Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και επιθέσεις 'Φίλων'





Είναι λίγο περίεργο να βλέπεις φίλους -και Φίλους ιντερνετικούς- να βάζουν likes ή να προσθέτουν και το λογάκι τους σε αναρτήσεις που σε κατηγορούν και σε λασπώνουν.
Πιο κάτω εξηγώ τι συνέβη και ποια απόφασή μου ενόχλησε μερικούς. Όμως πριν εκθέσω τα σχετικά ήθελα να πω ότι αλήθεια, εσείς με τα φιλάκια και τις ευχούλες στα μηνύματα, πολύ με μπερδεύετε όταν υποστηρίζετε εκείνους που με βρίζουν. Δε θα αστυνομεύσω τα likes σας ούτε τα λόγια σας αλλά νομίζω πριν επικροτήσετε κατηγόρους μπορούσατε να ακούγατε και τη δική μου πλευρά ή, αν τόσο σας είναι απεχθείς οι αποφάσεις μου, να είχατε την εντιμότητα να με διαγράφατε από «Φίλη» αντί ταυτόχρονα να μου στέλνετε τραγουδάκια και καρδουλάκια.

Για το περιστατικό εξηγώ και ακολουθούν σύνδεσμοι, εικόνες και ολίγα σχόλια για τη συνάντηση:


Πριν λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε χρήστες στην Πλατεία Βάθη. Παρότι το συριζόφιλο «στεγνό» ΚΕΘΕΑ δεν παρέστη και παρότι στις περιγραφές της συνάντησης δίνεται πολλή έμφαση στο «πρώην» χρήστες (μην τύχει και κολλήσει εθισμό ο Πρόεδρος), παρότι γνωρίζω ότι η Ν.Δ. έκλεισε τον Οδυσσέα (πρώτη και τελευταία και υπερεπιτυχημένη απόπειρα Κέντρου Ελεγχόμενης Χρήσης στην Αθήνα), εγώ ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Δικτύου Ομοτίμων Χρηστών, όταν συζητήσαμε και ζυγίσαμε την πρόσκληση ήμουν απολύτως κάθετη ότι οφείλαμε να παραστούμε. Γιατί;
Επειδή:
Επιμένω ότι το Δίκτυο το ιδρύσαμε με τους συνεργάτες μου για να διεκδικήσουμε αξιοπρέπεια και ανθρώπινα δικαιώματα για τους Χρήστες Ουσιών, μια από τις πιο κυνηγημένες από το Νόμο κοινότητες στον τόπο μας και δε δίνω στον εαυτό μου το δικαίωμα να γίνουν εμπόδιο στο σκοπό μας προσωπικά γούστα και προτιμήσεις.
Η πολιτική δε γίνεται με ναζάκια και μουτράκια και 'δε σας μιλάω'. Διεκδικούμε καλύτερες μέρες για την κοινότητά μας και προσωπικές κομματικές προτιμήσεις δε χωράνε. Έχουμε συναντήσει όσους μάς δέχονται (και κάποιους που δε) και θα συνεχίσω να το επιδιώκω (με εξαίρεση τη Χ.Α. που δεν είναι πολιτικό κόμμα αλλά συμμορία τραμπούκων η οποία έχει επίσημα δημοσιεύσει τι θα έκανε σε ασθενείς και χρήστες αν είχε την εξουσία).

'Ποτέ για μάς χωρίς εμάς' είναι ένα από τα συνθήματά μας και δεν είναι μυστικό ότι πολλοί επικεφαλής φορέων αρνούνται να συναντηθούν μαζί μας.
Τα ζητήματα των Ναρκωτικών είναι ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας που μόνο διακομματικά μπορούν να λυθούν με συνεργασία και γνώση.

Και ναι, η παρουσία του Αρχηγού της Αντιπολίτευσης παρουσιάστηκε σε κάποιες ιστοσελίδες με το στιγματιστικό μελοδραματικό λόγο της προκατάληψης δίνοντας έμφαση στο «πρώην» χρήστες και μιλώντας για «μπαρ το ναυάγιο» και «ναυάγια της ζωής». Ναι, ο άνθρωπος που το κόμμα του έκλεισε τον Οδυσσέα σήμερα παρουσιάστηκε ως προοδευτικός φιλάνθρωπος που δηλώνει «ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό αντεπιχείρημα για τη μη λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης και στην Ελλάδα» και ναι, εμείς γνωρίζουμε γιατί και πώς η προσπάθεια για τέτοιους χώρους θα αποτύχει αν δεν υπάρξουν προϋποθέσεις τις οποίες εκεί, στο καφενείο, δεν ενδιαφέρθηκε να ακούσει αφού πήραν το λόγο οι παρόντες συνοδοί «θεραπευτές» και δόθηκε έμφαση στο μελόδραμα των προσωπικών εξομολογήσεων, λες και στη σημερινή Ελλάδα χρειάζεται προσωπική εξομολόγηση για να φανταστείτε το δράμα της ζωής των χρηστών. 
Ναι σε όλα αυτά και στις ψήφους στο νομοσχέδιο Κάνναβης και σε άλλα τόσα που χρόνο να είχατε και όρεξη και πρώτη εγώ θα σας τα εντόπιζα αλλά για μάς πάνω από όλα μετρούν οι γέφυρες επικοινωνίας και το νιώθουμε χρέος προς την κάθε χρήστρια και κάθε χρήστη να επιμένουμε να δηλώνουμε την παρουσία μας και να προσπερνάμε προσωπικές προσβολές για το γενικό καλό.

Λάθος μας; Λάθος μου να σκέπτομαι έτσι;
Δικαίωμά σας να με κρίνετε. Όμως, όταν συναινείτε με εκείνους που με μπλοκάρουν για να με βρίσουν αναπάντητοι, τουλάχιστον ας με έχετε ακούσει πρώτα.

_________________________



ΜΚ Ο συγκεκριμένος θα μπορούσε ευκολότατα να το γνωρίζει αν είχε πριν τηλεφωνηθεί με τον σημερινό Αντιπρόεδρο του κόμματός του, Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και με το εξέχον μέλος της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, αλλά έπεσε από τα σύννεφα ο καϋμένος... Και οι δυο τους είχαν διατελέσει Υπουργοί Υγείας όταν "έκλεισαν" τον ΟΔΥΣΣΕΑ... Μνήμη χρυσόψαρου έχουν - άραγε - εκεί στη ΝΔ; μάλλον ρετουσάρουν την εικόνα τους ενόψει εκλογών.

ΜΚ Συγκεκριμένα σήμερα σε όλες τις εφημερίδες, ψεύδεται η κυβέρνηση που χτες κλειδαμπάρωσε τον ΟΔΥΣΣΕΑ.

·       NETAKIAS.COM
Ο κ.Μητσοτακης αν θέλει να βοηθήσει τους απεξαρτημένους ουσιαστικά, καλό να μας πει που «χάθηκαν» τα 10εκ ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς τον ΟΚΑΝΑ…ΓΑΡΓΑΡΑ;
-->
Ανάμεσα στους 24 φακέλους που έχει καταθέσει ο Παύλος Πολάκης στον Εισαγγελέα είναι και αυτός που αφορά τα 10.000.000 που είχε δώσε  το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΟΚΑΝΑ για πρόσληψη προσωπικού κι αυτά έγιναν καπνος

Ο Μητσοτάκηςπου συναντήθηκε με απεξαρτημένα άτομα, είναι το ίδιο πρόσωπο που τον Ιούλιο 2017 συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοιν. καταδίκασε την ομοφοβία και τον ρατσισμό και 3 μήνες αργότερα καταψήφισε το νδ για τη αναγνώριση της ταυτότητας φύλλου. Για να μην ξεχνιόμαστε

Gregory Vallianatos Μπράβο στους φίλους και στις φίλες μας που ενημέρωσαν τον Κ Μητσοτάκη για τα θέματά μας. Είναι καθήκον μας να μιλάμε για όσα μας συμβαίνουν αλλά και να προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματά μας, με όλους όσοι μας προσεγγίζουν ζητώντας τη γνώμη μας, οποτεδήποτε κι αν αυτό προκύπτει. Κανένας πολιτικός χρωματισμός δεν προκύπτει από την υποχρέωσή μας να επικοινωνούμε τα προβλήματά μας και τις προτάσεις μας με τους πολιτικούς εκπροσώπους του Ελληνικού λαού που το επιδιώκουν. Αντίθετα αυτό είναι μέρος της δουλειάς μας. Ελεος κάπου 


Σχόλια Χρηστών
ΠΠ. Εδώ με τον Τσίπρα μας τραβολογάνε αυτόφωρα για ένα γραμμάριο μαύρο….. με τον Κούλη τι να περιμένουμε? Shooting rooms και ιατρικά χορηγούμενη ηρωίνη ... ή επιτόπου εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες?

ΜΜ Εχουμε να φάμε πακέτο αν βγει χαθηκαμεε..

JK χαχαχα , υπερ της χρήσης εποπτευομενων χώρων και Οδυσσέα θα μας βγει κιόλας , οταν επι ΝΔ οι ιδιοι το κλεισαν και μεχρι πριν λιγο καιρο ήταν κάθετα αρνητικοί , - Υποκρισια στο μεγαλειο της - ....ρε α σταδιαλα - και ο κοσμάκης τα χαβει απο τα μμε .

AA Τώρα μας θυμήθηκε τώρα κατάλαβε πόσες χιλιάδες είμαστε? Που ήταν τόσα χρόνια ? Όλοι αυτοί δεν κυκλοφορεί συχνά σε τέτοια μέρη αλλά λόγω προεκλογικής περιόδου πήγε μήπως πάρει καμμιά ψήφο ? Το καταλάβαμε κ Μητσοτάκη από τα έργα κρίνεται κ εσύ δεν έχεις κάνει τίποτα.
___________________________________________
Λάβαμε και γελοιογραφία


 Με πρώην τοξικομανείς πέρασε τα Χριστούγεννα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης https://hellasjournal.com/2018/12/me-proin-toxikomaneis-perase-ta-christoygenna-o-proedros-tis-nd-kyriakos-mitsotakis /

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα κακόφημα στέκια της Αθήνας» https://www.newsbomb.gr/politikh/story/945683/o-kyriakos-mitsotakis-sta-kakofima-stekia-tis-athinas-pics-vid

_______________________________________________________________________
Οι Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης σώζουν ζωές και γειτονιές

στην οποία συμμετέχουμε κι εμείς, το Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών




Επιστολή πάλι για τους ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ”

Από το Διεθνές Δίκτυο Ανθρώπων που Χρησιμοποιούν Ναρκωτικά (του οποίου μέλος είμαστε κι εμείς, το Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών, στην Ελλάδα) φέρνω
δυό videos με ελληνικούς Υποτίτλους.
και ένα της Θετικής Φωνής (οργάνωσης για τα δικαιώματα των οροθετικών) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.