαχθεί το μάθημα των θρησκευτικών δεν μπορεί να επιλέξει ποια κεφάλαια θα διδαχθεί και ποια όχι. Άλλωστε η διδασκαλία για τις θρησκείες, συμπεριλαμβανομένου του Ισλάμ, μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην κατανόηση και άρα να αμβλύνει τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις. Τι άραγε φοβούνται αυτοί οι γονείς μήπως το παιδί τους διαβάσει για το ισλάμ και θελήσει να γίνει ισλαμιστής;Πως είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο εφόσον υποτίθεται πως οι ίδιοι του έχουν δώσει τα κατάλληλα εφόδια για να είναι χριστιανός; Μήπως όμως και οι ίδιοι δεν είναι σίγουροι ότι συμβαίνει αυτό. 
Όλες οι θρησκείες είναι κακές εκτός από τη δική μας και γι αυτό δεν πρέπει να τις γνωρίζουν τα παιδιά. Ξεχνούν όμως ότι αυτή η αντίληψη έχει δώσει και δίνει πολλές από τις πιο βίαιες συγκρούσεις στον κόσμο. Οι ιδέες του μίσους χρησιμοποιούν πάντα στον πυρήνα τους το έθνος, την θρησκεία, τον φόβο, την μισαλλοδοξία. Χωρίς να θέλω να κάνω παραινέσεις θα πω μόνο τούτο. Αντί οι γονείς να κάνουν σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες υπεύθυνες δηλώσεις θα μπορούσαν να κάνουν πολλά για να παρέμβουν στο επίπεδο των κοινωνικών σχέσεων, για να θωρακίσουν τα παιδιά τους απέναντι στην παλιανθρωπιά, τον ατομισμό, τον κανιβαλισμό, την αποκτήνωση. Αντί να προσπαθούν να εντοπίσουν τον κίνδυνο στον διπλανό φτωχό άλλης εθνικότητας, θρησκείας ή χρώματος, να τους διδάξουν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Φαίνεται όμως ότι είναι δύσκολο να είσαι γονιός αλλά δυσκολότερο να είσαι άνθρωπος! Θράσος Αβραάμhttps://www.kar.org.gr/2017/09/15/goneas-pediou-tou-dimotikou-apagorevi-stous-daskalous-na-didaxoun-gia-to-islam/

2 σχόλια:

 1. Μη ξεχάσει επίσης να προστατέψει το βλαστάρι του από τη μουσική του Σατανά (τη ροκ, ντε!), ή μάλλον από οποιαδήποτε μουσική δεν είναι εκκλησιαστική, ή καλύτερα ορθόδοξη εκκλησιαστική - δε θα κάνουμε μάγκες και τους αιρετικούς, άλλωστε κι αυτοί του Σατανά είναι.
  Μια και είπα Σατανά, μη ξεχάσει να το προστατέψει κι από τον "Furby" (https://www.youtube.com/watch?v=ntWEQPmH8Xs) και φυσικά από άλλα ανώμαλα/τερατολάγνα/ψηφιακά παιχνίδια. Για να είμαστε σίγουροι ας παίζει μόνο με καντήλια και εξαπτέρυγα - μπα, κι αυτό βλασφημία είναι, καλύτερα να μην παίζει με τίποτα.
  Μια και είπα "να μην παίζει με τίποτα", μη ξεχάσει να του δημιουργήσει και ψυχολογικά συμπλέγματα για την - αναπόφευκτη - αυτοϊκανοποίηση στην οποία ως φυσιολογικό παιδί θα δραστηριοποιηθεί.
  Συνεχίζοντας, μη παραβλέψει να το προειδοποιήσει για το αίσχος της κολλητικής - όπως όλοι ξέρουμε - ασθένειας που λέγεται ομοφυλοφιλία, και για την ανωμαλία του προγαμιαίου σεξ.
  Για να ξαναγυρίσουμε στα της σχολικής ύλης, μη διανοηθεί να αφήσει το μπουμπούκι του βορά στις αιρετικές διδασκαλίες περί εξέλιξης των ειδών, ηλικίας του πλανήτη, και μποζονίου Χιγκς, και να ζητήσει πάραυτα εξαίρεση διδασκαλίας και από τη φυσική, τη γεωλογία, και καλού-κακού και τα μαθηματικά.
  Τέλος, στο τσακίρ-κέφι, αν θέλει ας του μάθει και για την κεντρική διδασκαλία της εκκλησίας που υποτίθεται πως συνοψίζεται στο "Αγαπάτε αλλήλους", άσχετα αν αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με τα περισσότερα απ' τα παραπάνω, εξαιρουμένου βεβαίως του Φέρμπι, ο οποίος, όπως και να το κάνουμε, είναι "ολόκληρος κόλασις", αφού είναι και η πορνεία μέσα σ'αυτό.

  Περαστικά μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή