Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Το Άβαφτο των Εξαρχείων ― συμφέροντα και πολιτική #εξαρχεια






1 τονος και 133 κιλά κόκα σε βίλα στη Φιλοθέη 
230 κιλά κόκα σε βίλα στη Βούλα 
Κόκα για εμπορία σε γνωστό εστιατόριο στο Κολωνάκι.
Υπεραγορά ηρωίνης στο Μενίδι με τα λεωφορεία στις τελευταίες στάσεις να μοιάζουν ναυλωμένα από πρεζέμπορο.

«Τα Εξάρχεια δεν είναι απλώς μια εστία αναρχικών. Είναι το κέντρο διαφόρων εγκληματικών οργανώσεων εμπορίου ναρκωτικών» συμπεραίνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Το πλάνο προχωρά  μεθοδικά και δοκιμασμένα όπως και οι κομματικές εκστρατείες. Δε χρειάζονται αποδείξεις αρκεί να επαναλαμβάνονται τακτικά από τα κανάλια δοσμένοι χαρακτηρισμοί όπως το «άβατο των Εξαρχείων». Σκορπάς το φόβο, επιβάλλεις το αφήγημά σου και αφήνεις το θέμα να εξελιχθεί. 

Το κίνητρο δεν είναι μόνο κομματικό αλλά και άμεσα οικονομικό.
Τα Εξάρχεια, η ιστορική γειτονιά στο κέντρο της πρωτεύουσας, με τα graffiti, τα σινεμά, τις λογικές τιμές σε εστιατόρια και μπαράκια είναι ίσως ο μόνος τουριστικός προορισμός της Aθήνας που ευδοκιμεί δίχως να αρμέγει την αρχαιότητα. Νέοι συνήθως και καλλιτέχνες έρχονται όχι για μια περαστική βραδιά αλλά για να γευτούν την αθηναϊκή ζωή που έχουν γνωρίσει σε βιβλία του τελευταίου αιώνα, με τραπεζάκια στα πεζοδρόμια, κήπους με γιασεμιά και φιλικούς κατοίκους.

Μα είναι παράδοξο αλήθεια να βαφτίζεται «άβατο» η μόνη γειτονιά της Αθήνας που δε γέμισε με πωλητήρια και ενοικιαστήρια λόγω Κρίσης; 
Όχι δεν είναι, είναι συμφέρον. 

Τα σχέδια των επίδοξων δημάρχων δεν είναι πρωτότυπα, τα έχουμε δει κι αλλού. Gentification η λέξη, ψάξτε το (και ψάξτε λίγο, εσείς οι δημοσιογράφοι που μπορείτε, και τα συμφέροντα εταιριών πίσω από μεγάλα πολιτικά ονόματα― αν ξέρω εγώ η απλή πολίτις δε μπορεί εσείς οι δαιμόνιοι ρεπόρτερς να μην έχετε ακουστά).
Πώς γίνεται;
1. Προπαγανδίζεις μια γειτονιά ως επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια. 
2. Δυσκολεύεις τη ζωή των κατοίκων, στην αρχή με μικροαμέλιες, μην αλλάζοντας λάμπες, μη μαζεύοντας σκουπίδια εγκαίρως,
για να δίνεται εικόνα εγκατάλειψης.
3. Φροντίζεις την Αστυνομία να τη βλέπουν οι κάτοικοι μόνο πάνοπλη όταν εισβάλει για συλλήψεις και ποτέ όταν την καλούν.
4. Παράλληλα- όσο ρίχνεις έτσι τις τιμές- εσύ αγοράζεις και κρατάς κλειστά κι ερειπωμένα τα ακίνητά σου.
5. Στο τέλος, όταν αγοράσεις αρκετά κι έχεις πείσει ότι είναι αναγκαίες οι εξωραϊστικές και εξυγιαντικές επεμβάσεις,
θα αρχίσεις
α. τις αναστηλώσεις και την πεζοδρόμηση (άλλο ένα τρόπο να εκδιωχθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν τη δική σου άνεση να πληρώνεις παρκάρισμα ή, να μην παρκάρεις ποτέ αφού φροντίζει ο σωφέρ)
β. τις κατασχέσεις ή βίαιες εξώσεις των λίγων που επιμένουν.

Το έχουμε δει σε πόλεις της Ευρώπης, το θυμόμαστε, οι μεγαλύτεροι, στην Πλάκα και τα περί αβάτου, εμάς που κινούμαστε στο κέντρο δε μας πείθουν. Οι υπόλοιποι μακάρι να ήσασταν λίγο δύσπιστοι όταν ακούτε ασάφειες και γενικότητες.

Φέρνω απόδειξη συνδέσμους προς τα λόγια της Ντόρας Μπακογιάννη και άλλων όπως του Σταύρου Θεοδωράκη,
φέρνω και σχόλια και εικόνες (με πολλά κωμικά όπως την κυρία που  έχει πίσω της  ένστολους κι ένοπλους ενώ λέει σε κανάλι ότι 'δε μπαίνει αστυνομικός στο Εξαρχιστάν).

Το 2008 δεν ήξερα από κοντά τα Εξάρχεια και από τις περιγραφές των δημοσιογράφων νόμιζα ότι ήταν κανένα επικίνδυνο άβατο μέρος κι όχι μέρος 5 λεπτά από το Σύνταγμα, δίπλα από το Κολωνάκι.


Siemens, δολοφονία Ζαφειρόπουλου, Εnerga, συμβόλαια θανάτου, Ερρίκος Ντυνάν, Αυγενάκης, Taxibeat, Noor1. Μόνο Εξάρχεια νοιώθεις ασφαλής.






Ήρωες όσοι παίρνουν σε καθημερινή βάση λεωφορεία που πηγαίνουν προς Μενίδι- Άνω Λιόσια - Ζωφριά, ειδικά τα τελευταία δρομολόγια. Γαμώ την πρέζασας μαλάκες.

δεν εχει υπάρξει πουθενά gentrification που να μην έχει γίνει με δικαιολογία την "ανομια" κ τις πλάτες των συστημικών ΜΜΕ κ της αστυνομίας. 


«Χρυσή» η περιοχή των Εξαρχείων
Μέχρι πριν από έξι-οκτώ μήνες, ήταν πολύ δύσκολο κάποιος να πουλήσει στα Εξάρχεια. Ομως έχει έρθει ένα μεγάλο κύμα επενδυτών, από την Κίνα, το Ισραήλ, την Ευρώπη και αλλού, που αναζητούν κατοικίες για να τις εκμεταλλευθούν μέσω Airbnb. 


-Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας καταγγέλλει ότι τα Εξάρχεια έχουν μετατραπεί σε άβατο εκκολαπτήριο έκνομων ενεργειών. 
-Και πώς μπήκε ολόκληρος εισαγγελέας και οι λιμενικοί σε σπίτι στο άβατο? 
-Έχει 2 μικρές πορτούλες, η δεξιά βγάζει στη Νάρνια, η αριστερή στα Εξάρχεια.

Λιμενικοί στα Εξάρχεια
Αντιμέτωποι με «στρατό» 50 ενόπλων με πιστόλια και καλάσνικοφ βρέθηκαν λιμενικοί στα Εξάρχεια! Κουκουλοφόροι με αλεξίσφαιρα τους μαχαίρωσαν και τους πήραν τα όπλα!
Απίστευτες εικόνες διαδραματίσθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης. Οι λιμενικοί έκαναν έλεγχο για ναρκωτικά και βγαίνοντας ήρθαν αντιμέτωποι με 50 ενόπλους! Φορούσαν κουκούλες και αλεξίσφαιρα και είχαν και καλάσνικοφ! Η ψυχραιμία που επέδειξαν οι λιμενικοί απέτρεψε το μακελειό!

