Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Στη Σάμο πάλι αντιδρούν για προσφυγάκια




Σύλλογος γονέων στη Σάμο  αποφάσισε να μην πηγαίνουν τα παιδιά σχολείο για 4 ημέρες ως διαμαρτυρία που θα μορφωθούν 14 προσφυγάκια.
Το έχουμε ξανασυναντήσει το παράδοξο  μα εξακολουθεί να εξέχει η γελοιότητά τέτοιων αποφάσεων.
Διότι εκτός των αυτονόητων επιχειρημάτων ότι τι κίνδυνος μπορεί να είναι για το σύνολο 14 παιδιά, ή κατά πόσο η γκετοποίηση του ξένου συντελεί στον όποιο κίνδυνο για το σύνολο, είναι διασκεδαστικά αποκαλυπτική και η επιλογή Αποχής:
―Προκειμένου να μη μάθει γράμματα το παιδί σου, αφήνω το δικό μου αγράμματο, δηλαδή. 
Ρατσιστές και ανόητοι δηλαδή. Ως συνήθως.

Φέρνω το άρθρο και εικονογραφώ με εικόνες παιδικών προπαγανδιστικών βιβλίων της ναζιστικής Γερμανίας- ακόμα και τη γραμμή αξύριστων ταλαίπωρων έδειχναν, που φεύγουν για τα στρατόπεδα πλάι σε καθαρά Γερμανάκια παίξουν ακορντεόν και διασκεδάζουν), από: Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία και προπαγάνδα στη Γερμανία του Χίτλερ




naftemporiki
Εν μέσω αντιδράσεων αρχίζει σήμερα η εκπαίδευση παιδιών προσφύγων στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος της Σάμου, με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου να έχει αποφασίσει αποχή των παιδιών τους και την ΕΛΜΕ Σάμου να καλεί τους φορείς του νησιού να υποδεχθούν στις 2.00 το μεσημέρι τα προσφυγόπουλα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, σε γενική συνέλευσή τους οι γονείς των μαθητών αποφάσισαν να απέχουν τα παιδιά τους από το σχολείο, από σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου και έως την Παρασκευή 8 Μαρτίου, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας Δομής Υποστήριξης και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) με 14 προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολικό κτίριο.
Επιπλέον, θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 7 Μαρτίου έξω από το κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στην οποία καλούν όλους τους συλλόγους γονέων του νησιού.
Αντίθετα, η ΕΛΜΕ Σάμου καλεί «εκπαιδευτικούς, γονείς και όλους τους φορείς του νησιού σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου στις 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό Σχολείο Βαθέος να υποδεχθούν όλοι μαζί τα προσφυγόπουλα».
«Ξέρουμε ότι βασικό συστατικό στοιχείο της παιδείας είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών κι όχι η γκετοποίησή τους. Ξέρουμε ότι κανένα κτίριο -και μάλιστα υπερσύγχρονο- δεν πρόκειται να κατασκευαστεί αποκλειστικά για τα προσφυγόπουλα και ότι ο αποκλεισμός των παιδιών από τα υπάρχοντα σχολεία ισοδυναμεί με την απομόνωσή τους» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Σάμου.
Σε ψήφισμά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Βαθέος Σάμου αναφέρει ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υλικοτεχνικές συνθήκες για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται μεταξύ άλλων: «Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των παιδιών ανεξαιρέτως χρώματος, φυλής, καταγωγής και θρησκείας, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, με ειδικά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και όχι εις βάρος των ήδη βεβαρημένων σχολικών μονάδων και στην όποια ομαλή λειτουργία του επιβαρυμένου σχολικού προγράμματος. Πρόθεση των υπουργείων Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, να ενσωματώσει τα προσφυγόπουλα στις υπάρχουσες σχολικές μονάδες, χωρίς να γνωρίζουν τα βασικά (Γλώσσα, θέματα υγείας) ενώ κωφεύουν και εθελοτυφλούν στις βασικές ανάγκες που απαιτούνται ώστε τα παιδιά αυτά να ζήσουν με τα στοιχειώδη! Δείχνοντας μεγάλη προθυμία όμως στη δημιουργία εντυπώσεων με τηλεοπτικές φιέστες κατά την άφιξη κάποιων λίγων παιδιών στο 3ο Δημοτικό
Σχολείο (όπου τα περισσότερα δεν συνεχίζουν την φοίτηση τους από επιλογή τους), αδιαφορώντας παντελώς στο τι μπορεί να προκαλέσει αυτό στα ίδια τα παιδιά».








 Εικονογραφημένα παιδικά βιβλία και προπαγάνδα στη Γερμανία του Χίτλερ https://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono/eikonografimena-paidika-biblia-kai-propaganda-sti-germania-toy-xitler





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.