Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Εθνικισμοί και εμπρησμοί #Libertatia


Κι ενώ στο Λευκό Πύργο φούντωνε ο Καρνάβαλος με Μακεδονομάχους, κάποιο δικοί τους επιδόθηκαν σ' αυτό που πραγματικά απολαμβάνουν μαζί με τις φιέστες τους. Έκαψαν ένα διατηρητέο νεοκλασικό, χώρο κατάληψης που λειτουργούσε βιβλιοθήκη και σχολείο.
Να τους χαίρεστε!

Φέρνω εικόνες και σχόλια


ERT3Social‏  Για εμπρησμό στο διατηρητέο μιλούν οι κάτοικοι της περιοχής



Την κατάληψη Libertatia την έκαψαν οι φασίστες του "Kύκλου Ιδεάπολις", το βόρειο αντίστοιχο του "Propatria".

O ξεκάθαρα ναζιστικός κύκλος Ιδεάπολις, που δηλώνει ευθαρσώς στην ιστοσελίδα του ότι "ο εθνικισμός είναι ένστικτο επιβίωσης" --video https://youtu.be/G-RlJgWBdpc




Κτίριο κατάληψης στην Παπαναστασίου, Θεσσαλονίκη. 

Νωρίτερα φασίστες επιτέθηκαν στην Κατάληψη Libertatia & ΕΚΧ Σχολείο.

Η κατάληψη Libertatia μετά την φασιστική επίθεση που δέχτηκε και κάηκε ολοσχερώς. Δύναμη στους συντρόφους μας που σήκωσαν, όπως έχουν κάνει πολλές φορές, το πολιτικό βάρος να καλέσουν στην αντιφασιστικη συγκέντρωση σήμερα. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Libertatia.


Με μπλόκαραν οι φασίστες στο FB για 24 ώρες. Και με έχουν επικηρύξει. Μόνο από εδώ μπορώ να γράψω για την μαύρη ημέρα φασισμού στη Θεσσαλονίκη με τους φασίστες να καίνε την Libertatia. Τάγματα χρυσαυγιτών γυρνάνε στη Θεσσαλονίκη.


Απόγονοι του Βουκεφάλα επιτέθηκαν και έκαψαν ολοσχερώς την Κατάληψη Libertatia στην Θεσσαλονίκη. #Συλλαλητηριο

#Libertatia Κάηκε μια απο τις πιο καλες βιβλιοθήκες που υπηρχε εκει -ισως και πανελλαδικα -και που δημιουργήθηκε με μεγαλο κόπο και εξυπηρετούσε( αφιλοκερδως )και εκατονταδες παιδια και νεους της εκει περιοχής #οι_ναζί_καίγαν_βιβλία_κι_ανθρώπους



Η κατάληψη δέχτηκε διπλή επίθεση. Στη πρώτη με πέτρες και φωτοβολίδες. Στην δεύτερη με μολότοφ... Οπου και κάηκε από κουκούλοφορους




Άννα Δαμιανίδη....Θ’ αλλάξουν τώρα οι πολιτικές θέσεις των κομμάτων, έλεγαν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου, οι πιο κουλ. Δηλαδή φαίνεται πως όχι, δεν θα είναι εύκολο να συντομευτεί το όνομα αυτό, ήταν πολύ μαχητικό το συλλαλητήριο, κάψανε και μια νεοκλασική βίλα του 1899, αλλά ήταν λίγοι ακραίοι αυτοί, όπως εκείνοι στη Μαρφίν τότε, λίγοι ακραίοι που δεν αμαυρώνουν τους υπόλοιπους. Ετσι λένε αυτοί που ξέρουν. Οταν λίγοι ακραίοι δεν αμαυρώνουν τους πολλούς, καλύτερα να μην είσαι με τους πολύ λίγους, αυτούς που είναι μέσα στα καιόμενα κτίρια.
Γιατί θα πεθάνεις φριχτά και χωρίς καν αμαύρωση, χωρίς κανείς να τολμήσει να κάνει ανάλυση, όπως παλιά, για το πώς το πλήθος γίνεται όχλος. Ευτυχώς δεν ήταν κανείς στο κτίριο που κάψανε οι λίγοι ακραίοι στη Θεσσαλονίκη (χωρίς να αμαυρώσουν τους υπόλοιπους, μόνο την πόλη μαύρισαν λιγάκι, σιγά μωρέ, ποιος θέλει τέτοια ερείπια;).
Περίεργο που οι ακραίοι, οι οποίοι μαυρίζουν την πόλη, παίρνουν ζωές ενίοτε, αλλά δεν αμαυρώνουν τα πλήθη (μαγικό πράγμα), διαλέγουν πάντα νεοκλασικά κτίρια να κάψουν. Πρέπει να αναλύσουμε κάποτε αυτή την αρχιτεκτονική προτίμηση, χωρίς να αμαυρώσουμε τα πλήθη, εννοείται



Ανακοίνωση της Libertaria για τον εμπρησμό κτιρίου από ακροδεξιούς
Από

Pressroom -
Ιανουάριος 21, 2018
Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

«Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια, που θα μπορούσε να έχει και τραγικό απολογισμό, δηλαδή νεκρούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η συλλογικότητα Libertaria, για την επίθεση και τον εμπρησμό του διατηρητέου κτηρίου στη Θεσσαλονίκη από κουκουλοφόρους ακροδεξιούς. 

