Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Πειθαρχική ποινή σε κατάκοιτο κρατούμενο― #Κολαστηριο πάλι



Πειθαρχική ποινή σε κατάκοιτο κρατούμενο.
Στη φυλακή για 1 γραμμάριο κοκαΐνης. Ένα. Γραμμάριο.
Και πολυχειρουργημένος, με σπασμένη σπονδυλική στήλη, φλεγμονές και γενικά σε κατάσταση σοβαρή και επικίνδυνη.

Η φωτογραφία που βλέπετε είναι από το πασίγνωστο παγκοσμίως ξεφτιλίκι μας, το Νοσοκομείο Κρατουμένων Άγιος Παύλος στο οποίο (παίρνουμε μια ιδέα κι από την εικόνα της λεκάνης) μπαίνεις καλά και βγαίνεις άρρωστος.
Είναι άραγε έγκλημα σοβαρό να διαμαρτυρηθεί ασθενής που τον κλείνουν εκεί μέσα; Είναι άραγε δικαίωμα του γιατρού να ειρωνεύεται απαντώντας «και πού ήθελες να σε πάμε, στο Χίλτον;'.

Τι άνθρωποι είστε εσείς και πώς γίνατε έτσι, ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω. Δεν έχουμε πόλεμο, δε μεγαλώσατε με στερήσεις. Πώς γίνατε έτσι; Πώς σκληρύνατε έτσι, πού χάσατε την ανθρωπιά σας;

-->
Φέρνω την καταγγελία από το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων.




Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων
Καταγγελια από κρατουμένους Δ πτέρυγας Κορυδαλλού!
Ο συγκρατούμενός μας Π.Θ. 55 ετών , είναι πολυχειρουργημένος με σπασμένη σπονδυλική στήλη και λαμες.
Λάμες έχει και στο δεξί του χέρι στο ύψος του μπράτσου , οι οποίες ύστερα από ιατρική γνωμάτευση χρήζουν άμεσης και επείγουσας αντικατάστασης με χειρουργική επέμβαση, διότι εδώ και αρκετό καιρό λογω ισχυρής φλεγμονής στο επίμαχο σημείο στάζει πύελος ασταμάτητα , με άμεσο κίνδυνο ακόμα και ακρωτηριασμού .
Επίσης , του έχει αφαιρεθεί η σπλήνα μετά το τροχαίο που του προκάλεσε ολα τα παραπάνω όταν ήταν λεύτερος .
Σημειωτέον , βρίσκεται κρατούμενος για ένα γραμμάριο κοκαΐνης (!)
Ενώ κάποιοι "άλλοι" με δύο τόνους ηρωίνης κυκλοφορούν ελεύθεροι και θα συνεχίσουν , με τις ευλογίες της Δικαιοσύνης εννοείται !
Ο συγκρατούμενός μας απευθύνθηκε στο ιατρείο του καταστήματος για ιατρική φροντίδα λίγο πριν ανέβει στη φυλακή της Λάρισας από πού κατάγεται κιόλας , για δικονομικούς λόγους .
Στη Λάρισα είχε κανονιστεί ραντεβού με τον γιατρό που τον χειρούργησε όταν ήταν λεύτερος η φυλακή της Λάρισας όμως αρνήθηκε να τον κρατήσει για το χειρουργείο , επικαλούμενη "διοικητικούς λόγους" , παρότι ο γιατρός επεσήμανε λέγοντας ότι πρέπει εσπευσμένα να καθαριστεί η φλεγμονή και να παραμείνει στη φυλακή Λάρισας για να τον χειρουργήσει ο ίδιος αντικαθιστώντας του τις λάμες !
Επιστρέφοντας στη φυλακή Κορυδαλλού , αποτάνθηκε στο γιατρό του καταστήματος Χουγιούρη Κυριάκο για ιατρικη βοήθεια , ο οποίος με τη συνήθη εφαρμοζόμενη πρακτική σε τέτοιες περιπτώσεις - ως όφειλε - μετέθεσε το πρόβλημα και τις ευθύνες εκ των πραγμάτων , στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο κρατουμένων Αγιος Παύλος με παραπεμπτικό .
Όπου εκεί παρέμενε χωρίς ενημέρωση αν θα εγχειριστεί και πότε . Σημειωτέον , ότι η τριτοκοσμική απο θέμα συνθηκών κατάσταση στο νοσοκομείο κρατουμενων Άγιος Παύλος , είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη και γνωστή σε όλη την Ευρώπη για τις άθλιες συνθήκες και τις αλλεπάλληλες και συνάμα ντροπιαστικές καταδικες της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΔΔΑ). 
Ο άνθρωπος αυτός στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού κινδυνεύει από επιπλεον μολύνσεις , λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν έχει σπλήνα ! 
Επίσης , ο Άγιος Παύλος με έγγραφό του προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρότεινε να τον χειρουργήσει ο ίδιος γιατρός που τον χειρούργησε στη Λάρισα , το Υπουργείο προφανώς και δεν απάντησε στο έγγραφο ποτέ !
Απογοητευμένος και χωρίς ένα χρονοδιάγραμμα πάνω-κάτω πότε θα λυθεί το σοβαρό πρόβλημα της υγειας του , αναγκάστηκε ο ίδιος να φυγει από τον Άγιο Παύλο με δική του ευθύνη για να γλιτώσει τη ζωή του στην ουσία , λόγω των κακών και επικίνδυνων παραδεδεγμένα συνθηκών ! 
Όπερ και εγένετο . 
Ερχόμενος εδώ , απευθύνθηκε ξανά στο γιατρό τονίζοντας του τα προβλήματα και τους επιπλέον κινδύνους , καθώς και τις κακές συνθήκες που επικρατούσαν στον Άγιο Παύλο για την ήδη επιβεβαρυμένη υγεία του ! 
Ο οποίος του απάντησε ειρωνευόμενος "και που ήθελες να σε πάμε στο Χίλτον" ?
Ο συγκρατούμενος μας ούτε αντέδρασε , ούτε μίλησε άσχημα και αποχώρησε περίλυπος και σιωπηλός , παρά τον υπάνθρωπο χλευασμό και την απάνθρωπη ειρωνεία ! 
Φτάνουμε λοιπόν σήμερα 23/07/2018 , όπου καλείται από τον νεοδιορισμένο Εισαγγελέα Χατζόγλου Ιωάννη και τη νέα διοίκηση υπό τη μορφή τριμελούς πειθαρχικού συμβουλίου , μετά από αναφορά του κομπογιαννίτη ανθρώπου πρώτα και μετά γιατρού του καταστήματος Κορυδαλλού Χουγιούρη Κυριάκου , χρεώνοντας τον - άκουσον άκουσον- με πειθαρχικό για απείθεια (!)
Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι δηλαδή και κερατάς και δαρμένος που λέμε ... 
Αποδίδοντάς του 16 πόντους πειθαρχικής ποινής , επειδή αρνήθηκε να εκθέσει τον εαυτό του σε επιπλέον κινδύνους , όπως ήθελαν οι ανεύθυνοι που υποτίθεται τον κούραραν ! 
Όλα αυτά βέβαια , οφείλονται στη λειτουργία των συγκοινωνούντων δοχείων που τα καταστήματα εφαρμόζουν σε τέτοιες περιπτώσεις , μιας και η οικογένειά του ενημέρωσε το κολαστήριο της Λάρισας όταν δεν τον κράτησαν για την εγχειρηση , ότι θα κινηθούν νομικά για την έκθεση σε κίνδυνο του δικού τους ανθρώπου ! Όλη αυτή η δύσκολη και επίπονη κατάσταση που βιώνει ο συγκρατούμενός μας , ονομάζεται οριζόντιος φασισμός και θρασύδειλη αποποίηση ευθυνών καθαρά και μόνο για την προστασία των συμφερόντων τους λόγω πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων τους !
Ο συγκρατούμενός μας , όπως είναι λογικό , Θα καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης , όχι τοσο για να γλυτώσει την ποινή , αλλά για να συγκρίνουμε τα δύο αποστήματα , που το ένα είναι δυνητικά παθογόνο για την υγεία του συγκρατουμένου μας και το άλλο για την ίδια τη Δημοκρατία ! 
Με οργή και θλίψη θυμόμαστε την υπόθεση του νεαρού συγκρατούμενού μας Σώζου Μαλτέζου , ο όποιος έχασε τη ζωή του από ένα απόστημα στο δόντι λόγω της αδιαφορίας , της ανεπάρκειας , της απανθρωπιάς και της ανευθυνότητας των "υπευθύνων" (!)
Καλούμε τους υπεύθυνους του Υπουργείου , να τους επαναφέρει στην τάξη και να πάψει να ρίχνει σωφρονιστική χρυσόσκονη στα χρονιζοντα προβλήματα που απειλούν τις ζωές μας και να φερθεί επιτέλους Δημοκρατικά και με Δικαιοσύνη !

__________________________________

Δικτυο Αλληλεγγυης Κρατουμενων


@D_A_Kratoumenon

-->

1 σχόλιο:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.