Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019

'Οι μέρες εκείνες' και ο καταδικασμένος Ι. Διώτης  
Τέτοιες μέρες ήταν, πριν από 17 χρόνια όταν καθηλωθήκαμε μπροστά στις οθόνες καθώς λυνόταν το μυστήριο χρόνων. Ποια, ποιοι,  ήταν η 17 Νοέμβρη.
Ρουφούσαμε τις πληροφορίες και τα κανάλια ανέβαζαν τηλεθέαση σε ένα όργιο παραβίασης δικαιωμάτων. Μα αυτή η παραβίαση, η εισβολή στις ζωές συγγενών και φίλων,  ήταν το λιγότερο.
Όσο εμείς καταβροχθίζαμε λεπτομέρειες, κι αντίθετα σε κάθε λογική και ηθική,  ανακρινόταν 'ψυχολογικά' ο Σάββας Ξηρός, πολυτραυματίας με δεμένα μάτια.

Σας φέρνω άρθρο, και συστήνω βιβλία,
με σύνδεσμο προς τη μαρτυρία του Σάββα Ξηρού,
+ ολίγα για τον τότε υπερήφανο κ. Διώτη που αργότερα καταδικάστηκε για την απόκρυψη της Λίστας Λαγκάρντ που επέφερε κόστος τεράστιο στο δημόσιο  αλλά έσωσει, όπως ο ίδιος είπε, τον Ε Βενιζέλο.Μια μέρα σαν αυτή το 2002
Κάτω στον Πειραιά, στο λιμάνι, μια μέρα σαν αυτή το 2002, μια τυχαία έκρηξη ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια του Σάββα Ξηρού, οδήγησε στην «εξάρθρωση» της «17Ν», όπως περήφανα την ονόμασε το Κράτος και οι διωκτικοί μηχανισμοί, «εξάρθρωση» όμως, που οφείλεται καθαρά και αποκλειστικά σε αυτό το τυχαίο γεγονός.
Και από την ίδια αυτή μέρα ξεκίνησε, αυτό, που ονομάσθηκε το «αίσχος του Ευαγγελισμού»:
Ένας άνθρωπος πολυτραυματίας, ημιθανής, στην Εντατική, σε συνθήκες, που και ο Κάφκα θα ζήλευε, για 40 περίπου μέρες υφίστατο το μαρτύριο μιας περίεργης ψυχολογικής «ανάκρισης» από τον τότε εισαγγελικό λειτουργό κ. Διώτη, που είχε απαγορεύσει την οποιαδήποτε επαφή του με δικηγόρο, με το τέχνασμα της μη απόδοσης κατηγορίας!!! Και όλα αυτά με την πλήρη ανοχή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού...
Και όπως δήλωσε ανερυθρίαστα ο κ.Διώτης σε συνέντευξή του τότε, οι γιατροί ενεργούσαν με δική του παρέμβαση...
O Σάββας Ξηρός δικάσθηκε και καταδικάσθηκε, είναι τυφλός, κουφός, με σμπαραλιασμένα όλα τα οργανικά λειτουργικά του συστήματα, ανάπηρος κατά 100% σχεδόν..
ΑΛΛΑ προς δόξαν κάθε έννοιας αστικού δικαίου, ενάντια σε κάθε αρχή ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε ευθεία παραβίαση του ίδιου του νόμου, που προβλέπει την απόλυση κρατουμένων με υψηλά ποσοστά αναπηρίας παραμένει στα υπόγεια των φυλακών.
Μέσα σε μια απέραντη σιωπή, τόσο εντός του, όσο και έξω, γύρω μας..
Πόσες πια ποινές πρέπει να επιβληθούν άραγε;
Ποια ποινή θα έπρεπε να του επιβληθεί για να ησυχάσει το αδηφάγο τέρας της εκδίκησης;
Ίσως η θανατική, αλλά λόγω της θεσμικής κατάργησής της, οδηγείται αργά, σταθερά, αλλά με πλήρη συνείδηση στην φυσική εξόντωση και στον θάνατο..
Ο κ. Διώτης από την άλλη, καταδικάσθηκε και αυτός, διότι ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν προχώρησε στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ με αποτέλεσμα την κατά δεκάδες εκατομμύρια ζημία του Δημοσίου.
Καταδικάσθηκε μεν σε ποινή καθείρξεως 10 ετών (1*), αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος, μια, που η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα..
Το Κράτος φροντίζει πάντα τα παιδιά του, ενώ για τους πολιτικούς αντιπάλους επιφυλάσσει βία, τρόμο και εκδίκηση.
(1*) Μια δικαστική απόφαση και ο "περίεργος" ρόλος του Ι. Διώτη
https://tsak-giorgis.blogspot.com/2017/10/blog-post_507.html Ο πρώην εισαγγελέας έχει προσφέρει διαχρονικά πολύτιμες να υπηρεσίες στο πολιτικό σύστημα.
Από τον ρόλο του στο «βασανιστήριο του Ευαγγελισμού» σε βάρος του Σάββα Ξηρού -πολλές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Σ. Ξηρού «Η μέρα εκείνη. 1560 ώρες στην εντατική»- και της καταγγελία της συντρόφου του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Μαϊτέ Πεϊνό, η οποία είχε αποδώσει στον Διώτηχυδαία συμπεριφορά καθώς κατά την ανάκρισή, της είχε απευθύνει "διάφορες ερωτήσεις προσωπικού χαρακτήρα, αδιάκριτες και χυδαίες", μέχρι το πώς χειρίστηκε την υπόθεση της αυτοκτονίας (;) του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μιας υπόθεσης η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Και σ’ αυτές τις «αποστολές» του ο Διώτης τα πήγε «περίφημα».
Εκεί που είχε πρόβλημα ήταν όταν προσπάθησε να επαναλάβει το "έγκλημα του Ευαγγελισμού". Δηλαδή, να ανακρίνει στην Εντατική τον σοβαρά τραυματισμένο με δυο σφαίρες στην κοιλιά και μια στο στήθος, Γ. Δημητράκης, όταν αυτός επιχείρησε μαζί με συνεργούς του ένοπλη ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, και δέχτηκε πυροβολισμούς από αστυνομικούς, τον Γενάρη του 2006.
Τότε αντέδρασαν έντονα οι γιατροί του νοσοκομείου δηλώνοντας ότι ο τραυματίας δεν μπορεί να ανακριθεί, διότι δεν έχει διαύγεια πνεύματος εξ’ αιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφερε.

