Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Υποστήριξη Όχι Τιμωρία ― 26/6 το Support.DontPunish





Ετοιμαζόμαστε για το Support_DontPunish.
Υποστήριξη_Όχι Τιμωρία
το αίτημά μας κι αυτό γίνεται μόνο με Μείωση Της Βλάβης.
Μείωση της Βλάβης όμως δε γίνεται χωρίς εμάς.

Σας προσκαλούμε,
26 Ιουνίου στην Αγορά Κυψέλης.
Ομιλίες, βραβεύσεις, Μουσική, μπουφές,
και μπλουζάκια του Support.
Ποιος μπορεί να αντισταθεί;


Η 26η Ιουνίου ήταν θεσπισμένη ως Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών αλλά πλέον από όσους ασχολούμαστε έχει γίνει Ημέρα Για τα Ναρκωτικά. Ημέρα ενημέρωσης και διεκδικήσεων.
Σας φέρνω το Δελτίο Τύπου της Πλατφόρμας για τα Ναρκωτικά, πρόσκληση, σύνδεσμο της εκδήλωσης. 
Θα μιλήσουμε εμείς, ειδικοί, εκπρόσωπος της Αστυνομίας.
Ελάτε να μας ακούσετε, ελάτε να μας γνωρίσετε.  Σας βεβαιώνω πως δε μοιάζουμε καθόλου με την εικόνα που έφτιαξε η προπαγάνδα ενός αιώνα. 

Για το Support. Dont Punish,  για τη Μείωση Της Βλάβης
για τη δημόσια Υγεία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα,
για να νικήσουμε την προκατάληψη με ενημέρωση,
για Υποστήριξη των αδύναμων –Όχι Τιμωρία,
για να βγουν οι χρήστες ουσιών από τις φυλακές,
για να παταχθεί η Μαύρη Αγορά,
για συμμετοχή και αξιοπρέπεια

σας προσκαλούμε την Τρίτη 26 Ιουνίου στις 7μμ
στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης του Δήμου Αθηναίων.




26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 
Οι οργανώσεις-μέλη της ελληνικής Πλατφόρμας ΜΚΟ για τις Ψυχοδραστικές Ουσίες [Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών, Διογένης Διάλογος Πολιτικής για Ναρκωτικά, Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Προμηθέας, Praksis και Steps] σας προσκαλούν σε κοινή εκδήλωση, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας “Support.Don’t Punish.” («Υποστήριξη. Όχι Τιμωρία») με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τα Ναρκωτικά . 
ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 21/06/ 2018
               «Υποστήριξη! Όχι Τιμωρία»
ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ
  

Οι οργανώσεις-μέλη της ελληνικής Πλατφόρμας ΜΚΟ για τις Ψυχοδραστικές Ουσίες [Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών, Διογένης Διάλογος Πολιτικής για Ναρκωτικά, Θετική Φωνή, Κέντρο Ζωής, Προμηθέας, Praksis και Steps] σας προσκαλούν σε κοινή εκδήλωση, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας Support.Dont Punish.” («Υποστήριξη. Όχι Τιμωρία») με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης στις 26 Ιουνίου.
Σε αρκετές χώρες η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και δυστυχώς, γίνεται αφορμή λαϊκιστικής κινδυνολογίας για να δικαιολογηθεί η κρατική και θεσμική βία κατά των εξαρτημένων, ανθρώπων απόλυτα περιθωριοποιημένων και στιγματισμένων κοινωνικά. Είναι μέρα κατά των ανθρώπων! Ως αντιστάθμιση σε όλα αυτά, θεσπίστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης και το κίνημα “Support.Dont Punish.” Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών για τις επιβλαβείς επιπτώσεις που έχει ως αποτέλεσμα η ποινικοποίηση και τιμωρία των ανθρώπων που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών. Παράλληλα, γίνεται κάλεσμα με σκοπό την τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, την αποποινικοποίηση ήσσονος σημασίας αδικημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, και την προώθηση αποτελεσματικών και αποδοτικών παρεμβάσεων μείωσης της βλάβης για τους ανθρώπους που κάνουν χρήση ψυχοδραστικών ουσιών. 
Η Πλατφόρμα ΜΚΟ για τις Ψυχοδραστικές Ουσίες διεκδικεί αλλαγή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και του προσανατολισμού της εθνικής πολιτικής για τα ναρκωτικά προς την κατεύθυνση μιας πραγματιστικής προσέγγισης που συνάδει με την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των χρηστών, προωθεί την αυτονομία τους και οδηγεί σε προσωπική και κοινωνική ασφάλεια.
Σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αποδειχθεί ότι το ζήτημα της εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες αποτελεί ζήτημα δημόσιας υγείας και όχι ποινικής καταστολής, ενώ οι τιμωρητικές μέθοδοι έχουν παγκοίνως κριθεί ως ανεπαρκείς να εξαλείψουν το πρόβλημα, αντίθετα επιτείνουν σε καθοριστικό βαθμό τις κοινωνικές προεκτάσεις του. Η συνεχής και επί ίσοις όροις συμμετοχή της ίδιας της κοινότητας των χρηστών στον σχεδιασμό της πολιτικής κατά των ναρκωτικών και της μείωσης βλάβης που αυτά επιφέρουν σε επίπεδο είτε πρόληψης, είτε θεραπείας, είτε κοινωνικής ενσωμάτωσης αποτελεί προαπαιτούμενο για την επιτυχία οποιουδήποτε σχεδίου εκπονηθεί.
Σας προσκαλούμε την Τρίτη 26/6/2018 στις 7 μμ στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης του Δήμου Αθηναίων (Φωκίωνος Νέγρη 42) σε ανοιχτό διάλογο για τις πολιτικές δημόσιας υγείας που έχουν επιλεγεί να εφαρμόζονται σε σχέση με την αντιμετώπιση του ζητήματος των ψυχοδραστικών ουσιών, την κρατική και κοινωνική αντιμετώπιση των χρηστών, την πάταξη της εγκληματικότητας που συνοδεύει τη χρήση και τέλος την άρση αδικαιολόγητων κοινωνικών στερεοτύπων σε βάρος των χρηστών και την ουσιαστική τους στήριξη, καθώς και την αναγκαιότητα συμμετοχής της ίδιας της κοινότητας των χρηστών στις διαδικασίες που τους αφορούν.
Μαζί μας θα βρίσκονται η κα Κατερίνα Κονιδάρη, ψυχολόγος, κοινωνική ερευνήτρια και συγγραφέας που θα μας μιλήσει για την αναπαράστασης της θεραπείας της εξάρτησης στην τέχνη, ο κος Μιχάλης Λώλης, Υπαστυνόμος του Α’ Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας που θα μεταφέρει την εμπειρία της ΕΛ.ΑΣ. σε ζητήματα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ατόμων με διαφορετικές τατότητες και ο κος Γιάννης Κίσσας, μέλος του Δικτύου Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών που θα αναφερθεί συγκεκριμένα στις προτάσεις του Δικτύου για τις πολιτικές υποστήριξης αντί της τιμωρίας των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κος Χρήστος Αναστασίου, μέλος του Δικτύου Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών. Στο τέλος της εκδήλωσης και κατόπιν διαδικτυακής ψηφοφορίας μεταξύ μελών του Δικτύου Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστίκών Ουσιών θα απονεμηθεί βραβείο στη Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ που κατά την άποψη των ομοτίμων παρέχει τις φιλικότερες και πλέον ολοκληρωμένες υπηρεσίες.

Για περισσότερες πληροφορίες: ngoppsgr@gmail.com




Τρίτη, 26 Ιουνίου στις 6:30 μ.μ. - 10 μ.μ.
Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Φωκίωνος Νέγρη 42, Κυψέλη Τ.Κ. 113 61, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.