Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Ομόφωνα Αθώοι + 6 άδολες μολότωφ φυτευτές ― #skouries




Αθωώθηκαν ομόφωνα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι κάτοικοι, κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013 και τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατασκευής εκρηκτικών υλών και της ληστείας.
Φέρνω άρθρο σχετικό, videos,  σχόλια, παλίτερα για να θυμηθούμε και, αναλυτικά με εικόνες και με ένορκες καταθέσεις, πώς φύτεψαν δυο αστυνομικοί -αδόλως άρα ατιμωρητί- μια τσάντα με 6 μολότωφ.



Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριέςhttps://soshalkidiki.wordpress.com/2018/12/01

Αθώοι οι 21 κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό στις Σκουριές το 2013 | 30/11/2018 | VIDEO https://youtu.be/09zcCI-EmC0





Εδω κ χρονια ο δικός μας «Ριχαρδος» στις #skouriesβγάζει προς το εξωτερικό χρυσο σε μορφή αποβλήτων ! Μαθε μπαλίτσα #Ριχάρδο

#SkouriesΕπιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης: "Μετά από 6 χρόνια διασυρμού και ταλαιπωρίας οικονομικής, ηθικής όλοι οι κατηγορούμενοι ομόφωνα αθώοι!!!" - https://ikariologos.gr/meta-apo-6-xronia-athooi/ …

Τα κανάλια κι οι δημοσιογράφοι του αστυνομικού «ρεπορτάζ» βέβαια, ανενόχλητοι για τον διασυρμό των αντιδρώντων κατοίκων της Χαλκιδικής, αφού παρήλθε με ασφάλεια η 5ετία παραγραφής του πλημμελήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης. #Skouries


Η Ιερισσός γιορτάζει:Τα παιδιά της είναι αθώα. Θα τιμωρηθούν ποτέ αυτοί που μπούκαραν στα σπίτια τους; Που τους απήγαγαν μπροστά στα παιδιά τους; Που προφυλάκισαν 4 αθώους Που φυτεψαν μολότοφ Που υπαγόρευαν καταθέσεις Θα τιμωρηθούν;

ΑΘΩΟΙ όλοι οι κατηγορούμενοι στην δίκη των Σκουριών! Ακόμα μια στημένη υπόθεση καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Θα λογοδοτήσουν επιτέλους όσοι (αστυνομία, δικαιοσύνη, κυβέρνηση, ιδιωτικές εταιρίες) έχουν συμμετοχή στον άδικο διασυρμό αθώων ανθρώπων; 

#skouries#ΣκουριεςΑκόμα μία νίκη του κινήματος απέναντι σε ακόμα μία απόπειρα κατασκευής ενόχων.

Αν θέλετε χρυσό, τραβάτε στου Ριχάρδου #HellasGoldSA #skouries

To @TheCase_omniatv με ελάχιστους πόρους αλλά με την κινηματική φλόγα να το κινεί, κατέγραψε ολόκληρη τη δίκη των Σκουριών. Τεράστια η σημασία της κοινωνικής ενημέρωσης, όπως προτιμώ να χαρακτηρίζω την αντιπληροφόρηση και πρέπει να τη στηρίξουμε. 


Ομόφωνα αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι στη δίκη των Σκουριών. Μπούκαραν τα ΕΚΑΜ νύχτα, μπήκαν πόσες διμοιρίες μέσα στο χωρίο και το ντουμάνιασαν με χημικά, πήγαν το μισό χωρίο κατηγορούμενους και τελικά ακόμα και το δικαστήριο δεν πείσθηκε #skouries
"Θέλουμε τα δάση την γη και το νερό και όχι ένα τάφο φτιαγμένο από χρυσό"

efsyn   Με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα από φίλους, συγγενείς και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων έγινε δεκτή η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, που αθώωσε ομόφωνα λόγω αμφιβολιών και τους 21 κατοίκους της  Χαλκιδικής.
Τα άτομα κατηγορούνταν για την εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές τον Φεβρουάριο του 2013 και αδικήματα, όπως αυτά της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της κατασκευής εκρηκτικών υλών και της ληστείας.
Εκφωνώντας την απόφαση ο πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι «από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και την ακροαματική διαδικασία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος των κατηγορουμένων, πλην όμως προέκυψαν περιστατικά που αντικρούουν τις ενδείξεις αυτές και δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την ενοχή τους. Απαιτείται πλήρης απόδειξη ενοχής προκειμένου να δημιουργηθεί πλήρης δικανική πεποίθηση στο δικαστήριο. Γι' αυτό τον λόγο κρίνονται όλοι αθώοι για όλες τις πράξεις».
Όπως έγραφε πρόσφατα η «Εφ.Συν.», οι περισσότεροι από τους 70 μάρτυρες κατηγορίας μετατράπηκαν κατά την εξέταση τους σε υπεράσπισης, όπως οι εργολάβοι τα μηχανήματα των οποίων καταστράφηκαν από την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρίας χρυσού και απέκλεισαν οι δράστες να βρισκόταν μεταξύ των κατηγορουμένων. Ή ακόμη και οι σεκιουριτάδες της εταιρείας που αδυνατούσαν να αναγνωρίσουν σαφώς και πέραν πάσης αμφιβολίας κάποιον δράστη από τους 21.

Τελικά δεν ήταν «πειστήρια» 

Η δικογραφία που συντάχθηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης στηρίχθηκε κυρίως σε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, δειγματοληπτικές λείψεις DNA και κάποια «πειστήρια» που συγκεντρώθηκαν τόσο από την περιοχή του εργοταξίου όσο κατόπιν επεισοδιακών -όπως εξελίχθηκαν- εφόδων στα σπίτια κατηγορουμένων.
Οι αστυνομικές έρευνες σχολιάστηκαν και από τον εισαγγελέα της έδρας, που κατά την αγόρευσή του άφησε σαφείς αιχμές εις βάρος της ΕΛ.ΑΣ. για «έλλειψη σχεδιασμού» προκειμένου να αποφευχθεί η επίθεση, από τη στιγμή μάλιστα, που όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν «κλιμακούμενες αντιδράσεις».
Ο εισαγγελικές λειτουργός αναφέρθηκε και στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, λέγοντας ότι αυτές δεν επαρκούν για να καταστούν ένοχοι κάποιοι κατηγορούμενοι. «Το μέσο της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου δεν χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό, αλλά έγινε ο ίδιος ο σκοπός» επισήμανε ο ίδιος.

«Απόλυτη δικαίωση»

«Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων και την ακροαματική διαδικασία προκύπτουν ενδείξεις ενοχής εις βάρος των κατηγορουμένων, πλην όμως προέκυψαν περιστατικά που αντικρούουν τις ενδείξεις αυτές και δημιουργούν αμφιβολίες ως προς την ενοχή τους.
Απαιτείται πλήρης απόδειξη ενοχής προκειμένου να δημιουργηθεί πλήρης δικανική πεποίθηση στο δικαστήριο. Γι' αυτό το λόγο κρίνονται όλοι αθώοι για όλες τις πράξεις» ήταν τα λόγια του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ανακοινώνοντας την ομόφωνη αθωωτική απόφαση.
Για απόλυτη δικαίωση συνηγόρων και κατηγορουμένων, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο εκ των υπερασπιστών Γιώργος Κυρίτσης, που ανέφερε ότι με την απόφαση «κατέρρευσε η κατασκευή μιας τρομακτικής δικογραφίας που σχηματίστηκε με προφανή σκοπό την καταστολή και την φρονηματική δίωξη, όχι κατ΄ ανάγκην των κατηγορουμένων, αλλά μίας ολόκληρης κοινωνίας που αντιτίθεται στην καταστροφή του περιβάλλοντος». Ο ίδιος προσέθεσε ότι η ομόφωνη απόφαση αποδεικνύει ότι «όπου η Δικαιοσύνη λειτουργεί ανεπηρέαστη λειτουργεί ως θεματοφύλακας, όχι μόνο των δικονομικών, αλλά και των ανθρωπινών δικαιωμάτων».
Ο συνάδελφός του Βασίλης Τζιμούρτος, επίσης εκ των υπερασπιστών στη δίκη, σχολίασε ότι «οι κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής βιώσαν συνθήκες Γκουαντάναμο από τη στιγμή που ύψωσαν φωνή διεκδικώντας τα αυτονόητα: Νερό, Υγεία, Περιβάλλον, Βιώσιμη Ανάπτυξη». Επισήμανε δε ότι η δικογραφία ήταν «το αποκορύφωμα μιας σειράς τεχνητά διογκωμένων κατηγορητηρίων που είχαν μοναδικό στόχο να φιμώσουν όλες αυτές τις φωνές»
 «Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας απεδείχθη περίτρανα ότι σε δύσκολες εποχές η Δικαιοσύνη δεν επιδοκιμάζει, δεν επικυρώνει, δεν νομιμοποιεί τη φίμωση ανθρώπων και κινημάτων με τέτοιους σκοτεινές διαδικασίες. Η σημερινή ομόφωνη απόφαση αποτελεί «φάρο» για τη λειτουργία και τη στάση των λειτουργών της Δικαιοσύνης απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται για θεμελιώδη κοινά αγαθά και ανθρώπινα δικαιώματα», πρόσθεσε ο κ. Τζιμούρτος.
Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή για πέντε εκ των εμπλεκόμενων προσώπων για τα κακουργήματα της κατασκευής εκρηκτικών υλών και της έκρηξης, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της διακεκριμένης φθοράς με φωτιά και της παράνομης υλοτομίας και την αθώωση των υπολοίπων.


Χθες παρακολουθήσατε την αθωωτική απόφαση για τη δίκη των Σκουριών. Σήμερα παρακολουθήστε ένα 10λεπτο αφιέρωμα σχετικά με τις διώξεις, την ποινικοποίηση και το «Guantanamo» που επέβαλαν κράτος και αστυνομία στην Β.Α. Χαλκιδική. https://omniatv.com/853422116 



[ monitor ] Η «εγκληματική οργάνωση» της Β.Α. Χαλκιδικής

«Δεν ξέρω πώς – αυτός που δεν το έχει ζήσει – μπορεί να καταλάβει αυτό το κλίμα της τρομοκρατίας»
Εκατοντάδες κάτοικοι των χωριών της Β.Α. Χαλκιδικής διώκονται σε δεκάδες υποθέσεις, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα. Μια εισαγγελέας δήλωσε «θέλω ησυχία στην περιοχή», αναφερόμενη στις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας κατά του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., θυγατρικής της Eldorado Gold, που προβλέπει επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, με μια μεγάλη εγκατάσταση ανοιχτής εξόρυξης.
Αρχείο όλων των εκπομπών: https://omniatv.com/monitor


Ypopto Mousi
Πάει και αυτό... Πάμε παρακάτω. #Δίκη_Σκουριών #skouries

Ξεκίνησε η 11η δικασιμος στη #Δίκη_Σκουριών. Ανακοινώνεται η απόφαση από τον Πρόεδρο. 
Πρόεδρος: Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα πως προκύπτουν ενδείκεις ενοχής, πλην όμως προέκυψαν και περιστατικά που αντικρούουν. Οι αμφιβολίες αυτές, στο παρόν στάδιο της δίκης, όπου απαιτείται πλήρης απόδειξη της ενοχής, αποκλείουν την δυνατότητα πλήρους πεποίθησης. Όλοι ομόφωνα αθώοι.


omniatv
Σας παρουσιάζουμε τις ένορκες καταθέσεις, την έκθεση κατάσχεσης και την αθωωτική απόφαση «λόγω έλλειψης δόλου» για τους δυο αστυνομικούς.
Αλέξανδρος Λιτσαρδάκης - 25/11/2018 18:48




Τη νύχτα του Σαββάτου 16 προς Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013, γίνεται επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, όπου πυρπολείται εξοπλισμός εργολάβων της εταιρείας. Μετά τη φυγή των δραστών, οι φύλακες, κατ’ εντολή του αρχιφύλακα Σωτηρόπουλου Νικόλαου, αρχίζουν να συλλέγουν αντικείμενα από τον χώρο. Την επόμενη ημέρα (17/11/2013) στις 15:30 ο αρχιφύλακας του εργοταξίου Σωτηρόπουλος καλεί, τον Γεωργιάδη, φύλακα του εργοταξίου, ο οποίος δεν βρισκόταν καν σε βάρδια εκείνη την ώρα, και του δίνει εντολή να μεταφέρει τα εν λόγω αντικείμενα  στο Α.Τ. Αρναίας.
Ο Γεωργιάδης μεταβαίνει στο Α.Τ. Αρναίας, όπου και δίνει ένορκη κατάθεση στους αστυνομικούς Κ. και Δ., που τελούν εκείνη την ώρα ανακριτικοί υπάλληλοι. Ο Γεωργιάδης καταθέτει στις 17/2/2013 και ώρα 16:00 τα εξής:

«Εργάζομαι στην εταιρεία φύλαξης North Star, η οποία έχει αναλάβει την φύλαξη του εργοταξίου της “Ελληνικός Χρυσός” στην θέση Σκουριές, Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής. Μου παρέδωσαν πριν μια ώρα μερικά αντικείμενα όπως : πλαστικά μπουκάλια, πυρσούς, κάλυκες φυσιγγίων κ.λπ. τα οποία βρέθηκαν εντός του εργοστασίου και γύρω από αυτό και τα οποία σχετίζονται με τα γεγονότα που έλαβαν χώρο χθες το βράδυ. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο και υπογράφω.»
Έπειτα από την ένορκη αυτή κατάθεση του Γεωργιάδη, συντάσσεται από τους Δ. και Κ. έκθεση παραδόσεως και κατασχέσεως, στην οποία αναφέρεται :
«Προβήκαμε στην κατάσχεση 6 μπουκαλιών γυάλινων που περιέχουν εύφλεκτο υγρό*, δυο καλύκων κυνηγετικού όπλου, δύο πλαστικών μπουκαλιών τα οποία περιείχαν εύφλεκτο υγρό, τριών φωτοβολίδων χειρός κίτρινου χρώματος και 10 πλαστικών πωμάτων διαφόρων ειδών.»
Μετά τα 6 γυάλινα μπουκάλια που περιέχουν εύφλεκτο υγρό (μολότοφ) εισάγεται ένας αστερίσκος ο οποίος συμπληρώνει στο τέλος της αναφοράς: «*εντός ενός πάνινου σακιδίου»
Η έκθεση κατάσχεσης και παράδοσης διαρκεί 15 λεπτά και τελειώνει στις 16:30.
Την Τρίτη 19/2/2013 ο Γεωργιάδης καταθέτει ως αυτόπτης μάρτυρας στον εμπρησμό, στους αστυνόμους Μαϊκόπουλο και Σχοινά.
Την Τετάρτη 20/2/2013 ο Γεωργιάδης καλείται εκ νέου σε ένορκη εξέταση για διευκρινίσεις σχετικά με την παράδοση των πειστηρίων την Κυριακή το μεσημέρι. 
Αφού επιβεβαιώνει όσα κατέθεσε τόσο στις 17 όσο και στις 19 του μήνα και δηλώνει ότι είναι αληθή, αναφέρει ότι τα αντικείμενα που παραλαμβάνει, κατ’ εντολή Σωτηρόπουλου, από το εργοτάξιο, είναι: δύο (2) κάλυκες κυνηγετικού όπλου, δύο (2) λιωμένα πλαστικά μπουκάλια, τρεις (3) φωτοβολίδες χειρός τύπου πυρσού και διάφορα πλαστικά καπάκια.
Ο αστυνόμος στη συνέχεια ρωτάει σχετικά με τις διαδικασίες που έλαβαν χώρα στο Α.Τ. Αρναίας.
Ερώτηση: Στο Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας, ποιον αστυνομικό βρήκες και τι έγινε εκεί;
Απόκριση: Ύστερα από είκοσι λεπτά αφού έφυγα από τις Σκουριές, έφτασα στο Αστυνομικό τμήμα Αρναίας, όπου βρήκα έναν ένστολο αστυνομικό, τον οποίο δεν γνώριζα. Σε αυτόν είπα ότι είμαι φύλακας από το εργοτάξιο των Σκουριών και έφερα αντικείμενα για να τα παραδώσω στον κ. Κ. Ο Κ. που ήταν με πολιτικά στο γραφείο είπε κάτι με τον ένστολο συνάδελφό του και ο δεύτερος άρχισε να γράφει κάποια έντυπα. Ο αστυνομικός μου ζήτησε την ταυτότητά μου, την οποία του έδωσα, και συμπλήρωσε δυο έντυπα. Για τα έντυπα αυτά μου είπε να τα υπογράψω και ότι αφορούσαν τη μετάβασή μου στο Τμήμα και την παράδοση των αντικειμένων. Εγώ υπέγραψα τα έντυπα κι έφυγα από το τμήμα για να επιστρέψω στις Σκουριές.

