Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Στη Μύκονο ηλιακά παγκάκια: φως, φόρτιση usb, wi-fi


Από πέρσι τον κήπο μου φωτίζω με φωτιστικά που φορτίζονται από τον ήλιο. Απαλλάχτηκα πλέον από το μόνιμο βάσανο επισκευής καλωδίων και από τις καμένες λάμπες. 

Αλλά τα δικά μου ακόμα μόνο φωτίζουν, δε φορτίζουν σαν τα παγκάκια που τοποθέτησε στη Μύκονο ο Δήμος (με το Λιμενικό Ταμείο). Ήδη, σε πολλά σημεία του νησιού έχουμε και δωρεάν σύνδεση με το διαδίκτυο κάτι που επίσης θα προσφέρουν τα παγκάκια μας.
Ακόμα είναι μόνο έξι, στο Γιαλό, κάτω από το Μουσείο, στις αφετηρίες και στο Νέο Λιμάνι. Δεν είναι πολλά αλλά είναι αρχή κι ελπίζω γρήγορα να αυξηθεί η χρήση  ηλικακής ενέργειας και οι παροχές.

Το άρθρο τα εξηγεί:


Ο Δήμος με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου, τοποθέτησαν «ηλιακά παγκάκια» που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο (2) θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.
Επιπλέον, φωτίζονται με χρώμα λευκό LED, όταν πέφτει το φως του ήλιου και αλλάζουν το χρώμα τους σε μπλε, όταν πραγματοποιείται επαγωγική  φόρτιση.
Επιπροσθέτως, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας.
Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν τη δυνατότητα παροχής δικτύου wi-fi.
Τα σημεία που τοποθετήθηκαν τα ηλιακά μπαγκάκια είναι τα ακόλουθα:

Δυο στη Χώρα παραπλεύρως του μνημείου Ηρώων
Ένα στην Κολοκύθα κάτωθι του αρχαιολογικού μουσείου
Ένα άνωθεν της αφετηρίας των ΚΤΕΛ στο Παλιό Λιμάνι
Ένα πλησίον της αφετηρίας των ταξί στο Νέο Λιμάνι
Ένα στην πλατεία της Άνω Μεράς


__________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.