Γ’ αυτό το πολιτικό κατεστημένο «εκτίμησε» τις δραστηριότητές του. Από τότε που ο Μ. ΧρυσοχοϊδηςΥπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τον διόρισε σε θέση ειδικού συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του, μέχρι τότε που του έδωσαν το πόστο σαν επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε αντικατάσταση του Γιάννη Καπελέρη τον Μάη του 2011.
Η υπόθεση «Λίστα Λαγκάρντ» -και η συμβολή σ' αυτήν πολιτικών προσώπων και του Ι. Διώτη-, είναι σημαντική γιατί αποκαλύπτει πως η αφρόκρεμα της πολιτικής και της οικονομίας επί δεκαετίες έχει βρει τον τρόπο να φοροδιαφεύγει και να αυτοαμνηστεύεται. Αποκαλύπτει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα, ακόμη και παρανομίες, για να μην διαταράξουν την καταστροφική για τη χώρα λειτουργία αυτού του συστήματος, γιατί είναι το δικό τους σύστημα. (Διαβάστε εδώ)
Η έδρα του δικαστηρίου δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δικάσει τον Ι. Διώτη γιατί όπως έγραφε ανάρτηση του μπλοκ μας είναι "είναι τουλάχιστον «περίεργη» στάση του Γ. Διώτη που μόνος του δέχτηκε να στοχοποιηθεί για να βγούνε «λάδι» Βενιζέλος και σε ένα βαθμό και ο Παπακωνσταντίνου".
Μάλιστα τότε συμπληρώναμε ότι: "Δεν ξέρουμε τις σκοπιμότητες και τις παρασκηνιακές καταστάσεις που υπήρξαν για να κρατήσει την συγκεκριμένη στάση ο πρώην εισαγγελέας".
_____________________________________________________________
ΒΙΒΛΙΑ και ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Σάββας Ξηρός – «Η Μέρα Εκείνη …», 1560 ώρες στην εντατική, Μια μαρτυρία για το δικό μας Γουαντάναμο, εκδόσεις Alicia Romero, 2006― εξαντλημένο μα το έχει ανεβάσει το αγαπητό xyzcontagion https://xyzcontagion.wordpress.com/2011/03/04/savvas-xiros-i-mera-ekeini/ 
Δημήτρης Κουφοντίνας: 
Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
'13 απαντήσεις' εκδόσεις Μονοπάτι
 Έκτορας Κουφοντίνας Όταν Κάψανε την Τροία μου, εκδόσεις Μονοπάτι

_________________ 
Δυό μέτρα δυό σταθμά ― Οδυρμοί για το 48ωρο του Κουφοντίνα
http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2017/11/48.html#ixzz5sJoF9sQ0
Σχόλια και εικόνες για την Λογοκρισία: ‪#ethniko_theatro #xiros #je_suis_charlie
http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2016/02/ethnikotheatro-xiros-jesuischarlie.html#ixzz5sJp5hTuJ

https://www.blogger.com/nullΣυνθήκες ζωής, καταδίκες θανάτου στο #kolastirio (λεπτομερώς με videos, σχόλια κ.α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου