Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Τα ξεφτιλίκια του ΚΕΘΕΑ #ΠλυσηΕγκεφαλου (με σχόλια)




Τα ξεφτιλίκια του ΚΕΘΕΑ.
Υστερικές καταστάσεις ανθρώπων που ωρύονται πως είναι καλά. Είναι όμως;
Και με τι θράσος τους βγάζουν στο δρόμο για τα συμφεροντάκια τους εκείνοι που αμείβονται για να τους θεραπεύσουν;

Ντροπής πράγματα.

Αν έχετε γερό στομάχι κι αντέχετε ουρλιαχτά και στριγκλιτά:
https://www.facebook.com/wesolomoncom/videos/2306535926265990/ 

Zoe Mavroudi Δεν συμφωνώ με τον όρο υστερία γιατί δεν μου φαίνεται ότι είναι σε κατάσταση υστερίας όσοι φωνάζουν ...αυτό όμως νομίζω είναι το πρόβλημα. ΓΙατί φωνάζουν; Γίνεται κατ'αρχάς μια δημόσια δήλωση ατομικής ταύτισης με έναν οργανισμό, χωρίς καμία άλλη κουβέντα. Σε ποιά άλλη διαμαρτυρία, αρκεί να βγει κάποιος και να πει, εγώ "είμαι" ΚΚΕ, ΝΔ, ΑΔΕΔΥ, Ψυχιατρική Κλινική Τάδε, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ή οτιδήποτε τέλος πάντων και το κυριότερο, πώς εκφράζεται η εμπειρία του θεραπευόμενου στο ουρλιαχτό του και μόνο; 
Τόσος κόσμος λέει εν τω μετξύ ότι συγκινήθηκε και συγκλονίστηκε. Από τι ακριβώς; Απ'την έκθεση του άλλου χωρίς κάποια αποκάλυψη του εαυτού του; Από την γνώση ότι κάποιοι από αυτούς ή όλοι είχαν ή έχουν εξάρτηση από ουσίες; Ε και; Τους λυπόμαστε δηλαδή και άρα μας συγκλονίζουν. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκοπό του δρώμενου. Το μόνο που βλέπω είναι πρακτική alcoholics anonymous για το θεαθήναι.


Το αυθαίρετο ψευδές αφήγημα του δίπολου ναρκωτικά -ζωή  επειδή τάχα ναρκωτικά= θάνατος, πουριτανικά κι ενοχικά παραβλέπει και το κίνητρο της απόλαυσης και την ευθύνη της Ναρκοαπαγόρευσης.

«Κανένας γιατρός δεν διανοήθηκε ποτέ να κουβαλήσει σε δημόσιες συναθροίσεις ή εμποροπανηγύρεις ομάδες ατόμων που θεραπεύει και να τους εκθέτει ως δημόσια καταναλωτικά αντικείμενα για να κορεστεί η (απροσδιόριστων κινήτρων) περιέργεια του κοινού. Και εάν κάποιος, αποτολμούσε κάτι τέτοιο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα έπρεπε να τον παραώσουν στη δημόσια χλεύη και περιφρόνηση....» Κλεάνθης Γρίβας.
Από το 'ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ (Εκδοτική, 1990) -
Μέρος 5 - ΨΕΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ 

Στην αρχή αυτής της διαμαρτυρίας του ΚΕΘΕΑ στην Αθήνα τα κρουστά ήταν θαυμάσια, αλήθεια. Γιατί η τέχνη είναι προορισμένη να δίνει παραστάσεις - όχι όμως και η θεραπεία. Η κραυγή είναι, ακόμα τουλάχιστον, μια εμβληματική στιγμή της τελευταίας - μια παθιασμένη δήλωση ατομικής ταυτότητας «Είμαι η Κατερίνα», και απόκρισης της ομάδας «Και η Κατερίνα είναι εντάξει» - με κρίσιμους και ενδιαφέροντες συμβολισμούς. Η προβολή της σε κοινή θέα με τη μετατροπή της μάλιστα, μετά από ενδιαφέρουσα αμφιταλάντευση της ομάδας, σε «Είμαι η Κατερίνα και είμαι ΚΕΘΕΑ», χρησιμοποιώντας την ταύτιση του μέλους με τη φιλοσοφία της κοινότητας (που χρειάζεται κάποια στιγμή στη θεραπεία για να αμφισβητηθεί ή να εμπλουτιστεί σε μεταγενέστερα στάδια), αποτελεί εκμετάλλευση, ευτελή επίκληση στο συναίσθημα, εν τέλει λαϊκισμό. 

Το ΚΕΘΕΑ δεν ειχε ποτέ πρόβλημα με την οικονομική διαχειρηση ή τουλάχιστον όχι όσο αφορά διασπάθιση δημόσιου χρήματος με στόχο ατομικό όφελος. Ποτέ. Το πρόβλημα του ΚΕΘΕΑ, καθώς έχει κατορθώσει να κάνει τη θεραπευτική του πρόταση πολιτιστικά κυρίαρχη στην Ελλάδα, είναι η υπέρμετρη σιγουριά και έλλειψη ταπεινότητας, η απουσία αναστοχασμού των μεθόδων του ώστε να εκσυγχρονίζονται και η υποτίμηση και απουσία σύνδεσης με άλλες μεθόδους θεραπείας. Ο τρόπος επίλυσης των παραπάνω είναι ζητούμενο.

Αμφιβολίες εκ των έσω, από τον δικό τους Φοίβο Ζαφειρίδη:
tvxs 
....Φοβάμαι όμως ότι η δημόσια εικόνα που με σχολαστική επιμέλεια έχει περάσει στην ελληνική κοινωνία η ηγετική ομάδα του ΚΕΘΕΑ, είναι υπερβολικά τέλεια για να είναι αληθινή. Η σημερινή πραγματική εικόνα του ΚΕΘΕΑ απέχει πολύ από την εικόνα των πρώτων ετών της λειτουργίας του.  Η επιστημονική του καθοδήγηση αναδεικνύει ελλείμματα και αδυναμία ενσωμάτωσης κριτικών αντιλήψεων του πεδίου των εξαρτήσεων....


Zoe Mavroudi Τί συζητάμε; Πέρασε μια βδομάδα όπου άνθρωποι δήλωναν συγκλονισμένοι θεατές βίντεο στα οποία θεραπευόμενοι φωνάζουν τα ονόματά τους μπροστά στις κάμερες και λένε ότι "είναι" Κεθεά. Αυτή η δήλωση ατομικής ταύτισης με έναν οργανισμό (οποιοδήποτε οργανισμό), μαζί με τη διαπόμπευσή τους -ανεξαρτήτως εθελούσιας ή μη συμμετοχής στη διαμαρτυρία- δείχνει πόσο έχει ξεφύγει η συζήτηση από οποιαδήποτε ψύχραιμη αξιολόγηση του οργανισμού αυτού. Λίγη σημασία έχει το αν είναι όντως σύμβουλος του ΟΗΕ και τι ακριβώς προτείνει στη συμβουλευτική του δραστηριότητα. Αφού όλοι "είμαστε" αυτός, το τι είναι αυτός περιττεύει, έτσι δεν είναι;



Σας ενημερώνω και για την κομματική -κι εκδικητική ίσως- πλευρά του ντόρου
 που εμάς, το Δίκτυο Χρηστών, καθόλου δε μας αφορά. Δε θα εμπλακώ στη βεντέτα τους. Μόνο θέλω να πω πως είναι ντροπή να κάνουν τους φουκαράδες μπαλάκι και να παίζουν με τις ζωές μας


Κι είναι κι αυτά. 'Υποχρεωτικός' κόντρα σε ηθική, δικαιώματα, επιστλημη:

______________________________________________________
Απαντήσεις μου πολλές σε μορφή σχολίων σε άρθρο για το θέμα: 
Η κυβέρνηση σκοτώνει το ΚΕΘΕΑ https://www.koutipandoras.gr/article/arbanitis-kethea#comment-4636007929



Δείτε πώς μου απαντούν.
Το φέρνω εδώ σα μάθημα διότι είναι χαρακτηριστικός ο τόνος όταν μας
απευθύνονται:
ενικός και πάντα επί του προσωπικού. Αδιαφορία για το λόγο, τις απόψεις μας. Μόνο επίθεση στο θυμικό ώστε να παγιδευτούμε σε γαργαλιστικές εξομολογήσεις που θα μας καθηλώσουν στη θέση του κατώτερου, του παιδιού, του με ειδικές ανάγκες.
Ως Ανίτες Πάνιες τρώγονται με τερτίπια να μας εξοργίσουν.

Εδώ άρθρο και σχόλια με κλασικές χυδαίες επιθέσεις όπως πάντα αν αναφερθώ στο ΚΕΘΕΑ (ωραίο κόσμο έχει, με επίπεδο).




Εξηγώ ξανά


Εξαιρετικός Πέτρος Εύδοκας

Επίπεδο όμως οι υπερασπιστές...

Kεθεάδες του Twitter

Daphne Chronopoulou
Για να σταματήσει το παραμύθιασμα.
Η Σοφία Γαληνάκη θυμίζει τι ακριβώς είναι αυτό το 'σύμβουλος στον ΟΗΕ' που το ΚΕΘΕΑ παρουσιάζει ως αναγνώριση ενώ θέσει συμβούλων στο Συμβούλιο Οικονοικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ έχουν κι άλλες χιλιάδες ΜΚΟ.
[Ναι, ΜΚΟ. Το πιάσατε;
Για σ;aς το τονίζω που κατηγορείτε άλλες Mη Κυβερνητικές Οργανώσεις μα θεοποιείτε το ανεξέλεγκτο ΚΕΘΕΑ ]:

Galinaki Sofia Κατά τη διάρκεια συζήτησης σε τηλεοπτική εκπομπή με φόντο τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η προτεινόμενη από την κυβέρνηση Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, ο δημοσιογράφος χαρακτηριστικά είπε:
"και μάλιστα διάβαζα τις προάλλες, είναι τέτοια η συμβολή και η συνεισφορά του ΚΕΘΕΑ, έχει τέτοια δράση πολυεπίπεδη [...] που έχετε φτάσει να είστε σύμβουλος στον ΟΗΕ", συσχετίζοντας κατά κάποιο τρόπο το πολυετές έργο του φορέα με τη διεθνή αναγνώριση.
Πράγματι, το ΚΕΘΕΑ έχει -για να το θέσουμε σωστά- αποκτήσει special consultative status (ειδικό συμβουλευτικό ρόλο) στο συμβούλιο ECOSOC (Συμβούλιο Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων) του ΟΗΕ, όπως και χιλιάδες άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από τα διάφορα κράτη-μέλη.
Αυτό όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος. Το Συμβούλιο Οικονοικών καιΚοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ. Στην ουσία με αυτον τον τρόπο προσπαθούν δίνοντας το consultative status να εξασφαλίσουν πως θα ακούγεται και η φωνή των ΜΚΟ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: 
Galinaki Sofia   http://csonet.org/.../docu.../ECOSOC%20Brochure_2018_Web.pdf  εδώ αναλυτικά όλες οι πληροφορίες "ECOSOC remains the only main UN body with a formal framework for NGO participation.
This accreditation framework benefits both the
United Nations and the NGOs. As stated by resolution
1996/31 on the “Consultative relationship between the
United Nations and non-governmental organizations,”







___________________________________
Daphne Chronopoulou Δεν τα βγάζω απ το μυαλό μου. Όσοι με ξέρουν το γνωρίζουν πως μιλάω μόνο όταν ξέρω και δεν είμαι από εκείνους που έχουν γνώμη για όλα.
Για το θέμα αυτό ξέρω, τα ζω. Δεκαετίες.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ (λίγοι από τους πάμπολλους)
Τη σκότωσαν στο ξύλο. Μα πάω στοίχημα: δε σας νοιάζει 
http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2014/11/blog-post_24.html
ΚΕΘΕΑ στη Φυλακή Διαβατών― κι οι αληθινά εθισμένοι σφαδάζουνhttps://daphnechronopoulou.blogspot.com/2015/11/blog-post.html

Χώροι Εποπτευόμενης Χρήσης- έκκληση διαλόγου από Διογένη προς ΚΕΘΕΑ
https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2017/06/blog-post_43.html

Θυμίζω και τα της Κάνναβης που τώρα μοιαζουν ανέκδοτο:
9 Μαΐου 2015:

9 Mαΐου στο Σύνταγμα― το Αντιαπαγορευτικό (και η ιδεοληψία του ΚΕΘΕΑ) 
https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2015/05/blog-post_9.html

Συστήνω για ξεστράβωμα:
Κλεάνθης Γρίβας: 'ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ (Εκδοτική, 1990) - Μέρος 5 - ΨΕΥΤΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ'
αναρτημένο στο: http://www.grivas.info/books/249-1990-5


#ΚΕΘΕΑ #ΠλυσηΕγκεφαλου #Εκμεταλλευση
___________________________________________________________________

8 σχόλια:

  1. Περαστε (αν δεν σας κανει κοπο) απο οποιοδηποτε προγραμμα υποκαταστασης και ρωτηστε (αν δεν σιχενεστε) καποιο οποιοδηποτε μελος του προγραμματος κατα ποσο τον εχει βοηθησει η βουππενορφινη και το προσωπικο της μοναδας ωστε να γινει λειτουργικο μελος της κοινωνιας οπως ισχυριζεστε.
    Δουλευω 15 χρονια με αυτους τους ανθρωπους οι οποιοι το μονο που εχουν αποκομισει απο τα Σωτηρια οπως λετε προγραμματα του ΟΚΑΝΑ ειναι να θεωρουν τον εαυτο τους ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΕΖΑΚΙΑ.
    Ξερετε φανταζομαι ποσο εθιστικη ειναι η βουπρενορφινη και οτι οντως ¨την ακους¨ αμα εισαι πανω απο 30mg ,
    γνωριζετε φανταζομαι οτι ελλειψη αντιδραστηριων για ελεγχο ουρων οι εργαζομενοι χορηγουν την εκαστοτε δοση κατα το δοκουν,
    εχετε ακουσει για τους ψυχιατρους των κεντρων αυτων οτι χορηγουν αφειδως ψυχοφαρμακα και βενζοδιαζεπινες στα μελη,
    ισως εχετε υποψιαστει οτι οι συνταξεις αναπηριας λογω τοξικομανιας + ψυχικη διαταραχη κοστιζουν καποιες εκατονταδες ευρω φακελακι στον τοξικομανη που θα την ζητησει,
    Φανταζεστε που ξοδευεται η συνταξη αυτη οπως και το ΚΕΑ που παιρνουν αυτοι οι ανθρωποι ( αν δεν εχετε φαντασια ρωτηστε καποιον)
    ισως εχει πεσει στην αντιληψη σας ανταλλαγη και χρηση αλλων ουσιων ακριβως εξω απο την πορτα αυτων των προγραμματων.
    Αν λοιπον περνουσατε εστω και απ εξω θα βλεπατε τους δεκαδες εξαθλιωμενους ανθρωπους να γυρνουν σαν ζομπι και να ζητιανευουν ο ενας απ τον αλλον κανενα υπνοσεντον μπας και πνιξουν την μιζερια και τον πονο τους. Και ακομη θα ηθελα να σας πληροφορησω ετσι για να γνωριζετε. Στη Λαμια 5 θανατοι τον περασμενο μηνα ολοι μελη προγραμματος υποκαταστασης, Στο Βολο 3 θανατοι τον περασμενο μηνα ολοι μελη υποκαταστασης , Στη Λαρισα 4 θανατοι τον προηγουμενο μηνα ολοι μελη προγραμματος υποκαταστασης.
    Αυτα ειχα να δηλωσω προς γνωσιν των αναγνωστών σας αλλα και δικης σας. Δεν απαξιωνω το εργο του ΟΚΑΝΑ που για καποιο λογο εσεις υμνειτε. Ουτε και υμνω το εργο του ΚΕΘΕΑ που εσεις αντιπαλευεστε. Λεω αληθειες που εχω ζησει και βλεπω με τα ματια μου καθημερινα.
    Σας προκαλω λοιπον να βγειτε στο δρομο και στις πιατσες μαζι μου και να διαπιστωσουμε απο κοινου την αληθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.iefimerida.gr/news/209447/poia-einai-i-syggrafeas-hronopoyloy-poy-vrizei-ton-kanaki-eikones

      εικαζω πως το αρθρο αναφερετε σε εσας

      Διαγραφή
    2. Πρώτα πρώτα να σας ενημερώσω πως δεν αποφάσισα μια μέρα να κατηγορήσω το ΚΕΘΕΑ επειδή έτσι μου 'ρθε. Με μεγάλη λύπη το κάνω και όχι αυθαίρετα.
      Εκπροσωπώ ένα Δίκτυο ανθρώπων που επί χρόνια μιλούν για όσα έχουν περάσει στο αναποτελεσματικό σας πρόγραμμα.
      Έχουμε συγκεντρώσει μακρύτατη λίστα συγκεκριμένων καταγγελιών και, μπορεί να προστατεύω την ανωνυμία όσων πέρασαν από εσάς μα οι άνθρωποι (όσοι ζουν ακόμα) σ' εμάς τα λένε επωνύμως.

      Εμείς αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια. Οι χαρακτηρισμοί 'ζόμπι' και 'κρατικά πρεζάκια', που δε σας τιμούν, αποκαλύπτουν στους αναγνώστες ανριβώς την προκατάληψή σας.

      Παρόλα αυτά μια ακόμα διαφορά μας είναι ότι εμείς δε ζητάμε να κλείσετε. Σίγουρα κάποιοι βοηθιούνται από το πρόγραμμά σας, άλλοι από υποκατάστατο. Εμείς ζητάμε πλουραλισμό και δικαίωμα επιλογής. Ζητάμε να σταματήσουν τα ψέματα. Να πάψετε να μονοπωλείτε τον πολύπαθο αυτό χώρο και, δίχως ιδεολογικές αγκυλώσεις να ακολουθηθεί και στον τόπο μας η σύγχρονη επιστημονική προσέγγιση.

      Υ.Γ. Ναι αυτή είμαι. Θέλετε να απολογηθώ για εκπομπές και άρθρα που γράφτηκαν για μένα και όχι από εμένα; Αν όντως σας ενδιαφέρει τι προκάλεσε εκείνη τη θύελλα θα βρείτε το άρθρο μου σ' αυτό εδώ το blog. Μα, αλήθεια, έχει σχέση;

