Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Εμπρός ν' αλλάξουμε την Ιστορία― Όχι στο ΠΒ, Ναι στο ΠΓΔΜ #Μακεδονια #Συλλαλητηριο




Νέο συλλαλητήριο για το όνομα διπλανού κράτους που επειδή το αναφέρουμε ως κρατίδιο νομίζουμε πως έχουμε δικαίωμα να διαλέξουμε και το όνομά του. 
Και διαδηλώνουμε και κατεβαίνουμε στους δρόμους ζητώντας να ληφθεί υπ' όψιν ' η απαίτησή μας να ονομάσει ο γείτονας το παιδί του ΠΓΔΜ αλλά όχι ΒΜ.
«Προφανώς και δεν είναι όλοι φασίστες», διαβάζω ένα σχόλιο, «Υπάρχουν και ανιστόρητοι και ηλίθιοι» γι' αυτό και φέρνω καθηγητών σχολιασμούς και άρθρα και χάρτες και σύνδεσμο προς το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών συν, άρθρο για τους Αγιορείτες που στέλνουν μεν αντιπροσωπεία στο συλλαλητήριο αλλά ταυτόχρονα καθόλου δεν ανησυχούν που η Μονή Ιβήρων δίνει στην καναδική Eldorado Gold το δάσος για να γίνει τοξική χαβούζα αποβλήτων της εξόρυξης.
Κι ίσως αυτό το τελευταίο να λέει πολλά για μας. Ένα έθνος αιθεροβαμόνων πανέτοιμων να αγωνιστούν για τα τελειωμένα του παρελθόντος αλλά όχι για το μέλλον τους.





Κατά τη διάρκεια των άγριων επεισοδίων που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, ο γνωστός φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.
Ο Κωστής Νταντάμης καταγγέλλει πως δέχτηκε επίθεση από άτομα με ρόπαλα, τα οποία απαίτησαν να τους δώσει τον εξοπλισμό του και στην συνέχεια τον τραυμάτισαν στο κεφάλι.

Πρίν από λίγο, ακροδεξιοί τραμπούκοι επιτέθηκαν απρόκλητα εναντίον συνεργείου της ΕΡΤ, που κάλυπτε τη σημερινή διαδήλωση από σημείο κοντά στο ξενοδοχείο Μ. Βρετανία, τραυματίζοντας στο πρόσωπο τον εικονολήπτη του συνεργείου του οποίου έσπασαν τα δόντια. 



Αδελφή Κατσίφα: "Ο αδελφός μου θυσιάστηκε για τη Μακεδονία". Μονο ο Σούπερμαν δεν μας εχουν πει οτι ειναι αυτος ο εξτρεμιστής φανατικός.






Κωνσταντοπούλου: Θα είμαι στο συλλαλητήριο- Δεν εκχωρώ την πατρίδα μου http://bit.ly/2CvcaKw 





Σάλος έχει προκληθεί από τη φωτογραφία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου στην οποία απεικονίζεται να χαιρετά ναζιστικά το συγκεντρωμένο πλήθος στο συλλαλητήριο για το μακεδονικό στο Σύνταγμα. https://www.documentonews.gr/article/nazistikos-xairetismos-mixaloliakoy-sto-syllalhthrio-photo



Το τραγικό είναι ότι όλοι αυτοί η σαβούρα του Συντάγματος σήμερα νομίζει ότι αγαπάει περισσότερο από εμάς αυτήν την χωρα







Τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε ως Εθνος η εγχώρια διανόηση παιρνει θέση



Παιδιά τελείωσε το θέμα με τη Μακεδονία. Αν θέλετε να βρούμε μια άλλη χώρα να της αλλάξουμε το όνομα

Gregory Vallianatos
ο Ζαεφ μολις διευκρινισε πως η Μακεδονικη γλωσσα που μιλουν στα Σκοπια ανηκει στην ομαδα των νοτιοσλαβικων γλωσσων κι ο ελληνας μολις καταλαβε πως η Μακεδονικη γλωσσα που μιλουν στη Θεσσαλονικη, δεν είναι Μακεδονικη αλλά ειναι η κοινη νεοελληνική με ενα δυο "σε λεω", "σε ανοιγω απο πισω" κτλ, για ξεκαρφωμα(ή για καρφωμα)

Thomas Mavrofides
Θέλουνε μεγάλη άνεση χρόνου για συζήτηση σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όσοι πέρασαν μνημόνια σε μια νύχτα, με κείμενα χιλίων σελίδων και με κατεπείγουσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.



Η Μακεδονία ειναι αυτη. Αν δεν σου αρεσει ζωσου τα φυσεκλικια πάρε τον Βουκεφαλα και ξαμολησου να κατακτησεις και την υπολοιπη.



Οχι στο "Μακεδονια", διοτι ως γνωστον, μεχρι σημερα το "Μ" στο ΠΓΔΜ σημαινε "Μητσος"


Ο οδηγός ταξί μου συνέστησε να πάω στο συλλαλητήριο. Του είπα οτι θα πάω, γιατί κι εγώ προτιμώ το σκέτο Μακεδονία, όπως είναι τώρα, από το Βόρεια Μακεδονίατης συμφωνίας. Ούτε το κόμιστρο δεν ζήτησε ο άνθρωπος, έπαθε κρίση ταυτότητας



Εντωμεταξυ δε χανουμε εδαφος το ονομα θελουν να παρουν σα να χωριζεις δλδ να τα φτιαχνει με αλλον και να πηγαινεις μεθυσμενος κατω απ το σπιτι της και αντι να της λες γυρνα πισω να της λες καντε οτι θελετε απλα πες του μη σε φωναζει κι αυτος ελαφινα μου

Σκεφτείτε την αγωνία του Μητσοτάκη. Απ την μία θέλει προφανώς να πέσει η κυβέρνηση. Όλα καλά ως εδώ. Απ την άλλη θα ξυπνάει τα βράδια βλέποντας εφιάλτη πως έγινε πρωθυπουργος και πρέπει να πει στα ουγκανα που μάζεψε πως έλεγε ψέματα και η συμφωνία πρέπει να περάσει.




338 π.Χ. Χαιρώνεια Βοιωτία Ελλάδα!Η Μακεδονία τζακίζει σε πόλεμο την Αθήνα και αποκτά Ηγεμονία στον Ελλαδικό χώρο για έναν αιώνα! Ο Φίλιππος κι ο γιος του Αλέξανδρος σφάζουν 3.000 Αθηναίους κ άλλους Έλληνες.Όλοι στο #Συλλαλητήριοτης Αθήνας για τη Μακεδονία #συλλαλητηριο_movies!

Εξηγώ στην γάτα μου περί Μακεδονίας και το ξεπούλημα που γίνεται και παραμένει αδιάφορη. Αυτή είναι δυστυχώς η νέα γενιά κατοικίδιων. Φαΐ, διασκέδαση, ύπνος. Καμία δίψα για πατριδογνωσία.

Προφανώς και δεν είναι όλοι φασίστες όσοι κατεβαίνουν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία. Υπάρχουν και ανιστόρητοι και ηλίθιοι. Μην τους βάζουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι...

Θέλεις να αλλάξει η επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ έτσι ώστε να μην περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" μέσα; 
Η λύση είναι απλή. Φτιάχνεις μια χρονομηχανή, και:
-Πας πίσω στις 2 Δεκεμβρίου του 1991 και σταματάς τον Αντώνη Σαμαρά από το να υπογράψει ως υπουργός εξωτερικών το κοινοτικό έγγραφο 3567/91, όπου αναγνωρίζεται η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και αναφέρεται ξεκάθαρα πως ένα από τα κράτη που δημιουργούνται στη θέση της λέγεται "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Μια που είσαι εκεί, πείθεις και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι δεν πρέπει να αποδεχτεί σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, καθώς και ότι το θέμα δεν θα έχει ξεχαστεί σε 5-6 χρόνια.
-Μετά ταξιδεύεις ακόμα πιο πίσω, στις 18 Ιουνίου του 1959, και αποτρέπεις τον Κωνσταντίνο Καραμανλή από το να υπογράψει διακρατική συμφωνία με την τότε Γιουγκοσλαβία, όπου αναγράφεται ρητά ο όρος "Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας".
-Στη συνέχεια πας στο 1944 και σκοτώνεις τον Τίτο, γιατί ήταν αγύριστο κεφάλι και δεν θα δεχόταν με τίποτα να μην ονομάσει "Μακεδονία" την νοτιότερη επαρχία του. Για σιγουριά, πετάγεσαι και 10 χρόνια πιο πίσω και κάνεις φασαρία στη συνεδρίαση της Γραμματείας Βαλκανικών Κρατών της Κομμουνιστικής Διεθνούς, απαιτώντας να μην συμπεριληφθεί στα πρακτικά αναφορά για μακεδονική εθνική ταυτότητα και τέτοιες σαχλαμάρες.
-Έπειτα κάνεις μια στάση στο 1912, κερδίζεις μόνος σου τους Βαλκανικούς Πολέμους και εντάσσεις την περιοχή που σήμερα αποκαλούμε ΠΓΔΜ στην επικράτεια του Ελληνικού Κράτους. Επειδή όμως ακόμα κι έτσι θα έχεις Σλάβους που θα αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες,
-Πας καμιά χιλιετία πίσω και τους ξεφορτώνεσαι όλους, πριν πατήσουν το πόδι τους στα Βαλκάνια. Αν δεν σου αρέσουν οι γενοκτονίες χτίζεις ένα μεγάλο τείχος για να τους κρατήσεις μακριά, μη μολύνουν με τα γονίδια τους το καθαρό DNA των Βυζαντινών (που ως γνωστόν δεν ήταν Ρωμαίοι και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, αλλά μόνο Έλληνες).
-Για να μη γίνει καμιά μαλακία, πας ακόμα πιο πίσω, στην εποχή των Πτολεμαίων, και τους πείθεις να μείνουν ενωμένοι, γιατί αλλιώς θα παρακμάσουν και θα έρθουν να τους πάρουν την εξουσία από τα χέρια οι Ρωμαίοι και διάφοροι άλλοι βάρβαροι.
-Κι επειδή οι Πτολεμαίοι ήταν λίγο μαλάκες και δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς, πας στο 323 π.Χ. και σώζεις τον Μέγα Αλέξανδρο, ώστε να ζήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα, να κατακτήσει όσους τόπους γουστάρει και να φροντίσει να τον διαδεχτούν σοβαροί άνθρωποι που θα κάνουν την Αυτοκρατορία του να κρατήσει μέχρι σήμερα.
Επιστρέφοντας στο παρόν, διαπιστώνεις ότι ο κόσμος έχει αλλάξει τελείως: η Μακεδονία είναι 100% ελληνική και χωρίς ούτε μισό Σλάβο, η Κωνσταντινούπολη παραμένει δική μας (αν και σχετικά υποβαθμισμένη συγκριτικά με τα μεγαλεία που δεν θα έχει ζήσει ποτέ), οι Γερμανοί τρώνε ακόμα βελανίδια και μας χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους, και η Θεσσαλονίκη έχει μετρό εδώ και κάναν αιώνα. Μπορεί βέβαια μέσα σε όλες αυτές τις ιστορικές καραμπόλες και ανακατατάξεις να μην έχει γεννηθεί ποτέ ο παππούς σου και εσύ να ξεθωριάσεις και να εξαφανιστείς σαν τον Μάρτι ΜακΦλάι στην "Επιστροφή στο Μέλλον", αλλά το χρέος σου σαν πατριώτης θα το έχεις κάνει και η πραγματικότητα θα έχει διαμορφωθεί όπως θέλεις εσύ και όχι όπως την ήξερες πριν ξεκινήσεις το ταξίδι με τη χρονομηχανή σου...
Τόσο εύκολα ξεχνάμε όσα έκαναν οι πρόγονοί μας... 


Αν πιάσεις 5 τυχαίους "μακεδονομάχους" και τους πεις λοιπόν ακυρώνεται η συμφωνία αρκεί να μου πείτε τώρα εδώ τι ακριβώς λέει για την γλώσσα και την ιθαγένεια, το πιθανότερο είναι να βγάλουν κάποια άναρθρη κραυγή για Στάλιν και Μαδούρο.


Αν κατάλαβα καλά, οι Ρώσοι που αναγνώρισαν πρώτοι τα Σκόπια σαν Μακεδονία, πλήρωναν παπάδες στην Αλεξανδρούποληγια να ξεσηκώνουν τα πλήθη κατά της συμφωνίας των Πρεσπών; 

Πιο πιστευτό σενάριο η απόπειρα κατά του Μπουχέσα





Ο Αντώνης Σαμαράς βοήθησε δυο παιδάκια που είχαν αναπνευστικά προβλήματα, μεταφέροντάς τα στο λόμπι της Μεγάλης Βρετάνιας
Οι «λαβωμένοι» διαδηλωτές βρίσκουν προσωρινό καταφύγιο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας από την τεταμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Πλατεία Συντάγματος, λόγω του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία.





Το Άγιο Όρος που στέλνει αντιπροσωπεία στο «συλλαλητήριο τη Μακεδονία» δεν έχει καμία ευαισθησία όταν η μονή Ιβήρων δίνει δάσος στην καναδική Eldorado Gold για να υλοτομηθεί και να γίνει τοξική χαβούζα αποβλήτων της εξόρυξης. Στις 22 Ιουλίου 2016 δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η Έγκριση επέμβασης σε, δημόσιες και μη δημόσιες, εκτάσεις δασικού χαρακτήρα για την υλοποίηση του έργου »ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ–ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝ∆ΡΑΣ» (Υποέργο »Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Σκουριών. 
Oι «μη δημόσιες εκτάσεις» της παραπάνω απόφασης αφορούν 100 στρέμματα από τα 924 στρέμματα του δάσους «Νταμπίζ» που έχει μισθώσει στην Ελληνικός Χρυσός η Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους. Με το με αρ. πρωτ. 4/17.11.2015 έγγραφο της Μονής, «εξουσιοδοτείται η Ελληνικός Χρυσός να αναλάβει την έκδοση των διοικητικών αδειών για την εγκατάστασή της στο μισθωμένο από αυτήν τμήμα 924 στρεμμάτων του μοναστηριακού δασοκτήματος Νταμπίζ». 
Η «εγκατάσταση» της Ελληνικός Χρυσός είναι η μετατροπή του ρέματος Λοτσάνικο σε τέλμα απόθεσης 26 εκατ. τόνων τοξικών αποβλήτων και η διάνοιξη δρόμων πλάτους 25 μέτρων για τη μεταφορά των αποβλήτων. Το Λοτσάνικο, μαζί με το διπλανό ρέμα, τον Καρατζά, είναι τα δυο μεγάλα δασικά ρέματα συνεχούς ροής που υδροδοτούν ολόκληρη την «προ του Άθω» περιοχή, αλλά η Ελληνικός Χρυσός πρόκειται να τα μετατρέψει σε χώρους υποδοχής 75 εκατ. τόνων τοξικών μεταλλευτικών αποβλήτων του μεταλλείου των Σκουριών, με θηριώδη φράγματα ύψους 150 μέτρων. 
Η τοπική κοινωνία, ήδη από τις αρχές του 2013, έχει αντιδράσει έντονα στην προοπτική πώλησης του δάσους των 924 στρεμμάτων από τη Μονή στην Ελληνικός Χρυσός για να το μετατρέψει σε χωματερή τοξικών αποβλήτων. Μάλιστα στις 18.1.2013, οι κάτοικοι έκλεισαν στην Ιερισσό το δρόμο προς Άγιο Όρος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δρομολογούμενη συνέργεια της Μονής στο έγκλημα εναντίον του τόπου. Από τη δράση αυτή προέκυψε άλλη μία ποινική δικογραφία, με 20 αγωνιζόμενους κατοίκους να κατηγορούνται για «παρακώλυση συγκοινωνιών». 
Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας της Μονής οτι «Δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί το δάσος και να έρθει η Μονή σε αντίθεση με τους γείτονές της», τα αργύρια της εταιρείας ήταν πολλά και δελεαστικά. Και το Σεπτέμβριο του 2014 έκλεισε η ανίερη συμφωνία: «Μακροχρόνια μίσθωση» αντί πώλησης και 1.400.000 στα ταμεία της Μονής, ως «δωρεά» από την ευγνωμονούσα εταιρεία. Aπό τα μισθώματα, που δεν γνωρίζουμε πόσα θα είναι, το Ελληνικό Δημόσιο φυσικά δεν θα εισπράξει τίποτα. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, οι «άγιοι πατέρες» της Μονής δήλωσαν ότι πείστηκαν από τις διαβεβαιώσεις της Ελληνικός Χρυσός ότι «στο συγκεκριμένο χώρο δεν θα χύνονται απόβλητα της εξόρυξης και της επεξεργασίας του μεταλλεύματος, αλλά θα γίνεται μόνο απόθεση χωμάτων που δεν θα είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα ή άλλα τοξικά, αρσενικό κ.λ.π». 
Είναι αφελές οτι η «αγία τριάδα» της Μονής Ιβήρων – ο ηγούμενος Ναθαναήλ, ο «διαχειριστής» της παπά Αντώνιος και ο «ιστορικός» της γέροντας, φιλόσοφος Βασίλειος – δεν γνώριζαν για τι προορίζεται το δάσος που μίσθωσαν στην εταιρεία. Ήξεραν. Ξέρουν. Έχουν ζυγίσει το βάρος των 75 εκατ. τόνων αποβλήτων στις ζωές των γειτόνων τους της ΒΑ Χαλκιδικής και το «χρυσό» της Ελληνικός Χρυσός στην Ιερά Κάσα της Μονής. Και επέλεξαν το χρυσό. Τα τοξικά απόβλητα στο μοναστηριακό δάσος του Κακάβου είναι μακριά από τη Μονή και το κελί του Βασίλειου. Οι διαβεβαιώσεις ότι η εταιρεία δήθεν μίσθωσε την έκταση για τον καθαρό αέρα του βουνού δεν στοιχίζουν τίποτα στους παπαΑντώνηδες. 
Ένα μόνο κόμπο στο κομποσκοίνι τους και ένα «Κύριε, συγχώρεσέ με τον αμαρτωλό». Αλλά στους Ιούδες, η κοινωνία και η ιστορία ποτέ δεν επεφύλαξαν καλή μεταχείριση. http://www.nostimonimar.gr








Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τίτλους τέλους στο όνομα με το οποίο είχαν αναγνωρίσει περισσότερες από 140 χώρες την ΠΓΔΜ |
Με ένα μάλλον οργισμένο πρωτοσέλιδο, η ιστοσελίδα Lider (ΠΓΔΜ) αποτυπώνει την ιστορικής σημασίας απόφαση του κοινοβουλίου της γειτονικής χώρας, κάνοντας... «μνημόσυνο» στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τίτλους τέλους στο όνομα με το οποίο είχαν αναγνωρίσει περισσότερες από 140 χώρες την ΠΓΔΜ.
«Πολλοί θα έπρεπε να το είχαν καταλάβει όταν η Άνγκελα Μέρκελ αποκαλούσε τη γειτονική μας χώρα ως Βόρεια Μακεδονία...» αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενο με τίτλο: «Στη μνήμη: Δημοκρατία της Μακεδονίας 8/09/1991 – 11/01/2019».

Nikolaos Stampoulopoulos
Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχα την τιμή να είμαι προσκεκλημένος στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Και στους δύο μεγάλους χάρτες της Ευρώπης που είδα εκεί η γειτονική μας χώρα αναγραφόταν ως σκέτο "Macedonia", χωρίς "FYROM" σε παρένθεση ή αστερίσκο. Το ίδιο φυσικά ίσχυε μέχρι πρόσφατα για τους χάρτες των διεθνών οργανισμών και των μεγάλων και έγκυρων διεθνών ΜΜΕ, όπως το BBC. Τώρα, όλοι αυτοί οι χάρτες θα πρέπει να αλλάξουν και να γράφουν "North Macedonia", με αρκετούς να αναφέρουν ήδη ως σκέτο "Macedonia" το γνωστό γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας, που κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι Μακεδονία και είναι ελληνική. Η δε "μακεδονική" ιθαγένεια δεν έχει καμία σχέση με εθνότητα, και όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι αποδεδειγμένα αγράμματος και πατριδοκάπηλος.
Όσον αφορά τη "μακεδονική γλώσσα", αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Ονομάτων στην Αθήνα το 1977 και ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών Γλωσσών. Για όσους κάνουν ότι δεν θυμούνται, το 1977 η χώρα μας είχε δεξιά κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον "εθνάρχη" Κωνσταντίνο Καραμανλή. Του οποίου οι επίγονοι προσποιούνται ότι ουδέποτε αποτέλεσε γραμμή του κόμματος τους (αλλά και του ελληνικού κράτους) η λύση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό (που περιλαμβάνει τη λέξη "Μακεδονία" φυσικά). Άσε που ούτε οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν μακεδονικά. Ελληνικά μιλούσαν οι άνθρωποι, και αγνοούσαν ότι πολλούς αιώνες αργότερα ο ίδιος ο Παύλος Μελάς θα αναγνώριζε ότι τα "μακεδονίτικα" είναι γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της περιοχής, και που ο Ευάγγελος Αβέρωφ (πνευματικός πατέρας του Αντώνη Σαμαρά) θα παραδεχόταν το 1959 ότι είναι γλώσσα που διαθέτει γραμματική και συντακτικό.
"Και τι μ' αυτό;" θα αναρωτηθεί ο Έλλην εθνικιστής που επιλέγει να ενημερώνεται από φυλλάδες και κανάλια που καθημερινά ξεπλένουν τον φασισμό. "Τι μας νοιάζει εμάς πώς τους αποκαλεί ο υπόλοιπος κόσμος, όσο μπορούμε να ασκούμε βέτο για την ένταξη τους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ;"
Μας νοιάζει και μας παρανοιάζει, φιλαράκο. Γιατί -είτε μας αρέσει είτε όχι- ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, όπου ακόμα και το βλακώδες εθνικιστικό σχόλιο που θα γράψεις περνάει από δορυφόρους και servers πολυεθνικών συμφερόντων μέχρι να εμφανιστεί κάπου που θα μπορούν να το δουν άνθρωποι που ζουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Μας νοιάζει γιατί το ότι αυτά είναι τα σύνορα μας και αυτή η εθνική μας ταυτότητα το οφείλεις σε όλους αυτούς τους ξένους που λες ότι δεν σε νοιάζει η γνώμη τους. Αν μεθαύριο αποφασίσουν ομόφωνα ότι η Ελλάδα ολόκληρη πρέπει να μετονομαστεί σε Γιδογαμιστάν, ελάχιστη σημασία έχει αν εσύ θα διαμαρτυρηθείς ντυμένος μακεδονομάχος ή μεγαλέξαντρος. Θα ισχύει επισήμως αυτό που λένε οι παγκόσμιοι χάρτες, οι διακρατικές συμφωνίες, οι διεθνείς οργανισμοί και το 99,8% του πληθυσμού της Γης - κι ας χτυπιούνται οι εγχώριοι ακροδεξιοί ψηφοθήρες όσο θέλουν. Μόνο ηλίθιοι τους πιστεύουν πια άλλωστε, όχι ότι τους πίστεψε ποτέ και κανένας άλλος δηλαδή..


Ρώσοι διπλωμάτες χορήγησαν 20-30.000 ευρώ σε ακροδεξιές οργανώσεις δια μέσου ενός Έλληνα επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη όπου η ανεργία είναι υψηλή για να κάνουν συλλαλητήρια κατά της Βόρειας Μακεδονίας, αποκαλύπτουν οι Financial Times... Κάτι είχαμε καταλάβει...
Ο πατριωτισμός θέλει τη βενζίνη του. Φυσικά δεν είναι οι Ρώσοι οι μόνοι που τα ακουμπάνε, το συμπέρασμα όμως είναι το ίδιο: και στον πατριωτισμό ο τζάμπας πέθανε.
Παρακαλώ αν ξέρει κανείς σερβοκροάτικα ας ενημερώσει τους Σέρβους αδερφούς για την ιταμή προδοσία των "αδελφών ορθοδόξων" ελλήνων ακροδεξιών να υποστηρίζουν την Κροατία. #FRACRO

Το πραγματικό νταραβέρι του Ρωσικού κόμματος στην Ελλάδα γίνεται μέσω παπάδων και του Ρωσικού πατριαρχείου το οποίο υπονομεύει ιστορικά το Αμερικανόφιλο οικουμενικό της Κωνσταντινούπολης


Nikolaos Stampoulopoulos Όσον αφορά τα συνωμοσιολογικά σενάρια ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει ο δρόμος για αλυτρωτικές επιδιώξεις, πολέμους και αλλαγές συνόρων (εις βάρος μας), σοβαρά πιστεύει κανείς ότι αν αποφασίσουν κάτι τέτοιο οι μεγάλες δυνάμεις θα τους σταματήσει το τι γράφει το σύνταγμα μιας χώρας 2 εκατομμυρίων κατοίκων;


  1959, υπογράφει ο Κ. Καραμανλής


__
ΠΡΟΣΘΕΤΩ

Τουλάχιστον τρεις διασταυρωμένες επιθέσεις σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Λουκάς Σταμέλλος - https://omniatv.com/853444639


Σειρά επιθέσεων σημειώθηκε σήμερα από φασιστικές ομάδες του εθνικιστικού «συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία» σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.
Ομάδα φασιστών, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι.

Ομάδα φασιστών, φορώντας κουκούλες, επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Θωμά Ιακόμπι.

Στις 15:38, καθώς ο δημοσιογράφος κάλυπτε το συλλαλητήριο για ξένα μέσα ενημέρωσης στα οποία εργάζεται, μια οργανωμένη φασιστική ομάδα, τουλάχιστον 5 ατόμων, επί της οδού Πανεπιστημίου στη συμβολή με Κριεζώτου, αναγνώρισε τον Θ. Ιακόμπι ως συνεργάτη της Ανζελίκ Κουρούνης, φωνάζοντας: «εσύ δεν είσαι αυτός που έκανε το ντοκυμανταίρ για τη Χ.Α.;» και του επιτέθηκε χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο.
Κατόπιν οι φασίστες ανάγκασαν τον Θ. Ιακόμπι να διαγράψει αρχεία από το κινητό του και κατέστρεψαν το δημοσιογραφικό μαγνητόφωνό του.
Ο Θωμάς Ιακόμπι συνέγραψε και συσκηνοθέτησε το ντοκυμανταίρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση».
Λίγη ώρα μετά, φασιστική ομάδα, άγνωστο μέχρι στιγμής αν πρόκειται για την ίδια, επιτέθηκε στον φωτορεπόρτερ Κωστή Νταντάμη, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι και ληστεύοντας τον εξοπλισμό του.

Οι φασιστικές ομάδες του «συλλαλητηρίου» επιτέθηκαν επίσης και χτύπησαν τον φωτορεπόρτερ Λευτέρη Παρτσάλη.

Καταγγελία του Δ.Σ. της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας

Το ΔΣ της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει δολοφονική επίθεση «διαδηλωτών», στα πλαίσια του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό ζήτημα στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει μέσα από πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες, μια ομάδα μαυροντυμένων ατόμων με Ελληνικές σημαίες, που επιχείρησαν να ανέβουν στις σκάλες πέριξ του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη για να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο της Βουλής, επιτέθηκαν σε πέντε φωτορεπόρτερ. Τα στοιχεία των συναδέλφων είναι στην διάθεση του ΔΣ αλλά δεν αναφέρονται στην παρούσα καταγγελία για ευνόητους λόγους.
Η επίθεση με ρόπαλα και με κατσαβίδι είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός συναδέλφου, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Τον χτύπησαν στοχευμένα στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματος και του έκλεψαν τον εξοπλισμό. Οι υπόλοιποι συνάδελφοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα από τα χτυπήματα, ωστόσο χάθηκε και εκλάπη μέρος του εξοπλισμού τους.
Στην έρευνα των γεγονότων το ΔΣ της ΕΦΕ έλαβε γνώση για ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ. Προφανώς εγείρονται υποψίες ότι η σημερινή επίθεση μπορεί να είναι προσχεδιασμένη και οι συνάδελφοι φωτορεπόρτερ που καλύπτουν διαδηλώσεις να είναι στοχοποιημένοι.
Το ΔΣ της ΕΦΕ εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του για τέτοιες φασιστικές ενέργειες. Καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου να καταδικάσουν την επίθεση και να αναλογιστούν κατά πόσο η δική τους ρητορική συμβάλει σε τέτοια συμβάντα και τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις κατά ανθρώπων, της ελευθερίας του τύπου και φυσικά της ίδιας της δημοκρατίας.
ΤΟ ΔΣ της ΕΦΕ

https://omniatv.com/853444639

Να και ο Γιαννης Λαγος αναμεσα στους αναρχικους που κανουν τα μπαχαλα #skai_xeftiles

 Thanassis Chimonas Tom Jones.
Σημερα ξυλοκοπήθηκαν ξένοι δημοσιογράφοι που έχουν κάνει ρεπορτάζ για την Χρυσή Αυγή. Υπάρχει φωτογραφία του χρυσαυγιτη βουλευτή Λαγού να συμμετέχει στα επεισόδια. Ωστόσο, το Μέτωπο της Λογικής μας λέει πως όλα αυτά τα έκαναν αναρχικοί και προβοκάτορες. Αυτά.

- Κοκκινες μπογιές ρίχνουν μονο οι αναρχικοί, άρα αναρχικοί διέλυσαν το συλλαλητηριο - Μα φαινεται ο Λαγός της ΧΑ να προσπαθεί με ακραίους και ΧΑτες να μπει στη Βουλή, κύριε Γεωργιάδη - Εγω κι ο Σκαι δεν είδαμε κανέναν Λαγό.

Αν ο Λαγός τέλεσε κακούργημα σημερα, γιατι δεν συνελήφθη σε αυτόφωρο, που προβλέπεται χωρις αδεια της Βουλης, κυρια @olgagerovasili;




ΣΥΣΤΗΝΩ
Το βιβλίο του ΚΩΣΤΗ ΚΑΡΠΟΖΗΛΟΥ και του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ «10 + 1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία, αλλά μπορείτε να το βρείτε ελεύθερα και στο Διαδίκτυο στο:
https://bit.ly/2Dt5le2


Το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών: https://www.cnn.gr/images/news/2018/06/13/Severna_1.pdf
σχετικά:
Κατσίφας― το επικίνδυνο εθνικιστικό παραλήρημα https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2018/11/blog-post_8.html#axzz5dABNApja

Ειδοποίηση: προς πολιτικούς και πολιτευομένους (+Εξωκωλάριοι και Χριστιανοταλιμπάν) http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2018/09/blog-post_11.html#ixzz5dAOiwsnC

Το χώμα είναι δικό τους και δικό μας; Τη Ρωμιοσύνη σαν την κλαις, ω Μίκη!
http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2018/02/blog-post_5.html#ixzz5dAOwOOLN
"Μακεδονία Ξακουστή" στο στράτευμα;


4 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.