Τα όσα διαδραματίσθηκαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης (04.04.2019) δεν έχουν προηγούμενο! Κλιμάκιο λιμενικών μαζί με εισαγγελέα έκαναν έρευνα για ναρκωτικά σε σπίτι στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Συγκεκριμένα, 8 λιμενικοί του τμήματος ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μαζί με εισαγγελέα, πήγε στο σπίτι στα Εξάρχεια για να κάνει έρευνα σχετικά με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Τότε, έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 50 κουκουλοφόροι με αλεξίσφαιρα γιλέκα και σύμφωνα με πληροφορίες με καλάσνικοφ! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιος ειδοποίησε τα συγκεκριμένα άτομα τα οποία έφτασαν στο σημείο με αυτοκίνητα και ήταν αποφασισμένοι για όλα! Κατά πληροφορίες μάλιστα ένας από τους ένοπλους έβαλε στο κεφάλι Λιμενικού την κάνη από το καλάσνικοφ!

Το χρονικό της επίθεσης εναντίον των λιμενικών
Οι λιμενικοί είχαν συλλάβει δυο γυναίκες, μια ελληνοαυστραλέζα και μια γυναίκα από το Μαρόκο και την ώρα που έβγαιναν από το σπίτι όπου έγινε η έρευνα, έπεσαν σε… καρτέρι από 50 άτομα. Οι λιμενικοί δέχτηκαν «απρόκλητη επίθεση», όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, από περίπου 50 άτομα, πολλοί εκ των οποίων είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ήταν οπλισμένοι. Οι λιμενικοί κατάφεραν να φυγαδεύσουν τον εισαγγελέα με ασφάλεια από το σημείο.

Ένας από τους λιμενικούς μαχαιρώθηκε στο μηρό και ο δεύτερος δέχτηκε μπουνιές στο πρόσωπο, ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οι δράστες τους πήραν τσαντάκια με τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα όπλα τους. Εκμεταλλευόμενη τη συμπλοκή, μια από τις δυο γυναίκες που είχαν συλληφθεί μέσα στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα, κατάφερε να διαφύγει.

Οι δυο τραυματίες λιμενικοί μεταφέρθηκαν Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών, 1,5 κιλό χασίς συγκεκριμένα, καθώς και ζυγαριά ακριβείας. Η έρευνα των λιμενικών στα Εξάρχεια ξεκίνησε όταν κλιμάκιο του σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Ιρακινό με ναρκωτικά. Οι άνδρες του Λιμενικού τον ρώτησαν… πού τα βρήκε κι εκείνος τους υπέδειξε την διεύθυνση του διαμερίσματος στα Εξάρχεια. Έτσι, παρουσία εισαγγελέα, άνδρες του Λιμενικού έφτασαν στο διαμέρισμα στα Εξάρχεια

Σε ανακοίνωσή του, το Λιμενικό επαινεί τους λιμενικούς που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή στα Εξάρχεια γιατί «κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».
Λογικό πάντως να πάνε λιμενικοί στα Εξάρχεια. Αφού οι μπάτσοι τα 'χουν κάνει θάλασσα.

Daphne Chronopoulou
Λιμενικέ τι ζητούσες στην Αθήνα συ ένας θαλασσινός;
Λιμενικέ, πώς μπήκες στο 'άβατο' συ ένας ένστολος;
[αναφωνώ παραφράζοντας Εγγονόπουλο:
Μπολιβάρ
τι ζητούσες στη Λάρισα
συ
ένας
Υδραίος; ]


Η περίπτωση του «Εμπόρου» ―που, τόσο μεγαλέμπορος ήταν που κατέβαινε με την παντόφλα από το διαμέρισμα να δίνει φακελάκια με μικροποσότητες ―  πήρε δημοσιότητα και πολλούς επαίνους αφελών. 














«Χρυσή» η περιοχή των Εξαρχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.