Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Αυτό το ελληνόπουλο ποιος θα το σώσει;




Μαθήτρια ήμουν επί Χούντας και θυμάμαι πόσο γελούσαμε στις εθνικές επετείους και κοροϊδεύαμε  αλλά και ντρεπόμασταν αν μας ανέθεταν να ανέβουμε στο βήμα με 'ποίμα' επειδή η απαγγελία του πατριωτικού 'ποίματος' διδασκόταν κάπως έτσι με φωνή τσιρίδα, και υπερχείλιση κούφιου πατριωτικού συναισθηματισμού. Λιώναμε στο νευρικό γέλιο παρά τους Παττακούς και τους Παπαδόπουλους που μας βομβάρδιζαν με αντίστοιχο ύφος στις ομιλίες τους. Κι όμως, ήδη παρά το νεαρό της ηλικίας μας,  υπερνικούσαν η καλαισθησία, η λογική και η αντίληψη του γελοίου νικούσαν το κύρος του δικτάτορα και τόσο αβίαστα μάλιστα σε παιδιά που ερχόμασταν από διάφορες οικογένειες και είχαμε διαφορετική ιδιοσυγκρασία το καθένα. 

Γι αυτό πριν λίγο που είδα αυτό το παιδί δεν πίστευα στα μάτια μου. Αλλά δε γελάω, ανησυχώ.  
Αυτό το κακόμοιρο ποιος θα το σώσει από το περιβάλλον του;  Ποιος άκαρδος αντέχει αυτό το θέαμα;
Ήδη μιλά σας Χρυσαυγίτης, ήδη εκπαιδεύεται στην αερολογία, την ξύλινη γλώσσα, την υστερία, την παπαρολογία. Κανένα χιούμορ, καμιά αίσθηση του γελοίου, κανένας παιδικός αυθορμητισμός.

Φέρνω το πραγματικά ανατριχιαστικό video και, για να προλάβω όσους θα μου γράψετε ότι κακώς ανεβάζω ανήλικο, σπεύδω να υπενθυμίζω ότι το ανήλικο εξετέθη ανεπανόρθωτα από τους ίδιους τους γονείς του που, εκτός της ζημιάς που έχουν ήδη κάνει στην ανατροφή του, τού κατέστρεψαν και, πρακτικά, το μέλλον του διότι, σάς ρωτάω:
Θα συμπεθεριάζατε ευχαρίστως εσείς μ' αυτή την οικογένεια;
Ή, αν κατά τη νέα συνήθεια εργοδοτών, ερευνούσατε στο Διαδίκτυο το παρελθόν του υποψήφιου υπαλλήλου σας, τι λέτε; Θα προσλαμβάνατε κάτι με αυτές τις καταβολές;

Και κάτι ακόμα:
Αυτό το τερατούργημα έχει καλλιεργηθεί σε ετεροφυλόφιλη οικογένεια Ελλήνων και η μητέρα του δεν είναι Ρομά ή χρήστρια ναρκωτικών. Πού το ξέρω; Αν ήταν, στην πρώτη τσιρίδα θα της το είχαν αρπάξει για ιδρυματοποίηση.


3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά οι ιδέες στους ανθρώπους εισάγονται με την ίδια ευκολία που εισάγονται οι εφαρμογές στους υπολογιστές. Οι υπολογιστές απλώς εκτελούν όπως έχουν προγραμματιστεί να κάνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.