Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ο γάτος μου πατέρας γατιών αγνώστου μητρός― ναι γίνεται (video)




Ο Mon Chou Sue είναι γλεντζές, του αρέσουν τα ξενύχτια. Συχνά γυρνά στο σπίτι κατάκοπος και ματωμένος μετά από όργια. Όμως κάθε χρόνο φέρνει να καμαρώσουμε το έργο του: για μια στιγμή μας φέρνει ένα ζωηρό γατάκι.
Φέτος όμως μας έφερε τρια πολύ μικρά που τα είδαμε μια στιγμή κι από τότε φέρνει ένα-ένα και μόλις το αποκαταστήσουμε έρχεται κι άλλο. Μητέρα δεν υπάρχει. Τα μικρά τον έχουν κουράσει μα ένα μυστήριο μητρικό φίλτρο τον έχει κατακυριεύσει.
Τους μιλά με τη φωνή μαμάς γάτας, τα διδάσκει να φάνε και να καθαριστούν, τα μεταφέρει στο στόμα του από τον αυχένα.
Μόλις αναλάβω ένα, εκείνος ανεβαίνει στη χαμηλή μάντρα κι έχει το νού του προς τα βράχια, την κρυψώνα με το τελευταίο.
Πιο πολλά στο video
με τη Σουσούκα ΙΙ το αντίγραφό του:

Η Πρώτη,  Σουσούκα Ι η κοκκινομάλα: https://youtu.be/8hY47DtFsyU





https://youtu.be/8hY47DtFsyU

11 σχόλια:

  1. ΔΆΦΝΗ ΜΟΥ, ΝΑ ΣΑΣ ΖΉΣΟΥΝ!!!!!
    ΕΊΝΑΙ ΤΌΣΟ ΦΟΥΦΟΥΝΩΤΑ'!!! ΤΑ ΛΑΤΡΕΎΩ!!! ΘΑ ΝΟΙΏΘΕΙΣ ΠΟΛΎ ΤΡΥΦΕΡΆ, ΜΑΖΊ ΤΟΥΣ!!! ΦΙΛΊΑ' 💋💋💋🐱🐆🐅🐈🌹🌹🌹🏹❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Και έχει συνέχεια. Ευτυχώς βρήκα να τα δώσω (ανάρπαστα έγιναν παραδόξως).
      Έχω δώσει πολλές φορές γατάκια γάτας μου. Τα ψάχνει η μάνα λίγες ώρες κι ύστερα ξεχνά., όπως κι όταν είχε πεθ'ανει ο σύντροφός της, ένας γερος γάτος που τον λάτρευε. Ο Sue όμως, που μόλις έδινα ένα έφερνε το επόμενο, τώρα που δεν έχει άλλο παιδί τριγυρνά και το φωνάζει σπαρακτικά.
      Και.. -δε θέλησα να το πω δημόσια μην τον ξεφτιλίσω: καθώς τον βούρτσιζα ανακάλυψα πως τα θήλαζε. Ναι, ναι. (!!!!!) Όχι, δεν είναι θηλυκός ούτε έχει γάλα. Αλλά το ένα του στήθος έχει μαδήσει σε τέλειο κύκλο γύρω από τη θηλή όπως γίνεται της θηλυκιάς από το σάλιο στο θηλασμό. Πρέπει να τους έδινε πιπίλα. Τώρα πώς κατάφερε και τα ανέστησε δίχως γάλα και δίχως μάνα... είναι έναακόμα μυστήριο.

      Και μιλάμε για γάτο εντελώς αλήτη στα γούστα του. Δεν είναι ο σπιτόγατος ο παχουλός αλλά το άλλο είδος: νευρικός κι αδύνατος, μπαίνει-τρώει -φεύγει- δέρνεται κι άνθρωπος εκτός από εμάς δεν τον πλησιάζει. Έρχεται φίλος στο σπίτι κι αν δεν τον έχει αντιληφθεί, φεύγει σπινάροντας και ρίχνοντας τα πάντα στο διάβα του....

      Αφύσικη που είναι η Φύση φίλε Μπούρμπουνα .

