Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

Κάλεσμα σε κάθε φυλακή του κόσμου 21/8-9/9 #prisonstrike

Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων
Κάλεσμα σε κάθε φυλακή του κόσμου για στήριξη και αλληλεγγύη στην απεργία των κρατουμένων στις φυλακές των ΗΠΑ

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Με ποια αφορμή γίνεται η απεργία

Στην φυλακή LCI (Lee Correctional Institution) στη Ν. Καρολίνα των ΗΠΑ, στις 15/4/18 ξεκινάει συμπλοκή διάρκειας 7 ωρών, με αυτοσχέδια μαχαίρια μεταξύ κρατουμένων, που είχε σαν αποτέλεσμα θανάσιμο τραυματισμό για 7 άτομα και πολύ σοβαρά τραύματα για άλλα 17.Η LCL ειναι φυλακή υψίστης ασφαλείας και έχει πάνω απο 1.500 κρατούμενους.
Ο διευθυντής των πολειτειακών φυλακών Bryan Stirling είπε οτι "μαζεύτηκαν όσοι περισσότεροι γινόταν , όσο πιο γρήγορα γινόταν και παρενέβησαν όταν έκριναν οτι θα ειναι η ασφαλέστερη στιγμή για το προσωπικό της φυλακής."
Σύμφωνα με άλλους κρατούμενους/ες, οι σωφρονιστικοί είχαν επίτηδες επιλέξει να βάλουν αντίπαλες συμμορίες στη συγκεκριμένη πτέρυγα και γενικά είχαν εντείνει σε μεγάλο βαθμό τις πειθαρχικές ποινές και τις τιμωρίες.
Μάρτυρας του περιστατικού και συγκρατουμενος τους δήλωσε οτι οι κρατούμενοι πέθαναν απο ακατάσχετη αιμορραγία και ώρες μετά την αιματηρή συμπλοκή τα σώματα τους ήταν στοιβαγμένα στο πάτωμα της φυλακής σε λίμνη αίματος, χωρίς να εμφανιστεί ασθενοφόρο ή κάποιο ίχνος παρουσίας σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Τα ονόματα όσων δολοφονήθηκαν απο το ρατσιστικό και τιμωρητικό κράτος των ΗΠΑ είναι: Corey Scott, Eddie Casey Gaskins, Raymond Angelo Scott, Damonte Rivera, Michael Milledge, Cornelius McClary and Joshua Jenkins
Ενας στους 10 κρατούμενους στη Ν. Καρολίνα εκτίει ισόβια, και όσοι/ες έχουν μακροχρόνιες ποινές είναι υποχρεωμένοι να εκτίσουν το 85% της ποινής τους, άσχετα με την εντός φυλακής συμπεριφορά τους.
Προκειται για εξοντωτικούς νομους που αυστηροποιουν το θεσμικο πλαισιο οδηγώντας έτσι σε κατακόρυφη αύξηση του συνολικού αριθμού των κρατουμένων. Οι συγκεκριμένοι νόμοι είναι μέρος νόμων που πέρασαν μετά απο πιέσεις του λόμπι των ιδιωτικών φυλακών κατά τη διαρκεια των δεκαετιών του '80 και του '90 με ζητούμενο ακριβώς αυτό: να γεμίσουν οι φυλακές έτσι ώστε να αυξηθούν τα κέρδη τους.
ΑΙΤΗΜΑΤΑ της απεργίας
Αυτά ειναι τα αιτήματα των ανδρών και γυναικών κρατούμενων σε ομοσπονδιακές φυλακές, πολιτειακές φυλακές και φυλακές μεταναστών.
1. Άμεση βελτίωση των συνθηκών κράτησης και της σωφρονιστικής πολιτικής, οι οποίες θα αναγνωρίζουν την ανθρώπινη υπόσταση των κρατούμενων,ανδρών και γυναικών.
2. Άμεσος τερματισμός της δουλείας στις φυλακές. Όλοι οι κρατούμενοι σε φυλακές που υπόκεινται στη δικαιοδοσίατων Ηνωμένων Πολιτειών να αμοίβονται για την εργασία τους με τον μισθό που επικρατεί στην πολιτείαή την επικράτεια που βρίσκεται η φυλακή.
3. Ο νόμος για την δικαστική επίλυση των διαφορών των κρατουμένων (Prison Litigation ReformAct[1])* πρέπει να καταργηθεί, προκειμένου να παρασχεθεί μια κατάλληλη δίοδος στους έγκλειστους ανθρώπους ναυποβάλλουν τα παράπονά τους και να καταγγέλλουν παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους.
4.Ο νόμος περί αληθούς καταδίκης (Truth in Sentencing Act[2]) και ο νόμος περί μετατροπήςτης καταδίκης (Sentencing Reform Act[3]) πρέπει να καταργηθούν έτσι ώστε οι έγκλειστοι να έχουν μια πιθανότητα να αναμορφωθούν και να λάβουν αναστολή. Κανέναςκρατούμενος δεν πρέπει να καταδικάζεται στο να πεθάνει έγκλειστος ή να εκτίει ποινή χωρίς τη δυνατότητα αναστολής.
5. Να δοθεί άμεσα τέλος στις ρατσιστικές πρακτικές των διογκωμένων κατηγοριών, των υπερβολικών ποινών και της άρνησης χορήγησης αναστολής σεΜαύρους και έγχρωμους ανθρώπους. Το δικαίωμα για τη χορήγηση αναστολής δεν πρέπει να στερείται από μαύρους έγκλειστους, με την αιτιολογία ότι το θύμα του αδικήματος ήταν λευκός, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα στις πολιτείες του Νότου.
