Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Για την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Τάσου Θεοφίλου.



Ως γνωστόν ένας αντιεισαγγελέας ζήτησε να αναιρεθεί η απόφαση που αθώωσε τον Τάσο Θεοφίλου μετά τα χρόνια που παρέμεινε άδικα στη φυλακή.
Σήμερα το δικαστήριο. 
Σας μεταφέρω:


Σε συνέχεια της αίτησης αναίρεσης του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, πραγματοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο η συνεδρίαση για την εξέταση του αιτήματος αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του Τάσου Θεοφίλου.
Στη διαδικασία ήταν παρόντες οι συνήγοροι υπεράσπισης του Τ. Θεοφίλου και η πολιτική αγωγή της Alpha Bank, ενώ απουσίαζε η πολιτική αγωγή που είχε ορίσει η οικογένεια του θανόντος.
«Η εισαγγελική αναίρεση αποτελεί πιστή αντιγραφή του σκεπτικού της μειοψηφίας της απόφασης […] η μειοψηφούσα άποψη ενός δικαστηρίου δεν είναι δυνατό να ασκήσει αναιρετικό έργο στην απόφαση» ανέφερε ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης.
«Η απόφαση έχει αιτιολογία, είναι πλήρης, είναι ορθή και δίκαιη ενώ η αίτηση αναιρέσεως είναι αναιτιολόγητη» συμπλήρωσε η συνήγορος Άννυ Παππαρούσου.
Ο Α.Π. αφού άκουσε σήμερα τα επιχειρήματα των δύο πλευρών υπέρ και κατά της άσκησης αναίρεσης, θα εκδώσει την απόφαση για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος μέσα στους επόμενους μήνες.
Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα αναίρεσης αυτό θα σημάνει πως θα θεωρηθεί άκυρη η αθωωτική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου και ο Τ. Θεοφίλου θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή μέχρι την επανάληψη της δίκης του.

2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.