«Ας μην ξεγελιέται ο κόσμος: οι επιθέσεις αυτές και ο εμπρησμός του κτιρίου δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την “κάλυψη” του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Εκεί πήγαιναν και από εκεί γυρνούσαν. Όλες οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες καλούσαν εκεί, αλλά κανείς δεν νοιάστηκε για το γεγονός αυτό, προσφέροντάς τους κοινωνική νομιμοποίηση και δημόσιο χώρο για να εκφραστούν και να δράσουν», προσθέτει και τονίζει ότι «οι φασιστικές επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες|.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σήμερα, Κυριακή 21/1, γύρω στις 13.30 το μεσημέρι και λίγο πριν το εθνικιστικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, φασιστικές ομάδες που συμμετείχαν σ’ αυτό ξεκίνησαν μια σειρά επιθέσεων σε κατειλημμένους χώρους. Αφού πρώτα επιτέθηκαν στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Σχολείο” και απωθήθηκαν με επιτυχία, στη συνέχεια προσέγγισαν την κατάληψή μας, προκαλώντας ζημιές στην πρόσοψη και τον φράκτη. Οι ζημιές αυτές αποκαταστάθηκαν άμεσα από μέλη της συλλογικότητάς μας, τα οποία στη συνέχεια επέλεξαν να στηρίξουν την αντιεθνικιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. Γύρω στις δυο ώρες αργότερα, ομάδα 60-70 φασιστών επιτέθηκε στην κατάληψή μας με μολότοφ και φωτοβολίδες, προκαλώντας τον εμπρησμό της. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κόσμος στο κτίριο, καθώς βρισκόταν στην συγκέντρωση της Καμάρας. Καθόλη τη διάρκεια της επίθεσης έξω από την κατάληψη βρίσκονταν τόσο ασφαλίτες όσο και κλούβα των ΜΑΤ σταθμευμένη παραδίπλα, οι οποίοι και κάλυπταν την επίθεση χωρίς να παρέμβουν. Η αντίδραση της γειτονιάς πρέπει να αναφερθεί, καθώς κόσμος βγήκε στα μπαλκόνια φωνάζοντας προς τους φασίστες, οι οποίοι απάντησαν σε βρισιές και ρίψη φωτοβολίδων. Όταν οι φασίστες προσπάθησαν να προσεγγίσουν ξανά το Σχολείο, η αστυνομία κράτησε την ίδια στάση, καλύπτοντας τους φασίστες και αποκλείοντας τους συντρόφους μέσα στο κτίριο.

Ας μην ξεγελιέται ο κόσμος: οι επιθέσεις αυτές και ο εμπρησμός του κτιρίου δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την “κάλυψη” του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Εκεί πήγαιναν και από εκεί γυρνούσαν. Όλες οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες καλούσαν εκεί, αλλά κανείς δεν νοιάστηκε για το γεγονός αυτό, προσφέροντάς τους κοινωνική νομιμοποίηση και δημόσιο χώρο για να εκφραστούν και να δράσουν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν υπό άλλες συνθήκες και γι’ αυτό ας αναλογιστεί ο καθένας τη στάση του απέναντι στο φασισμό. Αυτές οι ενέργειες από τέτοιες παρακρατικές ομάδες λειτουργούν ως συμπλήρωμα της κρατικής καταστολής απέναντι σ’όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται για κάτι καλύτερο. Ας αναλογιστεί ο καθένας ποιους ωφελεί ο εμπρησμός ενός κτιρίου με πάνω από έναν αιώνα ιστορίας, το οποίο και βρισκόταν σε καθεστώς εγκατάλειψης για δεκαετίες. Ενός κτιρίου που εμείς ως αναρχικοί, ελευθεριακοί κομμουνιστές και επαναστάτες αποφασίσαμε να καταλάβουμε και να συντηρήσουμε, αφενός για να καλυφθούν στεγαστικές ανάγκες προλετάριων, μεταναστών και ανθρώπων που βάλλονται από το κράτος και τον καπιταλισμό και αφετέρου για να δημιουργηθεί ένας χώρος ριζοσπαστικής πολιτικής ζύμωσης ατόμων και προώθησης μιας νέας ελευθεριακής κουλτούρας. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια, που θα μπορούσε να έχει και τραγικό απολογισμό, δηλαδή νεκρούς..........ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 22/1 ΣΤΙΣ 18.00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ












___________________________________________
Άννα Δαμιανίδη: Για ένα όνομα μακρύ http://pezotis.blogspot.gr/2018/01/blog-post_78.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.