6. Να δοθεί άμεσα τέλος στουςρατσιστικούς νόμους περί εγκληματικής οργάνωσης που στοχοποιούν Μαύρους και έγχρωμους ανθρώπους.
7. Σε κανέναν έγκλειστο/η δεν πρέπει ναστερείται το δικαίωμα πρόσβασης σε προγράμματα επανένταξης στον τόπο όπου κρατείται λόγω του χαρακτηρισμού του ως βίαιου παραβάτη.
8. Οι πολιτειακές φυλακές πρέπει ναχρηματοδοτούνται περισσότερο έτσι ώστε να προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες επανένταξης
9. Οι επιδοτήσεις σπουδών πρέπει να επανέλθουν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επικράτεια τους.
10. Τα εκλογικά δικαιώματα όλων των έγκλειστων, των υπόδικων και των λεγόμενωνπρώην κατάδικων πρέπει να αναγνωρίζονται. Απαιτούμε να αντιπροσωπευόμαστε.
Όλες οι φωνές έχουν σημασία!
-----------------------------------------------
[1] Ο νόμος για τη δικαστική επίλυση τωνδιαφορών των κρατουμένων είναι έναςομοσπονδιακός νόμος των ΗΠΑ που τέθηκεσε ισχύ το 1996. Ο νόμος αυτός εκπονήθηκεπροκειμένου να μειώσει τον μεγάλοαριθμό των αιτήσεων που υπέβαλαν οικρατούμενοι για την δικαστικήδιευθέτηση περιστατικών παραβίασηςθεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτωντους – κυρίως από πράξεις τωνσωφρονιστικών υπαλλήλων- αιτήσεις οιοποίες αν ευδοκιμούσαν, επιδίκαζαν καιχρηματική ικανοποίηση στους παθόντεςκρατούμενους.
[2] Πρόκειται για μια συλλογήδιαφορετικών αλλά συναφών μεταξύ τουςθέσεων δημόσιας πολιτικής σχετικά μετην επιμέτρηση της ποινής. Στιςπερισσότερες περιπτώσεις, αναφέρεταισε πολιτικές και νομοθετικές πράξειςπου στοχεύουν στην κατάργηση ή τονπεριορισμό της χορήγησης αναστολής,έτσι ώστε οι καταδικασθέντες ναεκτίουν συνολικά και πραγματικά τηνποινή που τους επιβλήθηκε.
[3] Ο νόμος περί μετατροπής τηςκαταδίκης, που αποτελεί μέρος του νόμουγια την οργανωμένη καταπολέμηση τουεγκλήματος του 1984, είναι έναομοσπονδιακό καταστατικό των Η.Π.Α πουμεταξύ άλλων κατήργησε τη δυνατότηταχορήγησης αναστολής με εξαίρεσημεμονωμένες κατηγορίες αδικημάτων(στρατιωτικά κ.λ.π)
Απο 21 Αυγούστου ως 9 Σεπτεμβρίου άνδρες και γυναίκες στις φυλακές της αμερικής απεργούν με τις παρακάτω ενέργειες
1. Αποχη απο τους χώρους δουλειάς : Οι φυλακισμένοι δεν θα εμφανιστούν για δουλειά. Το κάθε κέντρο κράτησης θα αποφασίζει αυτόνομα απο τα άλλα τη διάρκεια της απεργίας του. Κάποιες από αυτές τις απεργίες μπορεί να περιέχουν και λίστα με επιμέρους αιτήματα για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησεις στη συγκεκριμένη φυλακή.
2. Καθιστικές διαμαρτυρίες: Σε συγκεκριμένες φυλακές κρατούμενοι και κρατούμενες θα προχωρήσουν σε ειρηνικές καθιστικές διαμαρτυρίες.
3. Μπουκοτάζ: Όλα οι δαπάνες θα σταματήσουν. Ζητάμε από τους εκτός των τειχών να μην κάνουν κρίσεις οικοομικής φύσης για τους εντός των τειχών. Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες θα σας ενημερώσουν αν συμμετέχουν σε αυτό το μπουκοτάζ.
4. Απεργίες πείνας: Άνδρες και γυναίκες θα προχωρήσουν σε απεργίες πείνας.
*οι ΗΠΑ εχουν το 5% του παγκοσμιου πληθυσμου και το 25% των κρατουμενων σε φυλακές παγκοσμίως. Εξι απο τους εφτά κρατούμενους που σκοτώθηκαν στην LCI ήταν μαύροι.
------------------------------------------------------------
Απο πρωτοβουλία συντρόφων και τη Λύσσα Μεταδοτική - εκπομπή των Ραδιοφραγμάτων
*Ως αναρχικές/αναρχικοι έχουμε κάθετη πολιτική διαφωνια με το αιτημα περι δικαιωματος ψηφου, καθως τη θεωρουμε εναν αχρηστο θεσμο, ωστοσο ειναι μέσα στα αιτηματα των κρατουμένων απεργων, τα οποια οφειλουμε να αναπαραγουμε αυτουσια.


__________________________________________________________________
https://twitter.com/hashtag/prisonstrike


Solidarity with the #August21 Prison Strike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου