Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018

#Παρούσα με απορίες στο #AthensPride 2018 #ΕΣΡ
Κυρίες και κύριοι, αγόρια και κορίτσια στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας φέτος, δηλώνουμε #Παρούσα.
Παρούσα κατά του Μισογυνισμού, 
Παρούσα για την ισότητα,
Παρούσες όλες μας για ελευθερία και αλληλοσεβασμό.


Δεν είστε, λέτε, μισογύνηδες; Αλλά ζητάτε να μην κάνουμε σα «γυναικούλες», το χάλι είναι «σα μουνί» ενώ όποιος αντεπεξέρχεται στα δύσκολα έχει «αρχίδια»;
«Φοράω παντελόνια» ακούμε ακόμα από ανθρώπους που μοιάζει να πιστεύουν ότι το ρούχο κάνει τον παπά κι ότι το παντελόνι είναι συνώνυμο της ειλικρίνειας αφού βεβαίως τα «φουστάνια» είναι της ντροπής και της ξεφτίλας, ρούχα σκλαβιάς των φοβισμένων κι άκληρων που ―ναι, τι να κάνουμε― για χιλιετηρίδες υποκρίνονταν για να επιβιώσουν αφού δε γεννήθηκαν με αρχίδια.

Η θηλυκότητα είναι το θέμα του Athens Pride 2018.

Φέρνω τα πληροφοριακά,
φέρνω το video, για κοινοποιήσεις ιδίως φέτος που το ΕΣΡ ανακοίνωσε κάτι ακατανόητα, ότι ναι μεν θα παίζεται, όπως πρέπει, αλλά αργά διότι βρίσκει ότι προκαλεί μια σύγχυση στα ανήλικα. 
Σύγχυση στα ανήλικα προκαλεί η σιωπή, σύγχυση στα 15χρονα προκαλεί η χυδαία καρικατούρα αδελφής στις καθόλα αποδεκτές κωμωδίες και το επί δεκαετίες επαναλαμβανόμενο αστειάκι για, χαχα, εκείνο το πεντοχίλιαρο που χάρισε η μάνα στο μαιευτήριο όταν της είπαν ότι έκανε γιο κι ακόμα το κλαίει μάς λέει διότι, χαχαχά, ο πούστης γιος στα μυαλά της για αγόρι δε μετρά αλλά και ―να τος κι ο Mισογυνισμός που λέμε πως δεν έχουμε: σιγά μη μοίραζε το χρήμα από χαρά άν έκανε κορίτσι.
Σύγχυση προκαλούν, αγαπητές του ΕΣΡ, το κράξιμο κι η υποκρισία όμως για αυτά δεν είδαμε να βάλετε περιορισμούς όπως δε βάλατε στη βια, στα χαστούκια και τα όπλα.

Όσο για σάς που υποστηρίζετε ότι δε μάς μαστίζει ο Μισογυνισμός, για σάς που λέτε ότι δεν κάνετε διακρίσεις,
ελάτε τότε
Κυρίες και Κύριοι, κορίτσια και αγόρια,
μάς κάλεσε το Αthens Pride, σας καλώ κι εγώ
να βροντοφωνάξουμε #Παρούσες όλεςμαζί 
στις 9 Ιουνίου στο Σύνταγμα στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας
γα να τιμήσουμε αυτό που είμαστε, όποιο κι ό,τι κι αν είμαστε, όπως κι αν είναι τα γεννητικά μας όργανα κάτω από φούστες ή από παντελόνια κι όποιες κι αν μάς αρέσουν σεξουαλικά.


#παρούσα


Tο τηλεοπτικό σποτ του φετινού Athens Pride, με το οποίο μας προσκαλεί το Σάββατο 9 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος να γιορτάσουμε όλες τις θηλυκότητες, επιλέγοντας ως κεντρικό σύνθημα το «Παρούσα» !Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) αποφάσισε για την τύχη του φετινού σποτ του Athens Pride #Παρούσα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Athens Pride το ΕΣΡ φαίνεται ότι ενέκρινε το σποτ μεν, με τον περιορισμό να παίζεται μετά τις 22:30 δε, με την αιτιολογία ότι μπορεί να προκαλέσει στα ανήλικα άτομα σύγχυση.
Διαβάστε την ανακοίνωση του Athens Pride:
Έπειτα από το αίτημα που κατατέθηκε από το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με αριθμό πρωτοκόλλου 3010/24-05-2018, για την προβολή του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού μας σποτ ως κοινωνικού μηνύματος, πληροφορηθήκαμε με μεγάλη μας χαρά ότι εγκρίθηκε. Για τις επόμενες 9 ημέρες το μήνυμά μας θα μεταδίδεται από όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας σε όλη τη χώρα.
Προς απογοήτευση μας ωστόσο διαπιστώσαμε, ότι η έγκριση προβολής υπόκειται σε χρονικούς περιορισμούς, μιας και η ολομέλεια του Δ.Σ. του ΕΣΡ που εξέτασε το αίτημα,εκτίμησε ότι: “η διατύπωση και η όλη παρουσίαση των μηνυμάτων γίνεται κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει σε ανήλικα πρόσωπα κάτω των δεκαπέντε (15) ετών απορία και σύγχυση ως προς το πραγματικό νόημα των λεγομένων”.
Το φετινό σποτ του Athens Pride προβάλλει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά πραγματικότητες που βιώνουν LGBTQI άτομα στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι να ενημερώσει και να αποτελέσει έναυσμα συζητήσεων πάνω σε θέματα που αντιμετωπίζουν LGBTQI άτομα όλων των ηλικιώνστη χώρα μας, με απώτερο σκοπό την μεγαλύτερη κατανόηση αυτών των θεμάτων από το ευρύ κοινό. 
Φέτος, παρατηρήσαμε τα ΜΜΕ να γίνονται όχημα απαράδεκτων κορυφώσεων της ήδη υπάρχουσας συστηματικής και -δυστυχώς- απρόσκοπτης, έκφρασης ρητορικής μίσους στη δημόσια σφαίρα και τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχειρηματολογία που κατά τα δεδομένα και την επικαιρότητα καταλήγει να είναι αντιφατική. Συγκεκριμένα, ενώ από τη μια το αίσθημα προστασίας ανηλίκων κάτω των δεκαπέντε (15) από τη “σύγχυση και την απορία”, προτάσσεται ως λόγος χρονικού περιορισμού, δεν επιδεικνύεται η ίδια ευαισθησία από το Δ.Σ. του ΕΣΡ σε περιπτώσεις έκφρασης ρητορικής μίσους στα Μ.Μ.Ε. που προβαλλόταν σε όλες τις ώρες, οι οποίες όμως στην προκειμένη κρίθηκαν ως απαγορευτικές για την προβολή του δικού μας μηνύματος.
Σε συνέχεια των παραπάνω θα θέλαμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο να κοινοποιήσει το φετινό μήνυμα του Athens Pride και να δηλώσει περήφανα “ΠΑΡΟΥΣΑ” στην πλατεία Συντάγματος στις 9 Ιουνίου.   
Οργανωτική Επιτροπή του Athens Pride 2018
_____________________________________
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου