Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων σήμερα, 21 /3, σας καλούμε



Διεθνής Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων σήμερα, 21 /3,  και το Greek Forum of Migrants - Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 4η συνεχή χρονιά, καλεί όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Μαζί με πολλούς άλλους κι εμείς, το Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών.
3μμ στην Πλατεία Κοντζιά στην Αθήνα.
Στο facebook:, εκδήλωση: https://www.facebook.com/events/595583540784327/ 




ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ κατά των ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 2018
«βαδίζοντας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο…»

Την Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, στις 21 Μαρτίου, το Greek Forum of Migrants - Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, για 4η συνεχή χρονιά, καλεί όλες τις ομάδες που πλήττονται από τις διακρίσεις και το ρατσισμό να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους για την καταπολέμηση κάθε είδους ρατσισμού και εξευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Εκπρόσωποι από ευρύτερες ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις στη χώρα μας (ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ, Ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες, οροθετικοί, ηλικιωμένοι, χρήστες ουσιών, ψυχικά ασθενείς, θρησκευτικές ομάδες, κ.ά.), ενωμένοι, θα πραγματοποιήσουμε τον “Περίπατο κατά των Διακρίσεων”, βαδίζον
τας μαζί για έναν καλύτερο κόσμο.

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, ώρα: 3 μ.μ.
--> συναντιόμαστε στην πλ. Κοτζιά και
--> βαδίζουμε μαζί προς την πλ. Βικτωρίας, όπου
--> εγκαινιάζουμε έναν "Ανοιχτό Κήπο", φυτεύοντας συμβολικά ένα δέντρο.
--> Η λήξη θα τελεστεί με την απονομή του βραβείου "Αντιρατσισμός - ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ". Φέτος, η οργανωτική επιτροπή του “Περιπάτου κατά των Διακρίσεων” επέλεξε ως επόμενο φορέα για το έπαθλο - σκυτάλη, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών για την δράση του υπέρ της ελευθερίας και κατά του ρατσισμού αλλά και την πρόσφατη νίκη του, με το νέο νόμο για την Ταυτότητα Φύλου. Η βράβευση καθιερώθηκε από το 2017 στη μνήμη του ακτιβιστή και ιδρυτή της οργάνωσης Praksis, Τζανέτου Αντύπα, όπου κάθε χρόνο βραβεύεται μία οργάνωση ή ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα θέματα του αντιρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μαζί μας συμπορεύονται και στηρίζουν την πρωτοβουλία μας, εκπρόσωποι και μέλη της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως και μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα: United for Intercultural ActionEuropean Network Against Racism - ENAR) και EGAM - European Grassroots Antiracist Movement.
Πολίτες, συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις που στηρίζουν και θα συμμετέχουν στον Περίπατο κατά των Διακρίσεων 2018, μέχρι στιγμής, είναι:
- Αναγνωστοπούλου Ολγα, ειδική συνεργάτης Γενικής Γραμματέως Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπ. Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Γεωργίου Αναστασία, Συντονίστρια του Τομέα Μεταναστευτικής & Προσφυγικής Πολιτικής, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
- Ζωντήρου Ελένη, Πρόεδρος 6ης Δ. Κ. του Δήμου Αθηναίων & Συντονίστρια του Τομέα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και Υπηρεσιών - Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
- Λάμψα Πωλίνα, Επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων - Μέλος του Συντονιστικού Οργάνου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών
- Μάρκου Κατερίνα, βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας
- Μυριβήλη Λενιώ, Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Αστικής Πανίδας, Αστικής Ανθεκτικότητας & Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγής,
- Παπαγιαννάκης Λευτέρης, Αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων και Πρόεδρος του Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών ΣΕΜ του Δήμου Αθηναίων
- Σταμάτης Γεώργιος,Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας
- Σταύρου Ελένη, Δίκτυο Γυναικών ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών
- Στρατηγάκη Μαρία, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων
- Χαλαζωνίτης Δημήτρης, Υπεύθυνος Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής ΔΗΜΑΡ
- Χρηστίδης Παύλος, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ
- Χρονόπουλος Βασίλης, Αν. Γραμματέας Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Μετ/κής Πολιτικής ΠΑΣΟΚ
- Χρυσόγελος Νίκος, συμπρόεδρος “Πράσινοι Αλληλεγγύη”

