Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Πεδίον Του Άρεως ― σύμπτωμα και λύση




«Επί μένουμε στο Πεδίο Τους Άρεως» λένε οι κάτοικοι και μας καλούν στο άγαλμα της Αθηνάς σήμερα στις 7μμ «με φακούς, κινητά, φαναράκια» να φωτίσουμε μεταφορικώς.

Το πάρκο έχει ανασκευαστεί και είναι όμορφο, το πάρκο, η περιφέρεια λέει ότι, φωτίζεται στο μεγαλύτερό μέρος του όμως η κατάσταση γίνεται αφόρητη από εξαθλιωμένους χρήστες που βρίσκουν καταφύγιο εκεί τρομάζοντας και τρομοκρατώντας περαστικούς και κατοίκους.
Τρόμαξε φίλος που τον επισκέφθηκα με τα πόδια και επέμενε να με βάλει σε ταξί όταν έφυγα αργά το βράδυ. Μετά από λίγο μετακόμισε αφού κουράστηκε να τον απειλούν και να του κλέβουν το πορτοφόλι.
Επιθέσεις έχουν δεχθεί ακόμα και εθελοντές που πηγαίνουν να προσφέρουν βοήθεια, μεταξύ αυτών και δικοί μας, του Δικτύου Χρηστών (νυν-πρώην).

Να «καθαρίσει» το πάρκο είναι το αίτημα. Όμως δε μιλάμε για σκουπίδια, μιλάμε για ανθρώπους, σαν εμάς. Οπότε, ας πούμε πως κάνουμε μια «επιχείρηση σκούπα» και διώχνουμε κάθε εξαθλιωμένο. Τι θα βγει;
Διότι αν ζούμε σε μια κοινωνία που δε φτάνει τις εκκαθαρίσεις στα άκρα, Το Πρόβλημα, (δηλαδή οι άνθρωποι) αύριο ή θα είναι πάλι εκεί ή θα πάει παραπέρα, μεταφέροντας τα ίδια αλλού, όπως έγινε παλιότερα και με το «καθάρισμα» των Εξαρχείων κι όπως θα γίνει και με το Μενίδι τώρα που έφτασε σε Τύπο και κανάλια.

Καιρός λοιπόν να δούμε αυτό το πρόβλημα ρεαλιστικά. Το Πεδίον του Άρεως είναι το αποτέλεσμα των συνεπειών της οπισθοδρομικής ελληνικής πολιτικής για τα ναρκωτικά που έχει μείνει δεκαετίες πίσω, αμετακίνητη, σε πεπαλαιωμένες εμμονές και αγκυλώσεις. Πολιτική που έχει εγκαταλειφθεί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αποτελέσματα θεαματικά.

Αλλά αποτελέσματα δε θα δούμε αν δεν υπάρξει ενημέρωση πολιτών (που δεν οφείλουν να γνωρίζουν) και Αστυνομίας· αν δεν εκσυγχρονιστούν τα μέτρα με συνταγογράφηση υποκαταστάτων, με σωστές διαγνώσεις των ψυχιατρικών περιπτώσεων, με αντίδοτο (Ναλοξόνη) και υποκατάστατα  στα φαρμακεία για να μειωθούν οι θάνατοι και οι υποτροπές, με χώρους εποπτευόμενης χρήσης (είτε δωμάτια είτε κινητές μονάδες) ώστε να μη χρειάζονται οι χρήστες «καβάτζες» σε παρκάκια και ερείπια· και, επίσης, με άδειασμα των φυλακών που τιμωρώντας ασθενείς έχουν καταντήσει σχολές και κέντρα γνωριμιών για την Παρανομία.

Εμείς στο Δίκτυο Χρηστών γνωρίζουμε καλά τι χρειάζεται, γνωρίζουμε και τι αποτελέσματα φέρνει μια σύγχρονη ρεαλιστική ανθρωπιστική αντιμετώπιση. Και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί, με ενημέρωση, με συμβουλές και με την προσωπική επαφή με τους δικούς μας που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους δρόμους.

