Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Καναπεδάκι; Πότε θα κάνετε;




―Παιδάκια έχετε; ρωτούν άνθρωποι που μόλις γνωρίσαμε, που ακόμα μπορεί να μη γνωρίζουν ούτε το όνομά μας.
Κι όταν απαντάμε όχι, το συνεχίζουν με ένα απίθανο 'γιατί'.
Γιατί;
Άλλοι δε μπορούμε, άλλοι δε θέλουμε, κύριε άγνωστε (που άγνωστος θα μείνεις) αλλά για πες δηλαδή τώρα που παίζουμε το παιχνίδι των ερωτήσεων εσύ τι άλλη απάντηση περίμενες;

Η μόνη σωστή αντίδραση βεβαίως είναι το «τι σε νοιάζει» αλλά δεν είναι ούτε εύκολο ούτε έξυπνο να απαντάς ορμητικά όταν αιφνιδιάζεσαι.

Επειδή όμως μου έτυχε να πληροφορηθώ ότι γνωστός μου, στον οποίο βλακωδώς είχα απαντήσει ειλικρινά  ότι «δε θέλαμε», για χρόνια πλέκει ιστορίες για τον εγωισμό και τη ματαιοδοξία μου, πλέον έχω βρει τη λύση: 
―Πέθαναν, απαντώ.
Με αποτέλεσμα ακαριαίο την πολυπόθητη σιωπή.

Είναι ίδιον της ελληνικής κοινωνίας η αδιακρισία. Ο σεβασμός και η διακριτικότητα είναι τόσο σπάνια που έχουν βαφτιστεί ψυχρότητα κι αδιαφορία. Κάτι σαν το «παρακαλώ» που τείνει να εξαφανιστεί, σαν το «ευχαριστώ» που μυστηριωδώς αντικαταστάθηκε με το ακατανόητο «να 'σαι καλά».

Ευτυχώς όμως δεν είμαι μόνη. Σας φέρνω απαντήσεις ομοιοπαθών με, πιο αγαπημένο μου το: «επειδή δε μπορείς να τα περιμένεις όλα από την εγχείρηση φύλου».
Ψάχνοντάς το όμως για να γράψω αυτά τα λίγα εδώ μου γεννήθηκε μια απορία ποιοι είναι αυτοί που μάς ρωτάνε αφού στο Google το 'παιδάκι πότε θα κάνετε;' μου βγάζει πάνω από 4 εκατομμύρια δημοσιεύσεις ψυχολόγων ή  bloggers που λένε τον πόνο τους ή εξηγούν στους αγενείς αναγνώστες ότι η ερώτηση είναι ο σίγουρος τρόπος να κάνουν δυό εχθρούς αφού είτε δε θέλουν, είτε δε μπορούν, είτε μόλις απέβαλαν, είτε είναι έτοιμοι να χωρίσουν, αν δεν το ξέρεις μάλλον δεν είσαι αρκετά κοντά για να το μάθεις. 
Χαρείτε τα:


Dimitris Ibrahim Για δύο λόγους ένα ζευγάρι δεν κάνει παιδί/ά: 
1. Γιατί δεν μπορεί ή/και 
2. Γιατί δεν θέλει 
Τώρα που μάθατε γιατί ένα ζευγάρι δεν κάνει παιδί/ά μην ρωτάτε, είναι πολύ ενοχλητικό και αγενές.

Boudouridou irini 
Εγω πλεον τους απαντω οτι δεν μπορουμε να κανουμε & τρωνε τη γλωσσα τους για τη μαλακια που ειπαν! δεν το συνεχιζουν καν!
Εγώ λέω θα κάνω με τον επόμενο σύζυγο κ δεν ξανά ρωτάνε.
Ναι αλλά για ποιο λόγο δεν κάνουν δεύτερο παιδί και αφήνουν το πρώτο χωρίς αδελφακι για παρέα; Ε; Ε;
Εδώ εγώ έχω τρία και μου λένε θα κάνεις τέταρτο;;;

Petros Evdokas  Όταν με ερωτούν τους λέω "Είχα τρία παιδιά μα τα πούλησα για όργανα". 
 Αν οι άνθρωποι που ερωτούν φαίνονται φιλικοί (αντί αυταρχικοί, φερέφωνα της εξουσίας και όργανα επιβολής της "κανονικότητας" τους λέω "Ναι έχουμε δύο, μα είναι σκυλάκια. Ετοιμαζόμαστε για το πανεπιστήμιο".

 Πίστεψε με και δεν το λέω να τους "διαφημίσω" : 14χρ.στη Γαλλία και κανένας ποτέ δεν μου έκανε αυτή την ερώτηση. Οχι μόνο αυτό:ενώ καταλαβαίνουν απ την προφορά μου ότι δεν είμαι γαλλίδα,δεν με ρωτάνε ποτέ από που είμαι&όλα τα παρελκόμενα.Αυτό μου είχε κάνει εντυπωσιάσει απ τ αρχή
Ε υπαρχει και τριτος! Να μην το εχουν σκεφθει καν μονοι τους γιατι ειναι ξεχασιαρηδες και να περιμενουν τους αλλους να τους το προτεινουν! Να μη πραξουν και αυτοι το καθηκον τους σαν σωστοι πολιτες?
-Προσπαθείτε? 
-Ναι, χυνω μέσα.
"γιατί δε μπορείς να τα περιμένεις όλα από μια εγχείρηση αλλαγής φύλου" απαντώ όταν με ρωτάει κάποιος/α σχετικά άγνωστος/η. Αυτ* που μας ξέρουν ξέρουν ότι δεν θέλουμε. Στ*ς άλλους αξίζει ένα εμφραγματάκι

Peslac Bill -Παιδάκια έχετε;
-Όχι, δεν θα το ρισκάραμε να βγούνε σαν τα δικά σας.

Νότης Φραγκόπουλος Τους βάλαμε διαλυτικά και τα φάγαμε :p
(παϊδάκια)








__________________________________________
Εικόνες
'Ρεκλάμες' όπως έλεγαν τότε τις διαφημίσεις, των ελληνικών προπολεμικών προφυλακτικών 'Μπεμπέκα' με σλόγκαν: «Ένα λουλούδι είναι η γυναίκα. Προφυλαχθείτε όμως από τα αγκάθια του»

8 σχόλια:

  1. Όταν με ερωτούν τους λέω "Είχα τρία παιδιά μα τα πούλησα για όργανα".

    Αν οι άνθρωποι που ερωτούν φαίνονται φιλικοί (αντί αυταρχικοί, φερέφωνα της εξουσίας και όργανα επιβολής της "κανονικότητας" τους λέω "Ναι έχουμε δύο, μα είναι σκυλάκια. Ετοιμαζόμαστε για το πανεπιστήμιο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "-Προσπαθείτε?
    -Ναι, χυνω μέσα."

    ΕΚΛΑΨΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέτεις ένα θέμα που με έχει πληγώσει πολλές φορές γιατί το έχω ζήσει. Η μία κόρη μου 4 παιδιά και η άλλη κανένα με άπειρες αποβολές. Το έχουμε ξεπεράσει, η ίδια ένας άνθρωπος ολοκληρωμένος σαν χαρακτήρα το έχει ..αρχειοθετήσει πια στο παρελθόν όμως δεν κάνουν το ίδιο και οι "γύρω". οι αδιάκριτοι, εκείνοι που ρωτάνε και μετά σε κοιτάζουν δήθεν περίλυπα λέγοντας σου:..ε! θα γίνει κάποια στιγμή και δεν δέχονται το γεγονός πως εσύ το..έβαλες στην άκρη. Η αδιακρισία είναι κάτι που λείπει εντελώς από τον χαρακτήρα μου. Ποτέ δεν ρωτάω για οτιδήποτε που δεν αφορά την δική μου ζωή. Ακόμα και αν είναι για φίλη κολλητή μου ξέρω πως αν θέλει και αν το νοιώσει ανάγκη και αν δεν την πληγώνει ..θα μου το πει. Διαφορετικά δεν με αφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρίκη Αχτίδα μου. Λες και δε γίνεται να ευτυχήσουν κι οι δυό τους. Στη ζωή δεν τα έχουμε όλα, μαθαίνουμε να ζούμε με ό,τι μπορούμε. Αλλά αυτό δε σημαινει πως θέλουμε να σκαλίζει τον πόνο μας καθένας από περιέργεια.

      Η διακριτικότητα πιστεύω πως είναι συστατικό απαραίτητο για τις μεγάλες φιλίες αλλά και το γάμο. Καθένας μας έχει την ώρα του..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.