Ανεμος Ανανέωσης
ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων
Aφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος - ANG
Γερμανική Πρεσβεία
Διεθνής Αμνηστία
Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού
Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας - RVRN
Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών
Δίκτυο Συνεργασίας για την Μετανάστρια "Δήμητρα"
Δράση Αστυνομικών
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι
Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων
Θετική Φωνή - Positive Voice
Κέντρο Ζωής
Κόσμος χωρίς πολέμους και βία
ΛΟΑΤΚΙ Ομάδα Προσφύγων
Μέλισσα , Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα
ΜΕΤΑδραση
ΟΛΚΕ - Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή κοινότητα Ελλάδας
Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος
Οργάνωση ΓΗ
Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής
Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης και Πολιτισμών ΑΝΑΣΑ
Ράφι / Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης Ρομά Νομισματοκοπείου
Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών Lalibela
Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑΑ)
Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Πειραιά
Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας - ΣΚΛΕ
Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών - ΣΥΔ
Τα Νέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Τεχνοδρομώ
Το Μωβ
Athens Pride
Campfire Innovation
Colour Youth - Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας
Cosmos of Culture
European LGBT Police Association - Michael Lolis
Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity
HOPE Refugee FC
Inter alia Project - Civic Society Meeting Point
KMOP Family and Childcare Centre
PRAKSIS
RAINBOW FAMILIES - Οικογένειες Ουράνιο Τόξο
SCI Hellas Κίνηση εθελοντών
Solomon
Victoria Square Project
Zagel Ομάδα Προσφύγων
-------------------------------
Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών (Σύλλογος Καμερουνέζων Ελλάδας, Κονγκολέζικη Κοινότητα της Ελλαδας, Αιθιοπικό Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο "Αιθίοψ", Κοινότητα Γκάνας στην Ελλάδα, Κοινότητα Πολιτών Γουϊνέας, Κενυατική Κοινότητα Ελλάδας, Επιτροπή Μεταναστών από τη Μαδαγασκάρη, Σύλλογος Νιγηριανών Γυναικών Ελλάδας, Νιγηριανή Κοινότητα στην Ελλάδα, Ένωση Σενεγαλέζων Ελλάδας, Ένωση Σιέρα Λεόνε στην Ελλάδα, Τανζανική Κοινότητα Ελλάδας, Κοινότητα Ζανζιμπάρης στην Ελλάδα, Aφρικανικό Δίκτυο Ελλάδος, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Κοινότητα των εν Ελλάδι Μπανγκλαντεσιανών, Ελληνο-ινδική Πολιτιστική Εταιρεία, Ελληνοπακιστανικός Σύλλογος Ελλάδας, Oμοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος, Γεωργιανό Πολιτιστικό Κέντρο "Καύκασος", Ελληνο γεωργιανή Ένωση "η Διοσκουρία", Ελληνομολδαβικός Σύνδεσμος «ΟΡΦΕΥ», Σύλλογος Ρωσόφωνων και Ρωσόφιλων Νομού Τρικάλων, Κοινότητα των Ουκρανών στην Ελλάδα «Η γη του πελαργού», Ενωμένη Ουκρανική Διασπορά Ελλάδος, Ένωση Αιγυπτίων Εργαζομένων στην Ελλάδα El Rapta, Σύλλογος Μαροκινής Κοινότητας στην Ελλάδα, Ένωση Παλαιστινίων Εργαζομένων στην Ελλάδα, Κοινότητα Σομαλίας στην Ελλάδα, Ελληνο-Σουδανικός Σύνδεσμος Φιλίας, Σουδανική Κοινότητα, Σύλλογος Ελεύθερων Απόδημων Σύρων, Στέγη Σύρων Ελλάδας, Σύλλογος της Αραβικής Κοινότητας Αμπελοκήπων Αθηνών, Δίκτυο Συνεργασίας για την Μετανάστρια "Δήμητρα", Zagel Ομάδα Προσφύγων, ΛΟΑΤΚΙ Ομάδα Προσφύγων)
---------------------------------------------------------------
Οι συμμετοχές αυξάνονται καθημερινά. Μπορείτε να ενημερώνεστε για νεότερα στις δημοσιεύσεις της εκδήλωσης!

Δείτε προηγούμενες διοργανώσεις εδώ: Περίπατος κατά των Διακρίσεων 2017 --> 
https://goo.gl/5RtDSn


2018
https://www.youtube.com/watch?v=5XbMfIoCZUY


Προσθέτω
Μετά από δημοσίευση αυτής της ανάρτησης δεχθήκαμε στο Δίκτυο Ομ/μων Χρηστών επίθεση από άνθρωπο που με ρατσιστικό λεξιλόγιο ισχυρίστηκε ότι δεν έχει αξία ή σκοπό ο Περίπατος κι ότι τέτοιες δράσεις είναι μάταιες.
Δε θα μεταφέρω εδώ τα λόγια του. Φέρνω όμως την απάντησή μου και, θλιβερή επιβεβαίωση της ανάγκης για τέτοιες δράσεις:

 το Δελτίο Τύπου της Κοινότητας Αφγανών Μεταναστών που στα γραφεία της δέχθηκε επίθεση που ακολουθεί σειρά εκδηλώσεων της Κοινότητας όπως ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και την Διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Απάντηση
αλήθεια μάλλον δεν κατάλαβες ότι τη δράση αυτή τη συνυπογράψαμε πάρα πολλές οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Λες ειρωνικά ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί 'να μας δουν'
οπότε επίτρεψέ μου να σου εξηγήσω:

Να μάς δουν μαζί, όλους μαζί.
Ξένους και ιθαγενείς, μαύρους και μπεζ και άσπρους, ομοφυλόφιλους, διεμφυλικούς, γυναίκες, άνδρες, με παντελόνια, φούστες, υγιείς και άρρωστους, χρήστες και health freaks,
όλους μαζί
αγκαλιασμένους και αδελφωμένους
να δηλώνουμε ότι είμαστε πολλοί, είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας αλλά πιστεύουμε στη συνύπαρξη, την ανοχή και την αποδοχή.

Αλήθεια
από όλες τις διαδηλώσεις και τοις δράσεις που κάθε μέρα γίνονται στον τόπο μας, από τα συλλαλητήρια, το σπάσιμο τζαμιών, το ξύλο, τις μολότωφ και τη βια σε μετανάστες
αλήθεια ΑΥΤΟ σε ενόχλησε; 



Επίθεση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Kοινότητα Αφγανών Mεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα δέχτηκε εμπρηστική φασιστική επίθεση, σήμερα, 22 Μαρτίου λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 35, 5ος όροφος), λίγες μέρες μετά από μία σειρά εκδηλώσεων της Κοινότητας όπως ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς και την Διεθνή ημέρα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Σημειώνεται επίσης ότι είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη να σημειώνεται το 2011 κατά τη διάρκεια μαθήματος ελληνικών σε παιδιά.
Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε, την ευθύνη αναλαμβάνει η φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία». Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα καθώς εκείνη την ώρα το γραφείο ήταν κλειστό καθότι όμως μέχρι και μία ώρα πριν την επίθεση στο γραφείο βρίσκονταν πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά για να εξυπηρετηθούν. Οι καταστροφές του χώρου ωστόσο είναι εκτεταμένες.
Σας καλούμε στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 23 Μαρτίου 12 η ώρα το μεσημέρι, στα γραφεία όπου έλαβε μέρος η επίθεση (Χαλκοκονδύλη 35, 5ος όροφος).
Εκ μέρους της Κοινότητας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.