Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: 31/8 Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Υπερβολική Δόση





page1image55018048
Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών .Ψυχοδ/κων Ουσιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

31 Αυγούστου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Υπερβολική Δόση το Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία Ευαισθητοποίησης που οργανώνει η EuroNPUD [Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων Ανθρώπων που Παίρνουν Ναρκωτικά]. 

Τα χρόνια προπαγάνδας κι η ψευτοϊατρική παραφιλολογία που ταυτίζει τη χρήση με το θάνατο, έχουν καταφέρει να μας πείσουν ότι ο πρόωρος θάνατος είναι αναπόφευκτος για τους χρήστες οπιοειδών. Όμως δεν είναι έτσι.
Ο θάνατοι δεν είναι φυσική συνέπεια της χρήσης αλλά της Ναρκοαπαγόρευσης με την τιμωρητική πολιτική, την καταστολή και το φόβο, γι αυτό και έχουν μειωθεί εντυπωσιακά (όπως και η διάδοση ασθενειών (HEPC, AIDS/HIV)] όπου εφαρμόζεται η Μείωση της Βλάβης, όπου ελέγχονται οι ουσίες που κυκλοφορούν στη Μαύρη Αγορά. Και όπου οι χρήστες και το περιβάλλον τους έχουν στη διάθεσή τους Ναλοξόνη, την ουσία που δρα ως ανταγωνιστής των οπιοειδών αντιστρέφοντας τις συνέπειες της υπερβολικής δόσης ενώ είναι απολύτως ακίνδυνη, δηλαδή προσφέρεται να την έχουμε στη διάθεσή μας όχι μόνο οι διασώστες και οι γιατροί αλλά κι οι χρήστες οπιοειδών και οι δικοί τους άνθρωποι.
Δυστυχώς στην Ελλάδα η κατασταλτική πολιτική, που συχνά αποτρέπει παρόντες να καλέσουν βοήθεια, καθώς κι η μεγάλη άγνοια για τη Ναλοξόνη έχουν μοιραίες συνέπειες.

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε για να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας, να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε σχετικά με τις πρακτικές Μείωσης της Βλάβης και τη Ναλοξόνη και να μοιραστούμε τις ιστορίες μας.


Καλεσμένοι μας
Κωνσταντίνος Κοκκώλης, Ψυχίατρος-
Αναπλ.Διευθυντής Εφαρμογής Προγραμμάτων ΟΚΑΝΑ 
Φωτεινή Λεομπίλα, Κοινωνιολόγος
Ιωαννα Σαμιου Υπευθυνη Τομεα μειωσης βλαβης του ΕΚΤΕΠΝ
Μάριος Ατζέμης και Χρήστος Αναστασίου από το Δίκτυο
και εκπαιδευτές διασώστες του ΕΚΑΒ, street workers του ΟΚΑΝΑ.

Σας περιμένουμε
31 Αυγούστου 2019 στις 7μμ
 Καφέ Myrtillo, Τριφυλίας Και Λάμψα Πάρκο (ΠρώηνΚαπαψ) Αμπελόκηποι, μετρό Πανόρμου.
 21 1012 3176 

Επειδή ΚΑΘΕ ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ.


@PeerNUPS
@EuroNPud




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.