Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Έλεγχος ναρκωτικών ― Να ξέραμε τι πίνουμε #DrugChecking - #JustSayKnow





Έχετε σκεφτεί πώς θα ήταν το ποτό σας αν ήταν παράνομο; Αν διαβάσετε τι πουλούσαν στην Ποτοαπαγόρευση ή πώς στον πόλεμο ανακάτευαν το φαρμακευτικό οινόπνευμα με χυμούς και σιρόπια για να γίνει πόσιμο θα πάρετε μια ιδέα της πρόσθετης επικινδυνότητας της κατανάλωσης παράνομων ουσιών.

Προ απαγόρευσης με λίγο λάβδανο στο κρασί, κόκκους βρώσιμου οπίου ή και αργότερα με τις υπό ιατρική παρακολούθηση ενέσεις μορφίνης ή, τον περασμένο αιώνα, σταγόνες lsd σε κύβους ζάχαρης, ακόμα και οι λίγοι χρονίως εξαρτημένοι δεν κινδύνευαν από λάθη και παράπλευρες βλάβες.

Η νομιμοποίηση θα συντελούσε στη δημόσια ασφάλεια, θα άδειαζε τις φυλακές και θα ελευθέρωνε αμέτρητες ώρες εργασίας της Αστυνομίας ώστε να κυνηγηθεί το αληθινό έγκλημα. Γνωστά αυτά και όσοι γνωρίζουμε τα επαναλαμβάνουμε εδώ και χρόνια.
Όμως σήμερα, 31 Μαρτίου θα μιλήσουμε για κάτι άλλο. Τον έλεγχο των ουσιών.
Είναι 'ηρωίνη' αυτό που κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας; Τι περιέχει η λευκή ουσία που πουλιέται στα παγκάκια του κέντρου και συχνά ονομάζεται 'Τάι' δίχως βεβαίως να έχει καμιά σχέση με το 'Thai' την ταϋλανδέζικη ηρωίνη που οι παλιότεροι είχαμε την τύχη να δοκιμάσουμε ;

Μετά από θανάτους νέων σε κλαμπ που πήγαν να διασκεδάσουν ήταν και σύλλογοι γονέων που ζήτησαν να επιτραπεί να τοποθετηθούν θάλαμοι στους οποίους να μπορεί ο αγοραστής (το παιδί τους) να μάθει τι ουσία αγοράζει πριν την πάρει.
Σας φαίνεται τρελό, εκ πρώτης όψεως νομίζετε ότι έτσι ενθαρρύνεται η χρήση; Αν το σκεφτείτε θα δείτε πως πρόκειται για το αντίθετο.  Πρώτα-πρώτα δικαίωμα σας να πιστεύετε πως το παιδί σας δε δοκιμάσει τίποτε ποτέ. Δικαίωμά σας να πιστεύετε και στον Άγιο Βασίλη. Αν όμως θέλουμε να φέρουμε αποτελέσματα, αν θέλουμε να σώσουμε ζωές μόνο με λογική με γνώστη και πραγματιστική πολιτική θα δούμε θετικά αποτελέσματα.

Οι αλήθειες λοιπόν οι αποδεδειγμένες είναι οι εξής:
1. Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι κάποια στιγμή θα δοκιμάσουν παράνομες ουσίες 
2. Από όσους θα δοκιμάσουν ή θα κάνουν ψυχαγωγική χρήση ελάχιστοι θα εθιστούν. Η εξάρτηση είναι μια πάθηση χρόνια κι υποτροπιάζουσα με παραμέτρους διαφορετικές και ιδιάζουσες για τον καθένα.
3. Με το χρήμα στο χέρι και όσο είμαι ακόμα νηφάλια μπορώ να πω όχι αν ξέρω ότι αυτό που θα πάρω δεν είναι αυτό που μου είπαν.

Οι επιχειρηματίες της νύχτας παντού στον κόσμο ισχυρίζονται ότι στο δικό τους μαγαζί δε γίνεται χρήση (αν κάνουν κι αλλιώς θα έχουν πρόβλημα με το Νόμο) και στην Ελλάδα δεν έχουμε μετρήσεις θανάτων ή σχετικών περιστατικών όμως εκεί που μετριούνται έχει αποδειχθεί ότι αυξάνονται οι θάνατοι, όχι μόνων των εθισμένων του δρόμου αλλά και των περιστασιακών χρηστών σε πάρτυ και γιορτές. 

31 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης για το θέμα. Η Νομιμοποίηση θα το έλυνε. Ως τότε όμως, ώσπου να κλείσει αυτή η τραγική παρένθεση στη ζωή της ανθρωπότητας, ας είμαστε πραγματιστές.

Φέρνω (αγγλικά δυστυχώς)  σύνδεσμο, άρθρα με το θέμα: γονείς νέων που πέθαναν σε πάρτυ ζητούν από τον κρατικό οργανισμό Υγείας να τοποθετηθούν εργαστήρια για τεστ ουσιών στο δρόμο, στα μεγάλα μαγαζιά και φεστιβάλ. Ελληνικά, για να καταλάβετε την άγνοια, φέρνω γκουγκλάρισμα που αποδεικνύει πως το 'τεστ ναρκωτικών ουσιών' στη χώρα μας σημαίνει τεστ αν ο άνθρωπος έχει κάνει χρήση. Ακόμα εκεί είμαστε.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε: κοινοποιήσεις σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα με τa hashtags 
#DrugChecking 
#JustSayKnow 
#IDCDay2017 
#TestIt 
#checkinfreemind - #TestIt 
______________________________________

Εικονογραφώ με τον δικό μας, του Δικτύου Ομοτίμων Χρηστών- PeerNUPS 
Γιάννη Κίσσα που περπάτησε στον περίπατο Κατά των Διακρίσεων φέροντας το γράμμα Ν για Ναρκωτικά και Νομιμοποίηση + από εικόνες ελέγχου από οργανώσεις σαν τη δική μας εκεί που επιτρέπεται ο έλεγχος + εικόνα από club με πάγκο ελεγμένων ουσιών +  αφισάκι ομιλιών  του Δρα Τίμοθυ Λίρι με το διασκεδαστικό ερώτημα αν το lsd σε κύβο ζάχαρης χαλά τη γεύση του καφέ, της εποχής που το lsd κυκλοφορούσε ως και στο Λευκό Οίκο .





Santa Fe





Κι εμείς εδώ ως συνήθως στην κοσμάρα μας, κολλημένοι με την αστυνόμευση.



ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ


Everyone benefits if partygoers know what's in their drugs, so why make pill test pioneers go crowd funding?

Put testing labs in town centres to prevent 'needless' deaths, say parents of teens killed by ecstasy overdoses
'City-centre testing benefits everybody; it benefits non-drug users as well as drug users because it reduces the burden on the NHS for everybody who is paying taxes' https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/drug-safety-testing-centres-recreational-ecstasy-the-loop-georgia-jones-daniel-spargo-mabbs-a8649101.html

 http://www.drugcheckingday.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.