Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Σαν τις Κυπραίες δεν έχει (blogs με μασκάρα- δικηγόροι με γόβα)





Λέτε λέτε για τις Σαλωνικιές επειδή δεν έχετε γνωρίσει Κυπραίες.
Εκτός ντυσίματος και τριπτύχου μαλλί-νύχι-make up τύπου μάσκα οι Κυπραίες έχουν και χιούμορ με αυτογνωσία, δηλαδή αυτοσατιρίζονται, και σε τρεις γλώσσες μάλιστα. Καλά αγγλικά, ελληνικά απείρως καλύτερα των Ελλαδιτισσών και- surprise-surprise: κυπραίικα. 
Ναι, κυπραίικα. Τα οποία δεν είναι ελληνικά με προφορά αλλιώτικη αλλά μια διάλεκτος που έχει και γραφή. Με ελληνικό αλφάβητο.
Παραδείγματα: πέφτω το ελληνικό ρήμα και έτσι το γράφει ακόμα κι όποιος το προφέρει 'πιέφτου' αλλά στα κυπραίικα γράφεται 'ππέφτω'  όπως π.χ. το φοβάμαι γράφεται  'φούμαι', το 'και' 'τζαι',  ο 'γάτος' 'κάττος' (διότι το ταυ προφέρεται διπλό με ανεπαίσθητη παύση ανάμεσα) και η 'αλήθεια' αλήθκεια'.
Κι αυτά όχι μόνα τους αλλά ανάμικτα με ντόπιες εκφράσεις και σωστά αγγλικά γραμμένα κι αυτά σε ελληνικό αλφάβητο με τη σωστή τους προφορά. Κι έτσι διαβάζουμε π.χ. εντός αεροπλάνου να «μας λαλεί το κλάιεντ σέρβις ότι εν να έχουμε μια πλέσαντ φλάιτ».

Έχω ένα πάθος με τις Κυπραίες, το καταλάβατε. Παλιότερα που ζήσαμε μια κυπριακή επέλαση στη Μύκονο τις παρακολουθούσα στα 'κκλαπς' μα η μεγάλη μου ευχαρίστηση είναι  να τις παίρνω στο κρεβάτι όπως τώρα.
Κι έχω πολλές, όλες αγαπημένες.
Bloggers. Κι αν έχετε λόξα τις γλωσσικές απολαύσεις κι αν μπορείτε να φανταστείτε τι θα έβγαζαν αν έκαναν παιδί στην Κύπρο η Bridget Jones  με ελληνόφωνη Alexis Colby της Δυναστείας και συγκάτοικο την Κάρι Μπράντσο του Sex and The City, sυστήνω.

Δείγματα και σύνδεσμοι ακολουθούν με λίγες εικόνες από τη 'Μικρή Κύπρο' τη γειτονιά Κυπρίων μεταναστών  στο Λονδίνο όπου, γύρω από την ορθόδοξη εκκλησία της οδού Μόσχας, στα ελληνόφωνα μαγαζιά πουλιούνται ελληνικές εφημερίδες και διατηρούνται, ιδίως στις γιορτές, αγγλόφωνες ελληνικές παραδόσεις.




Δρακούνα (σταθερή αξία που, δυστυχώς, τελευταία δε γράφει συχνά):
Προσπάθησα να ξεκινήσω το Game of Thrones αλλά πρέπει να είμαι μέσα το 0.025% του πληθυσμού που το βαρκέται αφόρητα. Μετά που είδα με το κούντημα 3 επεισόδια και δεν υπήρχε σε αυτά ΚΑΘΟΛΟΥ sex (έλεος), I gaveup. Τι να τα κάνεις τα εντυπωσιακά κουστούμια και τα κάστρα όταν δεν γαμιέται το σύμπαν; Κρίμα και άδικο.

Ούφ http://crouchy-ouf.blogspot.com
Τζαι ήταν μες το πάρκο την ώρα που επερίπαιζε μια πάπια ότι εκράταν φαϊ να της δώσει για να ποζάρει που επρόσεξα μιαν ειδοποίηση στο κινητό του, μήνυμα στο τίντερ που μιαν Σάρα. Η Σάρα, ερωτούσεν τον τι ώρα τελειώνει το μίτινγκ του, τζαι σε επόμενο μήνυμα μετά που της απάντησε, ελάλεν του άτε καλό, να κανονίσουμε να βρεθούμε. 
Οι κυνικοί εν απλά καλά ενημερωμένοι ρομαντικοί. 


Just a Life Crisis The Bloody Blog http://beatrixcrisis.blogspot.com
Προψές επήα για ποτό με ένα πρώην φίλο, είχε 2 χρόνια να μιλήσουμε επειδή εν μαλάκας και είναι στο εξωτερικό.

Ή ασπούμε στη δουλειά. Πάλε είμαι στα ντάουν μου. Ενώ ήμουν σούπερ ενθουσιασμένη.