Για μια καλύτερη ζωή για όλους μας.
__________________________________________________
Επι μένουμε Πεδίο του Άρεως



____________________

6 σχόλια:

  1. Δεν είσαι καν μέλος του Ο.ΚΑ.ΝΑ, με ποια ιδιότητα μιλάς ακριβώς Χρονοπούλου;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως δεν έχω κάνει και φυλακή κ. Δ.Β.

      Εσείς έχετε ένα σύλλογο θεραπευομένων του ΟΚΑΝΑ, εμείς ένα Δίκτυο Χρηστών (νυν ή πρώην ή σε θεραπεία σε ΟΚΑΝΑ, σε εξωτερικό ή όπου κρίνουν).
      Αυτό το μένος εναντίον μου αγγίζει τη ψύχωση και νομίζω καλό είναι να το συζητούσατε με τον ψυχίτρό σας.
      Ή ίσως να λύνατε απορίες αν ρωτούσατε για μας τους λίγους που ακόμα σας μιλάνε.

      Διαγραφή
  2. Η αγένεια είναι δείγμα χαμηλής αυτοεκτίμησης (όταν είσαι φιλοξενούμενος), δεν έχει σημασία ΑΝ συμφωνώ, είναι καθιερωμένο πλέον στο ιντερνετ.
    Αυτό που έχει όντως σημασία (και είναι σχετικό με το "θέμα") ΕΊΝΑΙ πως υπάρχει άτυπος "πόλεμος" με την αστυνόμευση στις μονάδες (όπως άλλωστε είχαμε προβλέψει) ΚΑΙ όχι μόνο. Υπάρχουν ευαίσθητες πληροφορίες σε εξέλιξη και δεν θα ήθελα να επεκταθώ. Γεια και χαρά για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Τοιχοδιώκτη
      το θέμα της αστυνόμευσης το έχω θίξει και ραδιοφωνικά κι από εδώ. Μάλιστα πρόσφατα είχαμε περιστατικό και σε ΚΕΘΕΑ.
      Είμαι πάντα πρόθυμη να μάθω περισσότερα (δημόσια ή εμπιστευτικά) και να κάνω ό,τι μπορώ.
      Πρέπει να δημοσιοποιούνται και να καυτηριάζονται τέτοια κρούσματα.
      Σου θυμίζω
      ΑΥΤΟ
      αν δεν το είχες δει/ακούσει.

      __ Την αγένεια δεν τη σχολιάζω. Απλώς με λυπεί επειδή συντηρεί το στερεότυπο πως είμαστε απροσάρμοστα θηρία που τρώμε ο ένας τον άλλο. Λες κι έχουμε να μοιράσουμε άλλο από τις αδικίες που υφιστάμεθα...

      Διαγραφή
    2. Την άκουσα μόλις την ανέβασες, την εκπομπή. Είναι ελάχιστοι όσοι βοηθούν (επί της ουσίας). Αλλιώς ΔΕΝ θα ήμουν ΕΔΏ, πιθανότατα θα τα είχα παρατήσει, ΑΛΛΆ μακρηγορώ, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου. Δημόσια ΚΑΙ εμπιστευτικά. Υποθέτω θα σε βρω..σύντομα!

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Τοιχοδιώκτη,
      μου δίνεις χαρά.
      Ζωντανά αρχίζουμε αυτή την εβδομάδα,
      εγώ στην ώρα μου πάντα: Παρασκευές 10μμ ως μεσάνυχτα.
      Eτοιμάζω και ανάρτηση για όσους δεν έχουν FB.

      Links:
      http://www.clipartradio.gr

      2 ώρες με τη Δάφνη Χρονοπούλου στο ClipArt Radio



      Κι αργότερα τις ανεβάζω στο σύννεφο.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.