      Διαγραφή
  2. Και ποια ειναι κατα τη γνωμη σας η συγχρονη επιστημονικη προσεγγιση ? Ποιες ειναι οι μεθοδοι και οι πρακτικες που εχουν μεγαλυτερη επιτυχια απο το απαρχαιωμενο ΚΕΘΕΑ οπως λετε? ( μιλαμε για απεξαρτηση και οχι για μειωση βλαβης καταλαβαινετε την διαφορα φανταζομαι). Το αναποτελεσματικο μας προγραμμα οπως το χαρακτηρισατε καθε χρονο βγαζει απολογιστικα στοιχεια για τους ανθρωπους που εξηπηρετησε και για την αποτελεσματικοτητα του ( η μη κατα την αποψη σας) Εσεις και το δυκτιο που ειστε δημοσιευετε κατι που αποδεικνυει τα λεγομενα σας? Ελεγχεστε για τις πρακτικες και τις μεθοδους σας? Ρωταω καλοπροαιρετα καθως και εμενα με ενδιαφερει να υπαρχει πλουραλισμος στην θεραπεια. Κομπογιανιτισμος και εκμεταλευση δεν θελω να υπαρχει. Εσεις λοιπον μπορειτε να καθεστε στο γραφειο σας και να μαζευετε καταγγελιες αποτυχοντων του ΚΕΘΕΑ ( αληθεια γιατι δεν τις προωθειτε σε καποια δημοσια αρχη ?) και μπορειτε να προτεινετε θεωρητικα τις εναλλακτικες σας θεραπειες. Εγω θα συνεχισω να δινω τον αγωνα μου στους δρομους και στις πλατειες . Οσο για το ποιος παλευει για την αξιοπρεπεια αφηστε να το κρινει καποιος αλλος και οχι εσεις. Τους χαρακτηρισμους που αναφερεστε τους δινουν οι ιδιοι οι ανθρωποι στον εαυτο τους οταν μιλαω μαζι τους, και προσπαθω να ανοιξω ενα παραθυρο ελπιδας μεσα τους. Καθε μερα εδω και 15 χρονια. Οποτε δεν θα μου κανετε εσεις μαθημα αξιοπρεπειας καθως δεν εχετε την εμπειρια.
    Υ.Γ. Η προσκληση για μια βολτα στις πιατσες του ΟΚΑΝΑ αλλα και στις πλατειες ισχυει. Εκτος και αν αυτο προσβαλει την αισθητικη σας η την επιστημονικη σας προσεγγιση.
    Υ.Γ. 2. Φυσικα και το ποιος ειναι καποιος και με τι ασχολειται εχει σχεση.
    Στην απεξαρτηση μιλαμε για φιλοσοφια ζωης , αξιες , ιδανικα, και τροπο σκεψης, Αλλοιμονο αν ενας θεραπευτης δεν εχει εστερνιστει ολα αυτα. Απλα δεν θα μπορεσει ποτε να τα περασει στον θεραπευομενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πρωτοαπαντήσω.
      Ονομάζετε 'εναλλακτική θεραπεία' τη μεθαδόνη που δίνεται με εξαιρετικά αποτελέσματα 40 χρόνια;

      Τι σας κάνει να νομίζετε ότι σας κάνω 'μάθημα αξιπρέπειας
      Μιλάτε λέτε 'για απεξαρτηση και οχι για μειωση βλαβης καταλαβαινετε την διαφορα φανταζομαι' άρα εσείς μάλλον δε γνωρίζεται ότι το ΚΕΘΕΑ στο εξωτερικό παρουσιάζεται ως υπέρμαχος της Μείωσης της Βλάβης που εσείς δαιμονοποιείτε;
      Είναι κι αυτό κάτι σαν τις ΜΚΟ που εντός τις κατηγορείτε και στο εξωτερικό παραδέχεστε πως είστε μια από αυτές;

      Με προσκαλείτε ως σίγουρος ότι εγώ δεν έχω πάει σε πιάτσες και δε γνωρίζω τον ΟΚΑΝΑ ενώ σας ξαναείπα πως γνωρίζω τι λέω κι έχω προσωπική πείρα.

      Είναι τρομακτικό που δεν καταλαβαίνετε ότι η υγεία των ανθρώπων δε μπορεί να εξαρτάται από τη θρησκεία ή τη φιλοσοφία του νοσηλευτή. Μιλάτε με καμάρι για 'φιλοσοφία' (όχι την αληθινή βεβαίως που θέτει ερωτήματα αλλά με την έννοια της ιδεολογίας, των αιρέσεων και των παρωπίδων).

      Ρωτάτε γιατί δεν έχουμε προωθήσει δημόσια τις μαρτυρίες; Επειδή κύριε το σύστημά σας σακατεύει ανθρώπους που μετά από χρόνια δουλείας (κυριολεκτώ: δωρεάν εργασία εκμεταλλεύεται συχνά το ΚΕΘΕΑ αγοράζοντάς τη με αντάλλαγμα την υπόσχεση ουτοπικής 'καθαρότητας'- ακόμα παλεύουν με τις ενοχές, ακόμα ζουν απομονωμένοι λόγω 'σκληρής αγάπης', και το τελευταίο που θέλουν είναι να αντιπαρατεθούν με ιερές αγελάδες σαν εσάς που τα PR σας σάς έχουν θεοποιήσει.

      Έρχεται η ώρα ελπίζω όμως.
      Κι ως τότε μαζεύουμε και, όποτε γινόταν, δημοσιοποίησα τις ιστορίες ανθρώπων που πέθαναν στο δρόμο εξ αιτίας της επιβολής 'φιλοσοφίας' εκεί που χρειαζόταν απλώς σύγχρονη Ιατρική.


      Διαγραφή
  3. 1. Εντεχνως ( οφειλω να ομολογησω) αποφευγετε τις απαντησεις επι των ερωτηματων που εθεσα. ( αναρωτιεμαι γιατι)
    2. Να σας πληροφορησω οτι πλεον στον ΟΚΑΝΑ χορηγουνε ΒΟΥΠΡΕΝΟΡΦΙΝΗ και οχι ΜΕΘΑΔΟΝΗ ( ως γνωστρια θα επρεπε να το ξερετε αλλα δεν το ξερετε....αρα ?)
    3. Αλλο η μειωση βλαβης (ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) και αλλο η απεξαρτηση.Μην συγχεετε τις εννοιες εχουν τεραστια διαφορα μεταξυ τους ( θα συμφωνησω οτι χρειαζονται και τα δυο)
    4. Δεν ειπα ποτε οτι ξεχωριζω τους ανθρωπους απο τη θρησκεια τους ουτε ανεφερα πουθενα οτιδηποτε περι θρησκειας ( παραποιειτε λιγο τα λογια μου ?)
    5. Η προσελευση καποιου για θεραπεια ειναι εθελοντικη και οποιαδηποτε στιγμη θελησει μπορει να διακοψει. Τα περι εκμεταλευσης που λετε μαλλον κρινετε εξ ιδιων τα αλλοτρια ( αν θελετε μπορω να το αναλυσω)
    6. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ( και αυτο φαινεται απο τα γραφομενα σας ) το παραμικρο για την φιλοσοφια των προγραμματων απεξαρτησης ( ριξτε μια ματια http://www.kethea-exodos.gr/kodikas_el.php)
    7. Εχω αποφοιτησει απο το ΚΕΘΕΑ το 1997 οπως και χιλιαδες αλλοι πριν και μετα απο μενα. Απο το 1990 εχω δοκιμασει πολλες μεθοδους ( μεθαδονη- πεθιδινη- RETO εργασιοθεραπεια- και αλλα) και μπορω να ξερω καλυτερα απο τον οποιονδηποτε ( ιατρο) τι βοηθαει και τι οχι.
    8. Ιερη Αγελαδα ειστε και φαινεστε ( ετσι γιατι προκαλειτε με την εγωπαθεια σας και τις τσιμεντωμενες χωρις καμμια τεκμηριωση αποψεις σας )
    9. Καλη επιτυχια στον αγωνα σας για αναγνωρηση ( παντα σε προσωπικο επιπεδο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ Ο ΕΣΚΟΜΠΑΡ ΕΙΧΕ ΜΚΟ… (υπόθεση ΚΕΘΕΑ:)
    Ενα πολυ εδιαφερον πονημα σχετικα με ολες αυτες τις "ανθρωπιστικες οργανωσεις" που η Κα Χρονοπουλου θεωρει ως λυση.

    https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/01/blog-post_6484.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.