Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Του ελληνάρα το γιατί (αν ήταν πατίνι)




Πόση οργή αλλά και πόση άγνοια μαστίζει τους κατοίκους του τόπου μας και ιδίως της Αθήνας;
Ο γείτονας που βρίζει επειδή δεν του αρέσει που παρκάραμε στη θέση που έχει χρίσει δική του, η επιθετικότητα προσωπικού σε μαγαζιά, ο οδηγός λεωφορείου που σκόπιμα σταματά λίγο μακρύτερα για να τρέξει ο επιβάτης, τα σκυφτά κεφάλια όποτε συναντούν συγκάτοικο της πολυκατοικίας, οι πόρτες που κανείς δε σκέπτεται να κρατήσει ανοιχτές για τα δευτερόλεπτα που θα χρειαστούν για να μη χτυπήσει ο επόμενος είναι λίγα από τα πολλά των απολίτιστων που κάνουν δυσάρεστη τη ζωή μας.

Νέο κρούσμα τα πατίνια που κάποια εταιρία οργάνωσε μέσω εφαρμογής να μπορούμε να νοικιάσουμε στην Αθήνα για να μετακινηθούμε. Σπουδαία ιδέα. Κι όμως οι Αθηναίοι τα αντιμετώπισαν με το αναίτιο μίσος που αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα τα ζώα. Τα σκοτώνουν. Τα καταστρέφουν λες και στα άψυχα πατίνια αναγνωρίζουν προαιώνιο εχθρό. Τα σπάνε, τα πετάνε στη θάλασσα, τα κλέβουν και ύστερα- οι πονηρούληδες-προσπαθούν να τα πουλήσουν.

Πατίνια, κατοικίδια, ηλικιωμένοι και κάθε αδύναμος είναι ο στόχος της παράλογης οργής. Φέρνω ένα χαρακτηριστικό video παρκαρίσματος σε θέση ΑμεΑ. 
―Έχετε άδεια; ρωτούν τον παραβάτη κι εκείνος πιο ελληνάρας δε γίνεται απαντά το δικό μας το ντόπιο το σωστό:
―Γιατί, οι άλλοι έχουν;

Φέρνω το video, φωτογραφίες καταστροφής πατινιών και συνδέσμους.
____________________
Καταστροφή πατινιών: https://www.npress.gr/greece/katestrepsan-ta-ilektrika-patinia-se-a/
[το άρθρο όμως, δυστυχώς έχει και κλεμένες  φωτογραφίες  παλιότερες αμερικάνικες : https://blog.producthunt.com/we-tried-every-shared-bike-and-scooter-in-san-francisco-bb766abd0a96 ]




4 σχόλια:

  1. Εμείς εδώ κάτω μπορεί να μην έχουμε πατίνια αλλά η οδηγική συμπεριφορά είναι τόσο κατάπτυστη που νομίζω ότι η Αθήνα είναι παράδεισος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω, κι εμείς εδώ στη Μύκονο ούτε φανάρια δεν έχουμε ακόμα αλλά έχουμε μποτιλιαρίσματα. Όμως όσο να 'ναι το χωρίο έχει άλλη χάρη με τους μεθυσμένους οδηγούς και τις αυθαιρεσίες του.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.