 Καταληκτικά, γίνεται διευκρινιστική ερώτηση σχετικά με τα πειστήρια που κατέθεσε, καθώς τα αντικείμενα που αναφέρει στην σημερινή (20/2/2013) κατάθεσή του, συμπίπτουν πλήρως με την κατάθεση του στις 17/2/2013, ωστόσο είναι πολύ διαφορετικά μ’ αυτά που συμπεριλαμβάνονται αργότερα στην έκθεση κατάσχεσης και παράδοσης από τους αστυνομικούς Κ. και Δ..


Ερώτηση : Μέσα στα αντικείμενα που παρέδωσες συμπεριλαμβάνονταν κάποιο σακίδιο ή γυάλινες φιάλες με υγρό ; 
Απόκριση : Όχι, τα αντικείμενα που παρέδωσα ήταν αυτά που προανέφερα.
Ερώτηση : Στην από 17-02-2013 έκθεση κατάσχεσης που συντάχθηκε στο Α.Τ. Αρναίας, την οποία υπέγραψες, συμπεριλαμβάνονται στα κατασχεθέντα και έξι (6) μπουκάλια γυάλινα με υγρό που περιέχουν εύφλεκτο υγρό εντός ενός καφέ πάνινου σακιδίου. Διάβασες την συγκεκριμένη έκθεση όταν την υπέγραψες ; 
Απόκριση : Όχι δεν την διάβασα.
Ερώτηση: Σχετικά με την αναγραφή των αντικειμένων αυτών, δηλαδή των γυάλινων φιαλών και του πάνινου καφέ σακιδίου, στην έκθεση κατάσχεσης, τι έχεις να καταθέσεις;
Απόκριση: Έχω να δηλώσω ότι δεν παρέδωσα εγώ τα συγκεκριμένα αντικείμενα, αλλά μόνο τα αντικείμενα που προανέφερα, και κακώς αναγράφηκαν τα γυάλινα μπουκάλια και ο σάκος στην έκθεση κατάσχεσης.
Ερώτηση: Γνωρίζεις κάτι σχετικά με τις γυάλινες φιάλες και το καφέ πάνινο σακίδιο;
Απόκριση: Όχι δεν γνωρίζω κάτι σχετικά με τα αντικείμενα αυτά.
Ερώτηση: Στην από 17-2-2013 έκθεση κατάσχεσης αναφέρονται επίσης δύο πλαστικά μπουκάλια τα οποία περιείχαν εύφλεκτο υγρό. Εσύ παρέδωσες τέτοια αντικείμενα;
Απόκριση: Όχι, εγώ παρέδωσα όπως προανέφερα, δυο πλαστικά μπουκάλια τα οποία ήταν λιωμένα, μάλλον από φωτιά ή λόγω του υγρού που ίσως περιείχαν, τα οποία ωστόσο δεν περιείχαν υγρό όταν τα παρέλαβα από το γραφείο και τα παρέδωσα στο Α.Τ. Αρναίας. Προφανώς από λάθος αναγράφηκαν τα μπουκάλια που μου αναφέρατε.
Από τα παραπάνω κατέστη σαφές ότι οι αστυνόμοι Κ. και Δ. που συνέταξαν την εν λόγω έκθεση συμπεριέλαβαν, μέσα στα αντικείμενα που τους παραδόθηκαν, άσχετα με την υπόθεση αντικείμενα. Συγκεκριμένα, μια πάνινη τσάντα με 6 μολότοφ και 2 πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό.
Για το εν λόγω παράπτωμα, διενεργείται Ε.Δ.Ε. η οποία παραπέμπει τους δυο αστυνομικούς σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής.
Από τα πρακτικά της απόφασης συνάγονται τα εξής συμπεράσματα. 
Αρχικά ο Δ. και ο Κ. κατηγορούνται για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σύμφωνα με το άρθρο 242 παρ. 1 του ΠΚ. 
Το δικαστήριο στην απόφαση του έκρινε ότι : «δεν αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι δεν γνώριζαν ή δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν ότι ο καφέ σάκος με τα έξι γυάλινα μπουκάλια που περιείχαν εύφλεκτο υλικό δεν ανήκαν πραγματικά στην εν λόγω υπόθεση και ότι είχαν παραδοθεί παλαιότερα στην υπηρεσία τους.»
Αυτό γίνεται σαφές και αν δει κανείς τι καταθέτει στην δίκη ο μάρτυρας Χ.
«Ο σάκος με τις μολότοφ είχε παραδοθεί νωρίτερα και οι κατηγορούμενοι μπερδεύτηκαν και έγινε ό,τι έγινε. Το σακίδιο βρισκόταν εκεί «ορφανό». 
Επίσης ο μάρτυρας Αποστόλου, σύμβουλος ασφαλείας της North Star, καταθέτει σχετικά με τον σάκο, ότι τον είχε παραδώσει στις 5/01/2013, ενώ αποδίδει και ευθύνες στον αξιωματικό Γκ., που δεν συνέταξε, κατά την παράδοση, έκθεση κατάσχεσης και έμειναν οι μολότοφ «ορφανές».
«Οι μολότοφ δεν ήταν ανάμεσα στα αντικείμενα που παραδόθηκαν μετά τις 17-2-2013. Εκείνη την ημέρα ότι υπήρχε το κατέγραψα εγώ. Οι μολότοφ εντός του σάκου παραδόθηκαν άλλη ημέρα προγενέστερα, στις 5-1-2013. Εγώ ο ίδιος παρέδωσα τον σάκο στον αξιωματικό υπηρεσίας κ. Γκ. και ζήτησα παράλληλα και κάποιο αποδεικτικό ότι παραδίδω τις φιάλες. Αδιαφόρησε και δεν συνέταξε έκθεση κατάσχεσης. Ο κος Κ. δεν φέρει καμία ευθύνη. Είναι εξαίρετος αστυνομικός. Οι μολότοφ βρέθηκαν εκεί και τις έβαλαν μαζί με τα υπόλοιπα αντικείμενα»



Καταληκτικά το δικαστήριο έκρινε πως ό,τι συνέβη έγινε «εκ παραδρομής», ενώ υπήρξε απουσία δόλου στις ενέργειες των κατηγορουμένων και απέδωσε την αμέλειά τους στις «ιδιαίτερα επιβαρυμένες συνθήκες εκτέλεσης των καθηκόντων, κατά τη συγκεκριμένη ημέρα». Από την όλη διαδικασία, παράλληλα, κατέστη σαφές ότι τα αντικείμενα αυτά όντως ήταν άσχετα με την υπόθεση και όντως τοποθετήθηκαν στην υπόθεση του εμπρησμού από τους δύο κατηγορούμενους.
Τα παραπάνω αναδεικνύουν ορισμένα γεγονότα. 
Αρχικά, ότι όχι μόνο συλλέγονταν τα αντικείμενα από την εταιρεία, αλλά και μεταφέρονταν από υπαλλήλους της εταιρείας στο Α.Τ. Αρναίας. Άλλωστε χαρακτηριστική είναι η κατάθεση ενός φύλακα στην 3η δικάσιμο της δίκης των Σκουριών που τονίζει ότι: «υπήρχε μια παγιωμένη τακτική σε συνεννόηση με την αστυνομία για να τα συλλέγουμε εμείς […] υπήρχε και ένα άλλο επεισόδιο στις 5 Γενάρη, μαζέψαμε κάποια πειστήρια πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία και μας είπε να τα κατεβάσουμε εμείς στο Α.Τ. Αρναίας.»
Ακόμη, είναι έκδηλη η προχειρότητα των αστυνομικών στο Α.Τ. Αρναίας. Ο αστυνόμος Γκ. δεν συντάσσει έκθεση κατάσχεσης για τις μολότοφ και το σακίδιο που του παραδίδονται στις 5 Ιανουαρίου. Ως εκ τούτου μένουν «ορφανά», μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, όταν και ο αστυνόμος Γ. τα φέρνει στον αστυνόμο Δ. «από αμέλεια», ενώ συντάσσουν την έκθεση για τον εμπρησμό. 

Τα αντικείμενα παύουν να είναι «ορφανά» και «φυτεύονται» στην υπόθεση.





Επιτροπή Αγώνα δ. Πολυγύρου









ΔΙΚΗ #skouries
Μετά από 6 χρόνια διασυρμού και ταλαιπωρίας οικονομικής αλλά κυρίως ηθικής, όλοι οι κατηγορούμενοι ομόφωνα αθώοι!!!
Στη 1 Οκτωβρίου ξεκίνησε μια από τις δύο πιο μεγάλες δίκες του κινήματος ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική. 21 συναγωνιστές (από τους 500+ που αριθμεί τι κίνημα) διώκονται κακουργηματικά για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός, στις 17 Φλεβάρη του 2013. Αυτό είχε ως συνέπεια την προφυλάκιση τεσσάρων συναγωνιστών.
Βασικό κριτήριο για να είσαι κατηγορούμενος: Να λες ΟΧΙ στην εξόρυξη χρυσού, ΟΧΙ στο ξεπούλημα του τόπου σου, ΟΧΙ στον καρκινογόνο αμίαντο που θα αναπνέουν τα παιδιά σου, ΟΧΙ στην καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής σου, ΟΧΙ στην καταστροφή του τόπου σου!
Σε όλη τη διάρκεια της δίκης σταθήκαμε απέναντι σε ένα σαθρό κατηγορητήριο που στήθηκε από έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Ήρθαμε αντιμέτωποι με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν με «ιδιαίτερο» τρόπο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας.
Υπήρχε μια παγιωμένη τακτική σε συνεννόηση με την Αστυνομία, να συλλέγονται τα στοιχεία από τους υπαλλήλους της εταιρίας φύλαξης του εργοταξίου. Η συλλογή στοιχείων έγινε από τους εν λόγω υπαλλήλους χωρίς γάντια και χωρίς να έχουν φωτογραφηθεί τα σημεία εύρεσης τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο αστυνομικών, οι οποίοι λίγες μέρες μετά τον εμπρησμό, πρόσθεσαν ως πειστήριο μια πάνινη τσάντα με μολότοφ, η οποία όμως σχετιζόταν με άλλη υπόθεση. Για τους δύο αστυνομικούς που φύτεψαν το συγκεκριμένο στοιχείο διατάχθηκε Ε.Δ.Ε, παραπέμφθηκαν σε δίκη, αλλά «αθωώθηκαν, λόγω έλλειψης δόλου».
Άλλα αντικείμενα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ως πειστήρια ενοχής ήταν: μια κουκούλα κυνηγιού που φέρει DNA, η οποία βρέθηκε σε κυνηγετική περιοχή 1,5 χλμ μακριά από το εργοτάξιο. Καπάκια φωτοβολίδων με βιολογικό υλικό που ανήκε σε αστυνομικό έρευνας. Καπάκι φωτοβολίδας με μερικό δείγμα DNA από ανάλυση που διενεργήθηκε 1,5 χρόνο μετά. 
Και φυσικά στην αίθουσα ακούσαμε μάρτυρες κατηγορίας που αδυνατούσαν να θυμηθούν εάν και κατά πόσο συνέλεξαν καπάκια από φωτοβολίδες. Μάρτυρες κατηγορίας που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, υπέγραψαν καταθέσεις που δεν είχαν διαβάσει. Μάρτυρες, που παραδέχτηκαν πως άλλα είπαν και άλλα καταγράφηκαν από τους αστυνομικούς στις καταθέσεις που έδωσαν.
Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν ότι στήθηκε μια βιομηχανία διώξεων που στηρίχτηκε σε ένα όργιο αυθαιρεσίας από πλευράς της Αστυνομίας. Καταθέσεις που αγγίζουν τα όρια της ψευδορκίας και αστυνομικούς να παραμένουν στο απυρόβλητο από την πλευρά της δικαιοσύνης. Αστυνομικοί ατιμώρητοι που κανονικά η ελληνική δικαιοσύνη θα έπρεπε να αιτηθεί την παραπομπή τους για το διασυρμό μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Ένα καλοστημένο κατηγορητήριο με ένα μοναδικό σκοπό: να φυλακίσουν, να εκφοβίσουν, να εξαντλήσουν ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά όλους όσους αντιστέκονται στα καταστροφικά σχέδια της Eldorado.
Σήμερα μετά από έξι ολόκληρα χρόνια συνεχούς και αδιάκοπου αγώνα, ήρθε επιτέλους η δικαίωση για τους ανθρώπους που ήταν ο γείτονας, ο συμμαθητής, ο φίλος, ο πατέρας, ο γιος μας.
Συνεχίζουμε πιο δυνατοί! 
Επόμενο ραντεβού στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 19/12 για την υπόθεση Καρατζά.
Συνεχίζουμε μέχρι την την τελική αθώωση των συναγωνιστών μας!

________________________________
Υπενθυμίζω:
21 άνθρωποι έλαβαν κλήσεις για να δικαστούν στις 9 Ιουνίου 2016 για τον αγώνα τους για τις Σκουριές.

Τα έχω γράψει πολλές φορές με στοιχεία και αποδείξεις. Αν έχετε απορίες ένα κλικ στην ετικέτα skouries του ιστολογίου μου ή ένα γκουγκλάρισμα της ετικέτας #skouries θα ξεδιπλώσει απαντήσεις στα ερωτήματά σας.
Σήμερα φέρνω νέα σχόλια και εικόνες αυτού του δύσκολου άνισου αγώνα μαζί με συνδέσμους. Ίσως δεν είναι αργά να διασώσουμε την πατρίδα του Αριστοτέλη, ίσως δεν είναι αργά να καταλάβουμε πως εμείς εδώ είμαστε θεματοφύλακες της  ανθρώπινης Ιστορίας και προέχει η διάσωση και πως για μας για μας εδώ είναι πιο συμφέρουσα η τουριστική ανάπτυξη διότι οι Σκουριές είναι χρυσός, μα όχι των ορυχείων του Μπομπολιστάν.
Και, τέλος, ένα τεστ: Αν μένατε στην Χαλκιδική θα θέλατε να λειτουργήσουν οι ‪#skouries ; 

Το ορυχείο της El Dorado στον τόπο που γεννήθηκε ο Αριστοτέλης είναι ένα πολλαπλό έγκλημα. Κατά της Φύσης και της Υγείας όλων μας, κατά του Πολιτισμού και της Ιστορίας μας, κατά της ποιότητας ζωής μας και του μέλλοντος.
Τα ΜΑΤ χτυπούν και συλλαμβάνουν πολίτες για να προστατέψουν μια ιδιωτική επένδυση. 
Τα ορυχεία (ψάξτε το), όπου κι αν βρίσκονται, ποτέ δεν πλουτίζουν τους εργάτες που τα δουλεύουν αλλά τις εταιρίες με έδρα Καναδά.
Τα ορυχεία (ψάξτε το) καταστρέφουν το περιβάλλον. Τα απόβλητα μολύνουν το νερό που κυλά και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μολύνει πρώτα Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη και μετά το Αιγαίο.
Ο αμίαντος (ψάξτε το) είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Στην Ελλάδα βιομηχανία μας είναι ο Τουρισμός.
Στην Ελλάδα «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει».
 Κι όμως, σε δάσος ιστορικό εμείς δεχόμαστε μια βαριά κι επικίνδυνη εξόρυξη;

Οι άνθρωποι που θα δικαστούν δεν κάνουν άλλο παρά να αντιστέκονται στην κρατική τρομοκρατία.
Το Σωματείο Επαγγελματιών Ιερισσού θα κλείνει τα εμπορικά καταστήματα για να συμπαρασταθεί στα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη και καλούν κι εμάς. Για το καλό όλων μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.