Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018

Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: Μηδενική Ανοχή στη ΧΑ #GDtrialΔίκη της ΧΑ. Μάρτυρας ο Α. Ρέλλας, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος ο οποίος προσέρχεται σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Δεν πιστεύω πως σήμερα πλέον έχει κανείς αυταπάτες για τα πιστεύω και τους τους στόχους της ΧΑ. Ας ακούσουμε όμως. Και μαζί με το μάρτυρα, ας ακούσουμε την Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: Μηδενική Ανοχή - Zero Tolerance GR που συντάσσεται και μας καλεί εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης που πρεσβεύει την 'ευγονική' με τη δολοφονία και στείρωση αναπήρων.
Φέρνω πρακτική δίκης και ανακοινώσεις.


[Ο μάρτυρας Α. Ρέλλας προσέρχεται υποβοηθούμενος σε αναπηρικό αμαξίδιο και ορκίζεται πολιτικά]
Πρ: Με τί ασχολείστε;
Ρέλλας: Είμαι σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και μέλος του αναπηρικού κινήματος. Στο Πορτοκαλί ραδιόφωνο έχω εκπομπή. Δεν ήμουν ποτέ υποψήφιος κόμματος.
Πρ: Για την υπόθεση των αλιεργατών, συναντήσατε τους παθόντες;
Ρέλ: Γνωρίζω μόνο τον Εμπαράκ αλλά μέσω των δικηγόρων. Ξέρω όσα γράφηκαν στα ΜΜΕ. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε επίθεση χρυσαυγιτών, όσα ξέρω είναι από την ενασχόλησή μου στον χώρο των ανθρώπων με αναπηρία. Σε μπλογκ των χρυσαυγιτών «Πράσινη Πτέρυγα» την 14/5/2007 υπήρξε ανάρτηση ενός υποτίθεται ευγονιστή, καθηγητή ευγονικής, ονόματι Prevost, Καναδό, αμφιλεγόμενο. Θορυβηθήκαμε, γιατί σε αυτό γινόταν λόγος για ευθανασία των ανθρώπων με αναπηρία. Η ανάρτηση είναι πολύ μεγάλη. Θεωρεί ότι πρέπει να γίνει στείρωση όσων έχουν αναπηρίες, ψυχιατρικά προβλήματα κ.λπ. Αυτά μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης είχαν τελειώσει. Η ναζιστική Γερμανία δολοφόνησε μέσα από την Τ4 275.000 ανάπηρες/-ους με βασανιστικό τρόπο για λόγους της άρειας φυλής, για την καθαρότητα και επειδή κοστίζουν στο κράτος. 

Υπάρχει και η περίπτωση του πυρηνάρχη Νίκαιας, Μιχάλη Παπαδημητρίου, λίγο πριν ξεκινήσει η παρούσα δίκη, πάλι για τα ανάπηρα άτομα. Θεωρεί ότι πρέπει να στειρωθούν, ότι δεν πρέπει να επιτρέπουν τις γεννήσεις κ.λπ. Το είδα στην εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ. Δημιουργούσε κλίμα φόβου σε βάρος μας, θεωρούσε ότι δεν πρέπει να επιβιώουμε, να μην έρχεται στη ζωή άτομο όπως εμείς. Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος στο Crash εξέφρασε τις ίδιες θέσεις, τις οποίες μετά επανέλαβε σε εκπομπή του Τράγκα παρουσία του Λαγού, του Κασιδιάρη κ.λπ. Μάλιστα θεωρούσε ότι δεν πρέπει να έχουμε κάν δικαίωμα ψήφου. Μιλάμε για τον πυρήνα του ναζισμού, που υιοθετεί απόλυτα η Χ.Α. Οι δηλώσεις αυτές δεν συνεχίστηκαν, γιατί υπήρξε δημόσια κατακραυγή. 
Υπάρχουν όμως περιστατικά που επιτέθηκαν σε ανάπηρα άτομα, όπως στη ΣΕΑΝ στη Θεσσαλονίκη την 19.5.2012, όπου έσπασαν τα γραφεία τους νύχτα, έβαψαν σβάστικες κ.λπ. Η ΣΕΑΝ πρόσκειται στο ΚΚΕ, οπότε είχε και πολιτικό σκέλος η υπόθεση. Όμως η Χ.Α. δεν ενεργούσε όπως ενεργούσε κατά των μεταναστών, με επιθέσεις μέσω ταγμάτων εφόδου, αλλά διαφορετικά, δημιουργώντας κλίμα φόβου και απανθρωποποίησης. Δεν θέλουμε να επαναληφθεί το παρελθόν, οπότε μας δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση για το τί πρεσβεύει και πράττει η Χ.Α.
Πρ: Θεωρείτε ότι θα μπορούσαν οι θέσεις αυτές να υλοποιηθούν;
Ρέλ: Φυσικά θα μπορούσαν. Αν αποκτούσαν την εξουσία. Όπως ακριβώς έγινε στη Γερμανία.
Πρ: Ξέρετε αν υπήρξαν στελέχη της Χ.Α. άτομα με αναπηρία;
Ρέλ: Ναι υπήρξαν. Και στη ναζιστική Γερμανία δολοφονούνταν οι ανάξιοι για ζωή και εγκωμιάζονταν οι ανάπηροι στρατιώτες της Wermacht.
Πρ: Αν υπάρχει μέλος της Χ.Α. που ακούει αυτές τις δηλώσεις, π.χ. του Ματθαιόπουλου, θα τις θεωρήσει ως διγλωσσία; Θα αντιδράσει;
Ρέλ: Θεωρεί ότι σαν εθνικιστής θα τη γλιτώσει. Ότι δεν θα θεωρηθεί ανάξιος για ζωή. Αυτές οι περιπτώσεις υπάρχουν ιστορικά.
Πρ: Αυτές οι αναρτήσεις και δηλώσεις συνεχίζουν σήμερα;
Ρέλ: Όχι, δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο.
Εισαγγελέας: Προβήκατε σε καταγγελίες για τις αναρτήσεις αυτές;
Ρέλ: Φροντίσαμε να τις αναδείξουμε και να τις καταδικάσουμε. Σταμάτησαν το 2013.
Αναπλ. Εισαγγλέας: Σας δημιουργήθηκε φόβος είπατε. Αποταθήκατε κάπου συγκεκριμένα;
Ρέλ: Όχι. Γνωρίζοντας ποια ιδεολογία υπάρχει από πίσω τους, δεν είχε νόημα να προβούμε σε διάλογο μαζί τους για να λυθεί το θέμα.
Καμπαγιάννης: Σε σχέση με την «Πράσινη Πτέρυγα» και τον Provost. Σε τί άτομα αναφέρεται;
Ρέλ: Σε άτομα με ψυχιατρικές βλάβες κι λοιπές, το αφήνουν ανοιχτό. Ο Παπαδημητρίου στο βίντεο αναφέρει ότι όποιο άτομο δεν έχει εθνικιστικές εξάρσεις εντάσσεται σ' αυτή την κατηγορία.

Καμπα: Ναι τα αποκαλεί τα άτομα αυτά φυλετικά νόθα. Τί εννοεί;
Ρέλ: Είναι ο πυρήνας της ναζιστικής σκέψης και της Χ.Α. Δεν τους θεωρούν ανθρώπους όσους δεν έχουν εθνικιστικές εξάρσεις. Ο Παπαδημητρίου έκανε την ομιλία στον πυρήνα της Νίκαιας και ήταν πολύ περήφανος για τα τάγματα εφόδου. Στις δηλώσεις του, όπως και του Ματθαιόπουλου, δεν υπήρξε αντίδραση αποδοκιμασίας από την ηγεσία της Χ.Α. Στην εκπομπή του Τράγκα ήταν οι Κασιδιάρης, Παπάς, Λαγός, Παναγιώταρος, όχι, δεν αποδοκίμασαν τις θέσεις αυτές.
Σκαρμέας: Έχετε ακούσει δηλώσεις στελεχών της Χ.Α. για τον Καιάδα;
Ρέλ: Ο Ματθαιόπουλος είπε ότι και στη Μακεδονία υπήρχε Καιάδας. Παρέπεμπε στα ανάπηρα άτομα που πετούνταν στο βάραθρο. 
Παπαδάκης: Όταν εκδόθηκαν οι ανακοινώσεις σας, υπήρξε κάποια ανακοίνωση εκ μέρους της Χ.Α.;
Ρέλ: Καμία δεν υπέπεσε στην αντίληψή μας.
Παπ: Σε σχέση με όσα ανάπηρα άτομα ψηφίζουν τη Χ.Α., που ανέφερε η Πρόεδρος. Για ποιο λόγο χρησιμοποιούν αυτή τη ρητορεία;
Ρέλ: Είναι προφανής, έχω αναφερθεί, δεν νομίζω ότι χρειάζεται περαιτέρω...
Παπ: Η επίθεση στο ΣΕΑΝ που αναφέρατε πήγε στα δικαστήρια;
Ρέλ: Κατ' αγνώστων.
Παπ: Άλλο συμβάν έχετε υπόψη σας;
Ρέλ: Έχω σχετικό υλικό. Μπορεί να εισφερθεί στην πολιτική αγωγή για τη δικογραφία, αν θέλετε. Δεν είναι πολλά τα περιστατικά, αλλά εχουν συμβεί. Προκαλεί ανησυχία το γεγονός.
Παπ: Έχετε γίνει δέκτες καταγγελιών;
Ρέλ: Βέβαια. Αλλά επειδή έχει καλλιεργηθεί ο φόβος, τα περισσότερα περιστατικά δεν καταγγέλλονται από τους παθόντες, είναι πολύ δύσκολο. Από το 2007 μέχρι το 2013 έχουν καταγραφεί περίπου 50 περιστατικά. Τα περισσότερα είναι στην Αθήνα, αλλά και αλλού. Το 2012 είναι τα περισσότερα, γιατί συνδυάζονται με τις δημόσιες δηλώσεις και τη δράση των πυρήνων. Τον Απρίλιο 2012 ήταν αρκετά τα περιστατικά. Τροφοδοτήθηκαν από τις δηλώσεις αυτές. 
Παπ: Είναι ίδια η χρονική περίοδος που η Χ.Α. επιδίωκε την είσοδό της στη Βουλή. Πώς το εξηγείτε; Και τα ανάπηρα άτομα ψηφοφόροι είναι.
Πρ: Ελάτε τώρα. Επόμενος.
Παπ: Καλώς, αλλά θα επανέλθει η υπεράσπιση είναι βέβαιο.
Θεοδωρόπουλος: Αυτές οι δημόσιες δηλώσεις εντάσσονται στη σφαίρα των πολιτικών απόψεων της Χ.Α. ή στον πυρήνα δράσης;
Ρέλ: Θεωρώ ότι ανήκουν στον πυρήνα.
Θεο: Κάνατε λόγο για διγλωσσία. Πρόσφατα υπέπεσε στην αντίληψή σας επικοινωνία της πακιστανικής κοινότητας με την ηγεσία της Χ.Α.;
Ρέλ: Όχι.
Δημητρακόπουλος: Την κυρία Ασλανίδου την ξέρετε;
Ρέλ: Ναι. Είναι ανάπηρη. Και εθνικίστρια. Αλλά δεν έχει καμία σχέση με το αναπηρικό κίνημα, δεν εντάσσεται σ'αυτό.
Δημ: Το κοινοβουλευτικό έργο της Χ.Α. για τους αναπήρους το ξέρετε;
Ρέλ: Ναι, το ξέρω πολύ καλά. Είναι γιατί η Χ.Α. είναι υπόλογη γι'αυτά. Ερωτήσεις έχει κάνει η Χ.Α. και στο Ευρωκοινοβούλιο. Αλλά δεν ψήφισε ποτέ κάτι. Είναι η διγλωσσία που ανέφερα. 
Οπλαντζάκης: Στην κ. Ασλανίδου απευθυνθήκατε ποτέ;
Ρέλ: Σε ανθρώπους που δεν πιστεύουν πραγματικά στο αναπηρικό κίνημα δεν απευθυνόμαστε. Γενικά σε πολιτικά κόμματα. Π.χ. όλοι όμως της ΣΕΑΝ είναι εγγεγραμμένοι σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία. Οι της Χ.Α. δεν είναι.
Οπλ: Η αρχαία Σπάρτη δεν είχε τους πολίτες-οπλίτες.
Ρέλ: Δεν ισχύει ότι σκότωναν τους ανάπηρους, είναι κοινωνική κατασκευή. Όποιος γνωρίζει την ιστορία τη γνωρίζει.
Μιχαλόλιας Γ: Η Ένωση λέγεται Εθνική Ένωση ΑΜΕΑ, όχι Εθνικιστική. Και εσάς κάτι με το «εθνικό» έχει. Υπέπεσε στην αντίληψή σας αντίδραση στις δηλώσεις του κ. Παπαδημητρίου;
Ρέλ: Οι δηλώσεις του έγιναν τον Φεβρουάριο 2013. Δεν ξέρω αν υπήρξε αντίδραση από τη Χ.Α. στις δηλώσεις του. Δήλωση γενικά για «άτομα με ειδικές ανάγκες», ήτοι ορολογία που έχει εγκαταλειφθεί, -όχι ανάπηρους-, κάνει λόγο, για να καλυφθεί. Στην Εθνική Ένωση ΑΜΕΑ που λέτε είναι 3-4. Είμαστε πάνω από 1.200.000. Αυτοί οι 3-4 δεν εκφράζουν τις θέσεις του αναπηρικού κινήματος.
ΜιχΓ: Οι θέσεις τις Χ.Α. δεν είναι γνωστές;
Ρέλ: Οι γνωστές ή η μη; Αναφέρθηκα στη διγλωσσία, αναφέρθηκα στο δημοσίευμα στην «Πράσινη Πτέρυγα». Οι 275.000 δολοφονηθέντες...
ΜιχΓ: Θέλω να μου πείτε περιστατικά από τη Χ.Α.
Ρέλ: Στη Χίο, έριξαν ανάπηρο άτομο, παραολυμπιονίκη, από το αμαξιδιό του στη Χίο.
ΜιχΓ: Και πώς προκύπτει αυτό ότι είναι της Χ.Α.;
Ρέλ: Υπάρχουν στοιχεία. Θα τα προσκομίσω.
ΜιχΓ: Αναφερθήκατε στους παραολυμπιονίκες. Συμμετείχε η Χ.Α. στη σχετική εκδήλωση στη Βουλή;
Ρέλ: Βεβαίως. για να καλυφθεί. Και οι περισσότεροι παραολυμπιονίκες αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν με τους βουλευτές της Χ.Α. Τους ήθελαν για «κάλυμμα».
ΜιχΓ: Ενώ εσάς το ΚΚΕ...
Πρ: Αρκεί, ο επόμενος.
Ρουσσόπουλος: Για τις δηλώσεις Παπαδημητρίου, αναφέρεται σε ευγονική γενικά ή σε ευγονική εγκύου, προγεννητικό έλεγχο;
Ρέλ: Όχι μιλάει για ευγονική καθαρά.
Ρου: Αναφερθήκατε σε ένα αγαπημένο θέμα μου, την ιστορία. Μπορείτε να μου πείτε αν έχετε κάνει κάποια εκδήλωση για όσους εκτλέστηκαν από τον Στάλιν; 40.000 την εβδομάδα. Για τους μύωπες που εκτελούσε ο Πολ-Ποτ; στην Καμπότζη;
Πρόεδρος: Διακόπτουμε για την 11/1 στον Κορυδαλλό, οπότε θα ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων πολιτικής αγωγής του ΠΑΜΕ [:Κανέλλη κ.λπ.].
Διακοπή της διαδικασίας σε αυτό το σημείο, συνέχεια 11 Ιανουαρίου στην αίθουσα του Κορυδαλλού με κατάθεση της μάρτυρα Λιάνας Κανέλλη. 
#GDtrial