Ενεκάτσιασα πόσο καιρόν πυρά και σκόνη, χτιτζιόν!
Έβαλα το τρικό μου και τα (μ)ποτάκια, έκαμα το τσάι μου, έφερα και ένα κουτί πισκόττα (άνοιξα και το παράθυρο να μεν δρώσω που την πυρά). Πάτησα και μες τα νερά όπως έρκουμουν. ΤΕΛΕΙΑ!

Σχετικά με τα προβλήματα της ηλικίας:
Να ακούεις διαφήμιση για τα βραβεία του ΜΑΤ στο ΛΑΒΕΦΕΜ. Και να λένε ότι θα έρτουν και οι "Boyz and noise" και να είσαι "οι πκιοι?"
Σιριουσλι, οι πκιοι?





Σκορπιες σκέψεις και εχω και αλλες...
Ασε που  βγαίνει η inner φάουσα. Με όλους. Αααααααααα...

Τρέχει με τις παντόφλες η κόρη να ανεβεί την σκάλα. Κτυπά στο κανί. Κλάμα οδυρμό. Δεν έπαιρνε από λόγια. Κατανοητό. Στα πολλά πήγε στο δωμάτιο της κούτσαλα-κούτσαλα να τελειώσει τα μαθήματα της. 


Άθλιες Κόρες http://athlieskores.blogspot.com, 

Εγώ και η Έρη ανακαλύψαμε τις χαρές της μηχανόβιας ζωής, χρησιμοποιήσαμε το αυτοκίνητο περισσότερο από κάθε άλλη φορά και με μεγάλη μας χαρά ανακαλύψαμε ότι μετά τα πρώτα διόδια της Θεσσαλονίκης προς Καβάλα μπορείς να κάνεις αναστροφή μόνο μετά απο 3 χιλιόμετρα....Yolo.. 
Πήγαμε σε πάρτη τσοπερ κλαμπ και προς μεγάλη μας απογοήτευση, τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, η μουσική και τα όργια ήταν σε κάποιο άλλο πάρτη. Για ακόμη μια φορά η επιρροή του Χόλγουντ μας έκανε να φανταζόμαστε πάρτη τα οποία δεν υπάρχουν σε αυτή την δεκαετία. 

5 Πράγματα που δεν κάνεις ως Έλληνας Δικήγορος....
«και που θα έκανες αν ήσουν δικηγόρος σε αμερικάνικο σίριαλ»



Blog Skepseon - Μπλογκ Σκέψεων

Τζείνες οι στιγμές που μπαίνεις στην πεζίνα καθημερινή σταματάς πριν τα μηχανήματα τζαι ρωτάς τον πεζινάρη "Εν ποδά το τάγκι μου;", για να ξέρεις που ποια μερκα των αντλιών εν να πάεις. Τζείνες οι στιγμές που πάεις να βάλεις πεζίνα, παρκάρεις στη σωστή μερκά, αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι κρατάς το αυτοκίνητο της μάνας σου τζαι το τάγκι εν που την άλλη. 

Tης μανα μου ειπα της οτι ειμαι γκευ το 2014 (πιιι μανι μανι εσιει 2 χρόνια). Η μερα που της το ειπα ηταν πολλά σημαδιακή.Εκαταγραψα την ήδη, στο μπλογκ δαμε. Εν θα ξεχασω πόοοοοοσο άγχος είχα τζαι ποοοοοοσο εκόλωνα να της το πω. Επροσπάθησα το πολλές φορες... Έκαμνα πράκτις μόνη μου πως να αρκέψω. Εθκιάβασα οδηγους για κάμινγκ άουτ στο ιντερνετ. Εμιλησα με φιλους.Είπαν μου τις εμπειρίες τους όσοι το εκάμαν. Εθκιαβασα ιστορίες, εκαμα ποστ (εσιει που το 2012 ??) Ήρτεν λοιπόν η μέρα που επερίμενα. Το πρώτο κυπριακό γκει πράιντ το 2014. Τζεινη η μέρα ήταν η μέρα που ήθελα να σταμπαρω οτι το είπα της μάνας μου. Μια κουβεντα εν τουτο όμως. Ίνταλως της το λαλείς;


Και ένα αγγλόφωνο, 'Πώς να επιβιώσεις στο Λονδίνο' στο οποίο μετά την αναφορά σε κυπριακή αγορά διαβάζουμε: 'Cypriot market (pantopolio opos to lalumen)', ναι, όπως το λαλούμεν: http://blog.westminster.ac.uk/international/how-to-survive-in-london-cypriot-edition/

6 σχόλια:

  1. Τι χαρά να μου στέλνουν αυτό το link και να μου λένε "κοίτα το blog Που διαβάζω έκανε αναφορά στο δικό σου"
    Σ'ευχαριστουμε Δάφνη είσαι μια από τις αγαπημένες μας και το ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμοιβαία τα αισθήματα και χαίρομαι διπλά διότι δεν το ήξερα.

      Καλή μας συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Oh my God!!!! Αναφορά στο μικρό ημερολόγιο μου!!!! Έχω κοκκινίσει... !!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάφνη γεια!
    Ευχαριστω πολύ για την αναφορά, εχω ψηλώσει 10 πόντους να ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.