      Διαγραφή
    2. Μα τι Φύση!!!
      Έτσι είναι οι σωστοί αλήτες!!! Δεν έχουν κόμπλεξ!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα φίλη μου και ..ναι..είναι ίδια ο Σούλης μου. Παλιά είχα γάτο , μάλιστα με το ίδιο όνομα και τότε έμενε στο μαγαζί μας, εγώ πολύ νέα, ο γάτος με..λάτρευε ανέβαινε στο λαιμό μου κάθε πρωί μόλις καθόμουν στη πολυθρόνα μου για να ζωγραφίσω. Έχω ένα σωρό αστείες ιστορίες να σου πω γιατί..ο γάτος ζήλευε τον άνδρα μου και ο Δημήτρης τον..γάτο.Πάλη κάθε μέρα μεταξύ τους με εκδηλώσεις εκδίκησης από τον ένα στον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω τι τιμή!! Η Αχτίδα στο μπλογκ μου;

      Είδα το Σούλη σου και θαύμασα την ομοιότητα. Κι είναι τα ριγέ, λένε οι ιστορικοί, οι πρώτες γάτες, οι πιο παλιές, μάλιστα έτσι ήταν της Αιγύπτου. Κι είναι αλήτικα και κυνηγιάρικα, τους αρέσει το σκαρφάλωμα. Τέτοια γκρί 'τιγρέ' έχω δει σε μια τοιχογραφία ενός Φαραώ που τα ιερογλυφικά περιγράφουν πως πλάι του βλέπουμε την 'κυνηγετική του γάτα'.
      Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεις την όρεξη να μας τις γράψεις τις ιστορίες ανταγωνισμού.

      Να τον χαίρεστε το μικρούλη Σούλη και να είστε πάντα καλά κι αγαπημένοι.
      Νομίζω σου έχω ξαναπεί πόσο κουράγιο δίνει η αισιοδοξία κι η καλή καρδιά σου. Σε επισμέπτομαι και διαβάζω μαζεμένα τα νέα όλου του μήνα όποτε έχω ανάγκη από δύναμη. Κι ούτε το ξέρεις πόσα έχεις δώσει σε εμένα και, νομίζω, πολλές και πολλούς σαν εμένα.

      Καλό σου απόγευμα, με υγεία και χαρές!
      .

      Διαγραφή
  4. Τα χρώματα του γάτου σου έχει και το δικό μου το νευροσπαστο.Με μόνη διαφορά το λαιμουδακι,η κοιλίτσα,και τα άκρα στα 4 πατουσακια του που είναι λευκά.Τον καμαρώνω γιατί είναι τσουπωτος!!Ελπίζω να πάρει και το δικό μου ότι ανάπτυξη έχει να πάρει και να τσουπωσει έτσι.Γαταρο έχει, πολύ παίδαρο!!
    Πάντως ο τίτλος που θα τεριαζε σε αυτόν τον λεβέντη είναι ο εξής:
    "Ο γάτος μου.Ενα αρσενικό παλαιάς κοπής,που μπορεί να του αρέσει ο γατοποδογυρος, αλλά αναλαμβάνει και τις ευθύνες των πράξεών του"
    Άξιος πατέρας !
    Πρόσεξε μόνο μην τον δει κανένας κτηνίατρος.Θα σου πει να του κάνεις δίαιτα.Μην υποκειψεις;
    Πάντως είναι πολύ τρυφερουλης.
    Φτου του να μην τον ματιασω.
    Λένε,δεν ξέρω γιατί δεν έχω πολύ εμπειρία με γατιά,ότι τα αρσενικά σκοτώνουν τα γατιά τους για να είναι πάλι διαθέσιμη για ζευγάρωμα η μάνα.Υποθετω πάνω ψηλά στο βουνό που τα γέννησε η ψιψινα,να τα άφησε για να πάει να βρει τροφή και ίσως να την πάτησε κανένα αυτοκίνητο.Γιατι γάτα να αφήσει τα μικρά της σε γάτο,δεν υπάρχει περίπτωση.Ισως να είδε και ο γάτος σου τον θάνατο της και ανέλαβε αυτός την κηδεμονία.Δεν μπορώ να ξέρω τι επαθε η θηλυκιά-υποθεσεις κανω-αλλα για να στα φέρει εσένα,μάνα γιοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, να τον χαίρεσαι τον δικό σου.

      Από μικρή τάιζα και φρόντιζα γατιά στη γειτονιά, είχα και δικά μου κι έμαθα πως (όπως και στα σκυλιά) όταν υπάρχει υπερπληθυσμός ακόμα κι η μάνα τα σκοτώνει.
      Θυμάμαι γατούλα σκελετό από γέννες και πείνα να γεννά περπατώντας και να τα παρατάει όπου έπεσαν. Μα γινόταν χαμός
      Στα σκυλιά ιδίως της επιβάλλει η αγέλη να τα παρατήσει.
      Διαπίστωσα όμως ότι όταν υπάρχει άπλα και τροφή αναπτύσσεται άλλη αλληλεγγύη.
      τελικά δε διαφέρουμε και πολύ..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.