Το κίνημα Ανάπηρων στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Να μην ζήσουμε τις θηριωδίες του παρελθόντος»

Σε συγκέντρωση στο Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής καλεί η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή» την Τρίτη, ενόψει της κατάθεσης του ακτιβιστή – μέλους της Αντώνη Ρέλλα. Σε σχετική ανακοίνωση η «Μηδενική Ανοχή» καλεί «για δυναμική παρουσία των αναπήρων στο Εφετείο, για να βάλουμε τέλος στο νόμο της σιωπής που επικρατεί στο χώρο της αναπηρίας αναφορικά με διαχρονικές “ασκήσεις” ναζιστικής βίας κατά των αναπήρων και λοιπών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων». Η κίνηση συνοδεύει το κάλεσμα με ένα βίντεο που θυμίζει τις ναζιστικής εμπνεύσεως απόψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής για τους ανάπηρους, που την περίοδο του Γ’ Ράιχ οδήγησαν στη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που δε θεωρούνταν «κανονικοί» με βάση τα κριτήρια του Χίτλερ και των ομοϊδεατών του. Η «Μηδενική Ανοχή» καλεί «να μην ζήσουμε τις θηριωδίες του παρελθόντος». 
https://www.kar.org.gr/2018/01/09/to-kinima-anapiron-sti-diki-tis-chrysis-avgis-na-min-zisoume-tis-thiriodies-tou-parelthontos/


Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ: Μηδενική Ανοχή - Zero Tolerance GR

Οι ανάπηροι/ες θεωρήθηκαν «ανάξιοι για να ζουν» από το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ και με το πρόγραμμα «ευθανασίας» Τ4 εξολοθρεύτηκαν περισσότεροι από 275.000 ανάπηροι και ανάπηρες, με σωματικές, αισθητηριακές και ψυχικές βλάβες. Το Πρόγραμμα Ευθανασίας T-4 (Aktion T-4) πήρε το όνομά του από την οδό Tiergartenstraße(Tiergartenstrasse) αριθ. 4. του Βερολίνου όπου βρισκόταν η έδρα της υπεύθυνης για την εφαρμογή του υπηρεσίας. Οι ομοιότητες με τις απόψεις της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή προφανώς ΔΕΝ είναι συμπωματικές…"Εφτασε η στιγμή να χειραφετηθούμε, με έπαθλο την ίδια τη ζωή μας" -  http://www.facebook.com/groups/127133500702816/members/
Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτο. Η μετωπική σύγκρουση με όσους/όσες επιχειρούν να μας το αμφισβητήσουν δεν είναι εναλλακτική επιλογή αλλά υπαρξιακή υποχρέωση.

Οι αγώνες για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, στον αυτοπροσδιορισμό και στην ίδια τη ζωή, δεν τελειώνουν ποτέ! Για μια κοινωνία αποδοχής της ανθρώπινης ποικιλομορφίας. Για μια κοινωνία αξιοβίωτη χωρίς διαχωριστικές γραμμές.


https://www.facebook.com/mideniki.anoxi/
@mideniki.anoxi
Golden Dawn Watch

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου