Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Δολοφονία του Α Μπάκο στον Κορυδαλλό ― τις πταίει και cui bono;



Για 'ξεκαθάρισμα λογαριασμών' και ότι 'κλείνουν στόματα πριν τη δίκη' διαβάζουμε σχετικά με τη σημερινή δολοφονία κρατούμενου την ημέρα που μεταφέρθηκε από τα Χανιά στον Κορυδαλλό για να δικαστεί. Ψάχνοντας παραπάνω θα βρούμε κι άρθρο που μάς πληροφορεί πως ήταν εθνικιστής κι έγραφε στο προφίλ του στο Fb  'Fuck Greece'.
Βολικές οι ταμπέλες, ασήμαντος για πολλούς άλλος ένας θάνατος επαγγελματία δολοφόνου ο οποίος άνοιγε πυρ σε μπαρ με καλάσνικοφ και συμμετείχε σε πληρωμένες δολοφονίες.
Όμως το ζήτημα δεν είναι να κριθεί και να δικαστεί ο νεκρός. Το ζήτημα είναι ότι δολοφόνος του είναι το ελληνικό Σωφρονιστικό (τρομάρα μας) Σύστημα που δεν καταφέρνει να προστατέψει τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που κρατά υπό την προστασία του.
Πόσο θα ερευνηθεί αυτό το έγκλημα;
Πόσο βαθιά θα προχωρήσει η έρευνα μετά τον κρατούμενο που έσφαξε με 'αυτοσχέδιο μαχαίρι'; Ποιοι διευκολύνουν τέτοιες πράξεις και ποιοι τις παραγγέλνουν;
Θα μάθουμε;

Διότι όσο δεν ξέρουμε όχι μόνο είναι αδύνατον να περιμένουμε να 'σωφρονιστεί' όποιος έγκλειστος φοβάται για τη ζωή του αλλά και όλοι εμείς οι απ' έξω είμαστε συνεργοί του εγκλήματος.
Φέρνω την είδηση, φωτογραφίες, συνδέσμους
+ video και ειδήσεις από τη σύλληψή του το 2014.


Νεκρός, από συμπλοκή που σημειώθηκε στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, έπεσε ο Αλβανός κρατούμενος, Αρμπέρ Μπάκο. Πρόκειται για έναν από τους πιο σκληρούς ποινικούς των τελευταίων ετών, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ κατά πάντων σε μπαρ στο Μικρολίμανο για τα μάτια μιας χορεύτριας.
Ο Αρμπέρ Μπάκο, μαζί με έναν ακόμη Αλβανό υπήκοο, είχε καταδικαστεί στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, πρώην νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ στο σκάνδαλο της HELLAS – Energa Power. Επίσης κατηγορείται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών του «συμβολαίου εκφοβισμού» που τελικά κατέληξε σε δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειροπουλου.
Γι’ αυτή την υπόθεση, άλλωστε, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Χανίων στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αύριο συνεχίζεται η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρμπέρ Μπάκο κατέληξε μετά από μαχαιριές που δέχτηκε στον λαιμό.



Νεκρός είναι σύμφωνα με πληροφορίες ένας άνδρας αλβανικής καταγωγής έπειτα από αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε στην Ε' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Το θύμα είχε μεταφερθεί μόλις σήμερα από τις φυλακές Χανίων, καθώς φέρεται να είναι ένας εκ των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η δίκη της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.
Η προγραμματισμένη μεταγωγή του φαίνεται ότι είχε γίνει γνωστή σε μέλη αντίπαλης συμμορίας, τα οποία του έστησαν ενέδρα και τον δολοφόνησαν με αυτοσχέδιο μαχαίρι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες το θύμα είναι ο Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο τον Νοέμβριο του 2014, τραυματίζοντας 14 άτομα.
Ο Μπάκο, μαζί με ακόμη έναν κακοποιό, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.
Για την απόπειρα δολοφονίας, οι δικαστές καταδίκασαν τον Αρμπέρ Μπάκο και ακόμη ένα άτομο σε κάθειρξη 22 ετών και 23 ετών αντίστοιχα, δεχόμενοι ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, εκτελώντας πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο της αντιδικίας που είχε η ΛΑΓΗΕ με την ENERGA.
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μεταξύ των δραστών της σημερινής δολοφονίας Μπάκο είναι ένας εκ των δύο δραστών της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης
Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.
Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.
Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.


Δημοσιεύτηκε στις 28 Νοε 2014

«Ήμουν μεθυσμένος και δεν θυμάμαι τι έκανα», φέρεται να συνεχίζει να υποστηρίζει στην απολογία του, για την επίθεση στο Μικρολίμανο, ο Αλβανός Αρμπέρ Μπάκο, 31 ετών, ο οποίος σήμερα κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο δράστης -που χαρακτηρίζεται ως μανιακός δολοφόνος από την αστυνομία, με σύνδρομα καταπίεσης- είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα μπροστά στις δικαστικές αρχές, καθώς είχε χαμηλωμένο βλέμμα και δεν μιλούσε. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, επίσης, ότι πιθανόν δεν ισχύει η εκδοχή του δράστη ότι πέταξε το καλάσνικοφ στο Μικρολίμανο. Εναντίον του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία. Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης εξαρθρώθηκε οργανωμένη εγκληματική ομάδα στην οποία συμμετείχε ο Μπάκο και έχει διαπράξει και άλλες αιματηρές ένοπλες επιθέσεις. Υπενθυμίζεται ότι από την επίθεση στο νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τα ξημερώματα του Σαββάτου τραυματίστηκαν 11 άτομα.


____________________________________________
ΠΡΟΣΘΕΤΩ

1 Απριλίου 2019
Στη δίκη το ανατριχιαστικό video της δολοφονίας.

4 σχόλια:

  1. Δάφνη η φυλακή δεν εξωραΐζεται...είναι αντανάκλαση του "έξω" προς τα "μέσα". Αλλά παρ' όλα αυτά καταλαβαίνω το συλλογισμό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κράτος που φυλακίζει έχει υποχρέωση να προστατεύει τον κρατούμενο, ιδίως επειδή τον εμποδίζει να αυτοπροστατευτεί.
      Δολοφονίες μέσα στη φυλακή χαρακτηρίζουν διεφθαρμένη διοίκηση.

      Διαγραφή
  2. Το κράτος δεν δίνει δεκάρα, και αυτή είναι η διαφορά μας, και πόσο όταν δεν έχει κανένα συμφέρον από σένα. Ειδικότερα για πολλούς έγκλειστους στις φυλακές όπως ο δολοφονημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι.
      Για υτό και προσπαθούμε με καταγγελίες και δημοσιότητα να αναγκαστούν να δώσουν σημασία.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.